Tuesday, June 28, 2011

orang sibuk dengan aurat perempuan. Kita bercakap tentang AURAT LELAKI pula.



-poster ini bersepah sepah dekat uni aku-



men's aurah (from navel to knee) CANNOT be seen by SAME gender, even within your FAMILY....selalunya situasi ni dapat dilihat masa sport la...main bola..main ragbi...hadoiiiiiiii....yang pakai tight tu...SERAM pulak aku menengok nya...nak pakai tight satu hal...lepas tu pakai short pulak...pakai seluar elok elok tak boleh ke?? dengan bulu kaki panjang kerinting kerinting macam bangla...buat rebonding pon best tuuuu....dah la ketat satu hal...lepastu nak tersembol dah area area yang tak sepatutnya dilihat untuk tersembol tuuuuu.....hehhh...




ini kepada lelaki melayu yang beragama Islam especially....kau orang lelaki...aurat nak jaga lagiii senang daripada perempuan...simple sangat...nak pakai seluar panjang sikit bawah lutut pon tak boleh ke banggggggg oiiii??? bukan susah sangat pon nak cari seluar panjang tu..kat pasar malam dan pasar tani pon berlambak....bukan mahal bebenauu pon seluar tuuu....



so...lets COVER UP! =)


cover..cover...cover your aurah....jangan cover MACHO je la yang kau tahu....
(itu pon kalau macho la)



p/s: comel tak PATRICK tu??? tapi spongebob tak ada la pulak...


NOTE: entri ni entri RE-POST. aku ciplak dari entri aku dulu dekat SINI . Baca komen depa dekat entri tu lawok lawok pulak. Saja dok godek entri lama lama. cuba tengok penulisan aku dulu? bersepah titik titik muahahaha. :D

51 comments:

  1. aku palig tension klu duk rumah . abg dahla ramai sume pakat pakai boxer kecik2 .. perghh tension !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. kekeke..sgt stuju dgn cik epal. kelakar pun adew gak tgk poster tue. hu2~

    ReplyDelete
  3. sy sokong.. jom pakat2 kita tegur yang lelaki pulak...

    ReplyDelete
  4. hohohho panass!!! ahaha tp xpe..kite hidup saling kene tegur menegur...hehee ape2 pon,istilah jge tepi kain org xleh diterima dlm islam....selamat beramal...

    ReplyDelete
  5. haha...setuju..dgn housemate pun kena pakai seluar panjang or menutup aurat...xD

    ReplyDelete
  6. haha , tu la ! dowg duk pot pet pot pet aurat pompuan
    aurat sndirik tak jge laks
    tayang cnieyh , tayang sne
    rse macho la tu
    kahkah ;p

    ReplyDelete
  7. hoho..sabor jek lah kan.. mari lah kita cover smua yg ade.. klu taknak pake suar, pakai la kain pelekat.. lalalaa

    ReplyDelete
  8. haaa...memang pun.Aurat perempuan,sibuk je dorang nak tegur2,nak cakap2...aurat lelaki,sering diabaikan!!

    Jom tengok entry saya pasal aurat!

    http://rossmerahjingga.blogspot.com/2011/04/lelakijangan-ambil-mudah-aurat-kamu.html

    ReplyDelete
  9. lelaki sekalian! sila jaga aurat anda. terima kasih.hehe

    ReplyDelete
  10. tulah die. asik2 mind aurat perempuan. macam dorg perfect sgt. same2 la beringat. peace.

    ReplyDelete
  11. haha btol tu , mmg stuju sngt lah . haha

    ReplyDelete
  12. kadang2 lupa elok gak cik epal ingat.mengingatkan

    ReplyDelete
  13. aah,tau takpe..burok bebenor nengoknye..bulu daa laa pjg2...tarik baru tau..kekeke

    nampk plak tulang2 serangka..igt lawa ke??hehe

    ReplyDelete
  14. haha gile setuju gan entri cik apple ^^

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah...unsur-unsur agama sudah banyak dalam blog CE

    ReplyDelete
  16. Hahaha.suka entri ni.penyampaian sampai d hati..;D memang tension kalau nmpk yg tersembul-sembul tu. itu blum lg klu sukan segala.haha.apapun, harap2 smua tidak kira laki @ perempuan dpt jaga aurat masing2.;D

    ReplyDelete
  17. sgt2 setuju... klo org pmpuan lajuu je nk menasihat... kalo kte kata dia tak tutup aurat, lelaki akan ckp..." aku lelaki takpe..xmenaikkan nafsu"
    mmg la tak menaikkan nafsu tpi dosa tetap dosa

    ReplyDelete
  18. hahaha.. soheh.. kat UIA penuh.. yg xleh blah tu gambar patrick..hehehe

    ReplyDelete
  19. taw benaau poster nih kat mane. uni laen mane ade letak. uni nih jee. hehehe

    ReplyDelete
  20. aah adik kat umah pon gedik pakai boxer yg pendek..geli aihh..

    ReplyDelete
  21. tak kira la laki ka pompuan semua wajib tutup aurat. jangan pakat tengok orang lain dulu. pakat tengok diri sendiri, adik beradik dan orang-orang terdekat dulu. :)

    ReplyDelete
  22. kali nie org pompuan pula dtg tergur laki2..hidup nie kn kena saling bagi peringatan..btw,nice entry utk kaum lelaki..^^

    ReplyDelete
  23. AHAHA. Yup. Poster patrick tuh ada banyaaaaaak sangat dekat dinding2 UIA. Boleh kata dekat setiap kelas dalam SMAWP ade. Time lecturer mengajar mesti terpandang poster tuh. HAHA.

    ReplyDelete
  24. yeah sgt setuju! geli tengok =='
    cik epal sy share post nie d blog sy yerp..thank you :)
    http://natashaereena.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Sokong2..hahahaha :)

    amboi..sukenyeeee bileee dieee cerieee :)

    ReplyDelete
  26. aah, suke part yg kate lutut nampk bulu kerenting tu.. eergh, memang sengal,, lagy2 kalau ternmpk diorg kt pasar mlm ke, kt restoran ke.. nk mamam pun x selesa wooo......

    ReplyDelete
  27. mmg pun... setuju sgt..
    even laki n pempuan kn sama2 jg aurat memasing... walaupun orang rmai ckap nnti mati duk dlm kubur msg2, tapi kalu kubur "dia" ni sblh kubur kite.. tak tenteram jugak if tak sma2 tegur time hidup dlu... cewwah..bertazkirah plak..

    ReplyDelete
  28. sometime kena tengok jugak kan sek perempuan jer nak ditegur,,hehehe

    ReplyDelete
  29. itu lah akak,, orang laki aurat yang perlu ditutup sikit je.. tapi tu pun susah, asyik pakai seluar pendek. pas 2 bila pompuan tak tutup aurat sikit ceramah, padahal seluar kat lutut diaorang pun koyak..

    ReplyDelete
  30. kat blok e banyak poster ni kan. HAHA. mase kelas je mesti bace

    ReplyDelete
  31. katanya tok guru aku..fasiq weyh kalo salu dok tayang aurat..

    ReplyDelete
  32. sokong..sama2 saling m'ingati xsalahkan

    ReplyDelete
  33. betul2... kaalo main netball kat padang, jadik segan dgn dak bola..seksi kemainn

    ReplyDelete
  34. boypren aku suka pakai shorts! erghhhh

    ReplyDelete
  35. hahaha..dorg sibuk duk kate pasal aurat pompuan..tp ade gak yg jwab cmni..aurat laki xkn naekkan nafsu pompuan..berbeza bile pompuan dedah aurat..depa yg x thn..hish lelaki ni...

    ReplyDelete
  36. hehehe..kene lagi skali ngan cik epal.. haaa..hamek kaww.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  37. same gender pun kena tutup aurat???yeke??

    ReplyDelete
  38. aku sokong. kat uni saya pon sama. pakai ketat2.. adoi sama la apa yg CE tulis tu. nak tegur macam mane.. kalau kite awek dorg xpe gak kan.. ntah awek dorg mcm mne ntah.
    nasib bek adik laki aku sorg..tu pon reti jage pkaian kt uma.. huuu

    ReplyDelete
  39. terima kasih kerana mengingatkan.. :)

    ReplyDelete
  40. plg geli tgk bulu kaki yg kerinting2..yuckss

    ReplyDelete
  41. i setuju sangat!! org luar slalu ckp pasal aurat pompan abeh aurat laki tak pernah nk bual.cishh!!!

    ReplyDelete
  42. btul tuu...!!! kalau aurat org lelaki tak de pulak nak di bising2 kan ,kan ? pasni , kita kena saling ingat - mengingati lah ... :)

    Jom jengah ke blog saya -budak baru nk belajar ni -

    http://ceriteragadis87.blogspot.com/2011/06/untuk-pengguna-maybank-anda-kena-tahu.html?showComment=1309304057805#c8303377063627832159

    ReplyDelete
  43. saya short d rumah je.... hehe n aurat antara laki muslim n non muslim lagi kene jga....

    ReplyDelete
  44. eeehhh poster ni. byk gile dkt ly and block e kat cfs. hehehe. byk lg poster lain yg superb. fast n furious jd far and further ~ control ikhtilat.. ^^ krtf2 poster dyorg ni

    ReplyDelete
  45. hahaha. sokong, sokong, cadangan ditutup... =)

    ReplyDelete
  46. saya dan blog

    http://vogue-kiwi.blogspot.com/2011/06/blog-dan-aku.html

    ReplyDelete
  47. Cik Epal...setuju gilerrrrrrrrrrrrrrrr.... =)

    ReplyDelete