Sunday, March 20, 2011

(review movie) The Adjustment Bureau



cerita ni pasal ahli politik. tapi tak ada ah cerita pasal politik tu sangat pon.bila habis je cerita ni terlintas dalam fikiran aku



"Allah tidak akan mengubah nasib seseorang, melainkan dia sendiri yang mengubah nasibnya sendiri"



seriously, cerita tu based on macam tu.like macam ni ah. Kita memang dah ditentukan kan siapa jodoh kita, macam mana rupa dia and so on. but kita cintakan orang lain. Kalau kita berusaha gila gila mendapatkan orang yang kita cinta tu, InsyaAllah akan dapat.



tapi cerita ni macam haram jugak. sebab ada sekumpulan geng ni ah yang boleh menentukan apa jadi dekat ahli politik tu. like depa ni macam tuhan dan malaikat ah.


ni lah konon konon malaikat tu

tapi yang best nya. geng geng ni pakai topi. kalau topi tu hilang, kuasa dia hilang ah. kalau dia pakai topi tu, dia bukak je pintu, nanti akan muncul dekat tempat lain. bukak je pintu lain, muncul dekat tempat lain. haa part ni best. aku suka sebab macam tengah tengok cerita doraemon


topi ni dapat jugak dekat David. so masa nak bawak lari Elise, dia boleh lah bukak pintu muncul tang lain


time ni David nak percayakan Elise yang buku tu ada semua cerita jalan hidup David

tapi jalan hidup hero dalam cerita ni memang dah tertulis. tapi kalau dia berusaha nak ubah, akan ubah jugak. macam tu ah kira cerita dia. kalau korang tak percaya. ceeee try tengok cerita ni. tak tahu sampai bila ada kat wayang. aku pon tetiba je tahu pasal cerita ni masa nak tengok wayang



alaa cerita mat saleh tak apa tak tengok wayang pon. download berlambak.

9 comments:

  1. "alaa cerita mat saleh tak apa tak tengok wayang pon. download berlambak."

    part yg ni 100% sokong :p

    ReplyDelete
  2. boleh tukar tajuk citer ni ah nanti..
    adjasmen doremon..
    nk tgk jugak le..
    JOM KE: ALL IN ONE

    ReplyDelete
  3. mesti best kan, tunggu download je la..hehe

    ReplyDelete
  4. cerita ni best actually. tapi banyak kali jugak la terlelap tanpa sedar sebab susah nak paham.haha

    ReplyDelete
  5. hehe..bape bintang ye cik epal?
    teringin nak tengok..tgh tggu komen org je...

    ReplyDelete
  6. eh,btw cik epal..saya lah yang hari tu jumpa cik epal di mid valley mph..kalau cik epal igt lagi lah kan..:)

    ReplyDelete
  7. pfttttt...
    kena tengok ni.
    HAHAA :D

    ReplyDelete