Monday, May 23, 2011

(review movie) Pirate of The Caribbean - On Stranger Tides



@ cerita ni lawak lawak lah jugak. lawak pon sebab Johnny Depp yang buat lawak bodoh dia. dengan muka selamba badak dia je. muka tak bersalah



Johnny Depp as Captain Jack Sparrow yang sengal


ni heroin. Penelope Cruz. bibir dia seksi



@ aku tak penah tengok Pirate of the Caribbean sebelum ni, so aku tak tahu yang sebelum ni punya cerita macam mana. tapi bila tengok, ok je. tak ada pon rasa tak faham ke hape.








duyung duyung cantik yang jahat

suka tengok depa ni. sweet :)

dia ni jadi ikan duyung. dalam banyak banyak ikan duyung. dia ni lah yang paling cantik

konon konon kiut lettewwwwww

time nak pergi cari telaga awet muda

part ni best sebab lepas ni ada adegan cemolot. muahahaha :D



@ aku bagi 3 bintang dari 5 bintang. cerita ni masih di tahap biasa biasa je bagi aku. cerita FAST5 paling terbaik setakat ini.


aku pon tak tahu hape nak review pasal cerita ni sebab aku rasa cerita ni biasa je. tak ada ah tak best. tak ada lah best. BIASA je. tapi kalau sesiapa nak tengok, tengok lah. aku tak ada pon cakap rugi ke hape tengok cerita ni. ok je. boleh lahhhh kalau nak layan.but Johnny Depp terbaik lah dalam cerita ni =)



eh ok bye!

26 comments:

  1. citer POTC ni best klu mmg dh layan siri2 POTC yg sebelumnya

    klu x pnh tgk, sbb 2 rasa x best sgt

    Entry Terkini: Review FIlem Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

    ReplyDelete
  2. tak ajak ittew pun tgk Pirate.. ni mesti dating dgn BF niE HHAAHAHA

    ReplyDelete
  3. hehe. pirates mmg best. phillip tu ensem :)

    ReplyDelete
  4. oooooooo ..kalau camtu agak xbesh la.. sbb fast5 dengan thor..thor lagi best..cuba tgok thor..anda akan rasa mcm tgok transfomer 1..sound terbaik

    ReplyDelete
  5. same lah kiter... sy pon tak taw nak comment pe bila tgk cite pirates ni.. asyik dok teringat scene jack sparrow yg biol tu jer.. huhu..
    FAST 5 memang filem no 1 tahun 2011!!!

    ReplyDelete
  6. comel la ikan-ikan duyung tu..nak pergi tengok lah nanti :D

    ReplyDelete
  7. Dgr kata,kalau tengok cerita nie haram!!tengok fakta dkt blogserius...hehehehe..cz ada unsur2 kristian oe ntah..

    Jom Tengok :
    KELAKAR : RACUN!!
    MAYA KARIN MELACUR???
    JANGAN KLIK!!NANTI XBOLEH TIDUR!!!

    ReplyDelete
  8. cite ni best je...cik epal..
    ikan duyung memang cun

    ReplyDelete
  9. ramai dah review filem ni..saya jugak yang tak dapat2 lagi pegi tengok..huhuhu..

    ReplyDelete
  10. i give this movie 4 star....den follower filem ni...walopun adventure nye kureeng dari sblom2 ni..tp pengembaraan ru masih ada..tu le antara kekuatan filem ni selain dari aura Jack Sparrow(johnny depp)..then filem ni ada moral lesson yg disampaikan...hehe...

    ReplyDelete
  11. NUR KASIH jauh lebih best. Rakyat malaysia ni high taste jugak ye. Filem sehebat nur kasih dan pirate pun kita still rasa biasa je hehe

    ReplyDelete
  12. Cik epal nak tanya kenapa tak guna pop up komen?

    ReplyDelete
  13. ini salah satu filem yg ahkak nk tgk nnti...tp layan DVD ajo lah...naseb ahkak kannn ...

    heroin suda tukar ka ?? dulu heroin nyer Kyra Knightley ... best lg Kyra kot... Jack Sparrow jgn cakap ler lawak spontan dier..bodo2 pun ade gak...hik2

    ReplyDelete
  14. Cik Epal!!! Saya blogger baru...x dak kawan lagi..xde pun nak follow blog sye..huhu.pape pon...saya da follow blog anda...hehhee

    ReplyDelete
  15. Tak sempat tengok lagi. Harus tonton ! Tujuan utama adalah untuk tengok si Penelope seksi tu. Lalalalala ;)


    Satin Maniac, It Is All About Satin : Shawl & Maxi Skirt

    ReplyDelete
  16. dah tengok cite jew..bez gilerr..mmg minat ngan watak jack sparrow..sempoi jew... :)

    ReplyDelete
  17. tak adil...apasal bagi 3 jak...grrrrrr..
    the movie deserved to get 5 starts..hahaha tak puas hati ni..

    btw, tak tengok previous punya Pirates pun ok jgk sbb cite dia tak de la ada kaitan sngt..

    hahah baru je tadi abis tengok..ni anta filem pebret aku..:D

    ReplyDelete
  18. Salam...Akak suka cerita ni...Akak tengok dari Movie pertama saampai yang last tu...yang terbaru Akak belum tengok lagi...

    ReplyDelete
  19. cik epal,

    msred tengok sumer citer capt jack...yg ni blom g....adus ai...sape nak tolong babysit putera2 msred? msred nak tengok movie...

    ReplyDelete
  20. CE kena tengok cerita POC yang sebelum ini, baru CE akan kata cerita ini best!

    ehe, saya pun tak follow cite ni, tapi disebabkan asik keluar panggung je, tuh yang jadi wajib tengok semuanya, macam harry potter! =D

    ReplyDelete
  21. tengok dia punya iklan i gave it 5 sdtar kot.. hehe. pdhl dia punya filem i tak tgk lg.


    hot sgt cik epal punya picca.

    ReplyDelete
  22. cerita ni best sbb johnny depp berlakon..klaw pengarah xambk dia berlakon memng aku xkn tngok citer ni..Atuk aku pn minat citer ni..

    ReplyDelete