Wednesday, January 12, 2011

(TIPS) macam mana nak muncungkan shawl jadi tegak

Just a short entry. nak tunjuk macam mana nak muncungkan shawl. especially yang shawl licin licin tu











Inilah rahsianya.

TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!








Kiwi Kleen Fabric Starch
Korang boleh beli menda alah ni kat Giant, tesco and kat mana mana je ah. ada jual benda ni. Masa nak iron tu korang sembur kat tempat yang korang nak bagi keras tu then gosok macam biasa. Ada dua satu warna biru dan satu warna kuning. Tapi aku lagi suka yang warna biru ni. Dan aku rasa benda ni sesuai disembur dekat shawl yang kain nya licin. Kalau pashmina, aku tak pernah try lah pulek







Kalau aku pakai pashmina aku selalu penyekkan aje. Kalau pakai shawl licin je baru kasi muncung. Ikut kau ah. kalau suka muncung muncung, boleh lah guna tips ni. Pakai Kiwi Kleen Fabric Starch ni . selamat mencuba uolllsss~

62 comments:

  1. cet.. pakai benda tue... bro pun tahu

    ReplyDelete
  2. Woah~ Ingatkan pakai lilin. Kiki :P

    ReplyDelete
  3. aku tak minat pakai shawal..eh silap eja...shawal....sbb aku lelaki..hahahaha

    ReplyDelete
  4. yeah.. mmg gune mende tuh pon..

    ReplyDelete
  5. haha kalau penyek muka kau tok jadi bulat lebih obvious... LOL xD

    ReplyDelete
  6. shida pun pakai easy iron kiwi kleen nie...warna biru juga.tp kalau pakai shwl tak penah plak shda try taruk...esok2 leh la try mcm C.E nie..thanks 4 ur info :)

    ReplyDelete
  7. C.E nyer selalu tersumbat x...yg shda nyer ntah bape botol guna separuh tertiba dah x leh spray..ntah la kenapa..suka yg wana biru juga,selalu beli kat tesco

    ReplyDelete
  8. kte pkai yang kaler purple tu..hehe

    ReplyDelete
  9. thanks cik epal :) nak pi beli jugak. hehehe

    ReplyDelete
  10. dlu slalu gna tyme skola menengah..
    nk bg tudung muncung gk

    ReplyDelete
  11. sangat comel la awak ini cik epal ! =D

    p/s : bukan tenguk tips, tapi na tgk cik epal. haha ! btw, thanks yaa for the info.

    ReplyDelete
  12. owhh,, sy pon pkai bnda nie.. mmg tudung / shawl keras la. senang je jadik.. hehehe

    ReplyDelete
  13. comel comel.. ade x tips nak mancungkan idung? :P



    http://sengalman.blogspot.com/2011/01/3-tips-kekalkan-hubungan-cinta.html

    ReplyDelete
  14. tajam gak tuh.. agak2 boleh attack org gune 'paruh' tu tak? huhu :p

    ReplyDelete
  15. pernah nampak benda tu. tapi baru tau function nya... hahhahahhah

    ReplyDelete
  16. kita pon guna benda yang sama heheh tp suka kuning sebab ada bau lemonnnn heheheheh :)

    ReplyDelete
  17. bgus juga info ni. ehe. thanx! =)

    ReplyDelete
  18. wahhh baru tau ni. thanks cik epal ;)

    ReplyDelete
  19. owhhhhhhhh ok ok nice tips cik epal

    ReplyDelete
  20. he3x....
    comey....
    ptt la leh muncung....
    rupanye kne gne produk ney...=)

    ReplyDelete
  21. tips yang bagus..boleh dicuba! hehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. betul3.. guna fabric starch tu sejak sekolah lagi. hehe

    ReplyDelete
  23. btol2.suka gna benda tu...snang utk d bentuk..cntik Cik Epal...

    ReplyDelete
  24. oooo...dah tau dah rahsia dia...tq for sharing...

    ReplyDelete
  25. cik epal memang suke kaver senyum ek?hehe

    ReplyDelete
  26. oh..haah cik epal..baru 2 hari lepas temankan cik cazen sy beli fabric starch tu kt Giant..=)

    ReplyDelete
  27. hahaha dulu kakak pun pakai sume niee...masa pakai tudung bawal2....pakai shawl tak praktik kan lagi..coz pakai syria nyer inner kan!

    ReplyDelete
  28. tak pakai tudung or shawls lew!
    hehhe

    ReplyDelete
  29. thanks cik epal for the tips okey haha
    eh comey giler lak letak bunge kt atas kepala tu..:)cun melecun okey

    ReplyDelete
  30. oooooo.......macam tu rupanya.huhu

    ReplyDelete
  31. cik epal sungguh pemurah dgn tips...^_^

    *HDR on animals! Jom layan...^_^

    ReplyDelete
  32. ceq pon guna hat tuh jugak ! tpi tak penah try plak kat shawl . tdung biasa je selama nih . huihu

    ReplyDelete
  33. hu hu.. haah, salu guna mende ni. sape la yg bijak sgt cipta eh.. memudahkan btol lah!=)

    ReplyDelete
  34. shawl jenis polyester tu mmg licin n keras
    xyah pakai fabric starch tu pun dah leh bentuk
    hoho.

    ReplyDelete
  35. laaaa.. pakai ang tu rupanya... igt ke pakai plastik keras tu.. haha...

    ReplyDelete
  36. cik epal cmne nak buat bila orang comment blog kita blh visible after approval???? xreti.. leh ajar x?? kite budak baru gi...

    ReplyDelete
  37. D: woah . itu rupe nye rahsia nye . thank youuu cik epal :D

    ReplyDelete
  38. weee..sy pkai wane kuning punye.bau lemon.mst kena smbur kt tdung time gsok.tp pkai tdung bwl je pon.lg la kena kasi keras.kalo ndak terpeleot la muncung tdung.hehe

    ReplyDelete
  39. igtkn pakai rangka dibina dr lidi -_-

    ReplyDelete
  40. ouhh..begitu kew??!!
    agak2 pasmina yg lembut gler, klu spray jd cmtu gk x?? huhu..pls2 rply me asap..

    apa2 pown, TQ!!!

    geram gler ble tak jdk muncung2 nie..huhu

    thx for the tips! gler happy thp gabeng!! haha =D

    ReplyDelete
  41. cikgu aku cite, dulu2 masa zaman 50-70-an org pakai kanji mase gosok baju. nak2 mat2 yang pakai kemeja. baru baju kemas dan keras XD tak berkedut bila jumpa bakal bapak/mak mentua ^^

    ReplyDelete
  42. petua yg sgt berguna. my sis pernah gtau dulu. tp sy x ambik port sgt smpai da lupe. skrg nak pkai shawl mula ar merungut. now cik epal da gtau, i'll try then...=)

    ReplyDelete
  43. cik epal x penah senyum nampak gigi kan?
    komen tak berkaitan dengan tips. ahaks :P

    ReplyDelete
  44. tlg jgn sembur kat pashmina
    sbb sy pernh buat
    and akhirnya, pashmina 2 terbakar...
    kain shawl and pashmina, lain woo
    waa, sedih2
    :(

    ReplyDelete
  45. sy br mula pkai tudung.. suka shawl licin sbb colorful tp wat muka sy bulat huhu. tp info awk ni bagusla.

    keep it up! :)

    ReplyDelete
  46. hahahahha ader laksss gune kiwi kleen uh :)) hahahah cm xcye lakss :))

    ReplyDelete
  47. bnde ni prmanent cam kite sapu lilin tu ke?
    or diye ilang bile bsuh?
    nk try bli...
    tpi tkut sme cam sapu lilin..
    mmg xkan ilng dh...

    -atta-

    ReplyDelete
  48. laaa.. mcm tu ka??? senang ja rupaya.. :) thank sharing sis epal yg cute lg tomey..

    ReplyDelete