Saturday, December 25, 2010

Hampeh punya bangla



haritu aku pergi cafe nak beli makanan. Aku beli ayam goreng seketul dengan ulam. Ulam aku amek kacang botol. perghh sedap seh kacang botol. krup krapp krup krapppp aku makan




ok ni lah ghupa kacang botol tu. sedap woh


Then aku bayar lah dekat kaunter. yang jaga kaunter masa tu bangla.


Dia tenung tenung lebih kurang aku punya nasi. dia menunjukkan tanda peace iaitu tanda dua. Dua ringgit la tuh maksudnya. tak gheti?


Then aku korek korek habis aku punya purse tapi tak ada pulak  singgit singgit . so aku bagi ah rm5 dekat mamat bangla itewwww.


Then dia pulangkan dekat aku balek seringgit.



Ha? apa? seringgit? Aku bagi rm5 la oi. kena ah pulang rm3. tahukah anda sepuluh sen itu amat berharga seperti titik peluh petani? apatah lagi tiga hengget itewwww.


Then aku cakap ah. "eh saya bagi rm5. kenapa pulang seringgit?"


dia balas dengan selamba tenuknya "eh! betul lah pulang seringgit. apa lahhhh" sambil buat tangan macam Karam Singh Walia


"eh ni dua ringgit kan? (tunjuk nasi dengan ayam goreng dan kacang botol) saya bagi rm5. bukan saya kena dapat rm3 balek ke?


Then dia buat muka selamba tenuk dia, bagi rm2 lagi dekat aku. then aku pulak cakap



"apa lahhhhhhhhhhhhhhhhhhh" buat tangan macam aoyoyoyoyoyoyo depan dia


Sengal. Simple math pon FAIL! Nasib baik aku tak sodok ayam goreng dengan botol kicap sebelah tu dekat mulut kau! Hampeh punya bangla. lepastu kerek pulak tu cakap "apa lahh apa lahh" padahal kau yang salah!



Lepastu bukan nak cakap sorry ke hape mende. Muka dia selamba tenuk je macam tempoyak basi. Muka memang nak mintak pelempang je. Hehh

ok bye!

58 comments:

  1. HEHEHEH.. CIK EPAL.. DIA TAK AMIK SPM LA MASE DIA KAT BANGLADESH DULU.. HUHUHU...

    CIK EPAL JE LA AJAR DIA ^^

    ReplyDelete
  2. itu bangla sudah terpikat sama lu cikepal , kah3 . duit tu simpan la , ada bau sikit2 melekat .

    ReplyDelete
  3. hahaha.. lwk r cite cik epal..
    tp bangla 2 pn satu hal..

    ReplyDelete
  4. nampak sangat dia tak reti mengira...
    nak salahkan cik epal pulak...sengal la bangla tu

    ReplyDelete
  5. hahaha.lawak.bangla tu prasan bgus la sbb 2 dia wat cmtu.hehe~

    ReplyDelete
  6. hahaha... akibat bangla jd cashier. tue bru cikit, kalau bangla yg jual kat restoran. lg lawakk...

    ReplyDelete
  7. hahahah..ngongeng punyer bangla..len kali cik epal tmbh,xtau kire gne kalkulator..ahah..tp murah gak ea,nasi+aym goreng+ulam..

    kalo tmpt kami konpem2 rm3.50..

    ReplyDelete
  8. wah kesian cik epal..apa salesgirl/boy itu dyslexic in math ya...kesian hehehe tak apa boleh cerita dalam blog juga ya

    ReplyDelete
  9. haha..sabo je la..dia terkezut tgk kecantikan cik epal kot hehe ;)

    ReplyDelete
  10. bangla tu saje nak bergurau dgn cik epal kot..haha=)

    ReplyDelete
  11. murahnye 2 hengget je... kat tmpt saye,, aym seketul je dh 2.50... ape kes... huhu

    ReplyDelete
  12. haha..."apalah.."..tapi murahnya cik epal nasi + ayam + kacang botol rm2 je..huhu

    ReplyDelete
  13. hahaha...patutnye die kne pakai kalkulator 1..

    ReplyDelete
  14. wahahahha.. bangla tmpt aku mkn lagi mcm siakk~ terlampau peramah woo, kitorang mkn, dia seap dok tepi interview mcm2.. nk mkn pun xsenang.. last2 aku kata kat dia, "eh, tu ada customer, u pegi layan la.. kitorang nk mkn ni" tersengih2 cm kerang busuk plak bangla tu.. then dia blah~ potong betul!! :D

    ReplyDelete
  15. haa nie mesti konon2 dye nak songlap 2 hengget tu.. slalu org byr dpt duet tros blah kan.. "apalaaahhhh" join cik epaL wat tangan ayoyooo =D

    ReplyDelete
  16. mmg betul sepuluh sen tuu amat bermakna..
    lagilah rm3.lepas beli aiskrim.
    rugi kalau tak mintak.ngeh3

    ReplyDelete
  17. hahaha...sengal giler mamat bangla 2.... tmbh tolak x geti kira.... nsb die tak buat2 pekak :P

    ReplyDelete
  18. ko makan kedai bangla nape? kedai melayu byk lagi lor epal

    ReplyDelete
  19. haha..cik epal ckp bangla blik la dgn dia..haha

    ReplyDelete
  20. hg mintak rm4 pun dia bg tu..bkn dia taw kira pun

    ReplyDelete
  21. cik epal tahu ke maksud hamsap tu ?

    ReplyDelete
  22. haha..ntah pape tol banglatuh. dok kt m'sia, berlagak la plak.haha

    ReplyDelete
  23. bangla tak phm bhse mlayu..
    kite xphm bhse bangla..


    nasib la cik epal oittt...

    ReplyDelete
  24. cik epal kalau nak tahu bangla ukc uh mmg cam uh. cimut nge kekawan dah selalu kenaaa. dye nak bergurau kunun tapi hampeh wat org sakit hati jep.

    pastue buat buat slah tekan kalkulator lahhh. bengang gile doeee. bagi baki salah kunun nya nak betgurau.

    ade skali kwn nak beli telur nak prank beday kawan. then nak bayar telur tue kat dye pastue kawan tanya "telur 5 biji berapa" dye kate" saya ada telur 2 biji jep" geli gileee arghhhhhhhh.

    jadi jauhkan diri cikepal dari dye... euwwwwwwww.

    ReplyDelete
  25. hahaha.. mmg hamsap punye bangla... :)

    ReplyDelete
  26. HAHAHA. fail siyes fail.
    apalaaaahhhh.. buat tangan macam ayoyo. hahaha
    comel

    ReplyDelete
  27. hahaaahaahahaaahaaahahahahahahahah..
    serius lawak cter ni..
    gler ar bangla tu..
    klu ku dh mencarut dh kt depan dia..
    uhuuuhhu :)

    ReplyDelete
  28. wow, cikepal maghahhhhh.....haha

    ReplyDelete
  29. tak pernah telan lagi kacang botol.. sodap eh?:P

    ReplyDelete
  30. die nak ngurat2 cik epal la tu,,
    tu psl dia saja nak swoh cik epal tegur dia,, heheh

    ReplyDelete
  31. hikss~
    btw, hamsap tuh ape?
    bhs apw? ta penah dgr pon :P

    ReplyDelete
  32. apalahhhh cik epal! hehe

    ok la tu , bangla2 kat klj saya tahu nama saya . slalu dpt fresh orange free . hik hik

    ReplyDelete
  33. Kalau saya dah bagi dia makan sambal belacan semangkuk dah... Geram pulak bila baca... Sabar2.... Cik Epal tak kenyit mato kot kat dia... :)

    ReplyDelete
  34. lenkali..kasi jek pelempang..HAHAHA!

    ReplyDelete
  35. bangla taw kre2 kat pam stesen jekk..HAHA~~

    ReplyDelete
  36. KENA CAKAP BANGLA TUH BARU DIA PAHAM..

    ReplyDelete
  37. hamsap tue kan gatal... free free je dpt hamsap..huhuhu

    ReplyDelete
  38. hahaha..pengiraan die xbetol lpas tgk si gojes kot, apa lahhh..:P

    ReplyDelete
  39. murahnya ayam goreng n nasik rm 2?? mamak mana ni?

    ReplyDelete
  40. eceh. Sesedap rasa dia je. haish

    ReplyDelete
  41. p masuk tadika balik lah bangla! :D

    ReplyDelete
  42. ooo..naseb baek xde sal ketiak bacen lagi..hehe..

    ReplyDelete
  43. haha...bangla memang cm2 agaknye...

    ReplyDelete
  44. cil epal sbar ja la......
    ni la msalah berkomunikasi gan mamat bangla.....
    slalu ja dpa 2 belagak pndai...owg order len t dpt len...

    ReplyDelete
  45. ~sayatakannoying~

    saya pon suke makan kacang botol(:
    actualy eja kacang botol macam neh [kacang botor]

    ReplyDelete
  46. hurm bangla mmg mcm tuh
    dah la ketiak bau bacin
    pastuh nk tunjuk berlagak plak kat tempat kita
    sabar jer la eh cik epal oi

    ReplyDelete