Tuesday, April 19, 2011

Saya suka tengok body awek saya . Cantik betol. Sungguh!


sekadar renungan.




Saya suka tengok jari awek saya.
Cantik betul... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tidak boleh tolong each other
Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...




Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jealous orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang giler forever..




Saya suka tengok body awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekung
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Perghhhhh syoknya...




Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu dekat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...





Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katanya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu je..
Dia tak kata satu apa pun...
Berdosanya saya....





Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...




Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...





Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...




==================================

yang dekat atas ni aku pernah baca dulu. dekat majalah mastika kalau tak silap lah. ni aku nak buat versi aku pulak. merepek nasib lah. bab merepek merapu meraban ni aku suka la :D






saya tak suka tengok rambut bf saya. tercacak sana. tercacak sini. sampai tercucuk cucuk mata saya. lepastu dah la berminyak. boleh buat goreng ikan kembung minyak nya.




saya sedih tengok bf saya. tak tidur sebab kerja mesej dan kol saya je manjang. mandi pon tidak. sebab asyik ingat dekat saya. "tidur tak basah, minum tak kenyang, mandi tak lena" katanya. handphone pon dah melekat dekat telinga macam letak gam gajah dua bundle.



saya tak suka tengok body bf saya. kadang kadang macam bob the bulider. bila happy je kembang boleh cucuk cucuk macam jeli. kalau sedih. kurus sangat, sekeping. ada angin pon melayang. saya dah la gemuk. dia kurus. saya nak bagi lemak saya. dia tak nak pula.




saya tak suka tengok jari bf saya. buruk bebenauu. hitam pulak tu ada taik taik. nak pegang pon saya tak berselera. lagi pon saya tahu benda tu dosa. saya takut.




saya sedih. so. saya mintak break je terus. cerita tamat. tepuk tangan secara berjemaah.



sekian.



===================


Ok ni entri re-post ni. Entri ASAL dekat SINI.  Aku tengah tengok draft aku. umak aihhh banyak betul entry aku yang aku draft terlupa nak sambung. Type sikit tinggal macam tu je. Tetiba aku terbelek entry ni. Dan tetiba aku boleh gelak sorang sorang pulak dengan apa aku tulis. Then baca komen dekat entri asal aku tu, lagi lah aku gelak. lawak lah depa ni. muahaha aku gila. So aku pon nak bagi korang gila jugak. Tapi kalau korang tak gelak pon ada aku kesah?



tapi aku buat entry ni masa aku tengah SINGLE. Eh sekarang pon aku SINGLE jugak deeeerrr. AVAILABLE tak berapa nak pasti lah pulak. lalalala~ karang cakap AVAILABLE ada lagi ORANG tu merajuk kang. muahaha


Dulu aku tanya apa maksud tersirat entri ni dekat aku punya ENTRI ASAL tu. Macam macam jawapan orang bagi. Lawak lawak pulak tu. Yang cakap aku tak laku pon ada. KWANGHAJAR betul lah cakap aku tak laku. apa kau ingat umur aku empatpuloh tahun?? huahuahua




Maksud tersirat entri ini : BERCINTA LAH LEPAS KAWEN. lagi sweeeetttttt~ =)



ok bye!

45 comments:

  1. wah ! mahu share ! boleh? ehehe!

    ReplyDelete
  2. Bermadah madah cik epal malam ni :)

    ReplyDelete
  3. bismillah. yeah! bercinta sebelum berkahwin? ana setuju sebab couple itu haram. hehe. Jadi, cintakan lah Allah dan rasul dulu... :)

    ReplyDelete
  4. "saya tak suka tengok jari bf saya. buruk bebenauu. hitam pulak tu ada taik taik." hahahahaha *sambil tepuk tangan berjemaah dan standing ovation*

    ReplyDelete
  5. saya sedih. so. saya mintak break je terus. cerita tamat. tepuk tangan secara berjemaah. ---> hahaha..suka2...

    ReplyDelete
  6. bercinta lepas kawin lagi best......;_0

    ReplyDelete
  7. setuju bercinta lepas kawennn !!! hehe ^^

    ReplyDelete
  8. yup. betul tu.
    kasi cinta betul2 punya :D

    ReplyDelete
  9. sgt sokong!! bercinta lepas kawen lagi sweet...lebih diberkati...huhu

    CIRI-CIRI LELAKI UTK DIJADIKAN SUAMI

    ReplyDelete
  10. @cik eliza: haaa sila lah share hehe


    @syuhada: alah sekali sekala


    @amir: yup. agree!


    @nurfarah: perghh siap standing ovation tuu


    @miz mocha: amboi suka dia ye

    ReplyDelete
  11. hahaha =) lawak lawak...

    pisstt... suka yg nie
    "saya tak suka tengok body bf saya. kadang kadang macam bob the bulider. bila happy je kembang boleh cucuk cucuk macam jeli. kalau sedih. kurus sangat, sekeping. ada angin pon melayang. saya dah la gemuk. dia kurus. saya nak bagi lemak saya. dia tak nak pula."

    ReplyDelete
  12. @honey: ye betul

    @sara: ni awek edward cullen ke??? :D


    @cik fza: ehehe

    @man: yeee =)

    ReplyDelete
  13. sweet la cinta pas kawen..
    mmg sokong..
    =D

    ReplyDelete
  14. terima kasih ! sudah di share di fb ! :)

    ReplyDelete
  15. @aniss: hahaha nape suka part tu pulak? haha


    @sayabukansamdol: hye salmann


    @hana: yup betul =)


    @cik eliza: waaa toce toce =)

    ReplyDelete
  16. so sweet !!
    kalaulah bf bgitau mcm ni ~~
    *bf pun tak ada ..*

    ReplyDelete
  17. tq sudi komen n singgah ya ..
    *SAYANGSSSSS KAMU ..*

    ReplyDelete
  18. smoga ck epal b'temu dgn jodoh yg lebih baek..

    p/s:jom wat apam polkadot..hehe..;p

    ReplyDelete
  19. @najihatussolehah: aminnn InsyaAllah =)


    @nik: hehe apa yg comel?

    ReplyDelete
  20. wah..suka dgn kata2 kt dlm entry tue..:)

    ReplyDelete
  21. hahaha sabor je lar dgn cik epal. idea buat lawak sentiasa mencurah-curah muahahah

    ReplyDelete
  22. huhu...suke bace cik epal punye entry...
    mmg da bomb! ayat pon selamba..sporty...
    :)

    ReplyDelete
  23. hem masa bercinta mmglar...............

    ReplyDelete
  24. nur amalina: entry mana? entry tu ke entry ni? hehe


    @mrs fazlee: kepala mereng memang camni haha



    @cik ira: wah maceh. datang lah sini hari hari haha

    ReplyDelete
  25. cik epal..
    entry yg mnarik..suka la ayat2 kat atas uh..
    lawak plak bler cik epal create sndiri!huhu

    ReplyDelete
  26. Yang tak suka sebelum kahwin bolehla "disukakan" selepas kahwin.tapi,zaman sekarang agak antonim disitu.betul?

    ReplyDelete
  27. klak..klak..klaka la cik epal nie..
    tetibe gelak seorang-seorang ^_^

    sesuke sgt!

    ReplyDelete
  28. cik epal, ada ke laki macam tuh kat atas dunia hanya bercinta kerna Allah, n am just wondering ada tak pasangan yang berpisah semata-mata takut kerna Allah masyaAllah klau ada bahagia dunia akhirat amin..no offence please!!!

    ReplyDelete
  29. hahaha...hadoyai...dh la tgh dok rindu-rinduan kt bf ni..tetibe bace part nukilan asli tu...pasal rindu merindu tu...insaf la jugak...
    thanks cik epal...ingat mengingati..suke entry ini!!

    ReplyDelete
  30. tagline merapu meraban tu mcm kenal lah.haha.. tapi pape pon,terbaek lah entri nih..err,bace mane2 entri zaman kanak2 rebena mmg nak gelak je..ngarut2 je bunyik nye.haha.. :p

    ReplyDelete
  31. terbaek dr cik epal, memang penuh isi tersirat dan tersurat..

    ReplyDelete
  32. amboi cik epl,boleh jadi penulis ni.hee

    ReplyDelete
  33. ehem ehemmm...ngata akak le tuh!!
    akak bercinta lepaih kawin tau 1994kenal
    1995 udoh le kawin..kenai sebulan je, tunang 7bulan..sekiannnn clap2
    baguslah dak epal neh..sejuk perut ai..eh, omak cik epal;P

    ReplyDelete
  34. haha~
    layan kesengalan + tersurat tersirat sikit~
    tapi memang lawak haha~

    berchenta selepas kawen..
    er..tu kalau dapat yang betul2 mampu berchenta waktu tu. hehe~
    semoga berbahagia yob~

    ReplyDelete
  35. suweetttt gile n3 cik epal ni! nak copy bole? nk share kat fesbukkkk ^_^

    ReplyDelete
  36. like this entry..
    huhuhu...
    :)

    ReplyDelete
  37. muahahaha...cik epal yg best...pandai edit..sy suke...http://honeychenta.blogspot.com

    ReplyDelete
  38. ..hahaa..best ar cik epal pye entry..masyuk..

    ReplyDelete
  39. cik epal sy nak share boleh?kelakar n sweet lah post ni hihi ^_^

    ReplyDelete
  40. fullamak..menusuk kalbu entry cik epal ni..

    ReplyDelete