Monday, March 7, 2011

(review) Playful Kiss Korean Drama

Sekarang ni memang aku tak berapa nak ada kerja. kerja aku mengadap laptop layan cerita Korea dengan Jepun. Aku baru habes layan cerita Playful Kiss. kalau Kiss kiss ni Korea punya ada la mahap sikit. kalau mat saleh lah buat cerita tajuk macam ni. tah hape ghupe lah kiss kiss yang depa buat.


7244e4dfedd889d47fe8f16f76f1f1b0

sebab utama nak tengok cerita ni sebab hero nya hensem! i loikeeeeeeeee~ mamat ni pernah gak berlakon Boys Over Flowers



playfull-kiss


hero: Kim Hyun Joong as Baek Sueng Jo
Heroin: Jung So Min as Oh Ha Ni


secara jujurnya aku rasa heroin dia ni kurang comel lah. tak berapa nak feel sangat bila dia ni jadi heroin. sebab aku rasa heroin ke dua cerita ni lagi comel! heroin num 2 tu ada jugak berlakon Boys Over Flowers



20100725_playfulkiss_3-460x306


lain sikit muka dia ni jadi bebudak sekolah



20100726_playfulkiss_5-460x306



Time depa jadi budak sekolah.



20100726_playfulkiss_1-460x305



Oh Ha Ni ada bagi surat cinta dekat Baek Seung Jo ni. sekali Baek Seung Jo siap bagi grade lagi masa pulangkan balek surat tu. dia siap bagi D-

haa amek lah D- terus mamat tu bagi






Cerita ni lebih kurang macam ni ah. Baek Seung Jo (Kim Hyun Joong) ni sangat popular lah dekat sekolah. mungkin sebab dia cool, hensem dan tersangatlah pandai. yang Oh Ha Ni (Jung So Min) ni pulak bengap sikit.



Memang bengap si Oh Ha Ni ni sebab bila aku tengok cerita ni pon kengkadang mulut aku boleh terkeluar "apahal lah kau ni bengap sangattt ??" banyak ah benda benda bodoh yang dia buat dalam cerita ni



nak dijadikan cerita. rumah Oh Ha Ni kena gempa bumi, habis semua rosak punah ranah lah. ayah depa berdua ni pulak kawan baik pulek. ayah lelaki tu ajak lah depa semua ni duduk serumah sekali



playfull kiss 1


aku suka tengok mak hero ni. comel je. dah ah comel baik pulak tu. mak dia jadi heroin pon lagi bagus.


Oh Ha Ni dah lama memendam perasaan dekat Baek Seung Jo ni. lebih kurang empat tahun ah. tapi Baek Seung jo dalam cerita ni berlagak gila. ego nak tinggi je. macam perasan bagus pon ada



playful-kiss01


ni adik Baek Seung Jo. ni Baek Eun Jo. dia ni pon bijak jugak macam abang dia. tapi dia ni tak suka Oh Ha Ni. sebab Oh Ha Ni tu bodoh.







playfull_kiss_by_puspaherning-d32tpng1



ada la dalam 4 5 kali jugak depa ni main cium cium. kalau mat saleh, aku tak tahu lah satu episod nak berapak kali cium. tu baru cium. yang lain lain tah hape hape lah lagi kannn



teddy-bear-playful-kiss-episode-91



last last cerita ni, mesti ada teddy bear yang menyerupai Baek seung Jo dengan Oh Ha Ni . comel =)



yang aku perasan lah ea bila tengok cerita KOrea ni. tak kesah lah Boys Over Flowers ke. You're Beautiful ke. My GF is a GuMIHO ke. sama je sebenarnya cerita Korea ni



mesti mula mula heroin suka dekat Hero. tapi hero jual mahal atau pon hero ego tinggi nak mati. nanti muncul heroin ke dua akan suka hero . layan layan kejap. nanti mesti hero ke dua minat heroin pulak. lepastu mesti akan ada punya watak yang jahat yang kedengki nak pisahkan hero dan heroin. lepastu mesti ada satu watak yang syok sendiri, cinta tak dibalas oleh hero/heroin. but at last hero dan heroin akan bersatu jugak. cehhh



playful kiss (11)


ni lah contoh nya. hero dengan heroin ke dua. tapi heroin ke dua ni aku rasa lagi comel daripada Oh Ha ni tu



Kalau cerita Korea memang macam tu. semua sama je. bosan! cuma diselamatkan dengan hero hero yang jambu batu je. lepastu plot cerita tu cuma lain sikit. but basically dia sama je.


maybe sebab tu Jepun lagi best kot nak dilayan. Jepun ni variety sikit




siapa yang kata PLAYFUL KISS ni best ni??? terus lah aku layan. tapi rate aku hanya "biasa biasa je" cerita ni. sebab macam dah agak apa boleh jadi. tak thrill sangat



aku nak layan SECRET GARDEN lak lepas ni. harap ia menghiburkan hati



pesanan penaja : pasang lah HEARTBEAT kalau nak kayoooo. wuhuuuu mokcik kayooo~

64 comments:

  1. betollllllllllllllllllll!!! sy suke citer jepun. x suke sgt korea. maaf peminat2 cite korea. hehehe

    ReplyDelete
  2. dah tengok citer nie.heroin dye kureng comel.sokong cik epal! :)

    ReplyDelete
  3. Haha kan cik epal kan? Lebih kurang je. Cuba layan cerita ni pulak :

    http://napeacepoyo.blogspot.com/2011/03/crazy-little-thing-called-love.html

    ReplyDelete
  4. secret garden sangat hawesome....the very...hahhaa

    ReplyDelete
  5. mmg prasan cite korea nie mmg lbh kurang same je. Sb tu da malas nk tgk.last tgk pun bof . Tapi disebabkn cite playful kiss nie ade kim hyun joong, wajib tgk nih hehehh

    ReplyDelete
  6. KIM HYUN JOONG IS MY BF!! JGN AMIK DIAA!!...

    ReplyDelete
  7. Secret Garden best woahhh!!! ;D

    ReplyDelete
  8. sye pun dh tgk gak cite ni..
    honestly ckp, versi anime lg best dpd yg versi drama yg ni..
    versi anime pnjg sikit, lbih kurang 20 episod, smpai si Seung Jo & Ha ni dpt anak..
    agak kecewa gak bile tgk vrsi drama ni sbb plot agak m'bosankn..
    btw, cik epal nk tgk secret garden ea?
    wah, sgt di'recommend'kn!
    plot dy sgt thrilling..
    okey la, xleh tulis byk2, nnt trbagi spoiler pulak, selamay melayan Secret Garden! ;))

    ReplyDelete
  9. Macam saya pulak memang die hard fan JDrama. Tapi movie pulak saya die hard fan KMovie. JMovie ending tak selalunya best (i'm a bit typical dude) dan KDrama, tgk 1-2 episod dah leh agak jalan ceter dia :P Plus tgk intro jer dah ngantuk.

    ReplyDelete
  10. memang pun citer korea jalan citer dia sama seme.

    tapi sebab hero2 dia hensem nak mampos..wajib tengok beb..

    heroin dia memang mostly kureng cumel..hehe

    ReplyDelete
  11. oh cik epal :DD

    sila tengok secret garden.memang terbaik amongst terbaik drama list taww

    ReplyDelete
  12. baca jln cite mcm anime jepun 'itazura na kiss'.sebijik hehehe

    ReplyDelete
  13. Couple or Trouble, Accidentally in love, Sorry i love you, Queen of Housewives. BEST!

    ReplyDelete
  14. playful kis memg best sebab diadaptasi dari animasi jepun, itazura na kis. tp versi korea je x best..

    kalo nak feel kne tengok animasinye dulu..

    versi jepun pon ade, tp heroinnye x cantek. versi taiwan yg memg superb !! heroinnye comel gile ! tengok la.. iswaa..

    ReplyDelete
  15. dah 6 kali dok ulang tgk secret garden..mmg terbaik bagi saya la..ada unsur fantasi sket..but awesome story line n watak2 dia..

    ReplyDelete
  16. Secret Garden mmg best giler,dpt rating tinggi2 waktu tayang kat korea. RECOMMENDED DRAMA !

    ReplyDelete
  17. Secret Garden memang best. Dream High pun best gak. hehe :D

    ReplyDelete
  18. Cik Epal slalu tngok cite Korea yg klakar2 en? so kali ni sy nk rekemen Cik epal tngok cite sedih lak..^^ cube try layan cite Tree in Heaven n autumn in my heart..^^

    ReplyDelete
  19. secret garden best...tp x abes lg tgk..hehe..

    ReplyDelete
  20. best ke cita ni??
    x penah tengok lagi,.

    ReplyDelete
  21. citer ni mmg sengaje wat heroin dy x comel..
    sbb kalo lam katon dy pon heroin dy sepatot nye tak comel...mmg motif dy lor wat heroin tak comel...=)

    ReplyDelete
  22. secret garden best . Plot dia lain dari yang lain . ;D

    ReplyDelete
  23. alamak, tak tgk pun lg drama ni...
    tp, memg betul pun cite Jepun lg best... idea mereka sangat hebat berbanding Korea. Korea balik2 jalan cerita sama je...terlalu cliche

    ReplyDelete
  24. secret garden sgt seronok!!!!

    woohhh!!!!

    ReplyDelete
  25. btul!oh ha ni x cumel pon..
    suke lagi 2nd heroin tu!
    penah wat entry psl ni gak,
    tersame lak pendapat kite.

    http://luvhateinmylife.blogspot.com/2011/02/boys-over-flower-vs-playful-kiss.html

    ;p

    ReplyDelete
  26. bestla cik epal oii...citer dy banyak babak yg cute gilakk :)

    ReplyDelete
  27. playful kiss best, lawak pon da gak !
    skunk da tkar tjuk, NAUGTHY KISS on 8tv every saturday 6.30 pm..mohh kite nonton ramai2 !!

    ReplyDelete
  28. a'ah i think playful kiss ok2 ja..heroin tak berapa nak comei. hahaha. secret garden pun ok2 ja la tak la best gila. i like bof and you're beautiful better. marry me mary dah tengok? best!!!

    share la cita jepun apa ynag best nak tengok please!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. hehe storyline cm movie Jepun Itazura Na Kiss. hero dia cute gak :P

    ReplyDelete
  30. cter ni best!! cik epal dah tgk yg kedua nyer?? after dorg married?? lg best..

    ReplyDelete
  31. cerita drama ni adapted dari cerite TAIWAN - it started with a kiss-

    ReplyDelete
  32. drama korea best. tapi drama jepun lagi best. suggestion:kalau rajin,lepas secret garden tengok dream high pulak ye.hehe

    ReplyDelete
  33. Secret garden among the best drama...dah tgok byk kali :D..HYUN BIN <3

    ReplyDelete
  34. saya cadangkan tengok drama Secret Garden,2 kali ganda lagi best daripada playful kiss..tak tipu
    second dream high and third my princess.

    ReplyDelete
  35. tahu takpe. semua cter korea sama jee. yang beza, hero dia . haha! hero hensem lagi comel, layan la kan. haha :D

    ReplyDelete
  36. secret garden best la cik epal!
    x rugi kalau layan!
    selamat menonton la ek...

    ReplyDelete
  37. secret garden kan ad kt channel ONE 393 :) tgk situ pon bole...

    ReplyDelete
  38. cite playful kiss..bese2 je kott... hee..:) tgk sbb hyungjoong jugakk.. SECRET GARDEN nie memang best gile... rugi klu tak tgk..hee..:)

    ReplyDelete
  39. playful kiss bese2 je...tpi secret garden sure memang best gile...memang rugi la klu tak tgk..hee..:)

    ReplyDelete
  40. wajib tengok secret garden ok!!!

    berbeza sbb hero yg mula2 ska kat heroin..

    =)

    ReplyDelete
  41. memang ni ambil dari komik pun.. ad versi jepun dan cina sekali cerita ni..

    cik epal.. benda ni ada sambungan plaful kiss special 1-7...

    heroin ni memang cantik ..model top tu..cuma dalam cerita ni nampak buruk..

    ReplyDelete
  42. rsenye.. secret garden lgi best..
    dream high pown best gak~

    ReplyDelete
  43. ka, cuba kaka liat pasta lain kali. Siok ceritanya!!!!!

    ReplyDelete
  44. playful kiss kureng ah. klu tengok it start with a kiss best lagi. yg it start with a kiss tu versi taiwan. lagi detail cite dia. cik epal layan la secret garden. mmg best! pastu layan my princess. pastu mary stayed out all night. pastu fugitive plan b. haha

    ReplyDelete
  45. best cter nih!! baru je tgk minggu lepas...^^

    ReplyDelete
  46. hey there
    if u wanna watch some korean movie with great story plot, i suggest "marry me mary" and "coffee house".
    spoiler alert!
    both story ends unexpectedly :)

    ReplyDelete
  47. hullo.. cite korea mmg tipikal skit jalan citenya.. *i'm k-drama kipas susah mati yee..* tapi apa yang buat kita intresting nak tengok ialah hero dia yang hansamu gile... sountrack die yang best nak mati.. *juga peminat muzik berkualiti* dan juga story die yang selalu buat kita berangan benda tu boleh jadi kat kita.. setakan ni semua cite yang cike epal tengok, semuanya bajet boleh gelak2 la.. *lawak* cuba cik epal tengok Green Rose.. cite ni not entirely about couple loves... more on revenge and kasih sayang ibu... tak panjang cite ni.. 22 ep. je...

    *spoiler...* starting agak bosan.. tapi the tempo rise bile krisi berlaku... OST die pun best..mmg boleh tangkap nangaes r kalau tengok cite ni.. lagi satu.. cite IRIS.. kalau malas nak tengok panjang2... tengok je terus movie die... bestnya cite ni.. sampai diorang buat Movie, Spin off ngan sekual *IRIS 2*

    pwincess9.blogspot.com

    ReplyDelete
  48. wah2 . . cik epal pown sudah menonton cerite ini . mmg besh . . tpy kureng la . . hero hensem pnya psal kira layan jgk . hehehe . sye na swoh cik epal layan citew personal preference . . lkonan lee min ho . besh jgk2 !

    ReplyDelete
  49. sy suka cite PK ny sbb ad KHJ :))) hihi . btw, mak Khj dlm cite y . mmg cun abis laa . pe nama dye ek ?

    ReplyDelete
  50. xtualy cite nie sama ngan cite taiwan "it start with a kiss"...n asenye better g yang taiwan...

    secret garden memang terbaik ah!!!sila lah t0nt0n...(^_^)....

    ReplyDelete
  51. oh yap sis u can see taiwan version..its fun meh.watak budak perempuan tu lagik sengal hahah xdo cover2 hhuhu

    ReplyDelete
  52. hai cik epal. saya selalu baca belog cik epal tapi saya jarang bagi komen kat cik epal. harap cik epal dapat singgah sebentar di belog saya boleh x?? blog saya nie review pasal drama2 best korea. terima kasih!

    http://misshoneymustard.blogspot.com/

    ReplyDelete
  53. dh tgk jgk..hehehe....
    lg tiga tue pn dh tgk... :)
    cte korea n jepun mmg bes....

    ReplyDelete
  54. Hi Cik Epal, visit my blog. Sy buat link to your blog :)

    ReplyDelete
  55. btol ker cerita korea ni pompaun jek minat..?

    ReplyDelete
  56. cik epal..cite ni amik dr jepun..pah2 taiwan popularkn...bg sy..cite ni version taiwan lg best sbb hero dia lg encem..lg smbong hahaa..heroin dia pn lawa...tp mmg bngap lg dr heroin korea ni hahah..tgk muka dia rs mcm nk sepak2 je pah2 nk ckp..nape la bnggap sgt hahaha...cr la..tajuk dia..IT STARTED WITH A KISS dgn THEY KISS AGAIN 2..nnt ada version 3 pl heheheh

    ReplyDelete
  57. singgah jap ke belog cik epal ni sebab nampak hero saya KIM HYUNG JOON,hehe..terima kasih sbb letak gambaq2 dia yg hensem mencem tu..=p
    playful kiss ni asal dia komik jepun(itazura na kiss),serius anime dia lagi layan dari drama..sangat cool itu Irie naoki(nama jepun dia)

    ReplyDelete
  58. cik epal cuba la tgk citer Dr Champ... citer ni hero yg minat kt heroin dulu...jln citer die simple2 je tp hero die sgt sweet hoccay...walaupun heroin tu xnk kt die tp die still xputus asa...sweet aje...hehehe...kalau nk try tgk citer genre lain ckit, cube tgk citer The President...psl politik tp mmg tbaik!!! hero pun ensem walaupun tua...hehehe....nk aksi2, tgk citer IRIS ngn Athena:Goddess of War...best!! hero pun ensem2...hehehe

    ReplyDelete
  59. cerita nyea sebijik macam cerita drama taiwan - it started with a kiss :) maybe korea nii di adaptasi dari cerita taiwann nii :3

    ReplyDelete
  60. cerita nii sebijik macam cerita drama romantik taiwan - it started with a kiss (: korea adaptasi dari drama taiwan nii laaa :3

    ReplyDelete
  61. hehehe..betol2..i baru hbis lyan Dream high..syok gak..heroin die muka mcm oh ha ni..

    ReplyDelete