Wednesday, February 2, 2011

(TIPS) mengelakkan diri dari digigit nyamuk

Aku tak tahu ah petua ni berkesan ke tak dekat kau orang. Tapi kalau kena dekat aku, memang aku akan apply petua ni. Aku selalu kena gigit dengan nyamuk. Aku tak tahu ah sebab aku pakai baju hitam time tidur ke atau nyamuk tu suka dekat aku ke. atau aku berdarah manis ke. yang pasti senang gak ah aku nak kena gigit nyamuk.



Cara cara nak elakkan daripada digigit nyamuk senang je. Before sleep kau apply lah lotion dekat badan kau. aku selalu apply dekat tangan dengan kaki ah. sebab tu je ah port yang depa selalu nak main gigit gigit. Letak lotion bukan sahaja dapat mengelak daripada gigitan nyamuk. Malah tidur anda akan lebih lena dan wangi sentiasa. nanti mimpi pon wangi wangi


Aku selalu apply Johnson's baby bedtime lotion ni. wangi pon wangi



Masa aku mimpi INI aku tak letak lotion time tu. sebab tu mimpi aku busuk. tak wangi. adehhh.


Tapi tak tahu lah kalau dekat kau orang tak berkesan pulak.dekat aku jadi je. kalau tak berkesan pergi la tonyoh ubat nyamuk tu dekat badan.

ok bye!

Kalau suka boleh lah LIKE =)

www.tips-fb.com

20 comments:

Bro Framestone said...

tip mengelak diri dari kena love bite cam mane pulak ek cik epal

nyamuk tue mmg suka darah manis.. die nk wat love bite..

lepas puas.. belah he..23x

wanie m'nJ said...

ya eleh,lotion ghupenya...tp klu x dak dwit mcm mn tu cik epal??ahaha

hanafijaafar said...

rajinnya cik epal, bangun subuh dah tulis blog. kalau haku la kan, memang tak ingat pun kat komputer...

cik EPAL said...

@Bro Framestone

nyamuk jantan ah tuuu

cik EPAL said...

@wanie m'nJ

kalau xde duit xdapek ah nak nolong eaaaahhh

cik EPAL said...

@hanafijaafar

dapat idea bangun dr tido

aizatjohar said...

ade lagi senag..pukul dan lenyek2 dia.sure yg laen xdtg sbb bau mayat geng diorg.pasti bekesan.haha

Mr. Swift said...

Ohh patutlah kau mimpi buruk hari tu.
GANAZZ. :D


Mr. Swift Currently Posted : Inspirasi Tanpa Tangan Tanpa Kaki Tapi Power - Nick Vujicic!

twinkle twinkle said...

xsuke tido bau wangi2 ,,ty xleh tdo hehe

Syafiq Rosli said...

hehe..ni mst ngigau lg ni..

ilusi elni said...

cik EPAL , saya share link ni tau :) tq ! Hee .

JUNKO-EL-HIDA said...

Nyamuk memang sukakan keadaan yg gelap..Cuba tido dalam keadaan terang..Nyamuk sikit jer cik epal..Kalo xle nk tido kalo terang pki la baju yg menggunakan warna yg cerah..Yang paling terbaik pakai stocking panjang bawah lutut macam japanese tue..hihihi..Confirm x kne gigit nyamuk & confirm kaki kte xdak kupang2 sebab luka sedap mnggaru..weeeee

Wani Wahab said...

wahhh , gune lotion pun boleh .
haha

Cik Syue said...

nyamuk suke kat cik epal, coz kamu sweet sgt,, hik

e F a said...

pki lotion eh, tak tahu plak, efa salu guna kipas jeee~ ahhahaha

nurulfaridah said...

thanks for the tips! :D

CoKeLaT-RaWkZ said...

@e F a Kipas pun x jln. Rumah kt nyamuk brutal semua. OK. Nak try tips Cik Epal malam nanti, huhu

Iz iwan said...

senang tidor pakai selimut satu bdan,,nnti x kena nyamuk..;)

khairiyah ibrahim said...

dat's rite cik epal..it works..sy gune tips neh since zmn skola ag.berbaloi2..hee ;D

Yutaka Mushimura said...

woohaaa..tips yang berguna....maklumlah..sy pon selalu digigit naymuks...:P

Post a Comment

Susah susah je nak komen. Terima kasih daun keladi, kalau boleh komen lah lagi lain lain entri. muehehe

Click Me !