Monday, June 13, 2011

Kisah lucu nenek cik epal part 5

Banyak betul benda nak cerita pasal nenek aku ni. Ni sumber dari cousin aku yang HOT. sebab dia duduk serumah dengan nenek aku. ni dia lah yang cerita pasal nenek aku ni. Cousin aku nama dia NOR




scene 1


Nenek: Nor.. dulu kau makan LOKSO tu dekat mana Nor? Sedap tak Nor? Mak teringin pulak nak makan


Nor: LOSKO? LOKSO apa tu mak? mana ada Nor makan LOKSO

Nenek: alahh LOKSO yang kau makan dengan mak kau tu Nor

Nor: bila masa ni mak? LOKSO apa tu?

Nenek: yang daging tu nor. Tapi mak rasa mak tak boleh makan lah nor sebab ada daging. ada tak yang ada ayam?

Sekali Nor ni dah dapat tahu lah apa mak aku nak ni. dia ingat LAKSA rupa rupanya

Nor: laaaaaaaaaaaa tu BAKSO mak. Bukan LOKSO. BAKSO lahhh

Nenek: alaa sama lah tu. SO SO jugak bunyik dia (buat muka tak bersalah)



Scene 2


Time ni mak (nenek) baru habis tengok berita. Dia cerita lah dekat cousin aku si Nor ni


nenek: Nor tadi mak tengok berita, ada lelaki ni tipu perempuan. dia kata umur dia 60 tapi menyamar cakap umur dia 30 dekat SHEKBOK nor

nor: SHEKBOK apa pulak ni mak?

Nenek: tu lah lelaki tu tipu perempuan tu. dia tipu duit. Banyak jugak duit perempuan tu dia tipu. alaa dia kenal dekat SHEKBOK tu Nor

Nor: SHEKBOK tu apa mak?

Nenek: alaa yang boleh taruk muka tu. Tapi dia tipu muka dia. dia pakai gambar lelaki muda hensem hensem

Nor: oohhhhhhhhhhhhh tu bukan SHEKBOK mak. tu FACEBOOK lah mak. apa jauh sangat bunyiknya

Nenek: alahhh sama lah tu (again muka tak bersalah)


Scene 3

Nenek: Nor, ayah kau dulu kan selalu beli barang WELL WELL nor. sekarang dia beli lagi ke nor?

Nor: WELL WELL apa pulak ni mak?

Nenek: mak selalu sebut WELL WELL tu depan kak Enon (kawan nenek aku) lepastu Kak Enon selalu gelak kan mak. cakap mak salah sebut


Nasib baik nor ni bijak. dia pon dah dapat agak dah WELL WELL ni apa. sebab dia mention pasal ayah dia

Nor: laaaaaaaaaa mak. AMWAY lah mak. mana datang WELL WELL. patut lah Kak Enon gelak kan mak. Memang salah pon mak sebut. muahahahaha

Nenek: alahh sama je lah tu bunyik dia

Time ni Nor tengah pegang fon. Main mesej dengan balak dia . tapi nenek aku nampak. dia cakap

Nenek: haaa tu nak bagi tahu cik epal lah tu mak salah sebut

Mak: hahaha mana ada mak. orang mesej dengan boyfriend ni mak


muahahaha tahu tahu je mak aku ni yang cucu cucu dia selalu pedajalkan dia. muahahahahaha. nasib badan lah mak dapat cucu cucu tak makan saman macam ni.sila REDHA. tapi walaupun mak selalu salah sebut. tapi saya tetap sayang mak. * saja bodek. Duit raya tahun ni TRIPLE ok mak ea ea ea ea


nenek (mak) dan ibu aku

Comel kan depa dua dua ni? muehehehehehe =)



eh ok bye!




55 comments:

  1. baca entri nie , ketawa x berhenti2 .

    gudjob nenek :)

    ReplyDelete
  2. cik epal n ur mum serupa..boleh masuk contest mummy daughter look alike..hihi..

    ReplyDelete
  3. comel la nenek cikepal ni..haha..suka ayt cikepal,buat muka xbsalah..haha ;D

    ReplyDelete
  4. ambik sebutan lebih kurang je, maksudnya sama. sabor je lah.. shekbook. hahaha..

    ReplyDelete
  5. haha~nenek cik epal mmg sempoi,cool n lawak..konfiden jer an apa yg disebutnyer..hehe :)

    ReplyDelete
  6. ikut dan dia je sebut mana yg dia ingat.
    akak selalu gelakkan MIL. 100plus jadi handiplast.tak ke haru

    ReplyDelete
  7. suka nenek cik epal...lawakk

    ReplyDelete
  8. hihiii...best laa nenek cik epal nie...bercakap,confident btol jerk... :)

    ReplyDelete
  9. hihiii...best laa nenek cik epal nie...bercakap,confident btol jerk... :)

    ReplyDelete
  10. comel la nenek...well well, shakebook, lokso...heeheh...ape2 pon dia tahu pe yg dia sebut...cuma sebut je slah

    ReplyDelete
  11. aduhai comelnye nenek Cik Epal.

    kita takde nenek dahhh. sedihhh T_T

    ReplyDelete
  12. ibu awak muda lagi lah..macam kakak ape rahsia?

    ReplyDelete
  13. comel nenek cik epal..haha =) semoga beliau terus sihat n panjang umur, insyaAllah...
    btw, family saya pengguna tegar barang amway...huhu

    ReplyDelete
  14. haha..xD nenek guna bahasa tersendiri...muda lg nenek cik epal tu..

    ReplyDelete
  15. haha lawak arr nenek cik epal.

    nak ngefans nenek cik epal la camni^^

    ReplyDelete
  16. thumbs up untuk nenek cik epal tu.HAHAHA

    ReplyDelete
  17. dua2 cantik, patutpun cik epal cantik

    ReplyDelete
  18. again u remind me about my nenek..adohaiiii sedihnya:(
    comel je mak and nenek cik epal...teringat dulu2 kalau balik umah mak je mesti nenek perasan..mesti dia jerit dalam bilik..
    "esah mana?? esahhh oo esahhh takmo jumpa uwan dulu ye..mana cicit uwan..onyang nak cium neh"
    sob sob sob ..suke aku pedajalkan dia..dok diam2 sebelah dia ..yg dia meraba2 cari tongkat padahal aku dah pecah perut tahan gelak sebab tongkat aku yg pegang!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  19. Kelakar lah..hehehe...Sihat lagi nenek tu ya..Cik epal...

    ReplyDelete
  20. takpe janji confident hehe..dari nenek,mak sampai ke cucu semua cantik2 aih..kulit jernih jek.

    ReplyDelete
  21. hahaha~ untung lah ade nenek lagi, bole tgk gelagat die :)

    ReplyDelete
  22. gila best ar ada mak cenggini....huahuahua...

    ReplyDelete
  23. saye pun panggil nenek saye mak! ehe^^

    ReplyDelete
  24. cik epal,

    mak cik epal sungguh cantik.

    ReplyDelete
  25. hehe...comel je nenek cik epal cam cik epal gak..mama sy pun suka main bantai je apa dia nak ckp...klu sms pun sama..sy rs dorg sgt cute dgn salah sebut mcm tuh

    ReplyDelete
  26. hhahah..
    asal ada bunyi2 dia tang hujung tu kira ok la tu..
    hehhehe

    ReplyDelete
  27. rasa bangga gila jadi org first komen .
    muahahahahaha <---- tertiru lagi

    ReplyDelete
  28. HAHA. btw, cun la mak & nenek cik epal :)

    ReplyDelete
  29. siyes comel giler nenek awak, cik epal!hihihi~

    ReplyDelete
  30. nenek saya pon mcm tu jugak.hehhee

    ReplyDelete
  31. aiyolah wan ni..klaka boto...huhuhu

    ReplyDelete
  32. aku dapat beri jaminan...kompom entri ni pun kenak kopi paste macam yang ko tulis nenek ko beli heniken tu...hehehe...lawak ow

    ReplyDelete
  33. comel la !! hahaha aku nak tergelak,tapi kena tahan sebab dah malam2,;p kesian nenek

    ReplyDelete
  34. haha.. kelakar la.. ada lg stu yg mak org selalu slh sebut..


    mak:nina.. hati hati naik heleway tu..mak tgk banyak kereta besa2..

    saya: apa heleway tu mak?

    kakak: ala.. heleway tu highway la.. heheheheheheheh

    ReplyDelete
  35. yg well well tu, jauh benor bunyi nyer, ehehee~

    ReplyDelete
  36. hahahaha. sangat comel la. shekbok,lokso,well well

    ReplyDelete
  37. kiutnyerr nenek ngan ibu cik epal......msti klaka kan nenek tue...;p..mase mude2 mesti ramai peminat sbb klako..hihihi

    ReplyDelete
  38. Orang veteran memang laa mcnm tu...

    ReplyDelete
  39. kelako la entry ni..hehhee salam kenal ya sis~ =)

    ReplyDelete
  40. wah bestnye Cik Epal masih ade nenek.... sporting plak tu.... wah bestnye....... nnti kirim salam ea kat nenek Cik Epal..... Cik epal jemut singgah kat blog Cik NY ea.... ade Cik Eal kat entry tu.... http://jalinankasihkita.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-5-blog-pilihan-hati.html

    ReplyDelete
  41. cik epal rock.
    nenek cik epal pon rock habis.=)

    ReplyDelete
  42. cik epal,
    mak msred pernak cakap pasal brekbond.keheheee....penatla msred pk kebenda tu.rupa2 nya berukband...heheee

    ReplyDelete
  43. hahaha...rasa nk gelak guling2 jer baca n3 ni ;)

    jom singgah blog fai...
    http://fai-shaklee.blogspot.com

    ReplyDelete