Monday, May 9, 2011

(Review Movie) FAST FIVE ! FAST AND FURIOUS ! serious terbaik dari ladang cerita ni !!

ni aku baru balek ni. tadi pergi The curve jap. dengan kesayangan. tetiba nak tengok wayang pulak. tengok lah cerita FAST FIVE




aku ok je layan cerita ni. sebab musabab nya adalah ada VIN DIESEL berlakon!! perghhh tak pernah pernah aku suka dekat lelaki botak. bila tegok cerita ni sumpah terjatuh cinta dengan lelaki lelaki botak. sebab botak botak dalam cerita ni HOT HOT





ada abang THE ROCK gak berlakon. dia pon botak!



Serious tak rugi tiket wayang korang kalau korang layan cerita ni. memang best nak mampus cerita ni. Memang tak rugi pon lah buang masa dalam panggung tengok cerita ni. lagi lagi tiket wayang tadi orang belanja pulak. perghh lagi lah best



cerita ni 18 ye adik adik. 18sx ke 18sg ke aku tak tahu lah. tapi 18sg kot sebab banyak babak babak yang ganas.



yang paling tak boleh blah ada satu scene taik meletop. perghhh serious SHIT lah scene tu. tapi lawak nak mampus. tergelak aku sekor sekor



cerita ni banyak aksi. mula mula tengok pon, korang dah disajikan dengan aksi aksi menarik.


Mula mula aku menyampah dengan THE ROCK sebab dia jahat dengan VIN DIESEL tu. tapi lama lama depa jadi geng. bergabung . perghh memang mantop




part kereta kereta terbang pon best jugak. orang orang terjun terjun pon best.cerita ni banyak buat aku mencarut ye jugak . lagi lagi bila tengok malaun yang kwanghajar yang bajet bagus tu. serious shit. dah ah tak hensem. pastu busuk hati lak tu. Lepastu banyak juga part yang aku dok cakap "fuyohhhhhhhhhhhhhh" "woi woi" "damnnnnnnnnnnnnn" "shit" "eh bodoh lah dia ni" "cepattt cepattttttttttt bawak kereta laju laju lagiii laju lagiii" dan tah pape aku mengarut.



Tapi cerita ni berjaya buat aku nangis. sebab nanti salah sorang member dia mati. nak tahu siapa? kena ah tengok. lemak ahhh kalau semua aku nak cerita



muka muka pelakon botak dan separa botak

barisan pelakon

ni geng geng depa

hero yang best

ni lah malaun yang busuk hati tuuu. nyampah tau

pempuan ni comel. aku suka !!

ni part part terjun terjun

hensem siottttttttttttttt hero hero

ni scene terbang terbang

dua budak botak bergaduh

depa semua best

perempuan polis ni pon cun jugak

yang mamat hitam ni lawak
Cerita banyak pon tak guna. baik korang pergi tengok. serious tak rugi pon duit korang. aku boleh cakap filem ni filem wajib tonton 2011! the best movie ever lah . siapa tak tengok memang rugi. dan aku tak rasa pon korang akan rasa rugi bila tengok movie ni. memang terbaik dari ladang. out of 5 stars. aku boleh bagi 4.5/5 .tinggi tuuu. sebab aku ni kalau review movie sangat jarang nak bagi 4 bintang ke atas. tapi sebab cerita ni memang terbaik! ada kawan aku siap bagi 5 bintang lagi. tapi 5 bintang tu tak boleh lah aku bagi, tu macam perfect sangat. tapi best lah cerita ni =)


kerja aku asyik keluar je. aku update jap blog pastu keluar beronggeng, keluar ternak lemak. sekali balek balek tengok dashboard


perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~




tak boleh banyak lagi nak komen? melecet jari dok approve sorang sorang punya komen. sampai patpuloh enam kali tekan button 'publish' tak memasal. btw, thanks sesiapa yang sudi drop komen. sebab tak pernah sampai 1k aku kena moderate. gila kentang lenyek


eh ok bye!

 jangan lupa vote blog cik epal =)





VOTE ME HERE . Sila lah vote hari hari ye. Hari ini dah vote, esok pon vote lagi, nanti lusa pon jangan lupa vote jugak!  :D

48 comments:


  1. perrghhh.. ak lum tgok lg FAST5.. sgt outdated ak..haha

    perrghhh.. 1k komen.. sakit tgn nak moderate.. haha

    Entri errrr : Justin Bieber fans dan haters akan benci aku sebab ini !!

    ReplyDelete
  2. Fast 5.. serius filem ni memang terbaik la drpd part 1,2,3 & 4... aksi, komedi, ganas... semua ada... tak rugi pon kalau tengok kat wayang... baru puas... betul tak..??

    ReplyDelete
  3. seronokk! nak gi tengok gak ahhhh~ :)

    cik epal bila nak cerita pasl bloglist cik epal plak?? ^^

    ReplyDelete
  4. cik epal. cik epal.. yeayy! first comment. :)
    tak sempat pun lagi tgk cerita ni.takpee, byk masa lagi. :)

    ReplyDelete
  5. Cite nih mmg best. Br lepas tgok :)

    ReplyDelete
  6. yeahhh ! memang terbaik cerita nie ! tadi pun saya pergi tengok. banyak aksi yang tak di dugakan. Saya suka Sungkang ^^

    ReplyDelete
  7. wahhhh..semorang kater ceta ni best..syg nyeee lom tgk ag..:) btw tq 4 sharing..

    ReplyDelete
  8. memang best gila pun CE! hehe..tadi baru tengok..sama la kita ek..ngeh3..memang gempak sangat la..hehe

    ReplyDelete
  9. CE..seriusssss ceta fast5 sgt2 best okayyy!!! nak tgk lagi!!! hahahaa..mamat2 dia smua hot2~ ;p

    ReplyDelete
  10. first2 kua teros serbu panggung . mmg BEST !

    ReplyDelete
  11. makaseh cik apple sbb dtg comment kt shoutmix pn jd laa...hehe nk p tgk gk ff5! maybe esok or lusa!

    teruja nk g tgk lpas tgk review dr CE.mmg u kena mintak royalti ni tlg jd papan iklan diorg.haha

    ReplyDelete
  12. memangggg besttt sampai dah tengok DUA kali !!
    (^_^)

    ReplyDelete
  13. perghh! ahaha.. bnyk gila kot komen! erk? best ea? ingt nk tgk thor.. tp bnd ni cambest je

    ReplyDelete
  14. cik epal! bila pergi the curve??? waa..semalam kite pegi jugak. tgk cite fast 5 midnite..dpt seat paling depan sekali..fuhh..tp sumpah cite ni terbaik weh!!!

    ReplyDelete
  15. ahhhh mana boleh amik I punya Vin Diesel....dengar suara dia rasa macam nak gugur jantung...sangat terjatuh hati dengan beliau......

    ReplyDelete
  16. Pasnie abang Bucks kita kena botak la..abis2..CE dah suka org botak..Hahahaha..

    Jom Tengok :
    Isu MAkcik Hajjah Sitt Alwuzara Hina Islam!!

    ReplyDelete
  17. perghhh ramai giler kentang yg komen..ko balas jejak kt semua tak cik epal?kehkeh

    fast furious mmg best pon! thumbs up

    ReplyDelete
  18. Elok-elok layan cik epal yang sedang mengomel tentang FAST ni

    Hilang terus dek ternampak 1000 lebih komen.

    Huh~~~

    ReplyDelete
  19. memang nak nengok tapi bila eh masanya..hmmmm

    ReplyDelete
  20. hehe....memang la sangat best Fast 5 ni...sebab sume hero turun padang...hehe... leh baca review kat sini juga --> http://www.kakiwayang.com/2011/review-filem-the-fast-five-2011-bayangkan-bila-semua-star-turun-padang.html

    ReplyDelete
  21. ala...da sold out smlam...wa tenciounnnn!!!

    ReplyDelete
  22. tunggu keluar dvd baru tgk zalim tak? ahaks, wahhhh byknyer komen...

    ReplyDelete
  23. 18 SX? alamak, saya tak blh tengok la klu cam ni...hahaha

    Salam perkenalan..

    ReplyDelete
  24. giler ah sampai 1K komen! hehe
    My pun dah tgk Cik Epal! memang besh giler!!!!!!Tak sabar tungu Fast 6 hehe

    http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/05/wajib-tonton-fast-furious-5-aka-fast.html

    ReplyDelete
  25. sy pun dah tengok movie nie
    memang the best lah!!!!

    ReplyDelete
  26. tak sabarrr nak g tengok cite ni kot! hehhe. whoaaa bnyak gila komen smpi 1k kne moderate. pengsannnn~

    haha :P

    ReplyDelete
  27. aloo lom tgk FAST5. grr grr.haha...
    selamat mengapprove segala comment.hehee

    ReplyDelete
  28. mmg terbaek citer FAST FIVE nie!! tapi ade gak scene tak logik..

    boleh lar heroin yg pregnen tuh main lompat2 kat bangunan tinggi..tak gugur lak tuh!hehehhee..

    ReplyDelete
  29. eh best ea? ramai suh tengok. nak tengok la hehe

    ReplyDelete
  30. memang besh gile.two thumbs up!

    ReplyDelete
  31. wehhhh...abg botak tu akak punye lah!!
    mana leh amikkkkk!! takleh taklehhh
    dari nomot satu akak follow citer neh...ekekeke
    pasal komen tu..nak akak jadi PA ke?
    hehehe

    ReplyDelete
  32. eh Cik Epal. aku pun tengok semalam. alooo, best gila weh abg botak kita :)

    aku paling suka scene masa "this is Brazil!" :DD

    ReplyDelete
  33. weee~~saye suke laki botak jugak!!love Dominic Toretto!!!hehe..

    ReplyDelete
  34. perhhh!!!gile ramai orang komen entri2 cikepal!!!terbaekkk arh cikepal...

    ReplyDelete
  35. tengok thriller dah tawu citer ni memang best ooooo...nak tengok arh pasni...masuk dalam bilik terus nanges senyap2 sebab xdapat nak tengok sekarang...wuwuuwuwu

    ReplyDelete
  36. perempuan hot cantik tu org israel rupanya..baru je search psl dia tadi..huuu

    ReplyDelete
  37. terbaik wooookkkk... duduk sit yg paling depan lagi best tahu.

    ReplyDelete
  38. Aduuh ni yang agak jelez ni blm dapat layan geng bawakkeretalaju² 5 ni...




    WOW!! Banyak giler kentang yang sedia tuk dipenyekkan!!!!

    ReplyDelete
  39. best giler citer ni cik epal....

    ReplyDelete
  40. waaahhhh!

    fast 5 sgt best sampai aku dok menjerit dlm wyg sengsorang..

    haha..

    pehhhhhhhhhhhhh! bapak byk komen tu..leh wat frame kenangan :)

    ReplyDelete
  41. Ahh , 18 sg ke sx ke aku tibai jehhh . Tapi bukan tibai nak gi beli tiket lapan hengget ahh . Aku tibai tunggu citer ni kat HBO taun depan lah kan , wakkakakakaka . Jimat duet aku , kehkeh

    ReplyDelete
  42. Cite ni mmg best, aku bagi 4.8/5 bintang. CE, ko kate "Tapi cerita ni berjaya buat aku nangis. sebab nanti salah sorang member dia mati. nak tahu siapa? kena ah tengok. lemak ahhh kalau semua aku nak cerita"... mana ada member depa yg mati. Kan?

    ReplyDelete
  43. mmg bestttttttttttttttttttttt!!

    eh. korang tgk smpai abes credit die tak?? ade smbung sket lps tu. hehe

    ReplyDelete