Tuesday, January 18, 2011

Day 2 - My Favourite Movie

30 things in 30 days challenge - Day 2

Hari ke dua ni pasal favourite movie. Movie pon aku taruk. series pon aku taruk. suka hati aku lah kan. dah benda benda yang aku suka tengok semua aku tempek sini. Aku suka tengok movie Harry Potter. semua season dia aku ikut. Harap yang last season nanti best ah. yang kemuncak punya tuh.


Aku ikut depa ni since depa belum lahir lagi, zaman zaman tak tumbuh bulu pubis lagi. sekarang dah besar godang memasing. suka tengok Hermonie. Cute je. Sampai besar pon dia cute, cantik sweet. Aku suka cerita dia ni sebab magic magic tu. Cam best je sekolah depa ni. dok ajar menatang tu. Tapi magic depa nampak macam real. sebab tu aku suka tengok. walaupun hakikatnya dah tahu dah kena tipu bulat bulat dan petak petak


Zaman zaman depa belum baligh


Ni besaq sikit dah

zaman muda remaja bergetah gituuuuu

second movie yang aku minat. cerita AYAT AYAT CINTA

Ayat ayat cinta
Aku memang suka tengok cerita cinta. cerita cinta islamik pon best jugak. aku tengok ayat ayat cinta ni boleh pulak air mata aku bergelinang. sedih jugak cerita ni. lepastu dengan lagu Rossa yang best jadi OST. memang terbaik. KETIKA CINTA BERTASBIH orang kata best jugak. tapi aku tak tengok tengok lagi. lagi pon pelakon cerita tu tak menarik. tu macam lambat sikit tu aku tengok.



3rd movie - GEMERLAPAN


Gemerlapan
Ni cerita lama. cerita melayu. Zaman zaman 90an agaknya cerita ni keluar. Kalau ada ulangan cerita ni kat tv3. mesti aku orang pertama tercongok bercangkung depan tv tu tengok cerita ni. best woh cerita ni. awal awal cerita lawak sebab depa macam suka memasing tapi dok gaduh gaduh. macam main tarik tali ah kan. tapi dok pakat kenakan masing masing. yang takleh blah si Maya masa last cerita tu sore bertukar jadi katak. tapi bagus jugak. sebab Maya tu jahat dalam cerita ni. Last last Lan a 2 z pon ngaku suka kat baby res 2 tu. bagi aku best ah cerita ni. kalau ada ulangan dia lapanpuloh kali pon. lapanpuloh kali tu jugak aku tengok.



Yang ni series bukan movie. tapi aku suka gila cerita ni. Made in Korea. dulu sumpah ah aku tak suka tengok cerita korea jepun semua ni. Aku tengok roomate aku dok tengok cerita korea jepun leh lagi aku bantai gelakkan depa. lepastu start aku tengok Hanakimi (jepun) aku dah start gian lak tengok depa ni. Then aku pergi tengok pulak Boys Over Flowers (Korea) perghhh memang terbaik dari ladang ah. dengan tambahan pelakon kacak kacak jambu jambu. lagi la mak suka nyah!



Boys Over Flowers


Inilah jejaka jejaka jambu itu

Handsome handsome depa ni
Tapi cerita ni bukan hanya jual wajah depa sahaja. tapi aku rasa best ah cerita ni. aku suka watak Gu jun pyoo (lee min ho) sebab aku rasa macam dia best. even dia bad temper nak mati. asyik nak marah marah je. sikit sikit nak marah, sikit sikit nak baling pasu. adoyaiii tahu lah kaya semua barang kau nak baling. Tapi other side dia, dia sangat lah romantik. cuma mak dia yang macam singa betina tak makan lapanpulohtahun tu je jahat sangat. mak dia ah menjadi punca dia tak boleh sama sama dengan heroin cerita ni


Sebab cerita ni ah aku jatuh cinta dengan LEE MIN HO. habis semua cerita dia berlakon aku tengok lepastu. Now aku tengah layan PERSONAL TASTE. tapi personal taste ni bagi aku tak sesedap cerita Boys Over Flowers ni ah. Cuba la korang tengok cerita Boys Over Flowers ni bagi yang belum tengok lagi, konpom korang tak sabar nak tengok episod seterusnya


Aku sakit hati masa si Goo Joon Pyo ni hilang ingatan. accident. perghh dah buat macam macam bagi dia ingat pon dia tak ingat ingat jugak. Hampeh punya goo joon pyo! lepastu ada sorang minah ni dalam hospital tu jugak dok minat minat dia. si goo joon pyo ingat minah tu yang awek dia dulu. dan minah tu pon tergedik gedik nak dekat dia. nyampah aku. nasib baik at last dia dengan heroin cerita ni jugak




Tapi ada lagi ke yang tak tengok cerita Boys Over Flowers ni? konpom korang ketinggalan zaman. lelaki pon layan ok cerita mamat mamat jambu batu ni


Goo Joon Pyo ! i love you!

Comel kan depa bila dah dikartunkan . hikhik

Ok inilah antara cerita cerita yang aku layannnnnnnnnnnnn~

ok bye!

45 comments:

  1. wahhhh mmg suka ayat2 cinta tu.. betapa murni nya niat seorang isteri tu.. dalam cerita jer la erk.. ahahhaa... tapi GOO JOON PYO tu mmg hencem tapi rambut ahahahaha. adoi agak lawak cikit..tapi GF dalam citer tu mmg comei sangat2

    ReplyDelete
  2. haih.aku minat HP. n Hermione Granger :P

    ReplyDelete
  3. cik epal,BOF jepon pon best!!!hana yori dango!!

    ReplyDelete
  4. kalaula ade org kaye cam goo joon pyo suke kat aku kn best! nie yg suke kat aku poyo2 adela! huh

    ReplyDelete
  5. sama lar cik epal oi..~!!cik bambam pon suka tgk citer2 di atas!!hehehehehe.. try tgk the vampire diaries lak..lagi best dr twilight..heheheh..personal opinion jek lar ea.. :)

    ReplyDelete
  6. ooh..bru tawu..tapi citer harry porter memang terbaik oooh...

    ReplyDelete
  7. saye suke bOYS OVER FLOWERRRRRSSSSSSSSS !!! :DD

    ReplyDelete
  8. cik epal minat lee min ho dan bbf jugak?
    High 5 lah bebeh! :D

    ReplyDelete
  9. saya suka tgk ayat2x cinta. . best. . feeling gitu :)

    ReplyDelete
  10. Gemerlapan , hanakimi n boys over flowers pun feverettt ferra . tapi hairy tu tak la . hihi =D

    ReplyDelete
  11. huhuhu..betul tu BOYS OVER FLOWER sangat besh!!..serius memang damn minat and and and dah tgk cter tu lbh sepuluh kali masih tak puas..suke giler!!!...suke dkt KIM BUM tu..shumel nyer die..^^
    maaf terexcited pulak..

    ReplyDelete
  12. ketika cinta bertasbih 2 mmg besh..
    try la tgk

    ReplyDelete
  13. hehehe..hasni pon mnt tgk hery poter jg..hermione fav la..hehe..byk ag citer korea es drama yg cik epal kne tgk..sume best2..

    ReplyDelete
  14. cuba try tengok you're beautiful..korean drama..best jugak..ade gak mamat2 ensem cam BOF nih..huhu

    ReplyDelete
  15. Saya suka tengok citer Kala malam bulan mengambang..:)

    ReplyDelete
  16. halamakkk saya tak penah tengok pun boys over flowers tu..so adekah saya ketinggalan zaman jugak?? errkkk

    ReplyDelete
  17. boys over flower mmg beshhhh cik epelll..beshh sgt2..sukeee..da r comey2..cam nak kunyah2 je hero2 tu..



    sampai skang pon kalo cte tu org bkk,kte tgk mcm org tak pnh tgkk..besttt!!;)

    ReplyDelete
  18. haha...harry potter?/ buku dia siap layan lagi..nak tahu p ksudahannya?? harry kawen ngan adik ron..ad anak nme lily, james n snape..ngee..snape?? yap..snape tu dlu suka mak harry..n hermione kawen ngan ron...ad anak nme hugo n lg sorg x ingt..the end...2 j yg ingt..haha

    ReplyDelete
  19. dulu time akk blajar pon suka giler tgk citer korea...skg ni sume hilang ntah ke mana..

    ReplyDelete
  20. suke boys over flower version jepun. hana yori dango. mmg best !

    ReplyDelete
  21. haha =D samelah.. da puluh kali tgok BOF tu x bosan2 ~_^

    ReplyDelete
  22. hehe! betol kata nurul ain kat atas ni, hana yori dango mmg best, lg best dr BOF. try tgk n bandingkan....ohhhh domyouji tsukasa (watak hero dlm HYD..klu BOF, gu joon pyo)

    ReplyDelete
  23. suma cita yg ko minat aku minat except harry potter uh.. Citer GEMERLAPAN mmg wa penah ponteng kelas form bape ntah semata2 nk tguk kot.. weee!

    Aku asa lee minho lam PERSONAL TASTE cam x se"cool" lee minho lam boys over flower.. kn? :p

    ReplyDelete
  24. harry potter - kesukaan aku jugak!!!!!!!!!!!!!!! cita korea n jepong, x minat sangat. tangkap leleh je keje.


    http://inilablogaku.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. we share the same interest lhaaaa . gimme five ! :D
    HEARTS LeeMinHo ♥

    ReplyDelete
  26. waaahhh...banyak cite romens romens la..
    kaki korea ni eh..

    ReplyDelete
  27. mngapelah perlu ade terdelit cite korea..haha

    ReplyDelete
  28. AWW AWWW. BOF DERRR <3 Aku pun suka cerita tu. Aku pun sama macam kau. Obses dengan Lee Min Ho sampai sanggup layan Personal Taste. Tapi Personal Taste ntah hapa ntah. Dia tu gay lah WTF.

    Sorry ye kak. Kita berkau-aku pulak. Peace!

    ReplyDelete
  29. dtg lawat cik epal n nk gtaw niy dah follow cik apple yer...

    ReplyDelete
  30. I loike BOF ~! baru semalam habis tengok cerita tu.
    wase macam nak tengok lagi ! ending die taklah best
    sangat. tapi kalau Jan Di ngan Zhihou lagi sweet~
    Nama heroin cerita 2 Koo Hye Sun :)

    ReplyDelete
  31. cik epal confirm tak tengok You Are Beautiful lg kan?. Citer You Are Beautiful lagi more more more more more entertaining than BOF.Citer sumpah lawak giler boleh gelak sampai pengsan kalah BOF (BOF dulu gelak skit2 je , YAB gelak banyak2 smpai skit perut.haha). Orang yang dah tengok You Are Beautiful akan rasa BOF ni tak se-best You Are Beautiful. In internet/international scene pun YAB is more popular than BOF (tak caya boleh google.haha). No offense, sy dulu minat giler BOF esp Min Ho tp lepas tengok YAB, i think YAB is better (dr segi plot dan character) so dah tak minat Min Ho dah.haha..Ramai orang bandingkan YAB dgn BOF sebab dua2 cerita memaparkan mamat2 jambu sebagai watak utama (YAB ada 3 orang mamat jambu satu geng) pastu lead n second actor sebijik sama dua2 cerita (i mean dr segi perangai). So selalunya yg saya survey, org yg suka BOF confirm akan suka YAB sebab lebih kurang je ceritanya (but YAB IS BETTER.HAHA)Conclusion is, sila dapatkan citer You Are Beautiful ye ;P

    ReplyDelete
  32. cta gemerlapan!!! best3... suka sgt cita 2.. hehe;)

    ReplyDelete
  33. SILENT READER cik epalJanuary 18, 2011 at 11:56 PM

    tengoklah you are beautiful jugak. Ceritanya lebih kurang sebab menggunakan ramai pelakon kacak2. Tapi you are beautiful komedi dia balance dengan romantik.Lawak, lawak nak mampos. Romantik pulak, romantik nak mampos. Bof mula2 je komedi, tengah2 tak bape lawak sgt,lebih kepada romantik tp still best jugak la. And then you are beautiful pun bercirikan kalau tengok 1 episod mesti nak tengok episod seterusnya.FYI, sy tgk you are beautiful pun sebab sy rasa aneh kenapa ramai suka citer tu daripd bof sbb masa tu sy rasa bof dah cukup best dah tak mampu diganggu gugat. Tp lepas tengok you are beautiful saya pulak jadi angau dengan heronya Jang Geun Suk. Cik epal kenal kan jang geun suk? yang berlakon citer Baby and Me dengan baby mason yang super comel tu.hehhe

    ReplyDelete
  34. haha..che epal,che epal..dah siap my entry..huk huk huk..

    http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/01/feveret-movie.html

    check it out tw..dah siap red carpet agy..haha

    ReplyDelete
  35. mubi dia best.. buku dia best.. mmg best harry potter nie.

    ReplyDelete
  36. KETIKA CINTA BERTASBIH best ooooooo..rugi tak tengok..lebih islamik..kalau perasan pelakon perempuan dia tak sentuh langsung pelakon lelaki tanpa berlapik walaupun dah kahwin dlm citer tu...tgk ar cik epal..ak tgk pon mengalir air mata jantan ak..wakakakaka..

    ReplyDelete