Wednesday, February 9, 2011

Tokyo Dogs

Lepas aku berjaya memarathonkan diri tengok cerita Korea iaitu My girlfriend is a GUMIHO. aku telah berjaya memarathonkan diri tengok cerita jepun pulak. cerita Tokyo Dogs

Sebab Musabab pertama nak tengok cerita ni adalah. sebab hero hero dia HOTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT meletop melecus!



Shun Oguri, Yuriko Yoshitaka, Hiro Mizushima
ok puas aku google nama sensorang. sebab aku ingat nama Shun Oguri aje :D


Ni lah poster Tokyo Dogs ni

depa ni pernah berlakon HanaKimi. sebab tu aku kenal dah depa ni

dia jadi polis dalam cerita ni

dia ni pon jadi polis jugak

depa kena jaga perempuan ni. sebab minah tu hilang ingatan

yang best, depa ni tak boleh bertemu, asyik gaduh je

Bayangkan ah. tengah dalam operasi nak tangkap penjenayah hape semua ni. boleh pulak depa dok gaduh gaduh. depan penculik pon elok je depa dok bertekak. padahal tengah nak tangkap penculik. tapi semua kes depa semuanya settle ah. even depa selalu bergaduh je. tapi aku rasa depa best bergabung!


auwww hensem nya!

auww seksinya! muahahaha



Tapi cerita ni memang terbaik dari ladang ah. kejap pon kejap. kalau cerita Korea selalu lama sikit. cerita ni cerita aksi. tak da cinta cinta. cinta punya part pon tak berkesan sangat ah. more to action.


dari 5 bintang, aku boleh bagi 4 bintang ah. sebab tang shun oguri beraksi je aku dah bagi 3 bintang setengah. setengah lagi sebab jalan cerita. dan aksi lawan lawan yang best. muahaha


AKu pernah tengok cerita Yamapi berlakon. dia jadi swindler dok tipu tipu duit orang. tu pon best gak. tapi aku lupa tajuk. cerita tu pon aku boleh bagi 4 bintang jugak. cara dia tipu orang tu memang terbaik dari ladang.

ok tu je. nak tengok pergi ah download, jangan tanya aku download kat mana. sebab aku tengok stok stok yang tetiba je ada dah dalam laptop aku. yang bestnya. cerita cerita macam ni selalu buat aku khayal je. kang mula ah asek nak memonteng kelas. nak tengok episod episod seterusnya pulek. hehh


ok bye!

35 comments:

  1. kurosagi-tajuk cerita yamapi berlakon tu. :)

    ReplyDelete
  2. bestnye..now nurul xpernaha de mase nk tgok movie

    ReplyDelete
  3. Huhuhu! sakan betul buat marathon. Kalau saya la .. awal-awal lagi dah pengsan. =)

    anastasyea's latest post .. Kenapa Perlu Marah Dengan Blogger Copy Paste. Fikir Positif!

    ReplyDelete
  4. dah lama tak layan drama j ngan k ni. dulu time study slalu la layan sbb bosan xleh tgk tv. huhu

    ReplyDelete
  5. pesal sikit sgt gmbar pmpn cunnn????

    ReplyDelete
  6. hahah, hantu korea ka cikepal?
    tgk lah mr.brain,
    hiro ada berlakon gak. mr.brain tu ala2 csi sikit.

    ReplyDelete
  7. yes cita ni besttttt!!! yg cita yamapi tu, kurosagi kot.

    minah cita ni sgt hot!!

    ReplyDelete
  8. kurosagi kan?..memang best...nanti nak layan jugakla tokyo dogs ni..

    ReplyDelete
  9. selalu rasa muka hero2 di atas ni jambu. taktau tang mana yang machonya. hehe

    ReplyDelete
  10. woo...suker gop citer jepong...ingat minat cite korean...:P

    ReplyDelete
  11. cik epal ! header baru anda cantik sangat :)

    ReplyDelete
  12. emmmmm citer korea ka ... cina kaa..... kalau layan habisss..... tak leh tinggal....

    ReplyDelete
  13. cite ni memang best gak...huhu Layan jepun dan Korea..

    ReplyDelete
  14. kita pon tengok juga cerita ni cik epal.. :D

    ReplyDelete
  15. hye cik epal.. i suke sgt dgn mizushima hiro tu.. :)
    i blum tgk lagi tokyo dogs lps baca ni i nak cari ah cita tu.. thanks review..

    ReplyDelete
  16. auch. mamat tu mmg hot. gua pon suke tgk cita jepon. kahkah

    ReplyDelete
  17. walaupun saya bukannya peminat setia citer2 korea, tetapi jalan cerita @ story mereka memang HEBAT dan tersendiri...;-P

    ReplyDelete
  18. cik epall..ishiteruuuu..
    saya suka gila cite ni..dgn lagu2 skali sye suka....huhuhuuuuu...
    siap crik lg ending ost die..hehe
    d best cte jepun..yeehaaaaaa

    ReplyDelete
  19. cite ni memang terbaik lah..
    ade lagi 1 cite best, tapi tak tau la cik epal dah tgok atau belum...

    tajuk die Mr Brain, Takuya Kimura Berlakon..
    memang best...

    ReplyDelete
  20. cik epalllll,shun adalah jihu versi jepon sweet sgt...name jpn jihu hanazawa rui!!love him!!

    ReplyDelete
  21. cite yamapi tuh kurosagi,xsuka!!menyesal gila beli vcd cite tuh hahaha..

    tokyo dogs ni mmg da bomb,lawak gila part mamat2 ni gadoh...yang paling lawak gadoh pasal makanan.. pastu part doraemon tu lawak gila..

    ReplyDelete
  22. cik epal suka betul dgn korea cam kawan
    sy sorg tu name dia tak blh sebut nnt dia mrh

    ReplyDelete
  23. kite lagi minat citer jepun dari korea. kalau korea macam dah tipikal sgt. jepun dia lain2. sbb tu best

    ReplyDelete
  24. cik epal. i ada nmpak muka you & the scarflet (entah betok tidak eja nye)terpampang kat magazine intrend. sebab ada blog salah sorang kawan you masuk part blog. anna kot rasanya. check it out yaww!

    ReplyDelete
  25. dah lame gak citer tokyo dogs ni mun... meh jenguk blog akk tengok drama jepun baru..! hehe uh uh btw, mamat MIzushima Hiro tu dah stop jadi pelakon. Jadi penulis buku lak die. tak dapat lah menatap wajah hensem die lagi... isk isk isk

    ReplyDelete
  26. Kenji San!
    Crow Zero pnya plakon ni..
    Aiseiteru..

    ReplyDelete
  27. cik epal rajin update blog..sbb 2 i like bace ur blog.hehe..pe kate next entry buat psl citer korea & jepun yg paling di minati. hehe..=)

    ReplyDelete
  28. mizushima hiro! suke tengok die dalam cerite hana kimi...

    ReplyDelete
  29. mmg best~!!
    layan secret garden plak ea..
    the best korean drama so far~
    ^^V

    ReplyDelete
  30. hahaha..hero crow zero 2...yeargh...!

    ReplyDelete
  31. ooohh..Hiro Mizushima
    boyfriend lame aq ni..
    *hihi perasan la ni.

    ReplyDelete