Saturday, June 4, 2011

Kopi dan Kaftan

Ada yang tanya aku pergi ni berapa. Ada dalam rm1000 kalau naik MAS. Kalau naik AIR ASIA dalam rm600 rasanya. tapi AirAsia banyak promotion. sila rajin usha usha. mana tahu dapat lagi murah


Kalau nak keselesaan dan MAKAN (ni penting ni) better amek MAS lah. Kalau nak jimat, naik AirAsia pon boleh. alaaa naik mana mana pon sama je. sampai jugak. ye dak?


Lepastu ada yang tanya lagi, BANDUNG dengan VIETNAM mana lagi best. Of course lah aku cakap BANDUNG lagi best sebab sana lagi syorgaaaa kalau nak shopping. Vietnam ni kalau kain ela, berlian ke, painting ke ok lah. sebab tujuan nak pergi sini pon nak cari baju raya sebenarnya. Kalau bukan nak cari baju raya, Bandung ah lagi ok. bagi aku la


ok sambungan dari ENTRI INI.


Dekat VIETNAM ni terkenal dengan KOPI. pergi mana mana je mesti kau akan nampak COFFEE HOUSE. berlambak lambak. So, pekena lah kopi Vietnam sepam dua sat.




HIGHLANDS COFFEE

si comel BRYAN dengan abang nya

caramel FREEZE

ni kopi VIETNAM. erkk aku bukan peminat caffein. kawkaw kopi ni. ni tah siapa punya tah. memang tak ada makna lah aku nak minum kopi macam ni

haaa ni MINT CHOC. kalau bagi lapan pon aku boleh habiskan. aku tak suka sangat KOPI yang pure kopi. kalau ala ala macam ni. boleh lah tekak aku terima. sedap pon sedap

ni pon sama. cuma ni sedap sikit dari yang hitam tu. but aku bukan peminat caffein. tu aku bolayan je lah kopi jenis macam ni

ni kopi panas. ibu aku punya. dia tak boleh minum ais. tengah batuk katanya


ibu dengan auntie HAZEL =)

time ni BRYAN nak balek dah. sempat lah kiss kiss before dia balek. nasib baik tak cemolot

Ini tempat branded branded. panjang gila sebenarnya. macam macam jenama pon ada. Tapi setakat amek gambo bangunan boleh lah. nak masuk tidak lah. menggigil tengok harga karang. tempat ni ala ala Bukit Bintang lah lebing kurang . yang macam area area Pavillion tu

shopping dekat SAIGON SQUARE ni boleh lah. sebab sini boleh BARGAIN. baju pon banyak

tapi dekat sini amoi amoi memang semua jenis pakai singlet or sleeveless. sebab panas.

dinner. uihh sedap ni. !

Then lepas dinner pergi BASIROH pulak. BASIROH ni jual jubah dengan baju kurung yang dah siap. Kedai ni kedai muslim. Ustazah Hajah Basiroh yang punya. FARAH AF2 pon ada pergi sini yang dalam Halal Oriental Ho Chi Minh dekat astro tu. kalau siapa ada tengok cerita tu, tahu lah


Basiroh

tulis SELAMAT DATANG tuuuuu







Aku berkenan betul dengan KAFTAN ni
Murah hoiiii kaftan dekat sini kalau convert duit Malaysia . rm60 je. dekat Malaysia aku usha mahu makan rm100-rm400. Aku masuk Basiroh ni jadi gila kejap. rambang mata. dah kata nak beli untuk raya. macam nak angkut lapanbelas helai terus. tapi apakan daya. boleh pilih 2 helai je. 2 helai pon jadik lahhh. Raya kang paling kuat pagi tu je pakai nak bergambo. ye dak?





dah namanya perempuan shopping. orang laki pon naik boring. kemain sedap ayah aku tidur atas baju baju ni. penat sangat menunggu gamaknya

ibu aku dengan Cik Aishah pakai. dah macam boria kampung pisang goreng dah aku tengok. baju nak sama jekkkk


Kaftan for rm60 murah rasanya. aku tak tahu ah kalau boleh dapat lagi murah dekat sini. Sebab ni pon kedai pertama yang aku pergi. Kalau lepas ni jalan jalan boleh dapat rm40 mahu menangis. Tapi tak apa lah dah beli dah pon. lagi pon bukan duit aku yang keluar. lagi lah mak tak kesah nyah. muahahaha


to be continued .....


babaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~ =)





jangan lupa vote blog cik epal ea !! :)








VOTE ME HERE . Sila lah vote hari hari ye. Hari ini dah vote, esok pon vote lagi, nanti lusa pon jangan lupa vote jugak!  :D

32 comments:

  1. nmpak sedap semua kopi tu...kene rase ni...buat sendiri kat umah agak2 jadi tak ek...hehehe

    -Yok mampir diluk = fixie bike untuk di jual..


    -Yok mampir diluk = medium dakwah terbaik dalam siri nurkasih the movie..

    ReplyDelete
  2. seyes kelakar pic ayah yg tido 2
    mesti lama sgt menunggu

    biasala
    prempuan klu shopping, sejam dua mana cukup kan?

    Entry Terkini: Artis Maki Bloggers - Kenyataan Gambit Saifullah Sangat Biadap!

    ReplyDelete
  3. hicks!! cian ayah cik epal..penat tggu n penat jln2 smpai tdo..cam abah sy ble kami doter-mommy bersoping la..heeeeee~

    ReplyDelete
  4. wahhh . jalan-jalan sakan yer cik epal kita nehh <3

    ReplyDelete
  5. syokkk!!

    kaftan yg CE pgg tu comei..

    cer pakai..mesti cun kemain :)

    ReplyDelete
  6. what cik epal?kaftan tu 60 hengget je...kat malaysia kalau tak ratus tak sah..ni jeles lagi ni..hehe

    ReplyDelete
  7. Jangan lupa balik nanti beli ole-ole kt Ammar k..hehehe

    ReplyDelete
  8. cantek baju yg cik epal pegang. dah laa pink! wuahhhh! cuaca kat sana dgn Malaysia tak sama ea? maksudnya malam ke siang ke sama dgn Malaysia tak?

    ReplyDelete
  9. wah.. sakan tol CE shopping... mentang2 la murah gaban kat sana...

    ReplyDelete
  10. sempat lagi daddy tidoo eh...

    bryan cute!

    ReplyDelete
  11. cik epal, simpan duit duluu.. sila laburkan duit anda di benthan market... kat situ lagi laa boleeh jadi gilorrss ! happy shopping !

    ReplyDelete
  12. jauhnye cik epal carik baju raya heheh

    http://www.my-shopping2u.com/2011/06/seluas-mana-neraka-itu.html

    ReplyDelete
  13. OHMANGAII.JELESSS MAKKNYAH TENGOK BAJU CANTICANTIK :D KIKIKI

    ReplyDelete
  14. murah kot 1 rm60...huuuaaaaaaaaaaa

    mau jugaakkkkkkkkk :(

    ReplyDelete
  15. syok lg! wow biar betul. waa kaftan,murah tu!

    ReplyDelete
  16. comel gile ayah cik epal tidur. saya paham perasaan ayah cik epal tu. huhu

    ReplyDelete
  17. salam cik epal... :)

    hehehe.. memang murah kaftan rm60.. dah siap ada beats bagai.. :)
    tp kalo kat cho ben thant market agak mahal.. tapi kalo memang kamu seorang yg hebat di dalam tawar menawar kamu beruntung kat sini... :)

    ReplyDelete
  18. wah! best la dapat shopping kat sana! tengok makanan tu menyelerakan la. huhu

    ReplyDelete
  19. lawo r kaftan pink CE pgg tu..rse mcm nk jgk..hehe..nyemak je kn..kihx3

    ReplyDelete
  20. pehhhhhh........superb la hargaaa.......nak jugeeee...

    ReplyDelete
  21. nak tempah dengan cik epal bole? :)
    murahhhhh sgt kaftan tuh...

    ReplyDelete
  22. nak tempah ngan cik epal la lau murah camni..

    ReplyDelete
  23. nak tempah ngan cik epal la lau murah camni..

    ReplyDelete
  24. nak tempah ngan cik epal la lau murah camni..

    ReplyDelete
  25. haha ade aje muka bryan tu kt mna2...
    aku rsa cm nk bg penampo,grm tul

    ReplyDelete
  26. keropok bryan dari semalam tak abes kan..hehehee

    peh comel lah dia punya kaftan..nak nak...hahaha..

    sian ayah nyer cik epal...siap pegang henbeg ibu cik epal eh..hehe

    ReplyDelete
  27. sumpah cantik kaftan cik epal pegang! beli lettewwww ;D

    ReplyDelete
  28. saya rekemen Pergi Hong Anhh butikk

    Macam2 baju kurung kat sana,femes ar jugak tempat tu

    ReplyDelete