Saturday, May 28, 2011

Tak payah lah nak shortform sangat

aku tak tahu lah apasal. semenjak dua menjak tiga menjak empat menjak ni. aku suka bebenau guna LOL kalau dok mesej. sikit sikit LOL . sikit sikit LOL. sampai incik SHAHEIZY SAM ni pon dok tanya


SS: eh u dok guna LOL ni tahu tak maksud dia apa? ke main guna je?


CE: LOL tahu lerrr. kalau tak buat apa nak guna?


SS: ce citerr sikit apa maksud dia?


CE: elehh dia yang tak tahu. nak tanya hape maksud pulekkk


SS: tahu lah. u tahu ke?



CE: LOL = Laughing Out Loud


SS: tahu tak budak budak nak UP je yang sibuk nak guna LOL ni??


CE: apahal pulak budak baru nak up. LMAO


SS: haaa LMAO tu tahu ke maksud apa?


CE: sebab tahu lah i guna. LMAO = Laughing My Ass Off. cehh kata ah dia tak tahu menatang natang ni semua kan? kan?


SS: tahu lah. siapa lagi lama hidup? u ke i?? u je baru tahu benda benda ni semua. sebab tu jakun nak guna. hahaha


CE: =.= TTMH !!!


SS: TTMH tu apa??


CE: ahhh cari sendiri. nampak sangat u yang budak baru nak UP. TTMH pon tak tahu hape


SS: hape tu?


CE: TTMH = Talk To My Hand


SS: cehhhh

CE: hahahahaha baru je reka doploh saat lepas. hahahaha


SS: WICK

CE: jadah hape WICK tu???


SS: Wakluuuuuuuuuuuu ingat Comel ke??? hahahahahahaha


CE: lagi kojaqqqqqqq


SS: hahahahahaha


CE: MLUN ICKH???



SS: jadah apakah itu?



CE: Mengong La U Ni. Ingat Comel Ke Haaaaa???? wakakakakaka



SS: hahahahahahahaha LOLSG....


CE: hape LOLSG?? macam 18SG pulekk


SS: LOL Sampai gegulinggg


CE: perghhh rasa nak tampo u guna kaki laju laju. ngeng lah hoiii



macam tu lah gaya kalau semua nak di shortformkan. tapi kalau LOL, ROFL, LMAO, ROFLMAO tu ye lah Internet slang.



ni dah kalau WICK, TTMH, LOLSG tu hape kejadah????



alaaa tapi aku yakin dalam banyak banyak yang baca ni, ada jugak yang tak tahu LMAO tu hape kan? baca entri ni boleh lah tahu LMAO tu stand for hape. jangan kau fikir LMAO tu LEMAU pulak. tapi jangan guna istilah WICK tu pulak. memang saja nak makan terajang. muahahahaha





WICK = Wakluuuu Ingat Comel Ke??? tapi baby mason memang comel lah! hye baby mason. come to mama. kehkeh. tapi mason dah besar dah pon. ni gambo zaman dia muda muda


eh ok bye!

82 comments:

  1. haha macam2. nt nk gna eh ttmh tuh,haha

    ReplyDelete
  2. Lol ade 2 maksud..maksud lagi satu die "bahlol"..

    ReplyDelete
  3. masa tak tau LMAO stand for what trpikir gak LMAO tu LEMAU haha

    ReplyDelete
  4. lulu: ye selamat tido pasni hehe


    lieyda: TTMH!! haha


    ashraf: siapa yang guna LOL untuk BAHLOL tu??? LOL


    ohh: kehkeh

    ReplyDelete
  5. like la nie http://www.facebook.com/pages/Mukmin-Collection/176821565705445 cik epal.

    ReplyDelete
  6. princess: tahu xpe. dulu pk LEMAU gak haha


    zinnirah: TTMH haha


    iz: link fb pe tu?

    ReplyDelete
  7. haha FS dah pening da banyak sgt shortform. tu... tp FS dah addicted dgn perkataan LOL ;D hihi xtawu npe..

    ReplyDelete
  8. ceit !LMAO la kalau meaw...kompom ingat lemau, nyampah ah orang yg terlalu shortform,huhu...cik epal,good nite auw jap g ! muahhhh <3

    ReplyDelete
  9. HS: asal tak letak LOL? :D


    FS: tahu xpe. sesikit nak LOL hehe


    meaw: mmg mula mula ingat lemau pon hehe. ok sweet dream :)

    ReplyDelete
  10. WTFBBQ penah dengar x? yangtu lagi stailo

    ReplyDelete
  11. selamat malam sis CE ! ahaha,kelakar je korang ni . :) demam shortform ka ? ehehee

    ReplyDelete
  12. utk berblogging,shortform bkn benda yg bagus utk digunapakai

    ReplyDelete
  13. hahah.. short form yg boleh faham tak apa. jangan guna bahasa eww.ewww dahlah.heee=D

    ReplyDelete
  14. hahahhaa.. kelakar la CE ni..


    errr.. WEML.. tahu tak ap tu?? ngeh3~~ ^__^v

    ReplyDelete
  15. yeahhh cik epal buat entry baru :)

    kehkehh..

    nak taye 1 lgi short form FYI tuh hape..??

    cik epal tau takk..??

    ReplyDelete
  16. oranglidi: ni macam mencarut je ni



    cik ziqa: takde lah demam sangat hehe


    syaforce: apakah itu??


    faisal: tidak dinafikan


    andy: ewww ewwww pon stylo gak apa kehkeh


    hidayah : :D



    bella: apa WEML?


    syafeeqa: FYI = for your information

    ReplyDelete
  17. ROFL..bce shortform CE n SS gne..cm haremm jadah je..lol!
    yg LOLSG la yg plg xley blah..LMAO!


    btw bby manson dh xcomel la cik epal..ce cik epal tgk DANIEL HYUNOO..perghh!! sentap tgk kecomelan dye..hehe

    ReplyDelete
  18. yang WICK tu gila market! Nak guna ah lepas ni :D

    ReplyDelete
  19. Sukaaaa gila baca entry Cik Epal . Nanti datanglah blog Wawa okay haha LOL xD

    ReplyDelete
  20. haha comel je cara korang fight en

    ReplyDelete
  21. pwencess apple: daniel hyunoo dak kecik baby lg ke? aah mason dah beso kurang comel. LOLSG tu mmg nak makan penampo haha



    haasya: wakluuuuuuuuuu ingat comel ke? haha


    hidayah: aah time ni dia comel. now x bape comel sgt hehe


    wawa: thanks. will do :)


    mellow: ouh mmg salu fight pon . ni baru sikit

    ReplyDelete
  22. hey, i bce entry u ney i gelak2 giler tw x. u know what, i pg td pon baru je men msg2 short form cani ngan mmber i tengok2 u pon update status maen bnde ney gak, pelanggaran dunie tul, hik

    ReplyDelete
  23. AAK..hahahaaaa ! cer try teka..ngeeee :p

    ReplyDelete
  24. daniel hyunoo xdela bby sgt..he's 4 years old mybe..not sure..tp siyes COMEL gilaaa >_<
    ce mnx uncle google gmbr dye..dye pemes tahu..hehe ;)

    ReplyDelete
  25. Ni Ada satu lagi Shortfom SKBCE..
    singgh komen blog cik epal..

    ReplyDelete
  26. chivoka; yeke? hehe. kem salam lah kat member u tu :D



    zinnirah: apa la snang sangat? ADA AKU KESAH.



    nizam: pon boleh jugak



    pw3ncess: hehe ok. nanti akan tanya pokcik google


    nadia: ROFLMAO = Rolling On Floor Laughing My Ass Off



    sooour: :D


    old: shortform bebenau tu kehkeh

    ReplyDelete
  27. salam ;)

    haha kelakar jugak. bebudak sekarang makin 'up'. yg sekolah rendah pun dah pandai guna short form.

    http://nukilangadisbiasa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. sarah: salam. zaman dah maju :)

    ReplyDelete
  29. LOL...hihi...
    comelnya baby mason tu sis =)

    ReplyDelete
  30. hahaha LOL dah pagi2 buta....
    wakkluuu...sempoi la SS =))

    ReplyDelete
  31. Entry yang menarik..kelakar.thank

    Terbaru di blog Aku "Ketahui Rahsia Buah Dada Wanita "

    ReplyDelete
  32. lohh..
    hahahaha..byk sgtttt... =)

    ReplyDelete
  33. pening la shortform2. sms tu tak apa la. kalau kat blog----> mesra pembaca la sikit. tak semua yg baca tu kaki sms. huhu

    ReplyDelete
  34. haha comel both of you ;) cg ohhh ;)

    ReplyDelete
  35. salah..haha
    mksudnye "Aaaaahhhhh kau !"
    *mata ke atas tangan ke dada :p

    ReplyDelete
  36. serius.. ini boleh membuatkan Encik Amman menjadi -_____-UUU

    ReplyDelete
  37. lorr...byk sgguh s.form skang nih hehe

    ReplyDelete
  38. haha.. shortform ciptaan sendiri smua xhingat dunia.. wak gelak sorang2 je lau msj ngn org..
    =)

    ReplyDelete
  39. hahaha. macam2 laahh bahase skrg. huhu. kelaka pun ade.

    ReplyDelete
  40. semua dah di'shortform'kan...LOL

    ReplyDelete
  41. aku ada kawan...asal chat ujung2 mesti ada lol....aku pun heran...hehehe....mesti memang tu cik epal!!

    ReplyDelete
  42. waklu ingat comel ke tu faling takleh blah.kehkehkeh.nada yg betul pun penting gak.kikiki :D

    ReplyDelete
  43. cik epal wat sikit story pasal ni http://www.bom321.com/2011/03/anwar-hadi-di-benci-video.html..kdt to bom321

    ReplyDelete
  44. WAKAKAKA.COMEL GILA DIALOG TU XD

    ReplyDelete
  45. hahaha. bdk nk up pon up la.
    janji best gune shortform ni. hahaha

    ReplyDelete
  46. hehe.. same la.. aida slalu msj dgn kwn mst guna lol/rofl :P

    ReplyDelete
  47. salam . hahaha terase sengal2 pale lutut ni sebab tatau sangat ape shortform2 ni pdahal salu sgt tgok .

    bile bace entry sis epal ni bru la myra taw hehe .

    ReplyDelete
  48. dulu sy amatlah bangang bab short form ni...tp mkin lama gne fb n blog ni bnyk la dah blajo...

    ReplyDelete
  49. hahaha..bes kot men shortform cmni..haha,klakar la cikepal ni :D

    ReplyDelete
  50. hahhaa...
    macam2 cik epal ni..keh2
    WICK...:)

    ReplyDelete
  51. haha comel je perbualan SS ngn CE. :p

    ReplyDelete
  52. LMAO! haha! baru taw few seconds ago. LOL (budak baru nk up)

    ReplyDelete
  53. aku baru tau istilah2 ni.. maknanye aku ni budak baru nk up la yerk.... hahaha

    ReplyDelete
  54. yup2..mmg baby mason 2 comel!!

    ReplyDelete
  55. thanks cik epal coz byk short form yg sy bljr dari entru ni...LOLSG
    http://sambalikanbilis.blogspot.com

    ReplyDelete
  56. shortform ok lah kot CE.

    cuma jangan jadi yang merosakkan bahasa tu dah lah.

    'wat aperw tew' 'kitew rindew lerw' and so on.

    sayangi bahasa kita.pertahankan bahasa kita.

    Tips Buang Lemak di Perut dan Kurangkan Berat Badan Cara Mudah

    ReplyDelete
  57. klu semua nk guna shortform, tu mmg la pemalas taip namanya.. huk3~

    *ngah pk klu manusia ckp pon guna shortform.. ahahahahahaa~*

    ReplyDelete
  58. style doee cik epallll. wakakakaaa

    ReplyDelete
  59. sy rase mula2 sy berblogging cik epal ade blogwalking blog sy. tk sgka skang dah famous amos ye. hehe :D

    ReplyDelete
  60. OMJAY!~mak ok jer*nabil punyer shirtform :P

    http://bloknoktah.blogspot.com/2011/05/beza-antara-orang-femes-dan-orang-tak.html

    ReplyDelete
  61. cik epal, sy bknla peminat setia blog nie,
    (pelik jgk tgk org2 yg tggu n3 terbaru awk)
    tp kdang2 sakit jgk hti bca blog org len yg mengata awk kan sdangkan mgkin awk tak thu pon dia mnulis ttg awk...
    tp org kan lain2.. tak smetinya smua org ska awk..
    so, keep blogging slgi awk sukakannya...

    Ok, nice n3.. =)

    ReplyDelete
  62. yg wick tu baru 1st time sy dengar. ekeke

    ReplyDelete
  63. ok fineeeeeeeeeeeeeeeee

    dah tau dah mana munculnya WICK nih...

    kawan baik saye pun pembaca blog cik epal rupanya...

    padan la saye pun kemain lagi dapat sms semenjak-dua menjak ni asik dengan WICK saja...........

    ReplyDelete
  64. giler cumel e2 budak..
    pening k0wt klu sik nk guna short form!

    ReplyDelete