Thursday, December 23, 2010

Cerita hantu

Aku selalu dengar cerita hantu. Tapi tak pernah ah lagi jumpa jumpa hantu ni. Dan aku pon tak hingin nak jumpa hantu.Kalau depa cun macam Juliana Evans pon aku taknak jumpa kalau dah namanya hantu. Aku harap selama aku hidup dekat dunia ni. aku tak jumpa lah makhluk makhluk tu.



Ni Juliana Evans. Tapi aku tengok gambar ni macam ala ala nak berlakon jadi Hantu time siang je gamaknya



Aku pernah sekolah asrama penuh dulu. Akak akak senior selalu cerita pasal hantu. Tapi cerita je lah. Alaa sekolah asrama biasa lah kan. Kalau tak jumpa hantu. budak budak yang jadi 'hantu' or perangai macam 'hantu'



ada sorang akak ni pernah cerita.



====================


cerita hantu pertama



cerita terjadi time time tengah malam lah. alaaa tak kan la hantu nak keluar time siang. Hantu pon tahu nak main peranan dia nak bagi efek seram time pukol berapa kan.



Dalam dorm biasanya duduk ramai ramai kan. Katil pulak double decker. Ada lah sorang minah ni tak tidur lagi. yang lain semua dah tidur. Dia just tidur tidur ayam je ah. lepastu dia dengar ada suara cakap ala ala whisper macam tu



"tiga dah tidur, lapan dah tidur, sepuluh dah tidur"


suara tu bercakap mengikut turutan orang orang yang dah tidur berapa orang lah. sekali suara tu sambung lagi.



"satu belum tidur lagi"


yang minah ni pelik ah. dia ke yang dimaksudkan suara tu? Then dia cari cari jugak la suara tu. (isyh kalau aku konpom aku tidur terus tak ada maknanya nak cari. tebiat ok!)Then dia pusing je belakang, ada nampak hantu rambut mengurai muka macam nek nak dok atas loker dia dok goyang goyang kaki.


perghhhh goyang goyang kaki tu tak tahan tu. bukan hantu tak ada kaki ke?? ohh mungkin hantu zaman millenium dia ada kaki kot. lepastu keesokan harinya budak tu demam. dia pengsan. dalam dua minggu jugak lah demam tak kebah kebah. paghah!


=================


ok ni kes ke dua. kes ni aku dengar dekat uni aku belajar sekarang. tak tahu la if its just a rumors or what. tapi selalu gak ah dengar version cerita hantu macam ni


================


cerita hantu ke dua



Macam biasa . kejadian terjadi pada tengah tengah malam. baru lah boleh feeling kan. ada sorang mamat ni dok study. dia ni memang rajin study pon. sampai malam malam buta. pukol 2,3,4 pagi macam tu ah. roomate bilik dia semua dah tidur dah. dia je yang tak tidur lagi dok study



Meja study dia tu mengadap tingkap. dan bestnya dia dok level 4. Sekali tiba tiba ada pakcik guard misai lalu dekat tingkap . pakcik guard misai tu cakap


" eh tak tidur lagi. tengah buat apa tu?"


mamat ni selamba badak je jawab

"tengah study"


Sekali dia pandang cermin balek, pak guard misai tu dah hilang. Lepastu baru dia terpikir eh-aku-duduk-level-4-macam-mana-pak-guard-boleh-lalu-dekat-tingkap?


Pastu hape lagi. menggelupur lah mamat ni. tutup tingkap dan terus tidur. Esok kecoh lah di kalangan member member kelas cerita ni.


Tapi pak guard misai dekat sini memang agak digeruni jugak ah. Aku malas nak cerita lebih lebih pasal pak guard dekat sini. Siapa yang belajar dekat sini memang akan kenal lah dengan PAK GUARD MISAI. pemes dowhhhhhh PAK GUARD MISAI !


Dulu dekat facebook siap ada kelab

"kami benci pak guar misai @^!%@&"


tapi sekarang group tu dah tak ada dah. tengok lah betapa faymousnya pak guard misai dekat sini sampai ada orang buat group. dalam group tu semua ngadu pasal kena saman semua dengan pak guard.


Tapi aku ok je dengan pak guard sini. Sebab so far pak guard sini tak pernah saman aku . So aku takdehal lah. kesimpulannya. SAYA SAYANG PAK GUARD MISAI DEKAT UNI SAYA *tangan ke dada mata ke atas





ok aku nak cerita pasal hantu. tetiba lak melalut cerita pasal pak guard misai lak. ada lagi cerita hantu nih. tu kalau rajin lah aku nak cerita. kau layan lah yang atas dua ni dulu. mungkin dengar macam tak seram. tapi bila pikir pikir benda ni jadi dekat diri sendiri.



mahu lapan bulan aku pengsan dowhhh




ok bye!

62 comments:

  1. akak dok hostel dulu
    ada sorg kwn,rambutnya pjg smp bwh pinggang,satu mlm dia keluar awal dari bilik study,dok atas tangga dlm gelap....tunggu nak mengusik student lain...mmg ada talent jd pontianak harum sundal malam hehe...

    tp hantu skrg takut kat manusia..
    sbb perangai manusia skrg ngalahkan hantu

    ReplyDelete
  2. kat asrama ade je cite hantu

    mana2 asrama mesti adee

    ReplyDelete
  3. wahahahaha... kt dorm aku ada penanggal weh.. lagi bapak punya seram~!!!! :D

    ReplyDelete
  4. kedua-dua ceita tu pernah dengar,..tapi cerita pertama sumpah seram..nasib baik baca time pagi...kalau tgh mlm maunye tak view blog cik epal seminggu...heeee..........

    ReplyDelete
  5. haha.... hantu tak tido lagi tu mmg pemes zaman skola..

    hantu pak guard tu plak lebeh glemer dengan nama hantu karipap ms zaman matrik...sbb dia jual karipap tgh malam kt tingkap tingkat atas

    ReplyDelete
  6. kejammm je post pasal ni, kat egip awal ag kot. grr

    ReplyDelete
  7. hehehehee . cik epal penah dengar x pasal budak ni die buat kerja sampai 2 3 4 pagi . die duk wat keje kat laptop. sekali die ngah wat essay la lebeh kureng . so mic word die time kosong. die g masak megi . sekali tetibe keypad laptop begerak sdri. siap tulis kisah zaman2 dulu. die backspace. skali. menaip lagi . gile kan ? heeeee~

    ReplyDelete
  8. menakutkan je part kaki terjuntai tu..saya pun xpenah jmpa,dengar je cite...harap2 xkan terjumpa la aminnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  9. yang cerita pakgat misai tu memang fofular ah. kat skola aku dulu pun ada gak. kah kah

    ReplyDelete
  10. huwaaa tak sanggop nak bace, bace kisa first je itupon tak habis. penakut habis den.
    betol2, kat skola dlu pon ade gak cter2 hantu.
    asrama kan.
    tak sah kalo takde.
    agaggagaa

    ReplyDelete
  11. 8 bulan???

    maaaaaaaa aihhhh!!

    yerla.. akak ni pun penakut! tak sudi lgsung nak jumpa dier.. huhu

    ReplyDelete
  12. waaa,,,dah la syida dok asrama,,agk seram jgak la yg 1st,,sebab syida kdg2 x dpt tdur mlm2,,errkkk

    ReplyDelete
  13. ceritaaa laaa lagiiii...hehehehe~

    ReplyDelete
  14. huhuhu seramnyee yg hantu duk bilang satu2..

    ReplyDelete
  15. xyah la smpai lapan bulan ko pengsan cik epal oiii...

    ReplyDelete
  16. adeesss!cik epal,i like yg ke dua la..harhahrhahrhahrahr~

    ReplyDelete
  17. cayalh, sume citer hantu kat sekolah sama!
    walaupun skolah or uni laen2. Rase2 hantu tu buat tour setiap negeri kot.
    tu yang same je citer die. hahaha. :D

    ReplyDelete
  18. hahaha (=

    yg part kaki tu kelakar ^^

    ReplyDelete
  19. hahaha... yg pak guard tu selalu dgr. Dekat uni aku keluar cerita hantu bukan pak guard tapi makcik jual karipap daging tengah2 malam. WTH!!

    ReplyDelete
  20. SEPANJANG UMUR, YUYU TAK PERNAH LAGI JUMPE HANTU.. HARAP HARAP SAMPAI MATI, TAK KAN JUMPE LA HANTU HANTU SEMUA... AMINNNN~

    ReplyDelete
  21. salam cik epal...

    citer antu mmg biasa ada kat hostel ...
    akak pun pernah alaminya...mmg seram ...mcm duk dlm freezer aje...

    ReplyDelete
  22. aku pas tengok cita antu lena tido ow....hehehe

    ReplyDelete
  23. salam cik epal...

    citer antu...akak time duk hostel dulu slalu kena usik hantu...mmg seram...sejuk cam duk dlm freezer...huhuhu

    ReplyDelete
  24. kat asrama dulu xde hantu tapi ade org minyak. giler seram hoi

    ReplyDelete
  25. eh? cita hantu tuh macam sama and penah dengar .
    skolah sbp mane nie?
    mcm stu sbp je wif me?
    hee :D

    ReplyDelete
  26. takot arr jupe antu..pengsan nak2 kalau muka buruk.kalau cam juliana evan boleh layan lagi tapi kalau tetiba antu cantik kata dia antu cabutlah apelagi..seram.

    ReplyDelete
  27. hantu adalah sebutan terbalik dari perkataan tuhan! ironik!

    ReplyDelete
  28. hantu atas loker tu macam common gak dengar...
    pastu pernah tak dengar hantu makcik jual nasik lemak... sama je macam pak guard misai tu...

    ReplyDelete
  29. mmg sekolah asrama se-malaysia cerita antu die sama je kan. makcik locker la, makcik karipap la. famous belaka makcik2 n pakcik2 ni ha. tp takpe, famous la mcm mana pun tetap xmaw jumpa.

    ReplyDelete
  30. yg cerita pertama tu agak juga dgr ,

    tp yg ni hantu budak duk ats loker kira mcm tu juga perghh ju-on ke apa tak tau T_______T

    ReplyDelete
  31. cerita hantu lah palaing femes

    kat kelas,cikgu x de,semua kawan2 ajak duduk2 rapat buka cite pasal hantu.

    ReplyDelete
  32. haha. myth yg kita salu dgr.


    tp aku byk jmp kes orang dirasuk dpn mata aku. sbb aku kan ranger utan. balik dorm. benda tu ikt balik.

    ReplyDelete
  33. yang cite 1st tu memang seram...!!
    hiii takde makne aku nak mencari antu, kalau aku dengar pape aku selubung dlm slimut..
    yg cari tu mmg brani.

    ReplyDelete
  34. ahahaha.. sy mmg suke cite hantu!!!

    ReplyDelete
  35. citer hantu pertama tuuu ad jee tiap2 hostel
    sllu dengar

    hantu kedua tu pun penah dengar tapi lain sket
    pak guard tu ganti dengan m.cik-jual-karipap-level-4

    agak2 betul kee semua citer ni
    ke rekaan semata2

    ReplyDelete
  36. haha..lawak la yang hantu bilang orang tidur tu..macam citer komedi seram pulak..huhuhu

    ouh,rindu pakgad misai kat cenfos..HA hA

    ReplyDelete
  37. saia sangat suka dengar/baca ceghita hantooo :)

    ceghita lg nnti tau cik epal !

    nk dengor ceghita hantu dari saia? ;)

    ReplyDelete
  38. zaman akak kat uia dulu cita sama...tapi version mak guard. lani pak guard plak eh! hehehehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. tak penah jumpe lagi . hehe takutnye taknok jumpe!

    ReplyDelete
  40. sep bek bace siang, kalau malam confirm x leh tido T__T

    ReplyDelete
  41. ak rse cite antu kt semua tmpt same je especeli kt ostel..x rse ke senior xde crite laen n takotkn junior..hahaha

    ReplyDelete
  42. kalo boleh terjumpe hantu jgn layan. buat tak tahu je ^^

    ReplyDelete
  43. cerita hantoo yg 1st tu semua sekolah asrama ade...aiayyakk..jauh hantoo tu menjelajah semua sekolah

    ReplyDelete
  44. dulu kat hostel.. kalau ada y gedik bukak cerita hantu tyme prep malam mesti rasa nak mengamuk je pastu sumbat mulut org tu dgn pensil case... hahaha

    ReplyDelete
  45. citer antu yg first tu best giler.. hahaha

    ReplyDelete
  46. mmg cam wajib je asrama kena ade hantu..

    ReplyDelete
  47. :) alahaii, catekk gilerr juliana evanss mcmtu kn? haha

    sy penggemar filem hantuu tauu! tp klu hantu cntik camtu mesti orgtak expectt tu hantuu, cuz as usual, hantu glamour dgn muka buruk kn ? haha

    ReplyDelete
  48. akak, cerita yang 1st tu kan, macam belum ada lagi sekolah asrama yang tak ada cerita macam tu.

    aku rase ni mesti ada komplot besar2an persatuan hantu-hantu se-malaysia. balik-balik cara sama jugak nak kacau budak..

    ReplyDelete
  49. woahh, malangnya semua cerita hantu tu dah biasa sangat dengar. tak tau betul ke tak. sengaja kot dorang nak takot-takotkan.

    ReplyDelete
  50. cite hntu ke 2 tu penah baca kat magazine

    ReplyDelete
  51. Citer yang 1st tu penah berlaku kat sekolah akak dulu....

    ReplyDelete
  52. HAHAHA... elek cikepal pengsan 8 bulan je,
    kalau jeera mau mampus terus.
    xde pengsan2 nye :P

    ReplyDelete
  53. bila baca cite hantu pertama hati dah dugdapdugdap, taP part goyang kaki tu..hoho memang bestlah... XD

    ReplyDelete
  54. Siot ah Epal!
    Dua2 version tuh pernah dgr..
    Paling seriau yang hantu1 tuh..
    Gila psycho ah..
    Ada penambahan citer bila budak tuh buat2 tido dia akan cakap, "1 xtido, dia buat2 tido", aku pengsan la camtuh!

    Tapi apa pun kes pakguard tuh byk terjadi
    Betul semua..
    Sbb kdg2 pakguard dia ada pakai2..
    Untuk bantu dia menjaga hostel malam2..
    Sbb tuh ada kes budak fly hostel nampak pakguard belakang hostel gak, padahal itu kawasan hutan..

    Uisshhh seriau dowh!

    PojiePooh; Hanya Satu...

    ReplyDelete
  55. klw yew die comel pn,
    klw owg tw die tu antu,
    mmg owg cabot lari..!

    hhheehe..

    ReplyDelete
  56. hantu pandai mengira tu..
    mesti belajar dekat situ jugak.. haha..
    kan kan? =P

    ReplyDelete