Saturday, May 21, 2011

(review movie) NUR KASIH THE MOVIE . macam AYAT AYAT CINTA lah =)



pelakon utama : Tiz Zaqyah ( Nur Amina ) , Remy Ishak (Adam),  Fizz Fairuz (Aidil)


@ mula mula tengok cerita ni rasa macam tengah tengok AYAT AYAT CINTA . mungkin dari segi teknik sinematografi yang memukau mata yang menonton. tapi plot cerita tak sama lah macam AYAT AYAT CINTA.



@ CGI masa letupan keretapi di awal cerita tu tak best sangat ah. nampak FAKE.



@ dari segi muzik, Nur Kasih The Movie memang tebaik ! lagu lagu dalam ni semua best best



Tiz Zaqyah lawa lah pakai tudung. seriously !


@ aku tak suka dengan ustaz yang kerek tu. tah hape nama pon tak tahu. semua benda nak haram. dan aku suka dengan konsep ADAM. dia cakap lebih kurang macam ni ah


"ilmuan, ustaz ustaz ni nak tazkirah orang orang yang dah pandai agama dan cerdik pandai je ke? habestu budak budak yang rosak akhlak ni siapa nak tegur? siapa nak bimbing? "


lebih kurang macam ni ah ayat dia. but betul gak apaaa. tak kan kau nak nasihatkan orang, kena tengok fizikal orang tu dulu ?? lepastu ni nak haram, tu nak haram. semua benda nak haram



@ aku suka kasih sayang yang terjain kuat antara ADAM dengan NUR AMINA. ouh romantiknya. sweet gilaaa dowhh. dua dua setia gila. bila ADAM hilang, punya la NUR AMINA menggelupur nak cari bagai nak rak. sampai jumpa jugak. masa cincin NUR AMINA ni hilang pon, adam beria dok carik cincin tu sampai jumpa. pergghh best gila ah depa ni


aku pulak yang rasa bahagia tengok gambar ni

time ni sweet. lepastu lagu AIZAT pulak berkumandang. double sweet!



@ Ayu raudhah dalam cerita ni cantik. dan Norman Hakim dalam cerita ni nampak handsome ! :D




@ cerita ni ada elemen saspens jugak. ingat kan orang ni yang meninggal dunia. sekali orang lain pulak yang meninggal dunia. nak tahu siapa yang meninggal dunia? haaa cer tengok cer tengok filem ni




@ banyak jugak pelakon dalam cerita ni sebenarnya. aku tertanya tanya lah siapa ea yang jadi budak perempuan yang belajar dengan ADAM yang free hair hisap rokok tu? muka dia macam EKIN MAWI tu. tapi bukan EKIN. ke adik EKIN ?? comel jugak awek tu =)



@ tengok cerita ni membuatkan aku berangan "kalau lah aku dapat seorang suami sebaik dan se setia ADAM kan best. bahagia je hidup. sanggup berkorban apa sahaja untuk isterinya yang tercinta, NUR AMINA." phewwww bestnya. (berangan)

ouh aku suka lelaki suka budak budak. dan aku cepat cair tengok lelaki suka budak budak ni. ngeee =)



antara pelakon pelakon NUR KASIH THE MOVIE. Mia Sara Nasuha dan budak yang jadi ILYAS tu comel !!


Mia Sara Nasuha !! come to mama !! haha :D

time ni comel =)




auwww cute and adorable ! Mia Sara Nasuha dan Tiz Zaqyah =)


dah lah tu aku cerita sesikit. korang pi lah tengok. cerita ni aku bagi 3 bintang dari 5 bintang. dan ada dua part air mata aku berjujuran jugak. part mana tu aku tak nak bagi tahu lah. maluwww pulak rasa nangis nangis tengok movie ni. dah tak macho dah. muahaha



eh ok bye!

29 comments:

  1. belum tngok lagi movie nih, tak sabar lak dah sebab cikepal dah cite..haha ^^

    ReplyDelete
  2. yg pmpuan yg blaja dgn adam + isap rokok tuhh , nme dye sara ali . plakon baru . dye ad blakon dlm penunggu istana jugakk .

    ReplyDelete
  3. cik epal , dah tengok dah tengahari tadi . ok la citer ni . tapi , ending dia tak faham sangat . geram je sebab tak faham . haha .

    ReplyDelete
  4. nak tgk jugak lah,... harus terjah nieee

    ReplyDelete
  5. 3 bintang jah?
    pirates of caribbean la pulops cik epal. hew hew hew.

    ReplyDelete
  6. Cik Epal,

    kalo tak silap pelakon perempuan tu Sara Ali, pelako filem penunggu istana tu.

    ReplyDelete
  7. apakan daya cik epal. dah beranak kecik ni mmg takde peluang la nak tgk nur kasih the movie ni. astro first pon xtunjuk. double sadis...

    ReplyDelete
  8. hahaha plus norman hakim nmpak suci gila kat dlm movie ni..~

    ReplyDelete
  9. xb'kesempatan lagik nak tgk. hu3.. xsabor nak tgk tiz, fizz ngan miasara. remy? xberapa sangat kot.. ha3..

    ReplyDelete
  10. cik epal buat MTT rasa sangat excited nak tengok cite niy ! Huhu ~ Salu blogger review bese2 jerp..theeee~;)

    ReplyDelete
  11. Bestnyer..
    Nak tengok gakler..
    Lpas baca review nie terus semangat nak p tgk :)

    ReplyDelete
  12. waaaa... blom tgk lagi... tak sabarnya nak tgk...

    ReplyDelete
  13. blm tengo tp cute la pelakonnya.gd luck

    ReplyDelete
  14. Cik Epal,

    thanks for the review.
    saya doakan cik epal terus kurus and cute.
    amin~

    ReplyDelete
  15. baru tengok tadi, memang best :)

    ReplyDelete
  16. dah tengok cerita ni best sangat.
    paling suka "lukisan kita bertiga" , then lagu aizat berkumandang sambil Nur melukis dipelok Adam(^___^)

    ReplyDelete
  17. mula mula nak pegi tgk pirate tapi cancel...

    tgk nur kasih.. memang berbaloi.

    boleh box office

    ReplyDelete
  18. keinginan untuk tengo movie semakin tinggi..

    memandangkan respon orang yang dh tengo ok.

    mesti sweeet movie ni..

    ReplyDelete
  19. tak sabar nak tengok. selasa ni baru abes exam. so rabu la kot :P

    ReplyDelete
  20. tak saba giler nak tgxo citer nih. nak anak cm mia sara tuh la. giler cumil haha

    ReplyDelete
  21. CE! mmg sdeh gk la citer ni kan. aku pn termenangis,hahaharuuu.. :p

    ReplyDelete
  22. kat jusco ipoh ni penuh jer seat...
    hari yang betul betul free dah takder...huhuhuh

    ReplyDelete
  23. huhu..baru tgk td..2 pon sbb bace blog cik epal...kre cik epal la yg recommend kan..hihi..best cite dy..

    ReplyDelete
  24. wah~ nak tengok jugak~ nak tengok jugak~

    ReplyDelete
  25. tak aci cik epal dh tengok nur kasih the movie ! huwawawa ~ nanges hentak2 kaki ... bley ? :p

    ReplyDelete
  26. even cite ni sedih, tp ada part yg lawak gak.. yg tak blh lupa masa budak arab si hasan tu duk pakai cermin mata hitam tu.. pastu masa adam puji nama hasan tu "hasan, is a great name, just like my father's name.." pastu trus je hasan tu hulurkan beketul2 cincin.. padahal masa adam tanya b4 tu, hasan tu buat tak tau je. hehe.. :D

    ReplyDelete