Monday, March 21, 2011

(resepi) Oreo Goreng ! Chef Cik Epal gonjeng nak masak ni !

Oreo goreng?? korang pernah try?? aku bet mesti tak pernah ni. tapi aku pon tak pernah try gak ni. ni first time buat, first time nak makan. aku bab bab buat benda merepek repek ni suka la aku buat kecah dekat dapur. ok bahan bahan yang diperlukan


tepung pancake dan OREO
aku beli tepung pancake perasa blueberry gituwww. kalau OREO sila lah guna OREO ICE CREAM. jangan guna OREO biasa tu. rasa tak umphh sangat. kena guna OREO ICE CREAM. kalau kau ni jenis degil ketegaq jugak nak guna OREO biasa. suka hati lah. kalau tak sedap, jangan salahkan aku.

bahan lain:

@ telur
@ air
@ minyak sikit

ni semua kena gaul sebati dalam tepung pancake tu


nanti akan jadi macam ni. lepastu kau curahkan OREO ICE CREAM dalam tepung pancake tadi

TADAAAA!!! siap dah! ni lah dia OREO GORENG !!

Tepung pancake aku beli yang ready made, tapi kalau korang nak buat sendiri tepung pancake, suka hati lah. tepung pancake berubah jadi tepung gomak kang tu ghasak kau lah.


rasa OREO GORENG ni yang dalam tu lembut je biskut tu nanti. nak rasa. sila lah buat . senang je nak buat. bajet nak beli tepung dan OREO ICE CREAM pon dalam seploh hengget je.





ok bye!

50 comments:

  1. hi cik epal..nama saya ady... :P

    nak try!!~~~

    ReplyDelete
  2. yang tadi silap cik epal....yang nie betol...

    hi cik epal..nama saya ady..nak try buat kuih oreo tu gak ~~

    ReplyDelete
  3. LOL LOL LOL. Sweet okayh! Letaka lah gambar pose monyet ni lagi byk -_______________________-

    Akan dicuba suatu hari nanti! :)))))))

    ReplyDelete
  4. wow!
    macam menarik n pelik kowt.
    HEHEHE.
    nak try lah nanti (>_^)

    ReplyDelete
  5. baru pas tgok vlog.comel gak cik epal ni. hehehhe

    ReplyDelete
  6. wah..nampak cam cedap je..yummy!;)

    ReplyDelete
  7. kalau aiskrim goreng tu pernahlah dengar..oreo goreng tak pernah dgr lagi..boleh cuba tp tgk cm sedap je..boleh jd chef ni

    ReplyDelete
  8. hahaha..adehh..boleh try nihhh..tq for sharing! ^_^

    ReplyDelete
  9. erk,, cmtu je eh wat oreo goreng?
    agk2 cmne rse dia sdp ke.. hee~ :D

    ReplyDelete
  10. boleh try ni buat makan petang. huhuh

    ReplyDelete
  11. ni kawan skolah sy dulu kamal...hahahhaa...

    ReplyDelete
  12. haha. cik epal ni bagus betoi.. resipi macam2 :)

    ReplyDelete
  13. as.salam cik epal

    resipi mcm si ann juara america's next top model tu. tp die pkai oreo biase.

    sure eh sedap? i nk try nih! ngidam pulak =)

    ReplyDelete
  14. hahaha..mcm2 la cik epal... :p
    creative though :)

    ReplyDelete
  15. mcm best gk resipi ni..
    mahu try gk laa...!

    ReplyDelete
  16. sedap nye! saya suka sangat makan benda manis2 ni...hehehe

    ReplyDelete
  17. kau kapel dengan beliau ke?
    hensem pakwe mu.. :)

    ReplyDelete
  18. dah makan . bila tgk ni , jadi lapar balik (:

    ReplyDelete
  19. Aquw dah la suke makan...t'liur siot

    ReplyDelete
  20. wahhh. ni cekodok oreo nii. haha.

    ReplyDelete
  21. peeewwwwiiiitttttt...
    dah bf baru nampaknye :D

    ReplyDelete
  22. cik epal..mekseh komen d belog ku..ase nk pengsan je bile ade komen kamu d situ

    oreo itu hancurkn la dlu..br dap!

    ReplyDelete
  23. wah! macam sedap ja. nak try juga la :)

    ReplyDelete
  24. wahhhhh dasatt tuuu...sampai biskutt pun bleh di goreng2....bestt niee blehh tryyy

    ReplyDelete
  25. HAHA kena cube ni resepi ni ;pp

    ReplyDelete
  26. pnh nk try.mase tu tgok dlm ANTM.hehe

    ReplyDelete
  27. same la kita cik epal..laki je rajin masak...hehehe..t cik Am nak try gak la wat,,kot2 ada la jugak terer masak tu...:D

    ReplyDelete
  28. first time tgk oreo goreng ni.. haha!! nak try gak lah nti.. hehe :D

    ReplyDelete
  29. hahahaha..mcm ku pernah nmpak resepi ni kat dalam antm..jom2 try..

    ReplyDelete
  30. hihihi..
    nmpk sedap je oreo tu cik epal?? :)

    pic tu pic sape cik epal? en kamal ke?
    hehehe

    :) sweeet!

    ReplyDelete
  31. xpernah dgr pun sblum2 nih.leh try nih.. cm sedap je.

    ReplyDelete
  32. ingatkan hancurkan orea tu.. kalau hancurkan sodap x cik epal..

    ReplyDelete
  33. @nida; kalau hancur tak tahu ah rasa apa.

    ReplyDelete
  34. alolo lo sweetnya..kalo camni hari2 la kamal mkn oreo goreng ngan bergedil..mesti naik berat badan nyer..takpe2, tanda bahagia, jgn tanda penyakit dah ler..hihi

    ReplyDelete
  35. miss epal : hai!!! ai datam dari blog mama cyda (http://cydaacme.blogspot.com/2011/07/oreo-goreng.html)

    tertarik ngan menu ni!! buleh wat minum petam..koh koh koh

    ReplyDelete
  36. hhhhhmmmm...

    apa motifnya goreng biskot tu yek? cicah air teh o kan sedap.. :-)

    ReplyDelete
  37. Satu persoalan terlintas laju di minda ku.

    Sedap ke?

    K. Kebetulan kat rumah ada tepung tu, baru je beli semalam kat The Store, rasa cam.. nak cuba.. tapi... takut tak makan....

    Hahah

    ReplyDelete
  38. Satu persoalan terlintas laju di minda ku.

    Sedap ke?

    K. Kebetulan kat rumah ada tepung tu, baru je beli semalam kat The Store, rasa cam.. nak cuba.. tapi... takut tak makan....

    Hahah

    ReplyDelete
  39. cis! memang pelik lah resepi ni...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/semangat-buat-dato-lee-chong-wei.html

    ReplyDelete