Sunday, February 6, 2011

cerita pasal nenek ku yang lucu lagi

Actually before aku pergi KAHWIN ni. aku balek kampung sat. pergi KLUANG. ada pulek orang tanya aku orang kluang ke hape dekat blog ni. aku bukan orang Kluang. tapi kampung aku dekat Kluang =)


Macam biasa ah nenek aku tu kan suka cakap silap silap main bedal dia je


Masa pagi pagi buta tu, kitorang bangun bangun je. dia tengah lepak lepak lagi atas katil. kitorang pon masih melepak ah lagi kan? lepastu dia cakap

"cepat cepat kemas tilam semua ni. mak dah tak SERESA dah ni"


perghhh tetiba aku rasa aku ada kacukan mat saleh bila mak aku sebut SELESA jadi SERESA uolsssssss~


ni lagi satu. time tu aku tengah melalak lalak. saja feeling feeling Agnes Monica nyanyi nyanyi memekak dalam rumah. sekali dia datang dia cakap


"aishhhh nyanyi je. mak rasa macam nak pakai KEROPON!"

aku dah pelik pelik dah apakah menatang KEROPON???? Microphon kah? kang kalau aku pakai Micropohone lagi kuat memekak kang suara aku. lepastu dia kata dia nak pakai KEROPON tu. Microphone mana boleh pakai kan? lepastu aku tanya


" KEROPON tu menatang hape mak?" then dengan selamba tenuk nya dia menjawab.


"alaaaa yang pakai dekat kepala tu" puas lah aku fikir fikir. rupa rupa nya



=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=



HEADPHONE LAHHHHHHHHHHH!!!!


bukan KEROPON. headphone! headphone! ghasak!




ok bye!

42 comments:

  1. hahaha.kelaka betol nenek cik epal eh ;'P

    ReplyDelete
  2. ala tomeynye.... nenek bro dah meninggal bulan 9 hari tue pada umur 92tahun

    al-fatihah

    ReplyDelete
  3. hahaha..klaka si nenek cik epal. dh mcm kawan kte.. selamba dia je nak sebut bnda slh dgn pnuh konfiden.

    ReplyDelete
  4. serius aku mahu golek2 di lantai.

    ReplyDelete
  5. hahah..sangat lucu ohh nenek cik epal..
    btw,atleast dia tau apa bendanya tuh,even xtau sebut =)

    ReplyDelete
  6. wahahahhaahaaa!!
    gelak besauuu kejabb;D

    ReplyDelete
  7. Hewhewheww. Orang Joho mmg gitu kot. Nenek Dya pong dulu men taram ja apa dea sebot. Kdg mcm taksub gilaa dgn vocab dea. Tp bg kita lucu. MUEHEHE.

    Lagi, my mom pulaa suka buat bunyi ntah pape kalau bcerita. Misalnya kalau na bwat ekspresi brg jatoh, gedebuk lah dush lahh ; apa apa yang berkaitan dgn bunyi tuhh.

    Skrg anak dea pon da turun temurun ekot buat bunyi mcm tuh. HAHA =,="

    ReplyDelete
  8. haha. baru 1st time bace pasal nenek cik epal. cool abes lah. u r rock MAK!. hikhik

    ReplyDelete
  9. ahaha nenek cik epal same 2 kali 10 je la ngan nenek kite !

    ReplyDelete
  10. hello! come visit our store at http://www.moisellemade.blogspot.com
    we are having Free postage promotion now! don't miss out!

    ReplyDelete
  11. hahahaha,,,kereponnn,,,mcm2,,comel jer :)

    ReplyDelete
  12. mak cik epal nak sebut earphone kot..tu yg jadi keropon..hahaha..comel betul!

    ReplyDelete
  13. uih.. lucu sungguh nenek cik epal ni. kot mana pun nak menjemput cik epal join contest kat my blog.. tq..hehehe..

    ReplyDelete
  14. Hahaha..keropon dengan headphone sgt berbeza kot~

    ReplyDelete
  15. haha..comelje nenek cik epal ni.
    :)

    ReplyDelete
  16. baru gua perasan layout baru.

    cun gak

    ReplyDelete
  17. cool btol nenek cik epal ni :D

    ReplyDelete
  18. hahahaha!cik epal
    ur nenek suka wt vocab baru :D

    ReplyDelete
  19. oh! kampung kita pon kat kluang hikhik...

    ReplyDelete
  20. haha...itu singkatan untuk headphone..nasib baik dia x guna hepon..lagi singkat..hehe..

    ReplyDelete
  21. hehehe..comel je sebut keropon.. :D

    ReplyDelete
  22. mmg ada org guna perkataan seresa..
    tapi xramai..
    hehe..

    ReplyDelete
  23. cik epal!!nak KEROPON jugakkk!!hahahaha

    ReplyDelete
  24. panggil headphone keropon la pasni..hahaha :D

    ReplyDelete
  25. haha nenek same macam cucu die lah/...xD

    ReplyDelete
  26. Salam cik epal. tumpang lalu. jom shopping2 kt blog saye. jgn lupe promote kt member2 ye.tq :)

    Cheap Kaspersky Online Store - Click Here!

    -plz forward-
    http://cheaper-kaspersky.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. cute n funny la cik epal nyer nenek...

    ReplyDelete
  28. kluang kat mana?kat mane?tetiba kepochi plak..hahaha...sbb umah mak ayah sy kat kluang..kira kampung sy la tu..teheee

    ReplyDelete
  29. saya balik kampung pun turun kluang sebab dekat situ je ada stesen bas pun... tapi kampung jauh lagi! huhuhu...

    ReplyDelete