Wednesday, May 18, 2011

Day 16 – Something you don’t leave the house without.

Day 16 – Something you don’t leave the house without. ( 30 things in 30 days challenge )

Entri ini boleh kata macam WHAT'S INSIDE YOUR BAG lah lebih kurang. sebab kalau tak ada menatang menatang ni semua, kalau dah kata aku nak berjalan, keluar jugak aku. hape aku pedulikkk.


Aku tak suka handbag. sebab handbag kecik. susah aku nak sumbat semua benda dalam tu. kalau handbag tu besar aku suka. sebab aku ni memang jenis bangsa yang selagi ada benda nak sumbat dalam beg aku tu, selagi boleh aku sumbat.Semua benda aku nak bawak kalau nak keluar. Benda benda yang memang selalu ada dalam beg aku adalah:



perfume

Sampai dua pulak tu perfume dalam bag. yang MISS DIOR tu aku jarang pakai. hanya jumpa orang orang tertentu je aku pakai sebab mahal. dah ah guna duit aku beli sendirik. original pulak. kalau orang hadiahkan sedap jugak lah aku nak sembur kat aku hari hari. but yang kecik tu aku beli dekat ETUDE HOUSE. time tu on SALE. dapat dalam rm30 kot. aku pon lupa. bau dia macam baby. tapi perfume Baby Bubble ni aku pakai time pergi kelas je. bau dia macam baby. aku suka bau dia. sebab aku suka feeling feeling macam baby. tapi kawan aku kwanghajar dia cakap bau macam MUNTAH BABY. <==== boleh????



Benda ni memang aku selalu bawak kalau keluar. Spek bedah dan Plasters. Kegunaan spek bedah adalah untuk bergambo kalau boring semasa keluar. spek bedah tu tak ada power pon. but aku memang pakai spek pon sebenarnya. tapi aku malas. aku lebih prefer contact lens sebab contact lens selesa dan tudung tak jadi kembang. kalau pakai spek, aku rasa muka aku macam makin membesar je. dan plasters memang aku selalu bawak in case tetiba sakit kaki. sometimes aku pakai flat pon kaki boleh melecet. apatah lagi kalau pakai high heels. so mende alah plasters ni memang selalu ada.



barang mekap saya


aku bukan kaki mekap. lagipon kulit muka aku bermasalah. so aku tak boleh nak lenjan je apa apa mekap. ni just aku ikut nasihat doktor kulit aku. dia tak kasi aku pakai any mekap, brand apa sekali pon. kalau nak bubuh bedak pon, boleh pakai Johnson n Johnson je. and dia kata mekap boleh dekat part  mata and lips je. so sebab aku baik, sopan santun lagi berbudi bahasa. aku pon tak melawan cakap doktor kulit aku tu. aku ikut je lah apa dia cakap. ni je pon barang yang selalu aku pakai kalau keluar:

1- bedak Johnsons and Jonhsons
2- maskara from COSWAY. maskara ni best doh.
3- lipstik fromm ELIANTO - 05 Pastel Pink
4- lip balm from SEBA MED - SPF 30
5- Eyeliner Pencil from ELIANTO


aku pakai barang barang murah je. barang barang murah ni je lah yang selesa dekat muka aku. lagi pon bagus jugak. jimat duit aku. siapa jadi laki aku pon tak payah nak beli mekap mekap sampai lapan ratus hengget. itu part muka je dah lapan ratus hengget. belum campur lain lain. untung siapa jadi laki aku ni. aku pakai barang barang murah je. aku tak banyak cikadak.  wakakakakaka


ni je lah benda yang selalu ada dalam beg aku. beg korang ada apa? mesti ada lipas dan taik cicak. euwwwwww~


eh ok bye!

36 comments:

  1. tak make up pun cantik jugekkkk !!

    ReplyDelete
  2. cik epal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. simple but nice...:-)
    tang perfume tu i like...he3

    ReplyDelete
  4. kalau perempuan mesti wajib ada semua ni, ada masa tu dengar hitz.fm, ada pakwe yang cakap dalam beg tangan awek dia ada sepanar boleh laras. agaknya awek dia tu pomen kan, heee.

    ReplyDelete
  5. simple but yet, kira lengkap la jgak ad bnda2 yang patut je..hehe

    ReplyDelete
  6. CIK EPAL :) TENGOK BLOG BUNGA...BUNGA LETAK UR BANNER KAT SIDE MY BLOG.. LOVE UR BLOG :) SEBAB NAK TENGOK EPALKAT KRETA UH LOMPAT2 TIUTNYE.. ^__^ TALA KUCAHH CAHH..FROM ME : LOVE BUNGA QUERIDA (FB)

    ReplyDelete
  7. ayleen: sp? u? haha


    arine: thanks arine!!! :)


    cerita lebat: yooooooowwww wassap yoww



    fird: ouh nape like? HEHE


    kami: perghh ada spanar tuuu. memang pmen habis tu :D


    miss juju: itu je benda yang diperlukan :D


    love bunga: wow thanks bunga. terharu! *nangis

    ReplyDelete
  8. tak mekap pon lawa je nengokkkkkkk!

    neway bag i ada makanan! kui3

    ReplyDelete
  9. murah+berkualiti mmg jimat.
    purse tarak?

    ReplyDelete
  10. ada lipas n taik cicak ??? hahaha

    ReplyDelete
  11. ~ouhh~
    siap bwk plaster ea??
    dat's samting new for me
    huhu

    (^-^)

    www.izzlatif.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Tak makeup pun cun gak la...huhu...Cik epal blajar kat mana?

    ReplyDelete
  13. cik epal da putih gebu xyah mekap pon fresh je! dlm bag saye sume brg mekap ad. angkut abis. ade skali bag penah kene curik dek perompak, putih mate dbuatnye. eheh -_-"

    ReplyDelete
  14. neutral beuty cik epal...tanpa make up pun jantung saya berhenti sekejap kalau cik epal melintas depan saya..dup..dap..dup..dap..!

    ReplyDelete
  15. lepas ni cik epal dah beli camera, tambah lagi 1 barang yg memberatkan bag. hahah
    sy suka bwk barang banyak2 ni, bkn ape, senang kalau tetiba rasa nk apa-apa. xyah keluar duit nak beli baru. tp bila dah lama2 mula le sakit bahu. kalau ada boipren takpe la jugak suruh tolong bawakkan. hahahaha.

    ReplyDelete
  16. same goes here , plaster mestey ada . sbb kalo kaki lecet jln pon hinjut2 . kalo ada plaster bole lapis tmpt lecet uh ..
    hahaha , yg beg isi taik cicak tu x reti bersihkan beg kot :D

    ReplyDelete
  17. perfume tu awesome !
    wangi sngt!
    btw nie 1st time komen kt page cik epal even dah setahun jadi silent readers...:)
    nice to meet u cik epal..:)

    ReplyDelete
  18. simple tu nmpk lagi cantik cik epal....=)..cik epal xmake up pun cantik..

    ReplyDelete
  19. spek cantiklah...old skul...ngeee

    ReplyDelete
  20. haha...cane cik epal taw ade taik cicak ni?kantoi slongkar beg org...

    ReplyDelete
  21. cik epal,
    ni beg anak dara..klau beg mak dara, apsal kadang2 tu siap ade diaper ngan botol susu...heheee...

    ReplyDelete
  22. abg x de beg jln2..cuma beg tuk blk kL-Johor je,dlm ada boxer sekeping,sua 'boboi' 3kpg.ok la tu..

    ReplyDelete
  23. first time tgk cik epal kat contst Annas Easkey Photography...seronok bace blog u...n terkejut bile tgk ade pic mr.buck tu...actually die membe fakulti i..budak BI...i dak BM... saje nk tnye..u ngan die??? hehehehe

    ReplyDelete
  24. KAMIHIDUP & Cik Epal : member I mmg simpang spanar dlm handbag dia sbb dia gi mane² selalunye nek vespa..al maklum la keadaan vespa kn..hehehe..

    ReplyDelete
  25. saya bawak dompet dgn hp je. hehehe

    ReplyDelete
  26. sy bwk babun laut..kdg2 ada gak bwk peti ais ngn locker asrama...

    ReplyDelete
  27. cik epal ! cik epal muke macam Allison Harvard la! ni salah satu img die yang muke mcm cik epal : http://girloncaffeine.files.wordpress.com/2010/03/allison.jpg


    hehe, kalo xsame sorry la ye

    ReplyDelete
  28. eyeliner elianto terbaikkkk, aku sukeeeeeee,senang nak pakaiiiii, hahahaha

    ReplyDelete
  29. hahaaa.. cik epal nie.. ada ke plak taik cicak.. xptot.. dlm beg sy ada duittt tau.. dan bemacam smpah.. tisu, plastik tisu, plastik gula2.. hukhuk..

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. akak pn sama macam cik epal jugak..suka handbag besar..mcm2 blh sumbat..kalau boleh ngan tuan2 nya nak sumbat skali....hihihi

    ReplyDelete
  32. akak pn sama mcm cik epal jugak..suka handbag besar..mcm2 blh sumbat..kalau boleh ngan tuan2 nya nak sumbat skali....hihihi

    ReplyDelete
  33. hurm nnt nak usha2 la perfume dakt etude mcm menarik jer hehehe

    ReplyDelete
  34. hamboiiii cik epal oii
    dalam beg akk ada ape?? ni dah macam beg doremon okehh...ekekeke
    pampers ado, mekap ado, ceklat, air..macam2 adooooo
    mmuuaahhhhhh

    ReplyDelete