Friday, July 8, 2011

Respon Ustazah Nor Bahiyah dan suami terhadap lawak Sepah Maharaja Lawak







Video Sepah Maharaja Lawak





Video "semanis kurma"

Alhamdulillah ustaz dan ustazah tak pernah semput :)

41 comments:

  1. hahaha...
    ust bahiyah tak de la nak terasa dgn sepah..
    and she appreciate what sepah doing coz atleast people know bout Semanis Kurma..
    hehehehe
    go Sepah...

    ReplyDelete
  2. LOL.., jadi isu jugak ke. ?
    -selalu ternampak ustazah bahiyah shopping kat SACC shah alam.. ehehe.

    visit me too (^_^).

    http://www.elhiro-fashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. haha..setuju dengan thra,ustzah tak terasa pun..;))

    ReplyDelete
  4. buat promosi secara tak langsung yek kan..

    ademncats

    ReplyDelete
  5. heheheheheh baekkkkkk punyaaaaa

    ReplyDelete
  6. Tp actually xelok jugak diorg repeat byk kali sgt. Plus terlalu exaggerated. Sbb they realised that penonton sakan gelak utk diorg, jd diorg xhbs2 nk ngulang style ustzh tu je, utk djadikan bahan gelak penonton pulak. Boleh melawak nk meniru character tp kena berpada2. Dlm hati ustzh tu, msti ada malu ckit kot. Manelah kita nk tau, hati manusia biasa, perempuan pulak tu.. Tp di x kabar la kt umum sbb dia ustzh jd kena ada tggi kesabaran huhuhu jz my 2 cents.

    ReplyDelete
  7. sepah buat lawak dengan membawa watak ustzah bukan buat tak senonoh pun...sebalik lawak dorg ada msg..contoh masa final hari tu..yg mamat dan shuib jadi pencuri..Jay ingat lagi dialog yg jep sepah cakap "manis tak kurma itu?kurma itu mmg manis tapi sayangnya perngai anda tidak manis."
    dlm dialog itu ada msg yang dorang nak sampaikan..kenapalah perkara kebaikan menjadi isu..

    ReplyDelete
  8. secara tak lansung sepah niyh dah naekkan rating semanis kurma niyh.. positive thinking lah kannn..
    teringat ayat jepp, 'kurma ini memang manis, sayangnya perngai kamu yang tak berapa manis' hahaa

    mari jengah, http://keyladiaries.blogspot.com (:

    ReplyDelete
  9. sofeapun.. kureng suke la. Cam menghina gak lah. dahlah tu rancangan agama.. walaupun sofea suka sepah. huhuhu

    ReplyDelete
  10. lagi ramai org nak tgk rancangan semanis kurma...

    ReplyDelete
  11. pandang dari sudut positifnya depa respek dgn ustazah tu yang tak penat memberi ceramah utk kebaikkan semua. promote juga tu.

    ReplyDelete
  12. huhu.die tak trase pon.sgt bagus ustaz dan ustazah ni(:

    ReplyDelete
  13. naseb dorang x terase. kalau x konfem kene saman. hakhak

    ReplyDelete
  14. cuba bayangkan..anda ni ada emak mcm ustazah bahiya..pegi la sekolah..ttbe ada kawan2 sakat.."bla bla bla ohhh semputtttt...." ada mcm menghina emak kita x?? matlamat x salah..tp penerimaan rakyat mcm kta yg salah smpai siap ada page semput bagai..renung2...:) itu ustzah..pangkat yg kita patut hormat...(n.n)v

    ReplyDelete
  15. haha.. ustazah memang sporting. :)

    ReplyDelete
  16. bayangkan kita ada emak mcm ustazah bahiya..ttbe ada org persendakan kita beli pegi mana2.."bla bla bla oh semputtttt..." apa perasaan kita..matlamat mmg x salah..tp cara penerimaan rakyat kita ni yg salah..dia tu ustazah..org agama..pangkat yg patut dihormat..kalau org buat lawak membahan emak kita..apa kita rasa..??? =D lawak x menghalalalkan cara wahai kawan2.."kurma ini mmg manis..tp perangai kamu yg x berapa manis.." khas utk sepah..~~ SALUTE USTAZAH BAHIYA YG MEMBERI RESPON YG BAIK..=D

    ReplyDelete
  17. aku rasa makin naik rating Semanis Kurma nih. hehe

    go Sepah go!

    ReplyDelete
  18. mula2 rasa macam tak patut sebab boleh buat orang lain ketawakan ustazah. tapi ustazah tak la sesemput macam tu..hahahah

    ReplyDelete
  19. professional je dia being a bit synical tentang isu sepah tiru gaya dia.

    well... rasanya dia a bit tersinggung jugak kot... tu yg camdek baik punya cakap pasal semput n whatnot.

    hahaha....

    ReplyDelete
  20. semakin ramai lah yang tengok semanis kurma. tapi bagi aku tak patut persendakan orang yang sampaikan agama. mungkin jugak ini adalah untuk melariskan siaran. wallahua'lam.

    ReplyDelete
  21. x salah pon..sepah x de mempersendakan agama pon mse show tu

    ReplyDelete
  22. yup . postive thinking lahh . i think ustazah pun xde nak mrh mrh :) but sepah copy pun sedikit sebyk . naekkan ranking org tgk semanis kurma . btw yg pasal semput tuh . its an additional humor on their task :) xdak kena mengena dgn rancang semanis kurma . sbb ustazah n ustaz pun ckp diaorg xdak semput kan :)

    by : sepah no1 fan :)

    ReplyDelete
  23. sbnrnya bnda ni xjd issue pn, maybe ada la pihak yg tk b'tnggungjwb mnyebarkn bnda2 yg xbaik.! hanya lawak kn? take it as a postive thing la~~rating semanis kurma naik ke?? hehe :D:D

    ReplyDelete
  24. suka ustazah n suami dia tu.depa btl2 sporting.tgklah program depa.org len kalau ada program camtu mesti jemput yg alim2 pakai tudung ja,tp depa jemput artis yg kontrovesri,seksi,x pakai tudung,mulut laser mgkin nk berdakwah secara halus kan? sepah pun bgus buat lawak tu.depa bkn mghina tp ada msj.

    ReplyDelete
  25. dlm melawak kena gak la jaga sentiviti individu lain....

    ReplyDelete
  26. :) gud respon.....haaaa semput...

    http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/07/support-fantastic-moment-studio-new.html

    ReplyDelete
  27. ustaz ustazah sporting. ikot yang baik jauhi yang burok.


    korang jom join nih,
    CNK nak cik Epal tolong sama-sama support ye...hihihi...tq cik epal maness :)

    http://pelangichanteque.blogspot.com/2011/07/segmen-best-bersama-cnk-yok-exchange.html

    :)

    ReplyDelete
  28. Nasib baik ustazah bahiyah tak terasa :D

    ReplyDelete
  29. alhamdullilah.. ustazah dan ustaz berfikiran terbuka

    ReplyDelete
  30. aku dah tahu dah dah pasal ni huehuehueh aku kau lambat . alololo , mengada-ngada lah kalau pasal lawak sepah yan sangat comel mintak penyepak tu pon kena soundd . ustazah tu sangat comel awww

    ReplyDelete
  31. see , ustazah pun ok jep kalu ada org ajuk dia
    knape derw certain2 people yg ungkit plak ? =='

    ReplyDelete
  32. COOL lah ustazah!! visit me.:) fruitytuty212.blogspot

    ReplyDelete
  33. COOLlah ustazah! visit me. :)
    fruitytuty212.blogspot

    ReplyDelete
  34. die bukan masalah ustazah tu sporting or tak, tapi perosalannye jenaka kalo orang tak boleh terima, kita yang terima dosanya.

    dalam Islam sendiri pon melarang kita membuat jenaka yang membuatkan orang lain marah ke terasa hati ke apa ke.

    kita tak boleh nak expect semuorg bley berfikiran terbuka or be profesional, sebab tak kena batang idung sendiri.

    berjenaka tu boleh cuma berpada-padalah, kesederhanaan itu lebih baik pon dalam Islam.

    ReplyDelete
  35. semoga ustaz dan ustazah terus tabah dengan apa juga rintangan dalam berdakwah...ok la tu..ramai yg tgk semanis kurma rupanya...

    ReplyDelete