Wednesday, January 12, 2011

(RESIPI) nasi goreng ala ala cik epal gonjeng dalam segmen mari memasak bersama chef cik epal gonjeng

Hye korunkkkkkk~

Bertemu lagi kita dalam segmen 'mari memasak bersama chef cik epal gonjeng'


ye. mari kita kecah kecah kan dapur kita ye tuan tuan dan puan puan semua

sebelum

Bahan bahan yang diperlukan untuk membuat nasi goreng cik epal gonjeng ini adalah:

@ bawang putih, bawang merah, cili api, ikan bilis (tumbuk sekali dengan lesung batu)
@ sebiji telur
@ Sos Tiram
@ cili kering
@ lobak yang dipotong
@ Nasi secukup rasa

Tak payah guna garam sebab sos tiram masin dah. Simple je kan bahan bahan nasi goreng ala ala cik epal gonjeng ni

Step ke dua. kau campak je ah bahan bahan dekat atas tu masuk dalam kuali. pastu




Selepas
TADAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! siap dah nasi goreng ala ala cik epal gonjeng. Jangan pandang rendah ok dengan skill masak aku. Kalau aku masak, chef one pon tarik diri menangis nangis ok. dan aku boleh gantikan chef one. jadi chef TWO! wowww meletop mak noks!




Telur dadar dan Nasi goreng
Telur dadar tu kawan aku yang buat. Boleh lah. sedap ah gak. walaupun hitam sikit. Tapi yang pastinya nasi goreng aku SEDAP. sebab aku bagi test kawan aku rasa, then dia cakap "eh! kau bubuh apa dalam nasi goreng kau ni? sedap pulak"

Tengok! terbukti aku memang pandai masak dan masakan aku sedap. bak kata orang air tangan tu dah sedap masak apa pon sedap. *riak


Kepada bakal bakal mak mertua diluar sana. saya memang calon paling layak untuk jadi menantu anda. Nescaya anak lelaki anda yang kahwin dengan saya akan buncit perutnya selepas kahwin gara gara memakan masakan saya yang enak enak dan terbaik dari ladanggggg~

ok bye korunkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk~

54 comments:

  1. dah boleh la nie...

    ok epal.. prepare ek.. nnt ade la rombongan meminang yang akan datang..

    tp xtau la berapa rombongan yang terpaksa que amik no dulu...

    no 0023 kaunter 5, Terima Kasih

    ReplyDelete
  2. BHAHAHAH...SEMPOI ARR CHEF TWO NI.. ENTAH ENTAH, NI JE PNDAI ^^

    ReplyDelete
  3. cik epal...sy ada abg! single lg... hehehe

    ReplyDelete
  4. @y u y u Z u l a i k h a

    resipi lain akan menyusul tak lama lagi tunguuuuuu~

    ReplyDelete
  5. ngaaaaaa
    pagi2 cik epal dg wat air liur sy leleh2

    ReplyDelete
  6. nyum3...
    cik epal cuap kan kami semua buleh. hehe


    p/s: cik epal.. kangaroo ni pelik la dia tak jumpa rumah cik epal. hhuhu... nanti dni call diorang...

    ReplyDelete
  7. wahhh...calon idaman makcik2 di luar...ngeee


    datang menyinggah dan meninggalkan jejak....

    ReplyDelete
  8. huhuhu nasi goreng gonjeng? nasi ape lah tu kan ahakz....

    apezs follow here.

    ReplyDelete
  9. ahahaha.... nanti kongsi menu banyak-banyak lagi k cik epal. :) buat lasagna ke, pizza ke :) orang tunggu tau!

    http://mizlyyuna.blogspot.com/2011/01/2011-cara-naikkan-trafik.html

    ReplyDelete
  10. nasi goreng tuh nampak sedap cik epal.
    tengok bahan pon da tau cik epal memang pandai msk. :)

    ReplyDelete
  11. lapO pla da haaa.....nk cketttt cik epall bg sanah ckit le>??? haa

    ReplyDelete
  12. APEKAAH GONJENG ! WEH..AKU PERNAH MASAK GORENG2 GUNA BUAH APPLE..MMG MACAM WESTERN..U SHOULD TRY..CUT APPLE INTO SLICES AND MASUK DALAM MEE GORENG KE SPHAGETTI GORENG KEE SODAPP..=)


    ENTRI MANTAP & MELETOZZ :
    # VIDEO THE BACHELORETTE BERCINTA & BREAK UP#
    # RAKAM VIDEO PEREMPUAN KENCING#
    # CAWAN AJAIB UNTUK PEREMPUAN SAHAJA#

    ReplyDelete
  13. @apezs shah

    special ni nasi goreng ni. jangan memain

    ReplyDelete
  14. lame x mkn nasi goreng buatan sendiri....

    ReplyDelete
  15. ape ni ape nih puji dirik sendirik nih cik epal! cis.

    ReplyDelete
  16. wahhh cik epal ! nasi goreng cik epal ni boleh buat kite lapar r pagi pagi cenni tawu tak? HAHAHA

    ReplyDelete
  17. nasi goreng terbaik dr ladang atau slps di tin kan...o_0

    ReplyDelete
  18. hek eleh...sedap sangat tu dah habih la kot..kot tak, leh runner jap..haha

    ReplyDelete
  19. hahaha..riak x hengat la ko neh cik epal..kakaka..xpe..klu ko free2, klik myresipi.com..knferm ko gile masak pasneh..huhuhu

    ReplyDelete
  20. bro..?? beratur..??

    bro tukang jaga kaunter je

    ReplyDelete
  21. wah cik epal..nasi goreng gonjeng satu..hehe

    ReplyDelete
  22. oo pndai msk nsi goreng ye..nak order2..nasi goreng 1..telur taruk atass..eh

    ReplyDelete
  23. peh.. kawan jaga ati je tu..
    makan free kan.. haha

    ReplyDelete
  24. waaaaaaaaaaaaaa......manyak sedap maaaa....bley delivery?hikhik..

    ReplyDelete
  25. Pakai cili. Pedas! Shag tak boleh makan pedas even sikit je pedasnya. Nanti boleh ceret beret smp smeinggu *muka ijo*.

    ReplyDelete
  26. aduyaii laparnye tgk nasik goreng!

    ReplyDelete
  27. Singgah sini lagi. Wah sedapnye nasi goreng tu

    ReplyDelete
  28. kalo tmbh ngan telur dadar epal mesti laggiii masyukkk!

    ReplyDelete