Monday, January 17, 2011

Junior Masterchef Australia

Aku tengah bosan bosan tak tahu nak tengok cerita hape. aku bukak la 711 starworld dekat astro. cam menarik je cerita ni. tengok budak budak masak. pandai betul depa ni masak. kecik kecik dah terror dah.


Aku tengok satu rancangan realiti tv. 'junior master chef' Aku memang suka tengok cerita yang berkaitan dengan makanan ni. Maklumlah kuat makan. Aku selalu ikut TOP CHEF. now dah musim ke 3 dah. Master chef kadang kadang aku tengok jugak. Tapi judges Master chef ni depa kuang hajaq sikit. kalau rasa makanan tu tak sedap suka hati depa je muntahkan balek dekat situ jugak. tak pon depa buang terus dalam tong sampah.


Tapi kalau tengok Junior Masterchef ni konpom korang lagi teruja sebab tengok budak budak kecik yang berumur between 8-12 tahun masak. macam main masak masak je aku tengok depa ni masak. tapi depa hebat. aku yang tua bangka dari depa ni pon belum tentu lagi dapat buat makanan yang macam depa buat



kalau iklan kuar ah benda ni

Top 50

Ni antara judges nya ah

Tambah yang warna biru tu. dia pon judges jugak

Ni budak kembar ni. tapi kembar tak seiras. depa dua ni dapat pergi top 20. tengok makanan depa buat perghh macam sedap

Aku suka yang pakai benda alah merah atas kepala tu. comel woh dia


Ni antara makanan makanan yang depa buat:













Terror kan budak budak ni? Serious teruja aku dengan depa ni. Aku tengok yang Master Chef tu pon tak sehebat depa ni. tapi ni baru awal awal lagi. nanti dah ada task task dia tiap minggu mesti lagi best

ok bye!

30 comments:

  1. eh same, sy pn suke tgk top chef hehe

    ReplyDelete
  2. pandainya depa nih, macam expert ;) cik epal bila lagi? hehee.......

    ReplyDelete
  3. akk pon selalu tgk top chef n masterchef..minat kita sama lol..

    ReplyDelete
  4. waa, bdak2 ni sgt talented.. ak time kecik2 dulu, mmg x pndai msk T_T, skunk bru sbuk2 nk blaja msk,huhu

    ReplyDelete
  5. wah..bestnya!!!
    dah masuk episod berapa skrg cik epal??
    iny suka tgk masterchef gak.
    memang follow setiap episod haritu.
    tp x tengok lagi junior masterchef ni sebab xde astro kat hostel..

    ReplyDelete
  6. eh bila eh show dia? pukul bape? nak la jugak menengok.

    ReplyDelete
  7. perghh gila laa... patutlah cikepal asyik menternak lemak jer.. kekekeke

    ReplyDelete
  8. kecik2 dah pandai masak sedap2... cik qina masak gulai pon tak pandai... hahahhaa.. adeh!

    ReplyDelete
  9. isk, seriusly kelihatan sedap, adeh >.<

    ReplyDelete
  10. wah wah! sama la. tengah2 bosan terbuka channel 711 dan tengah tayang cerita ni. tapi masa tu sempat tengok budak2 yg dapat top 4. yang kembar tu dapat antara top 4. hebat gila!!

    ReplyDelete
  11. mak aaii.sedap gilak..untung klo jd bini..haha

    ReplyDelete
  12. http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/01/pose-slumber-laptop-contest.html

    cik epal kne klik ni..jgn lp k.. haha

    ReplyDelete
  13. pasni bg entry cik epal yg masak pulak..hee...

    ReplyDelete
  14. cik epal lagi terror..hehe..

    kutuk cik epal..meh bace..hii

    ReplyDelete
  15. mane dorg belaja buat makanan nampak sedap + cantik camtu?? jeles ok.

    ReplyDelete
  16. tibe2 terase lapar la plak...tngok gmbar tu pun dah tau, mesti sedap...

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. mmang nmpk cedap...teringin nak mkn..yummy yummy...hehehe

    ReplyDelete
  19. budak² lagi pandai masak daripada iera yg dah tua nie. malu -____-"

    ReplyDelete
  20. mmg tabik spring la kat bebudak nie..klu dpt tangkap sorang wat personal chef mmg syok giler..hehehe..

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. teringat cerita cina yang pasal memasak ni memang best... (ala dah lupa la tajuk citer tu)

    ReplyDelete
  23. wahhhh...junior nmpk mcm lagi best saje!
    hehehe..

    ReplyDelete
  24. owh crite ni dah lama habis kat australia ni..mmg sgt suka tgk rancangan ni..nak tau x sape yg menang?

    ReplyDelete
  25. isabella yg menang
    hahahaa

    ReplyDelete
  26. salam cik epal.....wahhh.....cdappnyyeee......hehehe....
    visit my belOg buley??kOmen ciket2...ape yg perlu dtmbah...ape yg taperlu letak....
    http://sigadispink.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. junior master chef ni membuatkn sy rase mcm hina sebab diorg teror gila masak semua tp saye tak.cisss!!!haha

    ReplyDelete