Tuesday, May 24, 2011

Meatball IKEA HALAL



haritu aku ada pos ENTRI pasal MEATBALL IKEA ni tak HALAL sebab ada tutttttt tettt bagai. tapi nak kepastian je lah kan


lepastu ada kecoh kecoh dekat twitter tadi cakap meatball IKEA di sahkan HALAL. aku terbaca tweet from HafizHamidun



Meatballs Ikea dikeluarkan oleh MACFOOD SERVICES (M) SDN BHD, adalah halal dan sah laku sijil sehingga 31.03.2013.


Ikea Meatballs HALAL dan ada makanan lain yang tak HALAL. jangan kata DAIM CAKE atau KARIPAP yang ada telur tu yang tak HALAL sudah. adeh macam macam lah



aku ada post jugak benda ni dekat facebook. one of my friends ada bagitahu yang MEATBALL IKEA dekat Malaysia ni guna sumber meatball yang halal cuma diorang tak mintak pengesahan sijil halal daripada JAKIM.


dan aku harap sumber sumber ini HALAL lah ye




senang senang pihak foodcourt IKEA kena mintak cepat cepat lah sijil HALAL. tak ada lah berita tak syok macam ni dengar. dah makanan situ HALAL. mintak je lah sijil HALAL . kan senang. ye dak?








tapi satu je lah aku tak suka bila makan dekat IKEA ni. beratur panjang bebenau. ramai betul hantu meatball ye??? haha :D








eh ok bye!

40 comments:

  1. sobbsobb.. nasib halal.. dah la pebret yuyu :'(

    ReplyDelete
  2. fuhhh legaa... nasib baik halal.. ~ hihihi (padahal tak pernah makan pun lagi huhu)

    ReplyDelete
  3. cik epal, pergi lah time waktu kerja, tak payah beratur! hehe. setakat ni, tak pernah beratur pon! :)

    ReplyDelete
  4. harap2 lah btol halal..dah mkn skali, sedap..huhu

    ReplyDelete
  5. siasat luh sebelum menghukum halal/haram sesuatu benda..kang tak psl2 yg hala jadi haram, yg haram jadi halal..kang naya tu..hehehe...

    ReplyDelete
  6. MAcFood Services??...

    McDonalds pny suppliers tuh..=)

    ReplyDelete
  7. lega gila sebab halal..kalau tak menari2 babi dalam perut ni..hahahaha

    ReplyDelete
  8. masih was2. better dijauhi. huhu

    ReplyDelete
  9. Kakripap yg ada telur tu karipap papa ek? Akak pon suka makan..Hehehe~

    ReplyDelete
  10. apa kata baca yg ni.. huhu, efa wat entry pasal isu HALAL ni jugak..


    http://noralifah.blogspot.com/2011/05/kecoh-meatballs-ikea-yang-sedap-tue-ada.html

    ReplyDelete
  11. Tangan ke dada mata ke atas, nasib baik halal. Fevret woo ;p Hehe..

    ReplyDelete
  12. betul ke? cuba cik epal tgk ni..tp sy pon kurg pasti.. ni dr kawan jgk.. cik epal cuba la tgk ye :)

    http://www.ikea-friends.com/corner/recipe-meatball.shtml

    ReplyDelete
  13. cik epal time kaseh kongsi info mcm ni..kalau cik epal tak gtau orang gue cm sy ni mmg tak tau langsung lah jawabnyer ahaha! *cewah! mcm dah bertahun jer terperuk dalam rumah huhuh!

    ReplyDelete
  14. saya la tu yg post kt fanpage cik epal.hihi

    ReplyDelete
  15. me dari dulu sampai sekrg masih was2 dgn meat ball ikea..

    ReplyDelete
  16. kenapa la diorang tak guna makanan yang dah lama akui halal.. yg nak kompem halal tu la diorang suka guna..polikk malaysia

    ReplyDelete
  17. xpenah pi makan kat IKEA. hehehe

    ReplyDelete
  18. Jom tempah sarung tangan/handguard di
    http://cungkilanmemori.blogspot.com/2011/05/sarung-tangan-murahjualan-barurm600.html..

    tumpang cik epal tomey yer..=)

    ReplyDelete
  19. nasib ta mkn lagi . kihkihkih .

    ReplyDelete
  20. yessss! halal ! boleh la nanti nak gi try meatball :) kesian je..orang dah lame makan,kite baru nk try :p

    ReplyDelete
  21. lega ! yay ! bole makan lagi !

    ReplyDelete
  22. tp smlm g mmg cafe kt ikea tu atas gn bwh ttup..n mmg was2 la kt situ smenjak isu sosej dlu..pstu jd cmni lak..ha..

    ReplyDelete
  23. nak tahu sah ke tak rujuklah JAKIM.

    ReplyDelete
  24. ala cik epal,halal ke tak halal ke,same je,cheqwa xmakan jugak..hahaha

    ReplyDelete
  25. hehehe..Barangan yang Halal menjana minda yang sihat..hehehe

    ”Nabil... Rilekslah”

    ReplyDelete
  26. sob!sobb!! beznyerr..
    bila dapat gi mamam saner..
    mengidam jap beberapa minggu nie :(

    ReplyDelete
  27. mac food tuh mmg halal sbb macd punya barang nie pun dari company yang sama :)

    ReplyDelete
  28. nasib halal! haha. kalau tak, tak tidur malam lah sape-sape yang jadi peminat setia metball termasuklah sayaaaaaaa. hoooooo!

    ReplyDelete
  29. citer at asben bila CE kata meatball x halal aritu...ngamuk dia..sebab tu makanan peberet dia...kalau la IKEA tu dapat buat pengesahan JAKIM secepat mungkin kan ke bagus...

    ReplyDelete
  30. tapi kalau jual benda yang halal dan tak halal sekali satu tempat...pehhh apecer?

    ReplyDelete
  31. menitis air mata masa smpi jumaat lepas*tipu*..smpi je depan tuh, org Ikea letak signbod "section closed"..kejam kot depan2 hidung dia letak..rupanya Meetball "di soal siasat"

    ReplyDelete
  32. nasib baik halal. tp sampai bile eh dorg nk samak tu? hmm

    ReplyDelete
  33. nasib baik,,heee leh try next time :)

    ReplyDelete
  34. nasib baik! next time leh try :)

    ReplyDelete
  35. dengar kabar restoren ikea nak tutup. betulkah??

    ReplyDelete
  36. salam epal.
    kalau ada 1 menu xhalal, wouldn't there be any possibility for other foods to become non-halal as well? they might share cooking equipments, who knows?

    it's like, adakah kita boleh mkn roti bakar or sup sayur kt kedai cina? nampak signboard "Restoran Ah Tek" pun kita dah geli nak masuk.

    ReplyDelete
  37. tapi mengapakah smpi kena samak?
    hmmm... thats so ambiguous

    ReplyDelete