Thursday, December 16, 2010

Baby Mason !! Cute nya kau ! Comel gila . Geram aku tengok kau ni

Nama budak cenonet yang cute aku nak cerita ni MOON MASON. Perghh nama dia moon jugak. Sama nama dengan facebook aku lah. Tapi orang memang panggil aku moon pon. So boleh lah merasa tempias tempias kecomelan baby Moon Mason ni dekat aku :D




Budak ni memang comel gila nak mati. Ha? Apa? kau orang tak caya ea dia comel? Jom kita cekidout gambar budak cenonet baby mason ni. terimalah :





Auww comlnya baby mason pakai serkop mak bedah




ko hado gambar seksi macam ni? Nan hadooo. Baby mason je hado




mak kau bagi makan hape haa sampai comel macam ni?



Alolololo

Arghhh tension aku tengok dia ni. Pakai serkup mak bedah buat muka tak bersalah pon comel gila



Cute meh




Pipi dia pipi dia. rasa macam nak geget! mata dia pon bulat cantek! =)



walaupun huduh di sini. tapi kau tetap paling comel dalam hati aku

Pakai serkup hijau pulak. Banyak betul koleski serkup mak bedah dia ni



Tengok! banyak kan serkup mak bedah dia? comel lak tuh



cair aku tengok budak cenonet ni senyum.


perghhh memang comel nak mati



hikhik. ada toncet pokok kelapa la atas kepala dia. cute! =)



Dia pon ada geek glasses jugak. Stylo doh kau ni.


Ok memang tak dapat dinafikan kecomelan



sedikit info pasal baby mason. Ayah dia Canadian dan mak dia Korean, and he's mixed! Padan lah kau comel. Kalau Canada campur Korea tak kan keluar hitam likat berkilat macam mamak buat roti tulur pulak kan. Harus lah yang keluar putih gebus macam kau mason. Tak sia sia ayah dengan mak kau menghasilkan kau yang cute miut comel lote nih.




Mason pernah berlakon dalam cerita 'Baby and I' dengan Jang Geun Suk. jang Geun Suk ni jambu jugak. Alah pelakon Korea, kalau tak jambu, siapa nak tengok. Bukan pelakon korea lah namanya kalau tak jambu batu. Wajib lah jambu, bibir pink auww auww. Putih toksah cerita lah kan. Kalau ada sesiapa yang tak tengok lagi cerita 'Baby and I'. kau memang ketinggalan zaman. Malu ah dengan orang zaman batu dan paleolitik. Cerita 'Baby and I' tu sangat faymous tahu?



Aku tak boleh betul tengok baby mason ni. Dulu sebelum aku private blog, selalu gak ah aku tempek muka dak cenonet ni dekat blog aku. tadi aku belek belek folder jap. Tengok ada folder baby mason pulak. Perghh tetiba aku rasa macam nak kahwin hari ni jugak. Pleasee bagi aku baby comel macam ni pleaseee. Comel sesangat sangat ah budak mason ni. Aku harap baby aku nanti lagi super duper comel macam baby mason. Dan aku harap laki aku nanti pon comel jugak. huahuahua *gatai



tapi sekarang dia dah besar sikit! kalau dia lagi besar, mesti handsome . nak tengok gambar dia besar? Kalau kau taknak tengok pon, pedulik hape lah aku, aku nak tunjuk jugak gambar besar dia. Tapi ni gambar dia belum akil baligh lagi lah. Belum tahap besar macam tu lagi.




=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


TADAAAAAAAAA!!!








Hey you!


Still comel kan? Tak sabar aku nak tengok dia time muda remaja. Macam mana lah ghoman muka dia masa dah besar dah baligh, dah mimpi basah suara garau nanti. Mesti lagi handsome. Tapi jangan dia jadi Gay sudah lah.


Aku agak hangin jugak lah dengan kes kes buang bayi ni. Sesuka hati mak tiri laki nenek mak dia je nak buang anak dia dekat tong sampah, mangkuk jamban, longkang, lombong bijih timah. Ewahhh kau dah pandai buat, pandai lah jaga. Ni sesuka je buang merata rata. Sampah pandai pulak buang merata rata. Ni orang tahu? Budak kecik tak kenal dunia lagi. Bukan binatang. Binatang pon tahu sayang anak dia bagai menatang minyak yang penuh. Kau sesuka je buang.



Tapi aku agak hairan jugak. kenapa orang yang berzina ni, kalau dia nak deliver senang je kan? Kalau ibu ibu yang preggy, sometimes belum tentu boleh deliver dengan baik. dan yang paling tak best jadi kes gugur gugur ni.



Ustazah aku pernah cakap, orang yang berzina ni senang nak deliver sebab SYAITAN-TOLONG-DIA-MASA-NAK BERANAK-TU. Sebab tu senang dia nak beranak. Bagus lah tu Syaitan tolong setan. Memang geng sangat lah kan




Kalau ibu yang mengandung, dia guna segala kudrat dia untuk deliver baby dia. Sebab tu orang cakap ibu ibu mengandung ni dapat pahala kalau time push push tu, hapus dosa dosa si ibu ni. Dan kalau dia meninggal dikira mati syahid dan boleh masuk syurga. Bestnya lah kan. Wallahua'lam. ni apa yang aku dengar, kalau salah tolong lah betulkan ye.




Tapi sedih kan tengok baby yang dibuang merata rata ni. Harap dah tak de dah la kes buang bayi hape semua ni lepas ni. Mana tahu kot dia besar sikit dia cute macam baby mason ni. haaaa serious aku akan sayang dia lebih dari laki aku sendiri. muahaha :D



p/s: nak baby muka macam baby mason satu! (ewah kemain. macam order roti tulur dekat kedai mamak pulak gaya)

84 comments:

  1. ish.. comelest gilos budak nih!!
    geram tgk die..

    ReplyDelete
  2. comel giler lah!!

    p/s: xle terima org buang bayi.. lagi bgos dia hantar g uma kebajikan dr dia buang n bunuh bayi..

    ReplyDelete
  3. YA ALLAH...

    awatlah dia tu comei sgt.. nak nanges tngok... eeeeee gerammmmmmmm ar.. adoi

    ReplyDelete
  4. nak gigit pipi dia...ko sangat cOmel la budak...masa pregnant dulu dok tengok muka dia ni je lah...bila keluar ada la iras² sikit, hahahahhaha

    MUSH

    ReplyDelete
  5. wahhhh~~~ soo cute....huhuhuhu...jgn la perli sbb wanie belom tgk lagi...waaaaaaaa~~

    ReplyDelete
  6. Nanti time pregnant.. nak tengok gambar & muka dia ni banyak2 sambil berdoa.. aishh comelllllll

    ReplyDelete
  7. cikepal bila lagi nak beranak? huhu..

    ReplyDelete
  8. comel gila.. tengok muka dia teringat kat korea sorang lagi ni Seok-hyeon Hwang, comel lebih kurang je..hehe

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. wah...comel giler....nak 1 gak..hihi..

    ReplyDelete
  11. klaw cik epal nk tawu..hee chul(suju) sgat suka dgan dia..suka wat muka someyh cam baby mason..hihi

    ReplyDelete
  12. p/s tu nak bagi dekat sapa? hahaha

    ReplyDelete
  13. memang comei giler..mata bulat, idung bulat, mulut pun bulat..aummm..

    ReplyDelete
  14. die ade adek 2 org yg comel2 gak kan..tp die terpaling comel d dunia..

    ReplyDelete
  15. kawaaaiiiiii... siyes citer baby and i best!! punyer la handsome mamat 2.. baby manson nie plak comel gilerr.. :D

    ReplyDelete
  16. aloo tomey tomey, mmuahh ckit! ehee ;p

    ReplyDelete
  17. Oh mason moon, jom jodohkan dengan anak I akan datang . keh keh keh

    ReplyDelete
  18. cumelnye die!baru tau name die mason..hehe..
    sebelum nih tengok cite baby and I tu geget jari sendiri je..konon2 macam geget pipi baby tu..=p

    ReplyDelete
  19. LOL~ Pesanan terakhir tu best! Nasib baik sekutu dia ada gak nak tolong kawan dia tgh sakit teran. hahahaha :D Tapi, yg lagi pelik. Kenapa tunggu sampai lahir br nak buang? Kan senang kalau gugurkan?

    ReplyDelete
  20. ui cik epal, baby omel omel ni boy o girl ? maaf soalan tak ley blah =))

    ReplyDelete
  21. @Shag


    tu la haiii. tak faham dengan dorang ni.

    ReplyDelete
  22. Cik Epal..!! comel kan Mason ni.. kebetulan Fariha baru je lepas tengok Variety Show Korea.. tajuk dia Hello Baby.. dalam cerita ni Girl Group nama T-ara kena jaga Mason ngan adik2 dia.. Fariha rasa Cik Epal kena tangok show ni.. adik2 Mason pun comel gak.. Fariha suka adik bawah dia, Mavin nama nya.. cute sangat.. Cik Epal leh tengok show ni yang ber soft sub kat sini (http://www.youtube.com/user/PudLov3Icecream).. best sangat..

    ReplyDelete
  23. @faRiha

    tak kenal adek badek dia. but thanks 4 the link. nanti tengok. hehe =)

    ReplyDelete
  24. damn cute!
    jadi anak i bole x?
    tapi i hitam la..
    xlayak dow..

    ahahaha

    ReplyDelete
  25. comel gila...aaa.kin ade tgk citer tu tp sparuh jalan je.hehe

    ReplyDelete
  26. comel nyaaaaa! nak baby macam ni la cik epal... <3

    mane la nak dapat kann :)

    ReplyDelete
  27. kena tengok hello baby season 3 with T-ara. mason & his 2 younger brothers. comel. bapak dia orang putih, canada kalu tak silap. mak dia korea. yg cutenya, mason xsuka makan kimchi. dia more suka western food.hehehe. dia banyak ckp bila dh besar.

    ReplyDelete
  28. sangat comel! geram tengok dak tu! grrrr @_@

    ReplyDelete
  29. jaga2 cikepal karang ada yang ckp freemason pulak..hehe..dah 3x round crite tu..best..

    ReplyDelete
  30. comeyyy gile!!rase nak ambik simpan dalam loker je!ngeh3.cik epal,kan best anak comei camni.adoyaiiii best gilerrrr. ^^,

    ReplyDelete
  31. ouh comeyl2..hehe.. bila la nak dapat baby :))

    ReplyDelete
  32. comel nyer..hehehe...
    nanti ank i cane la rupe..
    btul tu,yg dok berzina senang btul preg n bersalin..kamik ni yg nak sgt anak..3x tiems xsempat nak bersalin..xpe2,ada hikmahnya...
    mungkin tuhan tu xnak bagi anak i membesar dengan zaman sekarang ni yg dh 'mcm2' hal..

    ReplyDelete
  33. memang sangat yang teramat la comel~ huhu

    ReplyDelete
  34. Cik Epal , ini kecomelan melampau ! :D

    ReplyDelete
  35. Fuh, kakak epal ni membuat kan jiwa kembali bergelora utk mendapatkan anak sendiri, waahaha (evil laugh) erk tapi xkawen lagi laaah...


    baby2 memang lah tomey kakak epal pown mase kecik2 pon tomey gak, haha (tapi mason g tomey) mueheehe~


    btw; read this maybe it can cure ur heart =D

    http://dirikudrcinta.blogspot.com/2010/12/girls-bahagiakan-dirimu-dengan-satu.html


    by dr.cinta malas sign in, hehe, jgn xapprove pulek komen ni~ =D

    ReplyDelete
  36. mood : gerammmm. nak anak mcm tue la. jangan sampai blog cik epal kita geget sebab gramm gilerss. ahaha
    budak tue anak pelakon ke , hape ke? boleh top sane sini.pi sane ade dia, pi sini ade cik epal la.haha

    ReplyDelete
  37. rasa mcm dah JATUH CINTA!!
    aaaaaaaa

    ReplyDelete
  38. Baru tau nama dia moon mason. Selalu tengok gambar dia tapi sumpah tak perasan dia ni budak dalam baby and i tu. hahaha. padahal dah tgk cite tu.

    ReplyDelete
  39. Pertama , kid tu cute .. Sy suka dgn bdak² versi korean ni .. Tapi ? Dak 2 Utara ke Selatan ea ? Msti susah nti besar, idop bperang ja .. Perang pun dgn seudara mara Korea gak .. Kedua, cik epal punya entri lucu² ..Tgolek² ku mbaca . Hahaha .

    ReplyDelete
  40. comel gilak. macam aku kecik2. boleh? ahaha

    ReplyDelete
  41. jang guen suktu comey.hikhikhik
    baby mason lagilah comey..hikhikhik

    gaye gelak apelah ni..

    ReplyDelete
  42. cute gile!
    i pun suke gile ngk baby ni doe.
    die blakon dlm movie 'baby and me' ryte?

    cik epal, ade award 4 u. sila ngk kat blog i k?
    tq! ;)

    ReplyDelete
  43. dia mmg cute gile tp ble dah besar xbpe cute dac huhu
    klau dia ada adik pmpn mesti lagi comel kan
    haha cepat2 suruh mak ayah dia buat adk baru
    yup, org yg pregnant anak luar nikah ni mmg senang gile deliver
    dlm toilet pun jadi
    kdg2 lps deliver dah mcm biase je, xde pantang2 pun

    ReplyDelete
  44. dia ni mmg cute..adik beradik dia pun..geram rase nak culik je budak2 comel ni..hehe

    ReplyDelete
  45. cute nyer..
    teringat plak kat adik sepupu twin saya tuh..
    singgah2 la blog baru saya..
    =)

    ReplyDelete
  46. hadoila,comelnya baby tu..macam cik epal pun ade (^_^)..fuhh,baru hari ni berani komen blog cik epal..selama ni takut tidak dilayan..hehe :)

    ReplyDelete
  47. dpt budak ni mmg jadi teddy bear aku ler ^^

    ReplyDelete
  48. betul cakap fariha tuh cik epal. kena tgk hello baby season 3..mason dgn adik2 dia..comel sgt2!

    ReplyDelete
  49. rasa nak kwin skg jga ke??hahaa baby ni sbijik time aku kcil dlu^^ heheee

    ReplyDelete
  50. kalu buang sampah main je kat mna2..
    tp kalu nk buang baby pndai plak g letak kat tong smpah la tanam la letak lam kotak la macam2..

    ReplyDelete
  51. Comel yang tak boleh dinafikan. Memang sangat2 comel :p Apa lagi Cik Epal, cari la sorang Korean. Hehehehe.

    ReplyDelete
  52. memang comel..tp yg xbestnya dlm baby n me tuh, suara baby nih org besar....tgk byk2 gambar baby nih,mcm nichkhun pulak

    ReplyDelete
  53. Dah besar nnt harap sama jambu dengan Jang Geun Suk. Maybe akan berlakon sama JGS. Dapat bayangkan tak? Super duper hensem JGS + Baby mason.

    ReplyDelete
  54. ala cik epal putih..jgn risau...mesti dpt cenggini jugak nnati...tp tgk bapak lah jugak..he, cari putih jugak tau. yg gebus :)

    akk ni ha....hak hak
    risau...;p

    ReplyDelete
  55. cerita baby and i tu memang best giler oke !
    HAHA ;p

    ReplyDelete
  56. wah...so comel macam x leh nak cakap da...arghhhhhhhhhhhhhh..nak kena kawinn kacuk jugak ke nih..ahahha

    ReplyDelete
  57. comel sgt,sampai rase nak pengsan muehehe

    ReplyDelete
  58. COMEL GILERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR! MACAM SEDAP JE. AUMMMMMMM!

    ReplyDelete
  59. + adusss.... comeyy sungguh.... sape2 ibu mengndong, boleh tatap muke nih.. untung2 kenan. +

    ReplyDelete
  60. Saya dulu comel macam ini jugak! Tapi dululah.. *ohh peqasannnn

    ReplyDelete
  61. masa preggy pun suka tengok mason neh.. tp yg kuor nyer cuma tang mata jer samer skit.. tak caya? tengok neh.. bolat ..
    http://mikhaeylrafaeyl.blogspot.com/2010/12/vote-for-my-aqiel-rafaeyl-muaahhh.html

    ReplyDelete
  62. mason mmg chomel giler2 kowt!!!
    mase tengok cte baby and me tu pown ase nak cubet jew pipi die bawak lari jauh2!! mesti besar nnty muke macam Nickhun 2PM!!!!! KAWAIIII!!!! ^__^

    ReplyDelete
  63. eh cik epal.. muke baby i pun de iras2 baby mason nilah.. klu cmtu nk try pkai kn sekup makbedah kat baby rifqi i lah..mesti sbijik hikhikhik.. promote baby sendri plak.. cute giler this baby mason..

    ReplyDelete