Thursday, July 7, 2011

RUNNING MAN Variety Show Korea ni sangat terbaik woh !!

Siapa pernah tengok variety show korea RUNNING MAN? Serious kalau korang tak pernah tengok cerita ni korang memang LOSER. muahahahaha. terbaik wok cerita ni. Tapi korang kena tengok dari episod 1 lah sebab nak bagi korang kenal watak watak depa ni.



ni RUNNING MAN yang kekal lah tiap tiap episod ada. Tapi depa ni semua lawak dan ada character masing masing


Then tambah lagi sorang perempuan jadi Running Man. Song Ji Hyo yang tengah tu. Song Ji Hyo ni yang pernah berlakon Princess Hours tu
watak watak depa yang aku suka:


GwangSoo: sengal nak mati dia ni. Ekspresi muka dia lawak. Dia tak buat hape pon lawak. Dia ni selalu kena buli lah dalam Running Man ni


JongKook: dia ni paling kuat dalam Running Man. Kuat dalam segi tenaga lah. Kalau part nak mencari cari barang dia ni memang tak boleh diharap. Kalau game yang memerlukan energy memang semua cari dia ni lah nak buat geng


JaeSuk: Baru aku tahu dia ni pemes dekat Korea, pemes gila kot. pergi mana mana mesti ada fans dia. Dia ni macam Aznil lah kalau dekat Malaysia. Pengacara yang best dan lawak kalau dekat Korea dia ni. Dia pon best jugak. Lawak dia lawak yang boleh diterima


SongJiHyo: The only perempuan yang dalam ni. Dia ni orang panggil Blank Ji hyo. sebab dia ni memang sentiasa blank dan blur. Tapi kadang kadang datang jahat dia, dia suka gak buli orang. Dia dengan Gary ala ala couple lah dalam ni. depa dikenali dengan "monday Couple"


JoongKi: Pretty boy dalam ni. Mamat paling jambu lah antara semua. Dia ni otak dia bijak sikit. Kalau benda benda guna IQ dia ni boleh diharap



SukJin: dikenali sebagai "Big Nose hyung" sebab hidung dia besar. dan dia ni lawak jugak lah. dia dengan Jae Suk yang tua sikit dalam show ni rasanya


HAHA: Haha ni pon lawak gila. Lawak dia lawak yang dia ni macam gila. Sibuk dengan anak patung dia. Kadang kadang tengok dia ni macam gila. Tah aku nak explen pon tak tahu. Tapi memang lawak ah mamat ni



Gary: dia ni lah Monday Couple dengan Ji Hyo. dia ni pon lawak jugak. Pulak pulak ada orang macam rapat dengan JiHyo mula lah dia jeles. awal awal episod ada game snap snap pic. Kalau ada Gary ni mesti dia selalu menang game tu pastu muka dia tenang je even tangkap gambar situasi hape pon muahahaha


depa ni semua lawak ah yang pastinya. Korang kena tengok baru korang tahu



Game show ni tiap tiap minggu game dia lain lain. Tapi aku suka part yang "hide and seek". Pulak pulak siapa yang dapat tangkap dengan Sparta Kook (Kim Jong Kook) mesti tak boleh lepas punya. Kuat dia ni. Muscle pon berketul ketul. Makan hape pon dia jaga nak bagi badan dia still berketak


selalunya akan divide to 2 team

time ni guest Park Ye Jin

Aku suka episod Park Ye Jin jadi guest. Episod 37. Lawak ouh time ni. Gelak gelak sampai terkeluar air mata aku tengok episod ni.


episod ni best gak
Ni episod 27. Changmin and Yunho of DBSK yang jadi guest. episod ni pon terbaik jugak. Pulak pulak time yang melukis tu. Memang gelak tepuk tepuk lantai aku tengok depa ni lukis. Lukis tandas, orang last boleh teka robot. boleh?



ni lah Changmin and Yunho (DBSK)


time ni episod first. Episod first ni kurengg sikit. Yelah baru nak panas kann. Time ni guest depa Lee Hyori dengan Hwang Jung Eum. Kalau nak skip episod first ni pon boleh jugak sebab tak best sangat. Tak lawak sangat lah

Reason yang paling best kenapa aku nak tengok Running Man ni adalah kerana NICHKHUN !!!!



auwwww cutenyewwwwwwwwwwww~

Kenapa lah si NICHKHUN ni tak jadi RUNNING MAN tetap? Kalau ada dia lagi best. Tapi dia ni pendiam sikit. Tak banyak cikadak sangat. Tapi kuat jugak lah dia ni. Ada 2 3 episod jugak lah si NichKhun ni datang jadi guest


time ni dia dengan Taecyon jadi guest

alololololo comelnyaaa NICHKHUN ni. *jatuh hati


Jae Suk ni pon lawak jugak

Aku tak pernah tengok lagi FAMILY OUTING. baru tengah layan RUNNING MAN ni lah. Orang kata FAMILY OUTING ni pon best jugak. Sebab ada Jae Suk, Jong Kook dengan Lee Hyori. Tapi aku dah dapat dah full episode depa ni. dan lagi satu tengah nak layan KHUNTORIA !!! KHUNTORIA sangat sweet. sebab ada NICHKHUN!! dia olok olok kawen dengan Victoria f(x) dalam We Got Married



Korea punya variety show kebanyakan nya best best lawak lawak. Dulu aku pelik pelik tengok kawan kawan aku layan show depa ni. Siap perli perli lagi. Kutuk tu tak payah cakap lah. Memanjang aku nampak depa tengok mende mende korea tu manjang tu aku kutuk. Sekali aku pulak yang sangkut tengok natang natang ni semua. muahahaha


Tapi kalau korang baru nak berjinak jinak tengok, aku sarankan korang tengok RUNNING MAN ni. Seriously lawak nak meninggal tengok depa ni. Kalau korang tak gelak, kemungkinan besar urat gelak dalam badan kau dah putus.



ok bye!

79 comments:

  1. cik epal.. dah khatam tgk x??? kite minat joong ki... tp dia dh xde join dah.. so korang.. tgk la.. mmg kelakar gilerr..

    tumpang link ek ye syg ku cik epal.. muahahhahahahaha..

    http://luckymyza.blogspot.com/2011/06/jom-tengok-rancangan-running-man.html

    ReplyDelete
  2. betuuuul
    aku dah kali ke berapa ulang tengok cerita ni hahahha

    ReplyDelete
  3. serius korean variety show mmg terbaik.
    eee we got married adalah swet nak mampus high recommended! :D
    running man.family outing happy together come to play best jugak.
    byk lg la.
    serius hilang stress layan korean variety show

    ReplyDelete
  4. .aku dulu suka tengok Family outing..dari situ aku start kenal artis2 korea...kenal la jugak sape tu SNSD...tak de la buta tuli sangat ...tp mmg serius lawak gila babeng...tp season 1 jela lawak..season 2 dah cam harem..

    variety show tak pernah dgr as xda sape nak exposed aku pasal benda2 camni...nak try tengok ah...hahaha

    ReplyDelete
  5. kalau sis nk tgk Khuntoria couple , dia main setiap ari sabtu tapi x de dlm tv .. dia main kat mbc .. sis blh tgk full ep kat wonderfulgeneration.net ... dari ep 1 smpai skrg ep 50+ .. best owhhh ..


    p/s--> peminat nichkhun yg setia *wink

    ReplyDelete
  6. Running Man terbaik!
    Sumpah blur kalau sape tengok tak gelak. Haha.
    =D

    ReplyDelete
  7. selalu tgk running man setiap ari jumaat kat astro . best wookkk :)

    ReplyDelete
  8. Hahaha yeahh runningman is d besttt! haha kalau tgh kiciwa ke apa ,runningman bagus jadi ubat hehehe x)

    ReplyDelete
  9. tengok show ni sorang-sorang dalam bilik gelap-gelap pukul 2 pagi, gigit bantal tahan gelak sebab takut kantoi dgn mak. haha. addict gila ah dgn runningman ni.

    ReplyDelete
  10. aduissshhh...cik epal,:) nape cik epal update blog pasal korea hihi, habis adik saya pulak yng nak conquer laptop ni nak berkongsi ceria dan kegembiraan pasal korea ngan cik epal...dia pun minat korea,,,,ok lah cik epal,bye...,adik saya nak baca ur blog
    -_-' visit my blog ok

    " http://teenagefashionaward.blogspot.com/ "

    ReplyDelete
  11. mmg best tgk show nie....guling2 la gelak tgk show nie...

    Running Man daebak~~~

    ReplyDelete
  12. memang bes gile2..
    gelak sampai nangis2..guling2...hohoho
    sanggup x tido malam kumpul semua episod RM ni :)

    ReplyDelete
  13. running man mmg terbaek ! kalau tgk x gelak x sah .


    ske tengok Gary ngn JiHyo . monday couple ! <3

    ReplyDelete
  14. WOOO TERBAEK AH CIK EPAL. KITE GANG LYN VARIETY SHOW KOREA. DORG MMG SUPERB. CPT2 CIK EPAL KHATAM FAMILY OUTING 1, THEN SAMBUNG FAMILY OUTING 2 YG PUN BEST JGK.. SAYE KALU SEDEH TADE MOOD LAYAN LAH BENDA2 NI, SURE MCM GILA TEPUK2 LANTAI.

    ohh terover pulek siap huruf besar sebab seksaited. nnti tgk lah, once CE dah hooked dgn varity shows dorg, CE akn jugk mnt kearah sane. hehehe (gelak jaat)

    ReplyDelete
  15. Pehhh...xsangke CE lyn RM yek..memang best kan. kalau tgk sorg2 kompem cm oramg giler. Tp sedih ep41 last Jong Ki dgn RM..

    ReplyDelete
  16. korean punya show mmg kelakor!! ehhehe.. selalu dok layan kat astro cenel 391! try ler tgk mlm2.. mmg terkekek sorang2 hehehe..

    ReplyDelete
  17. RM mmg best, tak pernah tinggal satu episode ponn!! saya pun masuk golongan gila tengok korea2 ni, tak kesah lah, drama ke, variety ke kpop ke, semua saya balun..haha

    ReplyDelete
  18. cik epal..nak bagi cadangan.cik epal try lah tgk EHB(exploration of human body).suju guest dia.semua episode..try lah tgk.lawak giler..kalau cik epal tgk,hilang stress.dijamin...=)

    ReplyDelete
  19. running man nie memang lawak gilaa la!! siyes boleh gelak sampai kuaq ayaq mata...haha

    ReplyDelete
  20. wohhoooo running man mmg terbaek. flower boy Jong Ki comel gila. CE tgk la Oh My School skali. yg 2 pun best jugak. tapi dekat2 ending tu agak boring pasal diorang buat karnival sukan

    ReplyDelete
  21. seriously korea punye variety show mmg terbaik !! skang mmg dah jarang gila tgk tv dok tgk show korea je semedang..
    cik epal try tgk jugak star king , strong heart ke,mmg best gila !!
    banyak lagi tau nak suggest.. come to play pun best sbb jaesuk jd host and show tu akan invite artists..kelaka gila ^^

    ReplyDelete
  22. best giler running man ! suka tgok HAHA and monday couples .suka tgok orang kuat c jongkook . jaesuk boleh tahan gak <3

    ReplyDelete
  23. AKU TAK PERNAH MINAT KOREA, TAPI BENDA NI BUAT AKU KETAGIHHHHh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  24. jom singgah sini - kayzlegacy.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. addicted gila dgn running man.
    sampai dah habis tengok ni.
    tapi ada episod yang tak lengkap.
    cik epal tgok running man kat website apa?

    ReplyDelete
  26. ehhhhhh???cik epal layan RUNNING MAN jugak ke? wakakakakaka..

    sume ni boleh download free kat ISUBS..ade full episode Family Outing 1, ngan Family Outing 2 (FO2 tak best wpon ada yoona)..haha..RUNNING MAN pulak, ONGOING!

    hehehe..


    Aku Anak Labuan

    ReplyDelete
  27. kita pon suka tgk!!! sampai gelak kahkahkah lg..sampai kwn kita ckp gelak mcm cik pontia.....hehehe..

    ReplyDelete
  28. tak tgok kat website. tengok kat laptop je. amek kat membe. membe yang rajin download tp xtaw dia download katne? tgok web lambat ah nak tunggu load semua. tengok kat laptop best, nk tengok banyak kali, nk pause, nak stop suka hati :D

    ReplyDelete
  29. btol2..suke joongki~~suke tyme heechul ngn siwon ade

    ReplyDelete
  30. cik epal pon tengok running man???haha..cheqwa suka ji hyo.sangat cumel!and HAHA,dia takot tinggi..muahaha

    ReplyDelete
  31. we got married saya suggest pegi tengok yunghwa (CNBlue) dan seoyong(SNSD) couple. couple ni lama sikit dari nichkhun tapi dah break dah. couple ni pun sweet jugak :) saya tak pernah tengok pun khuntoria sebenarnya. haha

    ReplyDelete
  32. variety show korea mmg SEMUA best.
    mmg manusia yg xlayan korea akan kutuk2, sbb dorg LOSER!

    ReplyDelete
  33. i pn suka jgk tgk running man ni...terbaikla hehe cik epal kalau nak tgk nikhun yg chumel tu tgk la idol army show: 2PM...best sgt...daebakkkk!

    ReplyDelete
  34. seyes best giler citer nih !!!
    thums up ++++ !!! haha !!

    ReplyDelete
  35. haha. family outing best! tp xkhatam lg bz je. running man ramai org minat sbb lawak jugak. sume sbb jaesuk yg sengal tuh. wahh cik epal dh layan korea abes lahh :D

    ReplyDelete
  36. Yeah! Tak sangka Cik Epal minat R.M ni. Lina tak pernah miss~

    ReplyDelete
  37. Salam Cik Epal...

    Sis sebenarnya tak suka korean... Tapi cerita Running Man ngan Star King Sis suka.... (^_____^)V

    ReplyDelete
  38. ngaaaaa


    minat gile changmin dgn yunho (homin) dulu group dbdsk !

    dulu dulu lagiiiii~


    alalalala


    cik epal : tgok lah...hello baby(snsd.shinee) ! confirm gelak habis gak !

    ReplyDelete
  39. family outing mmg best gila. season 1 jela.tak sah kalau tak gelak.wgm khuntoria mmg sweet. tp kalau tgk yang eun jung ngn jang woo lagi best.running man epi 1 paling happening. makin lame makin kurang bestnya but still worth it la kalau tengok pon. :)

    ReplyDelete
  40. RM mmg bes terbaek r!hehe
    ace song ji hyo tp joong ki da xde..huhuh

    tp yongseo couple lg bes compare ngn khuntoria tu..;p

    ReplyDelete
  41. Dah lama aku tak tengok citer korea.

    ReplyDelete
  42. cik epal pun layan running man jugak ke? hehe korea jjang! :)

    ReplyDelete
  43. fullhouse yang kumpulan super junior pon best and klaka gile!

    ReplyDelete
  44. sy da layan sampai episode 40 da.
    mmg best sngt.
    sweum da!

    =P

    ReplyDelete
  45. SOKONG SEPULUH JUTA LAPAN RATUS KALI!! RUNNING MAN MEMANG TERBAIK!!
    :DDDD

    ReplyDelete
  46. (sori tau) tak tengok pun dan tak rasa loser...pun..huhu

    ReplyDelete
  47. nina x pernah tgk running man..tp dlm e-pop ckp citer tu mmg daebak lah!!nty nak tgk sbb dulu da tgk oh my school..BTW,nickhun and tac yeon sgt hensem n cute!!

    ReplyDelete
  48. running man nie mmg best!! lawak smp pecah perut... :D

    ReplyDelete
  49. owh yeaahh! die hard fans! collection complete! haha.rase nk kumpul je smue peminat running man.

    ReplyDelete
  50. Cik epal..

    Kena tgk family outing dulu before running man..sbb series ni dorang buat selepas berjayanya family outing..mostly org2 yg sama..Jaesuk, Joongkok, Park Yea Jin..Daesung, G-dragon..Best giler..hehehe..

    ReplyDelete
  51. yup ! variety show yg terbaekkk dan sgtt lawak . pebret watak is GwangSoo yg sengal . hahah . mang xtahan bla tgk muka dia nih . then Gary , muka xda perasaan. rase cam nk tgk balik ja nih .

    Gelak guling2 sampai kuaq ayaq mata . :D

    ReplyDelete
  52. ouh tak tahu pape pun-.-
    haha okay nak pi layan variety show korea semua2 ni sat~~

    ReplyDelete
  53. sy baru je habis tgk cter princess hour (lambat btol ;p) mule2 tgk macam ji hyo.. tapi apesal lain je.. bila bace post CE ni, baru tau mmg ji hyo la.. hwa3

    CE, kalo nak layan We Got Married, sy suggest tgk ADAM couple atau yeongseo couple :) sweeeeeeeeeeet !!
    ADAM couple pon boleh gelak tepuk lantai kalo tengok dari awal sampai habis..
    yongseo couple plak romantik tapi x over..

    mula-mula minat khuntoria gak tapi lama-lama tgk menyampah plak. hahaha.geli sangat ^_^

    psst tak penah2 komen kat cni, sbb CE post pasal korea, laju je komen! haha. waaaa esok gi korea. nervous nervous.
    nak jumpe sparta kook!

    ReplyDelete
  54. hahaha..CE..derang ni mmg kreatib..even xde translator pon aku boleh bantai gelak if tgk variety show derang...cer tgk star king.lg sakit perot..ramai retis2 pemes ade dlm tu..owh2..nickun CE pon ADE!!huhuhu..then cer lah jinak2 lg dgn retis korean yg lain..huhuhu..nak klaka lg..cer crik idol army..huhu..2pm ade gak jdik derang punye guest.episod brpe ntah aku pon lupe..tapi..SUMPAH LAWAK!haha.

    ReplyDelete
  55. Serius Running Man best gile...tapi kan... kalau ko dah layan Family Outing then ko layan Running Man.. ko akan ase Family Outing lagi best.. arghhh rindu gile aku dengan gelagat Jaesuk n Daesung(Dumb and Dumber) serius Jae suk n Daesung lawak gile bile kne marah dgn Hyori...ekekekek...aku dah abis tgok Family Outing..

    ReplyDelete
  56. wohhhh suke nickhun jugakkkkkk! cik epal dah tgok 'we got married' belum? realiti show gak. nickhun kawen dgn victoria (grup fx) = khuntoria. best gile! konfem cik epal yg suke gelak ni akan gelak je dari mule smpi abes. dorang 2 org sgt comel n suweeeettt ok! tgok taw! taw! ;D

    ReplyDelete
  57. latest ni best. ala-ala amzing race. past gay & jong kok bikin nervous hahaah

    ReplyDelete
  58. mmg best ah,
    gelak sorang2 dlm bilik mcm 10 orng gelak.
    mmg lawak...

    ReplyDelete
  59. wahh . cik epal pun tgk running man . korean variety show mmg daebak laa :) oh my school dgn invicible youth pun best jugakk :))

    ReplyDelete
  60. aku suke episode satu..sebab mase tu tengah eksaited nak tengok..lawak gile kot episode satu..lagi2 time perempuan dua org tu gaduh tarik2 rambut..comel.hahaaha..

    ReplyDelete
  61. hehe..best..sy pown lyn fk Running Man ney..tp khuntoria lg best..sang dh eps 53..Lps ney layan la wgm-goguma couple plak..best..!!

    ReplyDelete
  62. hehehe...tp tensen ah running man eps 40 lbh lmbt sgt kuar...bru ad 40,42 n 46 jew...tp khuntoria memg terbaek!sweet gilerrr

    ReplyDelete
  63. yup. family outing season 1 kira cam legendary variety show la kat sana. paling best n kelakar. chemistry diorang sangat menjadi. cik epal tengok la nanti. tak ruginyer.. hehe

    yg running man ni pun best gak. pendek kata kalau yoo jaesuk yg jadi main MC, show tu mesti meletupnye.

    ReplyDelete
  64. cik epal kena tengok family outing season 1 pnye.. mmg terbaik!! gelak smpai terguling-guling.. hahaha :D
    FO season 2 tak berapa best sgt..

    ReplyDelete
  65. setuju!!!!
    suker RM sesgt-sgt!!!!
    love the MC!!!
    variety shows korea mmg terbaeeeeek!!!!

    ReplyDelete
  66. wahh..cik epal suke running man gak ea....mmg terbaek la runng man.

    ReplyDelete
  67. Salam, cik Epal. 1st time comment di blog ni :D

    Running memang best! Cik Epal kena tengok all shows yg ada Yoo JaeSuk, memang sgt entertainingly kelakar seperti Family Outing (Jaesuk, Jongkook), X-Man (Jaesuk, Jongkook, Haha).. and ada beberapa lagi... tak ingat tajuklah! Anyway, X-man dah tiada lagi dah but u can always search it on youtube :)

    ReplyDelete
  68. kalau nk tgk WGM, sile tgk yongseo couple. sgt adorable..owh latest running man diorg buat kt bangkok. fans sgt overloaded kt sane. best gile

    ReplyDelete
  69. cik epal tgk la gak heroes, happy together, idol army 2pm, wild bunny, sgb.. banyak lagi la.. sume best.. come to play jugak.. banyak la.. :)

    ReplyDelete
  70. tolong la tgk family outing...tolong la...tolong la...tu je aku nak cakap...hyori,jaesuk,joongkook,ye jin,daesung,chun hee,sooro sume best...rindu family...wawawawa

    ReplyDelete
  71. running man is the best ever~!
    layan jgn ta layan..

    ReplyDelete
  72. sangat suka jaesuk..
    orang kata dia tak hensem..
    mata aku ok je dia ni..
    lawak dia yang buat dia bertambah hensem.. eheh!
    suka suka suka!

    ReplyDelete
  73. Hi cik epal... walaupun ni entry lama still nk komen jugak pasal i pun giler dengan korea variey show. running man deabakkkkkkkkkk. nengok berulang kali pun tak bosan. sume show yg cik epal sebut kat entry ni sume i layan. memang terbaik hhehehehe

    ReplyDelete
  74. running man memang terbaik woooo!
    suka semua members dlm running man ni!

    p/s: sape yg tengok tp tak gelak tu, kemungkinan besar ada masalah susah nak paham subtitle. haha

    ReplyDelete
  75. https://www.facebook.com/RunningManMY

    ReplyDelete