Sunday, March 6, 2011

(review) You're Beautiful Korean Drama

Ok aku rasa ramai dah kot dah layan You're Beautiful ni. ramai yang soh aku tengok lepas aku cakap Boys Over Flowers best gila dekat ENTRI INI


walaupun ada orang cakap "you're beautiful lagi best dari Boys Over Flowers and YAB lagi lawak and etc etc"


secara jujurnya aku rasa BOYS OVER FLOWERS lagi best dari You're beautiful. cerita You;re beautiful ni boleh ah. best lah jugak. tapi aku rasa sekali aku tengok je dah cukup. kalau BOF aku tengok ulang ulang pon aku still jugak rasa best. so BOF lagi best!





pelakon pelakon utama You're beautiful watak dalam ni Kang Shin-Woo, Go Mi-Nam, Hwang Tae-Kyeong, and Kang On Yu / Jeremy

nama betul : atas Lee Hong Ki and Jung Yong Hwa. bawah : Jang Geun Suk and Park Shin Hye

serious gayyyyyyyy

Tae Kyung ni suka buat mulut muncung cenggini

Tae Kyung hadiahkan pin ni dekat Go Mi Nam

Pig Rabbit :D

Over tau. kemain nak tukar hidung rabbit pon nak operate macam doktor bedah

Tae Kyung ni kalau senyum, comel jek tauu :D

Go Mi Nam and Pig rabbit

sesi penyamaran

go Mi Nam masa jadi perempuan dan lelaki





ceritanya lebih kurang macam ni ah. Tae Kyung dengan manager dia ni tengah cari new member untuk group A.N.J.E.L.L ni. tapi last minit si Mi nam ni ada injured hape tah. so, Mi Nyu adik kembar dia terpaksa menyamar jadi Mi Nam.




nek dipendekkan cerita. first member yang tahu Mi Nam ni perempuan adalah Kang Shin-woo tapi dia senyap je sensorang tak bagi tahu orang lain. diam diam dia pulak terminat dekat Mi Nam perempuan ni.




Tapi ketua group depa si Tae Kyung ni pon dapat tahu gak dia ni perempuan. mula mula dia nak tendang je si Mi Nam ni dari group tu. tapi lama lama dia kesian lak sebab Mi Nam ni nak cari mak dia bila muncul dekat tv ni





Tapi rahsia si Mi Nam ni sebenarnya  perempuan dapat jugak Yu Hee-Yi tahu. dia ni kira pop singer gak ah. Yu Hee-yi ni jahat dalam cerita ni. dia suka dekat Tae-Kyung tapi cinta tak dibalas. lepastu nak kedengki je dengan si Mi Nam ni.Yu Hee Yi dengan Tae Kyung ni pura pura couple depan press sebab Tae Kyung nak protect si Mi Nam ni daripada press tahu yang dia ni perempuan.







Tapi yang bestnya semua ahli ANJELL tu terjatuh cinta dekat Mi Nam ni. siapakah yang dapat MI NAM ni? kantoi tak dekat wartawan yang Mi Nam ni sebenarnya perempuan? haaa korang tengok ah cerita ni. lemak ah semua aku nak cerita




Tapi overall cerita ni not bad. tapi aku tetap dengan hujah aku yang Boys Over Flowers lagi best yang arif!


p/s: sesiapa nak kaya, boleh pasang HEARTBEAT. ok bye

62 comments:

  1. tak tgk sgt,,,sbb nyampah dgn pmpuan tu
    cm gedik je..asyik2 nk buat muke kiut..
    hehehe

    ReplyDelete
  2. baru je habis tengok citer ni semalam.. hehehe

    ReplyDelete
  3. cik epal, bella rse cm2 jugak..BOF lg best dr You're Beautiful ni..tp citer You're Beautiful ni lawak ngan si Jeremy tu.. XD XD

    ReplyDelete
  4. betol.. BOF lagi masyuk~ weee....
    ur beautiful besh tpi BOF lagi mengasyikkan.. err.. :P

    ReplyDelete
  5. YAB lagi best dari BOF. huhu~

    tapi kalau BOF ver. jepun, tu memang lagi besssstt dari BOF ver. korea!! :DD

    ReplyDelete
  6. hoho.. gigi suka tgk BOF lagi..
    loike2!!!

    ReplyDelete
  7. BOF best lagi kot... hehe.. aida pun suka giler citer BOF.. feeling habis.. syiok!!

    ReplyDelete
  8. mmg setuju..BBF/BOF lebih romantik dr citer HB...wpun citer panjang tp still leh tgk berkali2...HB ni orked pertengahan thn lps, tp ade la tgk 2/3 kali...sape dah tgk playful kiss??

    ReplyDelete
  9. tapi lagi suka dengan citer full house!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111111

    ReplyDelete
  10. BOF is much much more seronokkk :D
    Jun Pyo dah laa cute! marah pon nmpk comel jugak hehe

    ReplyDelete
  11. dla wat review cite "DREAM HIGH" arini..best taw..skang ni byk cite best, try la lyn cite MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO, SECRET GARDEN ke..best x hengat taw cik epal..

    ReplyDelete
  12. da siap delete lagi cite ni tahun lepas..xdela best sgt

    ReplyDelete
  13. stick YAB lagi best la.. dah tengok tahun lepas lima enam kali layan je.. famili saya sampaikan abah yang jenis tak layan boleh berjaga sampai pagi untuk tengok cerita ni,.. semua cerita ada penangan masing2..

    layanlah playfull kiss.. best sangat

    ReplyDelete
  14. hmmm..

    berlakon jadi lelaki dia, n kembar dia, terlalu fake.

    ReplyDelete
  15. cik epal tgok la citer playfull kiss,citer baru nieh..same mcm BOF,sebb cter time sekolah gak..sangat2 best!!lelaki hero ke-2 dlm BOF jd hero =D

    ReplyDelete
  16. you're beautiful ag best laaa :D

    ReplyDelete
  17. secret garden lagi bes...=)

    ReplyDelete
  18. pape pon my girl palingggggggggggg best tak hingat..antara ur beautiful dgn b o f mmg b o f lg besttt..

    ReplyDelete
  19. BOF dgn citer You're Beautiful best lahhhh :)

    ReplyDelete
  20. bof !!! bof !!! sangat best...my ibu also loike it..da tgk byk kali pun stiil x boring...

    ReplyDelete
  21. saya tau saya tau cita niii!! hensem lahh jang geun suk @ hwang tae kyung.. memang kalau dia senyum cair sema pompuan! hihiii.. tapi cita ni mmg xley ar na kalah kan cita bof tuu...

    hee! ;D

    ReplyDelete
  22. tgk separyh jalan je.. tak de kesempatan nak tgk hari2..

    ReplyDelete
  23. baru perasan yang heroin tu penah berlakon citer AUNTUMM IN MY HEART la...

    ReplyDelete
  24. cite ney memang bestla cikepal . HEHE . hero dye taa garang sangat cam BOF uh . HEHE . and , go mi nam ney lagi sweet dari heroin BOF uh . apeape un , cite korea sumenyer besh an ? :)

    ReplyDelete
  25. Muka Geun Suk tu mcm perempuan, Hehere

    ReplyDelete
  26. BOF lagi besttt kaaannn ^^
    Akak, i think the actual tajuk is "He's Beautiful" kot...
    sbb pernah tgk cita nie.. hoho

    ReplyDelete
  27. cter nie lg best...
    coz..BOF tiru ctr meteor garden..
    HAHA...

    ReplyDelete
  28. saye still like citer nih then BOF.

    ReplyDelete
  29. sangt suke cerita ni.. lagu dia lagi2 suka. BOF tak berapa tengok so tak suka bof..huhu

    ReplyDelete
  30. OE pun rasa BOF lagi best...
    sebab satu ada Lee Min Ho...
    satu sebab... sebab memang best...
    hehhehe...

    tapi yang ini pun okey2 je...
    (n_n)

    ReplyDelete
  31. sekarang best Secret Garden & dream high :)

    ReplyDelete
  32. YAB ni penulis skrip dia sama ngan My Girl. sebab tu citer dia nak dekat sama, pasal penyamaran. huhu.

    BOF tak suka sangat JanDi. asyik melaung je keje nyampah lak. tapi hero mmg power! kehkeh.

    ReplyDelete
  33. cik epal tgok la playful kiss pulak..
    best jugak..

    u'r beatiful ni best! tapi ezzat tak tengok lagik BOF..sebab dah tgok hana yori dango (versi jepun).

    tengok playful kiss pulak ea..hihi

    ReplyDelete
  34. suke YB than BOF , but both of the story really really superb , jinja ! each of them ade kekuatan masing2 tuk kite ingat and have our own specific feeling in both story . so , mmg best lahh (!)

    ReplyDelete
  35. lg bes tgk mamat cute ni b,lakon dlm "Marry me Mary" ..;p

    ReplyDelete
  36. betol2. sy pun suka BOF lagi ! tapi jeremy nangis sedih T__T. BOF woo bin hemsem <3

    ReplyDelete
  37. suke dua2..dua2 ada lagu best..tp citer you're beautiful ni dlm tv guna tjuk he's beautiful..ada 1 lg..citer gumiho..dah tengok? suke heroin tu kata "nomu nomu nomu nomu chuaaa~" hehe~

    ReplyDelete
  38. You're Beautiful lg best coz ctee dia lawak dr BOF..BOF ni byk sedih tp x dinafikn cite BOF pun best jgk..but YAB num 1..hihi

    ReplyDelete
  39. try tengok playfull kiss :D best tauuu ..kim hyun-jung (Yoon Ji Hoo-bof-) berlakon . n try tengok attention please . tak rugi tengok . :D

    ReplyDelete
  40. seriously SECRET GARDEN no.1 kowt ! wat mase neyh tade lagi yang buleh tanding SG...sumpa besh dowh !

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  43. 1st You're Beatiful...
    2nd Boys Over Flowers...
    3rd Playful Kiss...

    *tapi hak masing2 nak suke citer ape..
    kan3...hehehe

    o__O

    ReplyDelete
  44. Full House !!!!!!!!!!!!!! hahahhh, A love to kill !!!!!!!!!!!!!!!!! and, Cruel Love, aww aww, gila nangess. haha

    ReplyDelete
  45. yeah..cyer you'r beautiful memg best sgt!

    ReplyDelete
  46. besh woo cter ni..
    lagu2 die pon besh..huhu

    cik epal,heartbeat.my nih klu psg,
    glitterati nuff berubah x?
    bkn competitor eyh?

    ReplyDelete
  47. i prefer YAB sebab ada Tae Kyung n Jeremy yang comel tu. tapi seriously watak heroin si Go mi nam tu asyik wat muka bajet comel jek.

    ReplyDelete
  48. mula2 tengok citer ni kecewa sebab Go Mi Nam kantoi awal sangat..tapi rupanya ada banyak lagi konflik lepas tu..kira ok la bagi org yg tak layan korea macam aku

    ReplyDelete
  49. ofismate pn de tgk cte ni jg..mcm best je.....

    ReplyDelete
  50. kak cik epal, qheela baru lepas layan BOF. tapi firstly layan your beautiful dulu. jatuh gedebuk hati dekat taekyung (: after dat, gedebuk jugak hatii sebab lee min ho lagi kool in person. HAHA. overall, BOF agak sedih nak banding dgn 'YB' :D

    ReplyDelete
  51. YAB lg bes..!!!hu3..sonok sgt..asyik gelak je..tapi...waktu sedey memg smpai ngis la..pe2 pn windunye cte ni..ase nk tgk blik..:) tp..kalo dh tgk msti keje len pn xjalan..hu3..

    ReplyDelete
  52. YAB much better . tengok bnyk kali pun bole terkencing-kencing coz kelakar abehh . pencarian pelakon mmg sesuai sekali . kalo cerita BOF agak boring skit coz , heroin die agak kaku di situ . tak sesuai watak budak skola . jalan cerita die pun agak pening .hero2 die plak mmg best2 ! same mcm YAB . lebih2 lagi JANG GEUN SUK . Die mmg serasi giler akrh dengan PARK SHIN HYE heroin YAB TUU -.- secocok <3

    ReplyDelete