Wednesday, January 19, 2011

Nak aku tendang bola tu dekat muka kau? meh sini meh. ringan je kaki aku ni ke muka kau

Di satu petang yang hening, burung burung berkicauan. Aku lalu lah dekat tempat lelaki main bola sebab aku nak keluar dengan member aku. nak tak nak aku kena redah jugak dekat tempat budak lelaki main bola ramai ramai ni. nak dipendekkan cerita . time aku lalu tu ...


Aku nampak sebijik bola elok je terbang terbang ke udara. lepastu bola tu macam nak dekat je kena muka aku. aku pon tengok je ah bola tu. tengok punya tengok.


papppppppppppppppppppppppppppppp!!!!! gedebushhhhhh!!!


hamek kau! kena muka aku! betul betul kena dekat bijik mata aku belah kiri. berair mata aku. actually aku tak sempat nak elak bola tu. sebab time bola tu datang, aku sempat tengok, sekali papppp! kena mata aku. perghhhhh memang terbaik dari ladang ah siapa yang sepak tu kan. aku bajet kalau terkena tingkap kereta sesiapa tu mahu pecah. kuat tendangan bola tu sampai terkeluar pagar kena dekat aku pulak tu!


uihhh kalau sakit dia macam kena gigit semut tak pe. ni rasa sakit dia macam nak buta mata. aku dah cuak dah kot kot ah pagi tadi aku bangun, mata aku hilang sebelah ke hape kan. nasib baik aku bukan madam/lecturer yang ajar sini. Mahu aku saman budak tu. dan haramkan budak lelaki main bola lepasni dekat padang.


aku pon bengang ah kan. apa kau ingat mata aku ni lubang gol kau nak sepak sepak?




Aku dengan gangsternya pergi dekat budak budak lelaki yang tendang bola tu . gaya macam brader brader je main bola. aku cakap. cakap macam nak cari gaduh. tak nak kalah doh





"woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (panjang sikit woiii ni) siapa yang tendang bola tadi? kau tahu tak kena mata aku ni (sambil tunjuk dekat mata) kalau kau tendang slow takpe. ni kuat gila. apa kau ingat mata aku lubang gol kau nak sumbat gol hape kat mata aku? siapa yang tendang tadi?? siapaaa?? siapa! kwanghajar betul ah. sakit tahu???!!!! lain kali mata jangan letak kat lutut kalau main bola, yang kau pergi tendang sampai keluar pagar ni kenape ?"


lepastu budak laki tu semua cuak. tak berani pon nak ngaku siapa yang tendang. "haaaa tahu kau cuak" bisik hati kecilku


















ok tipu. sebenarnya aku tak pergi pon kat diorang. gila hape aku nak sound macam tu. mata aku dah ah tengah berair tu. sakit siot. lepastu aku jalan je. sambil pegang mata yang sakit tu. dah ah ramai orang gak nak kuar time tu. serious kwanghajar betul ah mamat yang tendang bola kena dekat aku ni.


aku jalan, aku tak pandang lansung padang bola tu. aku tanya member aku sebelah. "wei dorang tengok aku tak?" kawan aku cakap "aah lah wei dorang tengah pandang kau" laaggiii lah aku malu nak pandang brader brader tak semenggah tu.


Masa perjalanan aku nak keluar tu. habis dok berzikir mulut aku. dalam pada pegang mata yang sakit tu. dok ah berzikir


"sakit!!! gilaaa!!"
"bengong ah! sakit nya!!"
"aku harap telur siapa yang tendang aku tu bersemut sok pagi"


memang macam macam ah aku dok maki hamun siapa yang tendang tu. gila takde adab! lepas dah buat tu. bukan reti nak pergi dekat aku. tanya sakit ke tak ke. at least kau mintak maap la dekat aku derrrr. yang team mate yang main bola tu pon sama haremm jugak. at least suruh ah kan kawan dia yang tendang bola tadi mintak maap dekat aku.


Tak tahu ke aku ni PEREMPUAN! penuh dengan ciri ciri lemah lembut dan sopan santun? walaupun tak banyak. tapi sikit tu ada ah kan ciri ciri gitu. kalau dia mintak maap. serious aku takde ah hangin sampai macam ni.

dan aku tengok kawan aku tu tak tahu dia nak gelak ke nak nangis. nak simpati ke hape. sebab lepastu elok je dia cakap.

"nasib baik kau lagi tinggi daripada aku wei. kalau tak mesti aku yang kena"


Nice kan?


ok bye!

61 comments:

  1. teringat satu kes dulu.. ade mbe rembat bola terkena perut sorg gurl budak aspuri...

    terus senak budak tue... esok lusa dorg berkenalan... then couple

    tapi masing2 kahwin dengan pilihan masing2

    ReplyDelete
  2. laa ,, asl x g je mamat 2 ..
    mcm dlm drama pon adew .. hahaha

    ReplyDelete
  3. keciannya akak~!!
    hana pon pena kena penangan bola .
    kena kat kepala . saket wooo .
    berpinar terus kepala ni . huhu

    ReplyDelete
  4. adoi sakitnye mcm terasa sampai ke sini... huhuhu... sbr la ye...

    ReplyDelete
  5. Patutlah telor saya bersemut bangun pagi tadi!!
    hahahah
    larikkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  6. hahaha...sian cik epal..mesti mata tu tengah comel kan sis..hehehe sabar jelah ek.. ;)

    ReplyDelete
  7. akak plan nak buat 2nd gathering. boleh tak cik epal sudi join gathering ni. akak minat sgt dgn blog adik ni :)

    ReplyDelete
  8. ahahahhahaha.....sumpah apple mmg power lah...saya pun harap2 telur dia bersemut esok pagi...hahahha...

    apple meh la tgk shawl kat blog daria....magic...

    ReplyDelete
  9. haha..kalo aku yg kene mmg bengang ah..tapi ak rse ak akan buat bende yg same mcm ko..sumpah seranah belakang die je..miahahaha

    ReplyDelete
  10. ouch sakit kena bola kat muka mau berpinar muka cik epal kan?
    sabar jelah cik epal..marah2 nt hilang kechumelan hehe..

    ReplyDelete
  11. uissh....mmg skit wo...dpt imgne...

    ReplyDelete
  12. ermm surprisinglg klo cik epal sound dorg mcm 2 mmg tabik spring haa

    ReplyDelete
  13. cian yew cik epal..dah la sakit, malu lagikan..mamat tue pon selenga, nape la wat camtue kat awek cun kan..

    ReplyDelete
  14. uikk dapat bayangkan kesakitan tu..dulu penah shuttle kene kat mata..walaupun bola tangkis tu kecik, tapi sakit woo..inikan pulak bola..adoii sabar jela eh?

    ReplyDelete
  15. aku rasa jap lagi, or lagi 2 3 hari dapat lar surat cinta mintak maaf kot... feel ala2 lagenda budak setan.. hahaha...

    ReplyDelete
  16. dulu zue penah kena dgn bola sepak takraw. Lagi sakit wooooooo~

    ReplyDelete
  17. cik epal mesti tgh jadi perempuan melayu terakhir masa lalu tepi padang tue kan....hehehehe

    ReplyDelete
  18. haha..tak tahan betul ayat membe cik epal yang last tu.. :D

    ReplyDelete
  19. wakakkaka...
    cikepal brutal dohh...hahaha

    ingtkan btul2..rupanya masih ada sifat pemalu tuh..

    p/s:cuba la sound btul2 cikepal.manalah taw kowt2 ada mamat ensem trus ngaku dan mintak maap kat cekepal.cairrr hati.haha

    ReplyDelete
  20. kahkah nak cakap padan muka bole ? LOL

    ReplyDelete
  21. abis tu..bola tu mcmne??
    kalo bis, bis amek je bawak balek..bru padan dgn diorang...

    ReplyDelete
  22. jahat nye bebudak men bola tu . huhu . nak tnjuk skill x kena tmpt la cik epal . sian cik epal . sabar yea ^_^

    ReplyDelete
  23. adui...bersemut?
    xdpt bygkan..heh heh heh =p
    My Recent Post: Geo Lens Superb Untuk Mata

    ReplyDelete
  24. wooooo...sguh ngilu smpai snie trase....time kne tu msti rse cm ngah bmimpi kn...eila pon pnah kne,tp lg trok...sbar bnyak2 kak

    ReplyDelete
  25. yes laki tu patot dtg mintak maaf! tak gentlemen langsung!

    ReplyDelete
  26. hahaha...mampu gelak jew bce entry cik epal ni..
    mmg x ptot la si penendang tuh..

    p/s:agk2 bersemut x ek..klu ye msti dia nyesal n trus crik cik epal mtk mahap.:P

    ReplyDelete
  27. hohoho..ingatkan betul2 g sopund tadi.kalau tak,mmg hebat lah cik epal.huhu

    ReplyDelete
  28. perghhh...sakit tuuuu...pernah kene gak..apesal x g je kat dorg??malu eh??hukhuk..kompem lebam pipi..bengkak sebelah x? ;p

    ReplyDelete
  29. cikepal, kelakar sangat, nak share dalam fb tp cannot lah..whyyyy???

    ReplyDelete
  30. hahahah dah takdir ko cik epal nak kena petang tu...tapi seyes sakit kot...harap2 mata ko dah ok :P

    ReplyDelete
  31. ouh sakitkan..zaza pon pnh kena gak...pengsan terus..huhu

    ReplyDelete
  32. muahaha..lawak la..same macam kes kat padang uia pj dulu..

    yg last takleh blah tu..ngaku jugak dia lebih pendek..

    ReplyDelete
  33. WAHHHH! GANGSTER ARRR CIK EPAL NI!!! TAKUTTTTt!

    ReplyDelete
  34. peh

    kejam btol lelaki itu sume. hhuhuuhh

    ReplyDelete
  35. Salam .. ehemm dapat tau pi jumpa ngan Rina yer ... :) lalalalaa

    ReplyDelete
  36. terbaik dari ladang la cik epal..ee....takut nye kalo jd mcm tu.xnak2..sakit..huhu...
    tp kawan pernah jadi mcm ni..pastu di ambik bola tu,sorok kat semak..haha..puas ati..pdm muka diorg xleh main dah..hehe

    ReplyDelete
  37. lain kali wat2 pengsan baru dieorg mengelabah kena drama2 ckit hahaha
    pastuh mintak ganti rugu sekali
    hehehe

    ReplyDelete
  38. perghh, sumpah tak nak kalah haa. hahaha :P

    ReplyDelete
  39. ak ase an cik epal . kau patut buat2 pengsan atau cedera parah.biar dorang rasa.yang kau belah mcm 2 mmg la dorang tak berani nk tnya ok ke x.dulu ak pown penah kena.next time,buat pengsan.ak da cuba.pucat habis diorg.:D

    ReplyDelete
  40. haha..bab telur bersemut paling tak tahan..!!

    ReplyDelete
  41. HAHA
    pity for u cik epal
    amazinggggg word
    "telur bersemut besok pagi"
    hahaha
    nice story
    you so patient women you know ?
    because if im in your situation
    i will go there and shout out them
    "who have kicking this ball to my eyes ?
    better all of you admit before i getting the higher temperature ! its become worse ! please come out and apologize to me nowww !!!"
    HAHA . act , im a hot temper not like you .
    you`re so patient :)
    alhamdullillah :)

    ReplyDelete
  42. HAHA
    pity for u cik epal
    amazinggggg word
    "telur bersemut besok pagi"
    hahaha
    nice story
    you so patient women you know ?
    because if im in your situation
    i will go there and shout out them
    "who have kicking this ball to my eyes ?
    better all of you admit before i get the higher temperature ! its getting worse ! please come out and apologize to me nowww !!!"
    HAHA . act , im a hot temper not like you .
    you`re so patient :)
    alhamdullillah :)

    ReplyDelete
  43. ala siannye die....sakit kot...huhuhu..

    ReplyDelete
  44. haha =D kalau kene lagi len kali g betul2 sound dorang ok? ~_^

    ReplyDelete
  45. wahaha... sumpahan supaya telor bersemut tu ...sgt xboleh blah... haha

    ReplyDelete
  46. hui, sakan sungguh kemarahan cik epal ha...jgn main2 dgn cek epal ni even dlm hati je pon, ckp berapi tu, hehe!~ sian dia....dah ok dah mata?

    ReplyDelete
  47. laaa...sian nye cik epal..saket sgt ke? g la jmpe abg dokte. cek..
    nway..aku pom sgt takot lau nk lalu se zon dgn dak2 men bola nie. lau leh amek jln len. tp lau yg men tuh ensem2..aku jln sambil cover2 la

    ReplyDelete
  48. ciannye..
    kte pn pnh kne jgk..
    tp bola jaring..
    ada ke ptut, diorang baling kt muka

    ReplyDelete
  49. kesian cik epal.best kalau awk pergi sound kan jea brader2 tuh.

    ReplyDelete
  50. best je baca ayat last dari kawan cik epal tuh..hoho

    ReplyDelete
  51. lawak la cik epal..gelak2 sye bce entry niy..
    mmg pt0t pown b'smut law da bwat owg cm 2..sbar ye sys..:)

    ReplyDelete
  52. situasi cik epal ny sebijik macam situasi saya 9tahun yang lalu.. tyme tu saya kat sekolah... kena dari arah dekat lagi.. 50m jer kot.. dorang dok main kat tempat perhimpunan tu.. tyme tu rasa mcam nak terkeluar jer biji mata.. xleh nak buka langsung mata. merah macam bijik saga kot lepas tu... pastu cine kopet tu buat bodoh jer.. bodoh betul gaknyer..no manners!!! geram lak tetibe biler teringat kembali peristiwa itu..

    nak gi marah dak tu pun x boleh dan xberupaya, maklumlah mata tak buleh nak buka dalam jangkamasa yang agak lama..

    ReplyDelete
  53. aku pon penah kenegak otw kuar cfs. siot dak laki.pukul laju2 kang

    ReplyDelete