Tuesday, February 1, 2011

Maher Zain - InsyaAllah (versi melayu)





Maher Zain - InsyaAllah (versi melayu)


Andainya..
Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram,bagai malam yang gelap
tiada bantuan,tiada tujuan

Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu..

[chorus]

InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...

Andainya..
Kesalmu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Tika keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa...
Kerana Allah bersamamu...

[chorus]

Kembalilah....
Kepada yang esa
Yakin padanya,panjatkanlah doa..
OOoo~ Ya Allah...
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar..
Jalan yang benar...Jalan yang benar..
Jalan yang benar...


=========================






best gak layan lagu ni pagi pagi nih. rasa segar bugar je. His pronunciation is quite good . Congratulations Maher Zain !! =)


OK BYE!

23 comments:

  1. muka die ade iras die kan? abang I ni :PPPPP

    ReplyDelete
  2. Hee , kali pertama dengar versi Bahasa Melayu ni , terus addict . Entah berapa kali ulang dah , still tak bosan , teehee . Maher Zain the best ! Insya'Allah , ada jalannya~ ;D

    ReplyDelete
  3. dalam BI pun dah sedap.
    apentah lagi dalam BM.
    syahdu jer.

    ReplyDelete
  4. kalau aku duet dgn heliza mesti sedap

    ReplyDelete
  5. bunga pom ada dengar semalam..mmg best..xpuas dengar..

    ReplyDelete
  6. bersungguh maher zain nyanyi kut melayu ni..nk wat cmne demi peminat tersayang..wpun masa 1st time dengar mcm kelakar skit kan sbb ala2 direct translation gitu tapi boleh layaaaaaan.. ;)

    apa kata cik epal plak nyanyi lagu nih ?

    ReplyDelete
  7. lirik dia ada mkna mendalam...lagu2 camnila yang patut kita dgr kan cikepal...ngeee

    ReplyDelete
  8. best~ lagu ini menenangkan jiwa..

    ReplyDelete
  9. Ya Allah.. tenang betul dengar lagu ni :)

    ReplyDelete
  10. wow, best juga.. suka sgt dgn lagu ni..

    ReplyDelete
  11. lau kt arab, bwa lagu arab, lau g m'sia, bwa lagu melayu, lau g india. .agak2 bwa lagu tamil x? cina. .? choi!^^

    ReplyDelete
  12. wah ! unggul lagi syahdu . thumbs up la maher zain !!

    ReplyDelete
  13. wah! terbaekkk la. bestt sangattt :)

    ReplyDelete
  14. wah , best betul , walaupun dgr macam pelat tapi dh minat gile ...
    congrats maher :)

    ReplyDelete