Saturday, March 12, 2011

(REVIEW MOVIE) Hikayat Merong Mahawangsa !



seharian berjalan harini. penat gilakk. tadi sempat jugak tengok Hikayat Merong Mahawangsa. sinopsis korang pergi google je lah berlambak. ni aku nak review sikit ah


@ Jalan cerita terbaik !

@ ada jugak feeling feeling tengok cerita Hollywood

@ kadang kadang rasa macam tengah tengok cerita Ong Bak pon ada. aksi lawan best!

@ macam teruja tengok puteri CINA pandai cakap melayu

@ Semangat kemelayuan yang tinggi.

@ efek efek dalam cerita ni pon boleh dibanggakan untuk filem filem melayu



dari 5 bintang tu aku bagi dalam 3 bintang. ok lah tu kan. pelakon melayu yang aku dapat kenal pasti, Ummi Nazeera, Jehan Miskin, Dato Rahim Razali, Umie Aida, Khir Rahman, yang hero tu aku lupa pulak nama dia. Stephen Rahman ke hape tah. tapi kawan aku gila dekat badan si hero tu. aku ni tak ada la nak berkenan sangat dekat badan ke hape. janji cerita best. aku layannnnnnnnnnnn~


bolehlah menonton Hikayat Merong Mahawangsa di pawagam berhampiran anda. tak ada ah rasa rugi sangat tiket bila tengok cerita ni. sokong lah industri tempatan kita. kalau kita orang melayu tak tengok cerita melayu, siapa lagi nak tengok? amboi kemain aku. macam KRU bagi lapan juta je suruh promote.


jangan asyik layan sinetron aje donggggg~

ok bye!

52 comments:

  1. untunglah dia dapat tengok cerita merong tue

    ReplyDelete
  2. huu..semua orang macam dah tengok je cerita tu..

    ReplyDelete
  3. dayun ngan kawan2 gelak je sepanjang tgk cite ni.. camperate of carribean pun ada gak..huhu

    ReplyDelete
  4. Wah....sounds like interesting!thx for review cik epal ;)

    ReplyDelete
  5. bukan suara dubbing ke putri cina tu?bukan suara die rasenye..

    ReplyDelete
  6. lina xtgk lagi...dah cik epal kata best, i shud grab the ticket esokk!

    ReplyDelete
  7. sok la nak nengok;)..aku n jarang sgat tgk citer melayu..hopefully x mengfrustkan aku

    ReplyDelete
  8. Sedang berkira2 tengok mahupun tidak..

    ReplyDelete
  9. aku pon buat review cik epal..

    http://akuanakcikbob.blogspot.com/2011/03/review-filem-hikayat-merong-mahawangsa.html

    ReplyDelete
  10. best ke..kalau 3 bintang tuh macam kureng je..tapi tidak mengapa support our local industry.

    ReplyDelete
  11. waaa, jeles nihh! kite lom tgok ag movie nih, tapi cik epal dah tgok ! hadoyy, ney yg nk g wayang skrg nihh. hhe

    ReplyDelete
  12. owhhh..sy tak tgk lagi cite tu..huhu

    ReplyDelete
  13. "jangan asyik layan sinetron aje donggggg~"
    TERBAIK
    hahaha

    ReplyDelete
  14. patut lah meletop - letop gedemum de booommm...riuh sna sini...best citer merong mahawangsa nih...lagi - lagi melayan lagu Anuar Zain terbaru....tangkap leleh beb...

    tips terbaru


    Tips Menghadapi Jerawat

    Tips Mendapat Ketenangan Dalam Senaman

    Semua Untuk Kamu, My Lovely Follower

    No Condom - NO PLAY PLAY

    ReplyDelete
  15. saya bagi 4.8 bintang. cite terbaik :)

    ReplyDelete
  16. mmg best... sy pon bwu pas tgk cite nie... bagi 4 bintang sbb takde ag cite melayu cmnie...

    ReplyDelete
  17. tgk mcm best cita nie..tapi mana2 blog yg review psl cita nie mst bgi 3 to 3.5 ja..nak bgi 4 5 mcm x lps2 ja..nmpk mcm cita nie x best plak..confuse2..

    ReplyDelete
  18. aaaaaaaaaa! nak tengok jugakkkkkkkkk! ;(

    ReplyDelete
  19. nak tgok! kalau aku bagi 4 1/2 bintang dari 5 bintang untuk Bintang Standard Malaysia. eh ada ke guideline macam ni tah.

    ReplyDelete
  20. macam best...huhu abes final nk gi lah..;)

    ReplyDelete
  21. dh.. best.. mula2 xfhm... lma2 baru tau jln cite 2 camne... ade aksi pedang2 2 yg best...huhuhu....

    ReplyDelete
  22. mcm tgk cite omputeh plak.. hehe.. 4/5 =)

    ReplyDelete
  23. esok baru nk gi tengok....
    nebes nebes....

    [haha, tetiba je] :P

    ReplyDelete
  24. http://cikgumanstation.blogspot.com/2011/03/review-hikayat-merong-mahawangsa.html

    my review.. :-)

    ReplyDelete
  25. sy nak tgk cite tu hari ni jugak!!!>...hahaha

    ReplyDelete
  26. okeyh mencari peluang dan ruang utk menonton filem nih..=)

    ReplyDelete
  27. orag kata best..walopun xtegok, sy nak bg 5 bintang!

    ReplyDelete
  28. thanks for supporting Malaysia film industries...really appreciate that :)

    ReplyDelete
  29. bagi aku biasa2 je....tapi aku suka ngna dato rahim razali...hehehe

    ReplyDelete
  30. xberkesempatan lagi nak tgk.. dh la sini xde panggung.. huhu

    ReplyDelete
  31. tgk kat times square ek,mcm nmpk org tu mka cm cek epal smlm..slh org kot

    ReplyDelete
  32. mcm best je citer neh..
    r,mmi yang wat review psl citer neh..

    ehm.... (0_o)
    cik epal, belanjelah sy..hihihi

    ReplyDelete
  33. Cik epal , you keluar ke semalam ? I think , i ter-jumpa you :)

    ReplyDelete
  34. mcm best..
    jom lawat blog Ash..
    join bloglist Ash,
    jom!

    ReplyDelete
  35. sy kasi 5 bintang~! awal2 cite, teringat kat cite prince of persia.. tapi prince of persia pun sy rase xbes sgt.. akhirnye ade gak cite melayu yg boleh jadi kebanggaan~ best2! nk g tgk 2nd round lak~ kawan2 cina sy pun beminat nak tgk~ ^^

    ReplyDelete
  36. aku pun dah tengok
    bestlah, even ada orang kutuk CGI macam kartun lah, ape lah. at least yang tu anak Malaysia yang produce direct ape sumer...
    pegi lah tgk sumer

    ReplyDelete
  37. tak sempat nak tgk lagi. tp KRU memang terbaik lahhh

    ReplyDelete
  38. Salam kenal ;)
    kt pun baru tgk HMM, kalau kt rasanya cite ni....

    http://minachilove.blogspot.com/2011/03/hikayat-merong-mahawangsa-cerita.html

    ReplyDelete
  39. ada orang kata tak best? yeke?

    so, xde mood nak pergi tengok pun. haha. =D

    http://comelvscomot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. bestnya... tak ada kesempatan lagi nak tengok cerita ni


    http://azzaazman.blogspot.com/2011/02/10-sebab-anda-mesti-tonton-merong.html

    ReplyDelete