Monday, July 25, 2011

Ada yang cakap muka aku macam RAINA (After School) #EhYeke?

Actually aku tengah blur blur miong miong tadi. Bukak twitter. Ada yang cakap muka aku macam Raina dari kumpulan After School.





K-pop k-pop ni lah ni. Aku tak kenal sangat group perempuan K-pop ni. Yang aku tahu SNSD je. Yang group lelaki aku tahu 2PM sebab ada Nichkhun situ. Kalau Nichkhun tak ada dalam group tu, kirim salam jugak lah aku nak kenal dia. dengan menggelupurnya aku pon google lah si Raina (After School) ni. nak tengok gak celah mana sama. kehkeh.





dan ini hasil meng "google" :












boleh lah aku jadi duta mee segera pulak lepas ni. muahahaha verangan lah kau noks

Tak nak tembam lagi lah kan pipi dia ni. Aku rasa tang berat pipi tu je lah kot ada ala ala sikit. Ahhh kenapa kah perempuan pipi gemok gemok ni disamakan dengan aku??? Cuba samakan aku dengan Jessica alba ke, Selena Gomez ke, Megan Fox ke, Vanessa Hudgens ke. kehkehkeh.



kesimpulannya aku nak kurus.


Siapa ada tips kuruskan pipi? sila bagi tips dengan segera.


ok bye!

132 comments:

  1. ye la cik epal.. nampak lebih kurang jeww~ hek3

    ReplyDelete
  2. a'ah la CE.
    ade iras sket2.
    ble senyum.

    ReplyDelete
  3. Saya dah baca!
    Pipi chubby tuh comel lah Cik epal~
    Raina memang terkenal dgn kecomelannya ^_^

    ReplyDelete
  4. tak dinafikan tang pipi tu mmg sama. huhu

    ReplyDelete
  5. eh ade kembar la dia. gambar first to pon da nampak ada iras-iras sama :)

    ReplyDelete
  6. a,ah cik epal..same..hehe cik epal comey!

    ReplyDelete
  7. ehhh ! same la c i k e p a l . kiyutnyee (:

    ReplyDelete
  8. haah la...tang mulut dan gigi sama...
    mmg ade iras..

    ReplyDelete
  9. weiii mana tips untuk pipi kurus ni weiiiiiiiiiiiii???? haha :D

    ReplyDelete
  10. yuppp..de iras..tang pp tuh of cos..gigi pun nmpk same je..senyuman..wahhh..krenye cik epal de korean's look la..awesome!hehehe =D

    ReplyDelete
  11. tips utk kurus: de org ckp x pyh mkn nasi..kne kawal nafsu mkn nasi..tgk kwn2 akak sy terbukti je..slmt mencube!hehehe =D

    ReplyDelete
  12. tang pipi jer..hehehehe

    cik epal...makcik eka kata kan,makan apple setiap hari..bukan apple merahtapi apple hijau..dia gemuk,lepas makan ada lah turun 4,dan 5 kilo
    hahaha

    gambo kalau ada eka tnjuk.hihi

    ReplyDelete
  13. aah lah cikepal...sama jugak.cara senyum sama kot ^_^

    ReplyDelete
  14. CE ce tgk gmbr profile aku kt blog ni. kurus kn?

    ReplyDelete
  15. ade sket.
    tang pipi bawak ke mulut ...;p

    ReplyDelete
  16. sama la. lagi bile dye senyum. sumpah sejibik!

    ReplyDelete
  17. sama..sama.. hehehe tahniah.. dh jmp kerbar... korea mari

    ReplyDelete
  18. aah laa..
    ada sme..
    dkt mulut..esp ble senyum..

    ReplyDelete
  19. nih tips : bebanyak makan singgam. atopon bhasa saintifiknya : CHEWING GUM. thhee~ jgn smpai berotot kat ppi sudah. )

    ReplyDelete
  20. haah laa...nampak lebih kurang laaa

    ReplyDelete
  21. idong copy paste..sama habes..pasni bley panggil cik raina epal lah..hehe =p

    ReplyDelete
  22. cik epal ! kate nak jadi duta mee segera. makan mee segera je ! jgn mkn lain ! :D

    ReplyDelete
  23. cer buah shawl kat dia. pergh sebijik la. mcm twin. haha

    ReplyDelete
  24. a'ah la cik epal.. ade iras2 sket..espcially bila snyum ^^

    ReplyDelete
  25. hampir sama ! bila tengok tang pipi dgn gigi.hehe tapi CE punya kulit lagi putih !

    ReplyDelete
  26. nak kuruskan pipi cara dia,jangan makan telur dan biskut.serius jadi.

    ReplyDelete
  27. a'ah laaa mmng sme gilew....comel pp 2

    ReplyDelete
  28. Gigi sama...pipi pun lebih kurang chubby..hehe comel

    ReplyDelete
  29. same lah!!! hahahah,,wettweettt same ngn org korea ahauuww

    ReplyDelete
  30. cik epal, aa la lebih kurang and yang paling sama pat mulut ngn gigi..kan3

    ReplyDelete
  31. cik epal....a'ah la...lebih kurg je ngn raina tu...credit la kpd twitter mmber tu..hahahaa...

    ReplyDelete
  32. alaa . kalau pipi cik epal kurus nanti tak comel la cik epal . badan kurus takpe . pipi bio je la cenggitu . hikhik .

    ReplyDelete
  33. wahhh, betui la CE. ada iras tuh. hee

    ReplyDelete
  34. yela...nmpk lebih kurang jep...;p

    ReplyDelete
  35. agak sama...CE Pipi berat kedua belah

    ReplyDelete
  36. a'ah lah kak . sama sangat . huhu . comel :)

    ReplyDelete
  37. btl la..muka cik epal nak same je..comel...hihi..

    ReplyDelete
  38. tang pakai spec mate bedah 2 tetibe rase i2 cik epal sbenarnyer, hahaha~

    ReplyDelete
  39. tang pipi dan cara senyuman tu yg sama...kan pelandok dua serupa dah tuuu

    ReplyDelete
  40. smela cik epal. hehehe !
    sy pn msih t'cari2 tips nk kcik kn ppi. :)

    ReplyDelete
  41. peh ! mmg samelah cik Epal!! gambar first lagi dah iras2 cik epal ... haha :D

    ReplyDelete
  42. wuuu yg rambut pndek dia tu samalah.alah sama kat mata dgn pipi lettew.hehe

    ReplyDelete
  43. cik epal,kalau nak pipi kurus, sila nganga luas2 dan keluarkan lidah sampai habis. memang kita akan rasa tegang gila. no double chin and pipi xtembam. tu je cara yang sy tau. tp xslalu buat. tkt. mask wad terjelir mati haku!! ni petua nenek sy. tp dlm youtube pun ada tunjuk!sharing is caring~

    ReplyDelete
  44. cik epal,kalau nak pipi kurus, sila nganga luas2 dan keluarkan lidah sampai habis. memang kita akan rasa tegang gila. no double chin and pipi xtembam. tu je cara yang sy tau. tp xslalu buat. tkt. mask wad terjelir mati haku!! ni petua nenek sy. tp dlm youtube pun ada tunjuk!sharing is caring~

    ReplyDelete
  45. sma la sis cik epal...klihtn agk cute d situ ea heee <3<3

    ReplyDelete
  46. tips die, kunyah chewing gum tiap2 hari, hehehe

    ReplyDelete
  47. cik epal, pic yg first tu nampak sama....

    ReplyDelete
  48. hehe, sye pon pipi tembam :D

    untung la akak di same kan ngan artis Korea tu !
    kumpulan After School lak, suara die pon sedap :D

    ^_^

    ReplyDelete
  49. aku rasa lah weh , gigi kau sama dengan dia atau dalam bahasa sopannya senyuman kau sama dengan dia weh . takpelah , aku bagilah kau modal untuk market disitu . huehuehueh

    ReplyDelete
  50. a'ah la cik epal.ad iras2 skit.tang snyum tu same mcm cik epal.

    ReplyDelete
  51. Berdasarkan pengalaman kawan saya, nak kuruskan pipi dia makan chewing gum hari-hari. Siang malam duk ngunyah mende alah tu. Rupanya memang berhasil. Bukan stakat kurus dah, tapi cengkung dia punya pipi. Sebab otot pipi dia har-hari, siang malam exercise. Ehehehe. Tapi memang berkesan la Cik Epal cara tu. Tapi dengan Cik Epal tak tau la pulop.

    ReplyDelete
  52. mmg ada iras sket. tak tipu!..

    tapi kalau CE slimkan pipi mmg sama kot!

    ReplyDelete
  53. skrg ni ramai yg inginkan pipi yg tembam. tp kenapa cik epal nak kuruskan pipi. rugi taw.. pipi tembam nmpk comey oww..

    ReplyDelete
  54. a'aaaahhhhhhhhhhhhh la.
    samaaaaa!
    lagi lagi tang pipi tuh.
    hee!

    ReplyDelete
  55. same same same.cetry pakai kn shawl msti same kan kan kan..hehe

    ReplyDelete
  56. huhuu,yg gamba first 2 da ckit...=)

    ReplyDelete
  57. aah la cik epal.lebih kurang je sebab pipi & gigi nampak macam sama je.hekhek.comel :)

    ReplyDelete
  58. same larh cik epal. HAHA. Ada iras korean gituu ;)

    ReplyDelete
  59. hahaha..sejibik tang hidung!:D feewit retis korea seh..:p cp ader tips kuruskan pipi..:)
    amek pisau, potong jer lemak pipi yg kurang bekenan.. dlm mase seminit..kompem kurus! :D hahaha

    ReplyDelete
  60. hahaha..saya suka After School!! Saya jugak suka Cik Epal..keep it up! :)

    ReplyDelete
  61. a'ah.sama lah...tang mata tu.

    ReplyDelete
  62. Ye lah mmg nmpk ckt serupa.. (^^)"

    ReplyDelete
  63. eh macam same lar...dua-dua cute!

    ReplyDelete
  64. Sama jugak lah. Haha tapi hidung lain :P

    ReplyDelete
  65. haah..ade iras la..tang pipi..seyum..mata..hehehe..biase la kite kan ade 7 org yg sama muka dlm dunia nie..mcm saya sama mcm G.na artis k-pop gak..ahakss..(^_^)V

    ReplyDelete
  66. haah..ade iras la..tang pipi..seyum..mata..hehehe..biase la kite kan ade 7 org yg sama muka dlm dunia nie..mcm saya sama mcm G.na artis k-pop gak..ahakss..(^_^)V

    ReplyDelete
  67. cik epal lgi same ngan nora elena versi budak skolah . ngehngeh :D
    ni ade iras time senyum !

    ReplyDelete
  68. cik epal ntah2 die operate nk muke cm cik epal.. kih3.. dua2 comel ;D

    ReplyDelete
  69. Ain ingatkan ain sorang je yang ingat CE look like Raina! But CE, pipi tembam comel la! ;)

    ReplyDelete
  70. bukan pipi je, mulut pun lebih kurang sama ngan cik epal...lagi2 kalo part senyum tu :)

    ReplyDelete
  71. bukan pipi je, mulut pun lebih kurang sama ngan cik epal...lagi2 kalo part senyum tu :)

    ReplyDelete
  72. cik epal, dun worry. awak masih cun walaupun berpipi berat. Comel ape. first time masuk blog ni mmg dah perasan muka cik epal ad sket iras2 one of after school member.cuma tak tahu nama.hihi =)

    ReplyDelete
  73. sejibik lah cik epal...
    serius sejibik..muahahahahaha

    ReplyDelete
  74. aisemennnn betul ah same! kalau makeover cam die mmg sebijik!

    ReplyDelete
  75. haaa. tang gigi and pipi!! ada sikit

    ReplyDelete
  76. wey la same lah. tapi cik epal nampak lebih alim lah~ okay.komen bangang! haha :p

    ReplyDelete
  77. cik epal!! sama ah..cayalah..:)

    ReplyDelete
  78. haha sama lah cik epal! :DD

    ReplyDelete
  79. ha'ahlah kak epal! nak dekat sama! :D

    ReplyDelete
  80. oh my dear sgt sama n dua-dua comel ok!!!!!

    ReplyDelete
  81. adeh baru perasan ade iras-iras la..
    Kembar terbaru la.. :D

    ReplyDelete
  82. ha ah la agak sama! part pipi and bila senyum :)

    ReplyDelete
  83. Yang gambar pertama tu, memang nampak sangat macam Cik Epal! Biar lah pipi cigitu.. Comel.. Kalau cengkung, tak comel. Hehe

    ReplyDelete
  84. Eh eh betul la samer Cik Epal hihi. Bertuah Incik Shaheizy Sam hehe.

    ReplyDelete
  85. cik epal, saya rse senyuman cik epal sama degn dia lah..

    ReplyDelete
  86. Ha'ah sebijik la. Especially part pipi and bila senyum tu hehe ~

    ReplyDelete
  87. yes.. mmg seiras, tapi cik epal kene diet sikit lagi.. ;p

    ReplyDelete
  88. nmpak sma la cik epal..
    senyumanmu
    gigimu
    dan pipimu(^___^)
    wah...cik epal pon dr korea ek...

    ReplyDelete
  89. eh cik epal! same lar mukenye! muke retis gitu =)

    ReplyDelete
  90. ado iras2 ler ...


    ** salam kenalan

    ReplyDelete
  91. a'ah la...sme kowt....tgk gmbr 1st tu dh trkejot dh..mmg nmpk sme...

    ReplyDelete
  92. kunyah chewing gum 24 jam. hahaha

    ReplyDelete
  93. yeh yehh. samaa! tggu raina pkai shawl bru sbijik 100%. comel lah! ;)

    ReplyDelete
  94. of cos sama tang...oopsss..sume blogger lain pun cakap sama..hehee :)


    lepasni jangan menternak lemak dah..pas berbuka puasa baru menternak lemak ye cik epal..kehkehhh :)

    ReplyDelete
  95. dah tawu ape yg same, senyuman tu.. dengan pp.. haha :D

    ReplyDelete
  96. agak nmpk lebih kurg jek cik epal...tang pipi kot :}

    ReplyDelete
  97. agaknye kalau ko x bertudung, kau secun macam ni ke??? tunjuk skettt :D

    ReplyDelete
  98. CE mmg mirip la ngan raina..tang pipi mata n gigi sma cam u..kmbar terpisah kat korea kot!!hehe

    ReplyDelete
  99. hahah, memang sama pon akak ;)
    tambah2 pic yang buat peace tu =D

    ReplyDelete
  100. suka raina.. cik epal pun i ske gak..huhu

    ReplyDelete
  101. mate korangg samee n of coz pipi la kann hee XDD

    ReplyDelete