Monday, June 6, 2011

RM 3147.80 for this month. thanks NUFFNANG !! =)



wootttt. rm3k for this month. thanks nuffnang! kalau 3k dolar USD ni mahu kayooo aku boleh beli rumah banglo lapan bijik. hakhak over


Ada yang cakap nuffnang racist ? kena kipas nuffnang baru dapat buffred earnings?? cehhh hape mende lah kome mengarut ni. yang nuffnang racist tu, i dont think so. Staff staff nuffnang sangat friendly and nice. Masa aku pergi event hari tu pon, Michelle Nuffnang yang tegur aku dulu tau. Depa sangat nice ok. and peramah. i loikeeeeeeeee~


yang pasal kipas nuffnang baru dapat BE la hape lah. Confirm ke kau kipas nuffnang kau dapat BE? and betul ke kalau tak kipas tak dapat BE? teori mana kau pakai daaa. pernah ke nuffnang suruh kau buat entri pasal dia? puji puji dia? tak kan? tu semua depends on blogger tu sendiri nak cerita pasal nuffnang ke tak. depa pon tahu lah menilai . Staff staff depa bukan nya budak budak sekolah. semua graduated. and pasal racist tu, aku tak rasa pon macam tu. staff depa pon ada yang melayu hapee. kalau depa tu racist konpom ah tak amek melayu kerja sana.


Ramai yang suruh aku tukar innity sebab hits aku dalam 11k UV sehari. But aku lebih prefer NUFFNANG dari INNITY. Sebab nuffnang ni lah aku banyak kenal blogger. Nuffnang ni friendly user sikit. ni bagi aku lah. sebab ada some blogger yang pakai INNITY pon suruh aku stay je NUFFNANG. ada lah aku dengar dengar pasal INNITY ni bla bla tu ini. tapi aku malas lah nak campur sebab aku pon tak pasang. just dengar dengar macam tu je


for rm3k this month or sebelum ni semua hasil BE aku je. ramai ingat tu dari sponsored post/advertorial tapi tak pon. before ni aku tak pernah dapat sponsored post and yang rm3k for this month pon bukan earning dari sponsored post. tapi berkat kesabaran ...




yayyyy I GOT IT !! THANKS NUFFNANG!! dapat jugak akhirnya

perghhh baru dapat pon dah kecoh kan? padahal orang lain dah berlambak sponsored post. tapi tak kesah lah. sebab aku teruja gila ada kolum "sponsored post" dekat dashboard nuffnang aku. ada lah 2-3 advertorial aku pernah dapat. to be frank , jumlah untuk satu sponsored post bukan sikit ye. satu sponsored post boleh cecah rm1000++ tahu? gila kentang lenyek! masa dia kol suruh aku buat pon aku dah jerit jerit macam orang gila dah bila dapat. bila bukak dashboard nuffnang tengok amount yang dia nak bayar


"humakkkk aihhhh aku tak payah kerja lah macam ni. nganga depan laptop je dapat ribu ribu. muahaha" <=== monolog dalaman



ni tak masuk earnings sponsored post ni. kalau masuk. ouhh *kira kira duit lagi muahahaha kan aku dah jakun. ngengg



ok no wonder, blogger blogger yang terkemuka semua tu dapat rm10k and above for a month. but thanks nuffnang for this opportunity. Really appreciate it. please give me moreeee sponsored post. muahahaha *just kidding



but thanks anyway NUFFNANG. U made my day :D


ok bye!




jangan lupa vote blog cik epal ea !! :)






141 comments:

  1. wahhhh..tahniah!!!!!!

    mau jugaaaaaaaaakkkkk

    ReplyDelete
  2. perghh giler r Cik Epal
    bila nak belanje sy menternak lemak?

    Entry Terkini:
    Gathering Blogger Paling Meriah Pernah Aku Pergi!

    ReplyDelete
  3. amboi memang kaya lah ko lepas ni weh :D

    ReplyDelete
  4. pergh..!! kaya suda cik epal...boley la blanja EP menternak lemak kat MD..^^

    ReplyDelete
  5. Haishh ! bestnyaaa :) jealous nih :p haha

    ReplyDelete
  6. CE.. Tak paham la dengan cara nuffang nih..macam mana nak dapat income sebenarnya? Ce citer ce citer..hehe

    ReplyDelete
  7. sgt2 masyuk la cik epal bln ni kan..
    besh2 :)

    ReplyDelete
  8. untunglah cik Epal..dah boleh kawen da tu! hehehe :P

    ReplyDelete
  9. Ok dah cukup jeles dengan Cik Epal ! .
    Bila nak belanja saya ?

    ReplyDelete
  10. gila kaya!

    mata dah berpinar..mulut ternganga tak leh nak tutup dah!

    CE dah kaya! belanja..belanja lah CE :D

    ReplyDelete
  11. wah!! byk nyer....bestnya kalo jd mcm cik epal..sy suka blog cik epal...:)..

    ReplyDelete
  12. GLE ARH EPAL...ASL NUFNAG AK ADA RM2 JE..HAHAHA..CMNE NK KAYA NI WEI..

    ReplyDelete
  13. wah!! byk nyer....bestnya kalo jd mcm cik epal..sy suka blog cik epal...:)..

    ReplyDelete
  14. Kaya gile cik epal bulan ni. Saya tak tahu, yang saya tahu, suatu hari nanti cik epal kena gak buat sesi menternak lemak dengan saya. Konfem saya nak mkn dan cik epal kena bayar sebab dah kaya gila ni. hehe..

    Saya tahu cik epal konfem suke, happy kat saya sebab kita ni adik beradik..geng epal!!

    ReplyDelete
  15. pergghh..terbaek...klo sy dpt tu, rse nk pegi mkn byk2....hihih nk gak mnternak lemak... =)

    ReplyDelete
  16. fuyooo gila 3k! mmg takyah keja la cik epal.. fuhh~ mmg bez!

    ReplyDelete
  17. Bestnyer.... dan tahniah!
    Tingkatkan lagi kualiti entry

    ReplyDelete
  18. Wow!!! Bnyknya!!! Tahniah..(^^) Deposit umh blh ler..

    ReplyDelete
  19. boleh buat kenduri jamu followers ye cik epal. :D

    ReplyDelete
  20. tahniah Cik Epal....... alhamdulillah..... murah rezeki Cik Epal ni....... bestnye jd mcm Cik Epal.... dapat duit sampai rm3k tu....

    ReplyDelete
  21. tahniah Cik Epal....... alhamdulillah..... murah rezeki Cik Epal ni....... bestnye jd mcm Cik Epal.... dapat duit sampai rm3k tu....

    ReplyDelete
  22. gilak ahh! bapek kaya cik epal... belum grad pun lagi dah ada gaji tetap.

    ReplyDelete
  23. Woah bestnyaa! Serius best!
    But my blog way too far nk dpt earning cmtuh. Tahniah n all the best utk Cik Epal. xD

    ReplyDelete
  24. wah...kayo2...nak duit sikit..........=p

    ReplyDelete
  25. wahhhh! best nyeeee!:) tahniah cik epal! hehe

    ReplyDelete
  26. tahniah... jgn lupa bayar zakat..hhahaha


    blanje parents tu..



    huhuhu



    jom baca dan komen Bulan Rejab bulan haram.


    teruskan usaha cik epal 06...

    ReplyDelete
  27. tak terkata. tahniah......(taktau nak cakap apa sebab terlalu kagum)

    ReplyDelete
  28. wow~Alhamdulillah, byk rezeki cik epal. entah bila saya boleh dapat mcm tu.Kalau dapat, boleh buat bayar college fee. tayah nyusahkan parents dah...tape, amin~ insyaAllah, one day. happy for cik epal!!!~ berkat rajin mengupdate blog juge~

    ReplyDelete
  29. banyakkk banged loh cik epallll :') congratz congratz !

    ReplyDelete
  30. Cik Epal aja saya pasal nuffnang neh boleh tak? da dafta da letak kat blog but still tak paham2 mcam mana caranya. ;p

    ReplyDelete
  31. Tahniah, seronok tengok duit orang je. hik hik. Cik Epal boleh tak buat pop up untuk komen. nanti kalau dah camnih, rase macam malas nak back kat page lama:)

    ReplyDelete
  32. cik epal. ajar saya. ='( haha ! adoi. tahniahhhhhh. 3k kut, dapat free je. haiyo.

    ReplyDelete
  33. Congratz Cik Epal..u r on the right direction,..yup..For me,Nuffnang tetap terbaik..biarla apa orang kata..tepuk dada, tanya selera...n selera kita tak semestinya sama dengan orang,samalah juga selera orang lain,tak semestinya sama dengan kita...


    Chaiyok...U will be on of Malaysian top bloggers one day..keep up a good work..

    ReplyDelete
  34. bestnyer cik epal.. bila la pulak giliran atia dapat macam tue agaknye.. huhuhuhu..^_^

    ReplyDelete
  35. giler la kau ! hape ko buat sampai macam tu..hebat la..kau ado? aku takda la cik epal...nak gerak pun kena merangkak sampai menara klcc dlu..huh!

    ReplyDelete
  36. pergh...cik epal!blanja?hehe...gila kentang lenyek la..hehe.blog ni best.keep it up!=)

    ReplyDelete
  37. macam nk dpt byk tu cik epal. nk tips..

    shhh..syieda br dpt 50sen..ekeke..T__T xtau mcam ne nk dpt RM50 alhamdulillah..

    ReplyDelete
  38. byk tu.. thniah cik epal :) blnja2 lh kte.. :P

    ReplyDelete
  39. wow ! gile kentang ah kak epal !
    terbaik wok !!

    ReplyDelete
  40. erm... rezeki tu cik epal... allhamdulillah...

    ReplyDelete
  41. bestnye ko epal........................huwa..nak pemes macam ko jugak.. kene beli epal banyak2 la cenih.. muahahahhaa. bak singgit..kite kan satu U..muahahaha

    ReplyDelete
  42. nak kaya cam cik epal gak.. huwaaa :') hehe. taniah k.

    klu free join lah contest kte cik epal. (aiyak! TERajak cik epal plak..)

    http://nurulwaeda.blogspot.com/2011/06/jom-main-teka-teki-dengan-aku-jom.html

    ReplyDelete
  43. nuffnang tuh ape.. aku x tau ape laa nuffnang ni.. grrr.. ketinggalan tul aku.. damm.. bley dpt wet lak tuh

    ReplyDelete
  44. wow bestnyaa..dpt 3k....jeles rose.....hehe

    ReplyDelete
  45. wahhhh, hebat la cik epal..tahniah2!!! cik epal, belanja la kitorang!!! hehe



    p/s : ada org penah ckp tak muka cik epal ni macam iras2 macam sorang artis tu....
    ermm....faradhiya kut nme dia...huhu...
    satu lagi artis indon...nme apa ntah...
    kiranya muka sesuai jadi artis la...hehehe

    ReplyDelete
  46. banyaknya cik epal...leh pinjam ne :)

    ReplyDelete
  47. gyla ah weyh!! jeleshhhhhh!!
    so ape CE nk wt ngn 3k tuh? cecite cecite

    ReplyDelete
  48. wahhh wahhh.. byknye duitt cik epal..
    best giler lah..

    ($_$) wink wink.

    tahniah tahniah.

    ReplyDelete
  49. mak aih bleh meroyan tgk ni..haha..jeles pls! grrr! hihi

    ReplyDelete
  50. perghh~
    memang giler kentang lenyek nih.
    makin bulan makin meningkat kacing kacing dari nuffnangg. ;D

    ReplyDelete
  51. bestnya cik epal!..tahniah2

    ReplyDelete
  52. best nya....kita bila lah nak dapat 3k huhuhu

    ReplyDelete
  53. pehhhh banyak tu...buat kenduri kesyukuran tumbang sekor unta pon boleh kan...hihi

    ReplyDelete
  54. Halo, Cik Epal... Nak tanya ni.. Sponsored post tu tok ape ea?? sy de dpt 1, tp tataw pe fungsi die..ape kite kne wat pastu... Huhu

    ReplyDelete
  55. wahhh!congrats cik epal..
    blnje IKEA la..hehheeehe:D

    ReplyDelete
  56. Salam.. YEAH!!
    Cik Epal kayo... hohohohoho..
    Blhla mkn meatball lapanpuluhlapan ketulkn.. wakakakakaka..
    Apa² tahniah..

    ReplyDelete
  57. ow...you are my friend....tulah bonus blogger...banyak sangat orang blog sebab duit...aku masih respek ngan ko lah sebab blog sebab minat...orang yang blog sebab nak duit tu patut ada passion macam ko lah...hehehe

    ReplyDelete
  58. kaya nya...kena kuar zakat kat penyokong2 ni...:=

    ReplyDelete
  59. tahniah cik epal...
    bila nak belanja epal sekilo...

    hihihi.ayu sleeping gurau je...

    ReplyDelete
  60. pergh..pergh..cik epal, belanja! =)

    *nih cik epal, lama sgt ni sy x masuk..ape cer CE dgn skrg shahezy sam nih..mana mr buck?demmm sugguh aku ketinggalan..

    ReplyDelete
  61. pergh.
    income sama macam 3bulan gaji i.
    tak payah join MLM pun boleh senang.
    hahahaha.
    kan cik epal?
    :p

    ReplyDelete
  62. seronok ya..nganga dpn laptop ribu riban dpt..tahniah dear..

    ReplyDelete
  63. huhu...mmg masyuk kalu dpt mcm cik epal..keep it up :D

    ReplyDelete
  64. wah bestnya cik epal dpt duit free...heheh..leh shopping sakan ye..

    ReplyDelete
  65. wahhhh!!!!manyaknyer...
    leh la CE menternak lemak lagi macam nih..muahahaha...
    tahniah di ats berkat kesabaran CE..

    ReplyDelete
  66. untung la~~
    sy ni RM3.00 pon xde ag...haish
    tp pasal post 2 mmg pnh t'pk...kne wt ke br dpt BE...
    mekaseh kerana m'jawab wlpon x pnh tny...hehe

    ReplyDelete
  67. gil lah cik epal...xyah keja cmni update blog ja..nk kna bljr byk ni dr cik epal...tnjuk ajar ku sifu..!

    ReplyDelete
  68. wow, cayala ko dikkk...
    d biggessst congrats!!!
    pssstt.. akak jugak doakan cik epal akan kurus.. ekekek.. ;p

    ReplyDelete
  69. wah...lumayannya!
    bilalah nak merasa macam ni..

    semoga terus maju jaya cik epal!

    ReplyDelete
  70. wah bestnye.. seronok2.. tahniah CE :)

    ReplyDelete
  71. hebat giler laa cik epal. terbaekk~:D

    ReplyDelete
  72. Menarik entry nie cik epal,,

    ReplyDelete
  73. bestnyeeee!
    siapa yang taknak uitkannnnnn? =D

    ReplyDelete
  74. wah..kayo ler cik epal! nnt bleh la g trip mane2 plak..ngeeee~

    ReplyDelete
  75. waaaaaa beznya cik epal.....bleh la blanje sy muahahahaha

    ReplyDelete
  76. haish terus semangat nak berblogging bile tgk amount cik epal hahaha

    ReplyDelete
  77. hebatnye cik epal! kite 10 hengget pun x sampai.. wuwuwu..

    ReplyDelete
  78. waaaa...best nye cik epal da kaYooooo...ngehhh3x.
    mcm mane nk dapat 2??share2 lah...huhuhu

    http://azlyiejah.blogspot.com

    ReplyDelete
  79. bestnyeee. semoga rezeki CE semakin murah. doakan saye jugakk (:

    ReplyDelete
  80. jeles nyerrrr..............

    ReplyDelete
  81. kalah gaji sebulan saya bekerja...

    congrtasss lah cik epal...xD

    ReplyDelete
  82. kalah gaji sebulan saya bekerja...

    congrtasss lah cik epal...xD

    ReplyDelete
  83. pehhhhhhhhhhhh. bes gyla! i nak dapat 50sen pun susah. takpe la kan, sabar....... hehehhe

    ReplyDelete
  84. syoknyaaa...
    buleh la belanja akak. *eh tetiba*

    ReplyDelete
  85. Hebat lah....cmne dpt mcm nie? apakah rahsia nya?

    ReplyDelete
  86. wah banyak tu 3k..

    bajet bulan nie untuk ternak lemak..hehe

    ReplyDelete
  87. Perghh memang betul2 terbaiklah cik epal!! Tahniah dan syukur Alhamdulillah. CIk epal nie dah kira pemberi semangat tau nk blogging sampai lembik!!

    ReplyDelete
  88. Sabar..rajin dan bersungguh2 tu semua kunci kejayaan untuk berjaya.. Tahniah dpat 4 angka bulan ni

    ReplyDelete
  89. berpinar mate saye CE. pitam.

    ReplyDelete
  90. untung la, da sah-sah bole beli DSLR sebijik kan.. fuh tuah badan

    ReplyDelete
  91. memang u deserved it cik epal...
    rajin betol update blog.
    kerja keras dapat hasil lumayan donk
    hihiih

    **bilalah nak dapat duit dari nuffnang neh. follower pun ciput ahaks

    ReplyDelete
  92. pergh...madiey baru nak mula..1 sen pun x derk lagi..caya lah cik epal..

    ReplyDelete
  93. CIK EPAL...
    CONGRATS YA...BEST RASANYA BILA HOBI BULEH MENDATANGKAN HASIL GITU....ENJOY THE MOMMENT N DONT OVERSPENT...HEHEEE

    ReplyDelete
  94. bulan lepas 2k,bulan ni 3k pulak,CE??heheh,terbaeekk~

    berbaloi-balooii~ ;)

    ReplyDelete
  95. bestnyer cik epal... nak jugakkk..!

    ReplyDelete
  96. fuyyo bnyak nye.. pasni cik epal leh la gi paris lak (-.-)

    ReplyDelete
  97. wahhhh! cik epal.. bg la tips ckit.. nuffnangs saye dok rm3 jew... huhu..

    ReplyDelete
  98. kenduri epal la lepas nih muaheeeee >:P

    ReplyDelete
  99. kenduri epal la lepas nih muaheeeee >:P

    ReplyDelete
  100. mak aih.. masyukk... leh belik umah 8 tingkat 10 bijik ni... hehehe

    Awek Merajuk?? Tak reti-reti ke nak pujuk??

    ReplyDelete
  101. waaaaaaa...
    jelesnye...
    siap ade yg sponser lg...

    cik epal,meh la singgah belog fyna.
    huhuhu..

    ReplyDelete
  102. cik epal...
    akak kagum!
    thanks sb cik epal publish brape jumlahnya..ada stgh blogger tuh malu2 kucing nk publish

    ReplyDelete
  103. Alhamdulillah cik epal ..rezeki tuk cik epal :)


    ikhlas,
    Dunia sebenar Shida

    ReplyDelete
  104. fuhhhh -.- sabo jeelaaa tengokk kn :)

    ReplyDelete
  105. Seronoknye kan? Kena sabar ye. Baiklah! =)

    ReplyDelete
  106. kayooooooooo...ble mu nak blanje aku??

    ReplyDelete
  107. bestnya..tahniah tahniah..eheeee :)

    ReplyDelete
  108. tahniah..boley la buat contest ke give away ke..hehehe..

    dok umah jew la cik epal..xpyh keje..ngadap je laptop tu =]

    ReplyDelete
  109. nuffnang nie mcm mna sebenarnya ? x paham la cik epal .

    banyak nya duit . berblogging j dah dpat banyak tu ? pergghh ! terbaikk .

    ehem2 , cik epal bila mao belanja ? hahahhahahaa

    ReplyDelete
  110. yeah.....SETIA pada NUFFNANG - Komuniti blogger yang bagus....sebab nuffnang saya dapat jumpe cik epal...hehehehe

    ReplyDelete
  111. waa kayo la cik epal.. rang lain nak dapat rm3.00 pun susah

    ReplyDelete
  112. pergh, terbaik la
    ribu-riban kot
    bagus la, boleh guna duit tu pi umrah
    muda--muda dah kaya
    cayalah

    ReplyDelete
  113. cikepal!!!!tebeliakkkk woooo mata tengok cikepal kayo!!!!!!peh peh peh..bagi arh sikit cikepal..huhuhuhu..bulan maken bulan semakin meningkat berganda-ganda BE cikepal..sangattt terharu...wuwuwuwuwuuw

    ReplyDelete
  114. ooo mang aiiii , kayo kau cik epal ! kayo kauuuuuuuuuu ~

    ah . eksaitednya aku .

    eh, mai singgah blog . haha

    ReplyDelete
  115. macam mana boleh dapat BE ni semua cik epal? ce cer. ce bg tips sikit.

    ReplyDelete
  116. betul2 dah tak yah keje daa.. 3k sebulan banyak woo.. akk nye gaji pun tak sampai gitu dik..

    teruskan blogging ya!

    ReplyDelete
  117. Tahniah Cik E...hehe..perghh lepas nie lagi kencanglah nampak gayanya..hehe

    ReplyDelete
  118. perghh.. memang masyuk gilerrrr...

    buat la entry cara2 nak dapat duit masyuk.. huhu..

    ni seposen pon belum.. wawawawawa

    ReplyDelete
  119. tumpang lalu kejap tuan tanah
    http://kucing-hitam.tk/

    ReplyDelete