Friday, December 31, 2010

Alangkah indahnya hidup ini













lirik Alangkah indahnya hidup ini - Raihan


Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu
Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kukucup tanganmu
Moga mengalir keberkatan dalam diriku
Untuk mengikut jejak langkahmu

Ya Rasulullah Ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kami rindu padamu
Allahumma Solli Ala Muhammad
Ya Rabbi Solli Alaihi Wasallim ( 2X )

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kudakap dirimu
Tiada kata yang dapat aku ucapkan
Hanya tuhan saja yang tahu

Kutahu cintamu kepada umat
Umati kutahu bimbangnya kau tentang kami
Syafaatkan kami
Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu

Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Terimalah kami sebagai umatmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kurniakanlah syafaatmu


=========================

Hari ni aku feeling feeling innocent. sesuci lebaran gitu. Aku suka lagu ni. Dan semua lagu raihan aku suka sebenarnya. Paling aku suka lagu SESUNGGUHNYA. pergh memang best lagu tu. Tapi code dia tak valid pulak.

Lagu ni autoplay. Aku memang saja je nak cari lagu autoplay. Nak bagi semua dengar. Ni asyik layan lagu Indon aje. Nasyid pon nasyid Indon. Lagu daripada Malaysia pon not bad jugak apa.


Aku kalau hayati lagu ni betul betul memang boleh mengalir air mata. Hayati lirik dia. Sama dengan OST SYUKUR 21 tu. kalau dengar lagu tu, lagi konpom boleh nangis. ye ah dosa banyak sangat. tapi tak gheti gheti nak taubat. tau buat je lah


Aku suka Raihan. dulu masa zaman sekolah rendah, dulu time kaset faymous lagi. Mesti beli semua kaset kaset raihan. Naik je kereta nak pergi sekolah, pasang lagu Raihan. Nak pergi jalan jalan pon pasang lagu Raihan. dah siap hafaz semua lagu Raihan. Lagu Raihan pon memang semua best best


Raihan dulu jadi satu fenomena kot kat Malaysia ni. Siapa tak kenal Raihan dulu, kau tak payah dok Malaysia ah. Kau pergi dok Zimbabwe. Legend kot Raihan ni. Tapi bila dah start pecah pecah tu. Raihan dah makin tak menyerlah dah. Sekarang pon dah solo dah. Aku lagi suka kumpulan Raihan yang dulu dulu tu. best!


layan ah lagu ni. aku suka lagu ni. dan aku harap kau pon tiba tiba boleh suka lagu ni.


ok bye!

33 comments:

  1. Di pagi jumaat yg hening, sambil mendengar lagu. Pehh, menusuk gitu

    ReplyDelete
  2. slalu nangis kalau dgr lagu ni. serious. walaupun tk pernah jumpa Nabi Muhammad. Tapi kita rindukan beginda kan :)

    hebatkan CINTA tu?

    ReplyDelete
  3. mmg minat sgt ngn raihan...kalo ade pertandingan nasyid,mesti ade lagu kumpulan ni.. :)

    ReplyDelete
  4. best!
    set up new year sambil dgr lagu ni.
    sangat inspiring and calming! :)
    thanks cik epal! :D

    ReplyDelete
  5. Ha pas nie tolong remove lagu2 bagai kat blog cik epal yer... selalu pandai jer bagi Tutorial yer!!!

    ReplyDelete
  6. Tok T pun ada nyanyi lagu ni kan... Lagi mendayu2 dia bawak...

    Raihan mmg superb laa...

    ReplyDelete
  7. salam cik epal
    dah lama xsapa cik epal:-)

    ReplyDelete
  8. zaman kecik2 dlu bangga kot kaset raihan kne psg kt kete..hehe
    semua lgu2nye syahdu dan sgt bermakna...=)

    ReplyDelete
  9. Bestnye,dah lame takdengar lagu ni...
    dgr beribu kali pun tak jemu kan??!!
    =)

    ReplyDelete
  10. Sesuci lebaran secuci wajah bonda..sesuci wajahku...kihkihkih... Tq Allah Tq Allah Tq Allah. Subhanallah.

    ReplyDelete
  11. tertusuk jiwa hati getah !!! happy new year cik epal !!

    ReplyDelete
  12. Ya Allah sayunya dengar lagu ni.like like like.

    ReplyDelete
  13. even rina tak dengar nasyid sangat tapi lagu3 raihan ni memang dapat terima jugak la. sedap :)

    ReplyDelete
  14. suka raihan juga, dorang best ! pagi jumaat dgr lagu ni.. sayunye dan trase sedih pulak... :'| selamat tahun baru :)

    ReplyDelete
  15. hai cik epal. kita penah jmpa kat TS. hehe
    btw, mmg suka lagu ni. dulu pun byk koleksi kaset raihan kt umh masa zmn skolah rendah :)

    ReplyDelete
  16. sangat menusuk kalbu...tenang je bila dengar...

    ReplyDelete
  17. cik epal2, 1st tyme ni nk komen cik epal..hihi
    minat kite same.
    lgu yg minat pun same..hehe
    i loike raihan tooo.:)))

    ReplyDelete
  18. Ohhhh....sungguh terkesan di hati. Nak pulak, pagi2 Jumaat macam ni. Nak nanges pon ada. Insaf!

    ReplyDelete
  19. dalam banyak2 kumpulan nasyid..yg paling saye suke RAIHAN dgn RABBANI saje..lagu2 mereka penuh keinsafan..^_^

    ReplyDelete
  20. insaf sebentar bila membaca kat cni T-T...

    ReplyDelete
  21. dulu penah nak bawak lagu ni time pertandingan nasyid..hehe
    btw, hepi new year cik epal =)

    ReplyDelete