Sunday, April 17, 2011

(Review Movie) Source Code






Tadi keluar jap pergi MidValley. Saja jalan jalan.



Tak pe lah. baik aku melepaskan tension aku. aku pergi tengok wayang dengan ehem ehem. Ehem ehem ni next entry lah aku cerita. Then tengk movie. SOURCE CODE



ok cerita ni bagi aku menarik lah. tapi macam tak paham tak paham lah jugak bila tengok . rasa macam


"eh dia ni hidup ke mati??"


"eh dia ni dapat hidup balek ke??"


"eh semorang dalam cerita ni semuanya dah mati ke??"



Korang akan tertanya tanya watak dalam cerita ni sebenarnya hidup atau mati. Kalau korang tak tertanya tanya pon, apa aku kesah.?? janji aku macam wondering je tengok cerita ni. macam tak paham tak paham jugak lah



Cerita ni macam ni lah, aku nak cerita pon tak berapa nak reti sebenarnya. Seorang detektif ni diberi masa 8 minit je untuk selesaikan masalah dia. nak cari bom dengan tukang bom train tu. Tapi masalahnya detektif ni dah mati. Cuma otak dia je yang boleh berfungsi. dan sebenarnya dia tu orang lain.



Cerita ni macam tak logik ah. alaaa cerita mat saleh kan banyak fantasi, like Harry Potter, Twilight semua tu. mana lah wujud kan. kita je yang syok layan depa menipu. sebab depa menipu nampak real sebab tu syok je layan



Tapi bagi aku cerita ni menarik. Aku bagi 3 bintang lah out of 5. lebih sikit dari cerita Just Go With It. ok lah tu kan. sebab aku suka time dia diberi 8 minit tu. macam style je boleh flashback balek time dan betulkan kesilapan kesilapan semua



Tapi cerita ni bukan cerita hantu. Cuma korang akan tertanya tanya lah like "eh dia ni hidup ke mati sebenarnya ni"



macam tu lah cerita dia. nak tahu, pergi lah tengok. taknak tengok pon, download je lah



ok bye!

15 comments:

  1. ehem ehem tu sape pulak cik epal? hehe

    ReplyDelete
  2. hi cik epal,
    tengok citer berat cam ni mmg pening dibuatnya.kte pegi tengok wayang nak release tention, jadi betambah tention plak....saba jela...

    ReplyDelete
  3. in case cik epal tak faham, in the end, sebenarnye program source code tu dah menyelesaikan problem masa depan iaitu train tu nak dibom which actually tak jadi pun lagi sebab die dah selesaikan awal2 melaui program source code tu, yang mana masa the end, goodwin tu dpt msg dari captain tu yg dia kini dah berada di dunia lain dlm badan org lain so sebenarnye program tu berjaya sehinggakan case bom tu tak berlaku langsung.

    ending best, pelakon best, so cerita ni simple tapi smart. ;)

    ReplyDelete
  4. macam best je idea movie yg cik epal cakap ni. macam inception+matrix lak. huhu

    ReplyDelete
  5. ternampak cik epal kat mid tadik tgh photoshot dekat dior kan kan kan?..nak tego maluuuuu~ =P

    ReplyDelete
  6. waaahhh...next time nk nyibuk tgok wyg ngan cik epal lah..ekekeke saye x malu :')

    ReplyDelete
  7. sapekah ehem ehem...hehehe

    Salam Ziarah
    mey join "moment to be remember Giveaway" mima||
    http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/04/hye-semua-okay-kali-nie-mima-pulak-nak.html

    ReplyDelete
  8. memule tak paham cerite ni. huhuhu.
    sampai habes br paham siket. haha

    new entry
    http://bantalbusukkau.blogspot.com/2011/04/digi-easy-prepaid-memang-berbaloi.html

    ReplyDelete
  9. sape soh tengok ni?
    kekeke

    eh, cikepal dah buat review pasal just go with it, nak terjah jap

    ReplyDelete
  10. bace cik epal sinopsiskan lg tak faham.. ;p

    ReplyDelete
  11. dh tgk cete ni..mcm hampeh je.. xbeshh r

    ReplyDelete
  12. cik epal,saya dah tgok citer ni..bes sgt n xterlepas bertnya soklan cm cik epal ;)

    ReplyDelete