Monday, January 17, 2011

Day 1 - My favourite song











Lirik lagu Dadali Band : Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..............


30 days in 30 days challenge aku sudah bermula.

Aku suka gila lagu ni. almost everyday aku pasang lagu ni. Roomate aku dah naik muak dah hari hari dok aku pasang lagu ni. kalau tak pasang pon aku memekak lagu ni layan perasaan sensorang.

Selalu cakap dengan roomate aku


"wehh aku nak dedicated satu lagu best tok ko"

"ada lagu best doh. meh aku nak bagi kau denga"

"lagu ni special untuk kau, terimalah"

dan yang pasti lagu ni lah yang aku pasang. sampai roomate aku pon leh layan jugak ah lagu ni sebab roomate aku ni tak minat lagu indonesia apatah lagi band band indon ni. tapi dah hari hari aku dok layan lagu ni. mana nya tak melekat di sanubari dia.


32 comments:

  1. suke2!!!!lagu ni sampai da ley hafal sbb selalu dgr dulu. huhu

    ReplyDelete
  2. yeah!
    ara pun suke lagu tu..
    =]
    sampai ayah ara marah coz melayan lagu tu sangat..
    ahaha

    ReplyDelete
  3. wah wah...
    btw, bersabarlah mengharungi liku-liku kehidupan... :)

    ReplyDelete
  4. aduh, lagu ni tangkap leleh kot.. huhu

    ReplyDelete
  5. suka jugak lagu ni!
    sangat mendalam dan sedih lagu ni. sob sobbs :'|

    ReplyDelete
  6. cik epal tarik mood sedih ferra datang le . ='(

    ReplyDelete
  7. heheheh.. cik epal dah tak pandang sam dah sekarang ^^

    ReplyDelete
  8. nak cuba dengar la.... macam best jer.... boleh download ni... dah la internet laju skrang ni....hehehehe....

    p/s: saya doakan cik epal kurus....
    Ya Allah, kau berilah semangat kepada Cik epal untuk kurus....AMIN.... semua boleh amin sekali...

    ReplyDelete
  9. nak wt gak la ad 30 day kan..?/ haha..nati i bg link..che epal kne jenguk gak..mua haha.

    ReplyDelete
  10. suke jugak lagu ini..semoga berjaye dengan 30 days challenge cik epal!!!

    ReplyDelete
  11. lagu nie mmg best..
    sius sedap gler

    ReplyDelete
  12. sedih juga ya lagu cik epal ni....ada makna kah tu atau saja2 minat

    ReplyDelete
  13. Huhh..cik epal pn cm kite.minat sgt2 dgn lagu ni!menyentuh perasaan..huhuhu..
    kite suke rangkap ke 3..layannnn..hehe..

    ReplyDelete
  14. hahaha...kiter pun suker giler ngan lagu nih....

    ReplyDelete
  15. http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/01/lagu-feveret.html

    now,,mr vampirepn nak ikut gak challenge che epal..baca tw..ngee..=)

    ReplyDelete
  16. yeahh . Dadali . berapa kurun dah dalam blog nie . baru tukar nasyid .

    ReplyDelete
  17. yup2..minat lagu ni jgk...sangat2 membolehkan kita tidur lena..hehe..

    ReplyDelete
  18. Pinjam nama cikepal kat entri.. http://wamozuwaha.blogspot.com/2011/01/boleh-tak-kalau-saya-nak-cakap-entri.html

    ReplyDelete
  19. dah lama x layan lagu2... busy mom!

    ReplyDelete
  20. same la kte cik epal.. roomate pn dh layan.. tiap2 hr dngr ni..

    ReplyDelete
  21. cik apel.
    nak pinjam quote tu eh :)

    ReplyDelete