Tuesday, April 12, 2011

Aku suka lagu ni! ( Sesungguhnya - Raihan )

Jom KAROK jom!







Sesungguhnya
Artist: Raihan
Song Category: Nasyid




Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa cinta masih tak hadir
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa rindu belum berbunga

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu takkan ber bunga

Ku cuba menghulurkan
Sebuah hadiah kepada Mu
Tapi mungkin kerana isinya
Tidak sempurna tiada seri

Ku cuba menyiramnya
Agar tumbuh dan berbunga
Tapi mungkin kerana airnya
Tidak sesegar telaga kauthar

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu tak akan berbunga
Jika tidak mengharap rahmat Mu
Jika tidak menagih simpati
Pada Mu ya Allah

Tuhan hadiahkanlah kasih Mu kepadaku
Tuhan kurniakanlah rinduku kepada Mu
Moga ku tahu
Syukur ku hanyalah milik Mu


===================

Aku sangat sangat sangat suka lagu ni. Aku suka lagu ni since aku sekolah rendah lagi. Kalau dengar lagu ni macam syahdu je rasa. Kalau hayati lagu ni betul betul, boleh buat aku menangis.


Kenapalah kumpulan Nasyid sekarang dah tak se best RAIHAN? Macam dah tak ada kumpulan nasyid je dah sekarang. Semua nak layan lagu Justin bibirrrrr jewwww. Cuba lah radio radio tempatan ni pasang lagu lagu macam ni. Sedap sikit telinga ni dengar.



Tapi lagu ni memang best. SUPER DUPER LIKE! Meaningful lyrics =')




p/s: dont forget to vote me HERE. Search "Cik Epal" and vote now! =)

31 comments:

  1. suka gila kat lagu ni jugak~ Lagu2 Raihan walaupun bergendang je tetap sedap didengar kan?

    ReplyDelete
  2. sukaa!!

    tahh..kat radio tu kalu byk psg lagu nasyid bru mantoppp

    ReplyDelete
  3. moon,kita suka jugak lagu ni ^_^

    ReplyDelete
  4. Takde kumpulan nasyid terbaru yg se'best' merekakan..

    ReplyDelete
  5. hai cik epal... 1st time komen disini... hehehe...
    suke jugak lagu nie!! since standard 3 tau... dlu siap beli kaset ori raihan lg... btullah skrg xde nasyid yg best lg mcm raihan...hurrmm...

    ReplyDelete
  6. suke jugak lagu nie..tersentuh jiwa nurani!hehe..

    *membesar dengan lagu raihan!

    ReplyDelete
  7. maksud di sebalik lagu tu pun sgt best..

    ReplyDelete
  8. mereka yg terbaik,,
    dri dulu sampai sekarang,,
    sy ttp suka lagu mereka....

    =)

    ReplyDelete
  9. hee XD betu2! setuju sesangat , lagipun dgar lagu nasyid ni tenang weyh ! suci skit hati tu ^_^

    ReplyDelete
  10. merddu betul suara nazrey ni...meresap ker jiwa...

    ReplyDelete
  11. suka gak lagu raihan nih... menyentuh!

    ReplyDelete
  12. Sukaa ! SEdap jugak. first time dengar ;)

    ReplyDelete
  13. uuuuuuuuuuuuuu........ terasa diri ini sgt berdosa.:((
    saya kn mcm hantu....:((

    ReplyDelete
  14. sangat2 bermakna..xdapat nak explain feel kita bila dgr malam2 .huhu

    ReplyDelete
  15. suka.. suka.. suka... gak lagu niii.....

    ReplyDelete
  16. lagu2 nasyid ni mmg besh lor..bnyak makne yg tersirat

    ReplyDelete
  17. suka rabbani jugak...lagu faveret-insaf. KRU tulis lirik dia. best <=

    ReplyDelete
  18. memang sedap lagu nie...aku minat gila ngan kumpulan raihan nie...suma lagu dia best2...

    ReplyDelete
  19. LAGU ZAMAN TADIKA DULU.SIAP BUAT PASUKAN NASYID SEKOLAH.HEHEXD

    ReplyDelete
  20. murni suka semua lagu raihan~ mereka punye lagu semua best, blh layan... kn?

    ReplyDelete
  21. lagu ni best giler!!! teringat sampai skang sebab dimenkan waktu motivasi tok anak2 yatim.... syahdu giler!!! T..T

    ReplyDelete
  22. yup2..
    lgu ni mmg best
    especially lirik dy i likeee :D

    ReplyDelete
  23. Kiera suka nasyid ni juga!!!same la kite cik epal..hehe..hari2 Kiera dengar nasyid ni..memang sangat menyayat hati n menginsafkan..

    ReplyDelete
  24. ske jgak lagu nh..menyentuh hati..huhu..

    ReplyDelete
  25. suka gila lagu ni. selalu rasa kerdil sgt diri ni.
    selalu bg sedar.
    senang cerita, kena sebijik kat batang hidung lagu ni.

    ReplyDelete
  26. salam ukhuwah salam persahabatan cik epal..
    betul tu semua skrg asik layan lagu luar je..kenapa xde yg nak layan sgt lagu-lagu nasyid ni??...kan best..dah ada unsur dakwah dan meginsafkan kita yg jahil ni..kalau ada masa dtglah melawat kat blog saya
    http://jai-diari.blogspot.com..

    ReplyDelete
  27. erm sanah pun suka lagu ni masa kecil dlu mmg suka nyanyi...http://sanahgurlz.blogspot.com/2011/04/segmen-fesyen-bersama-rsanah-baju.html

    ReplyDelete