Friday, November 19, 2010

Tips tips bila putus cinta dan tips untuk lupakan pasangan kekasih


alooo siannya. Jangan sedih sedih ok




Ada sesiapa tengah putus cinta dekat sini? ye. anda telah memasuki zon yang tepat. mari sini aku nak bagi tips tips putus cinta. harap dapat membantu




1- Jauhkan diri kau orang daripada filem filem jiwang dan tangkap leleh . lagi lagi filem hindustan. Mahu berbakul kotak tisu premier habis karang. Cerita Adnan Sempit dan Halimah Jongang boleh tengok. Kabhie Kushi Kabhie Gham dan Kuch Kuch Hota hei harus dielakkan.




2- Perbaiki kelemahan dan penampilan diri. Kalau bekas kekasih pernah komen kau gemok. Exercise lah selagi mampu, bangkit tubi, buat sit up, sit down, ketuk lesung batu dan boleh tayang dekat dia satu hari nanti "hoiiii aku dah slim la. mana ada badan aku macam tayar MICHELLIN tu" tapi jangan la buat depan orang lain. nanti orang kata kau riak pulak



3- Sibukkan diri kau. Kalau kau tak sibuk pon buat buat je la macam kau sibuk. Tapi jangan sibuk jaga hal tepi kain orang pula. ini tak baik untuk kesihatan. Kes putus cinta kau pon tak settle lagi, nak sibuk hal orang buat mendee.




4-Sibukkan lah diri buat kerja bagi yang bekerja. Boleh lah buat overtime banyak banyak. Bila duit dah lebat dan mencurah curah terkeluar poket. Kau cari je la lain apa susah. kahwin terus. senang hidup tak payah susah susah nak pening pening dan weng weng kepala.




5- Lakukan hobi yang anda sukai contohnya membaca, menonton tv (tapi cerita hindustan dan jiwang karat harus dielakkan: rujuk point 1) boleh juga membuat bisnes menternak cipan. Nanti bila cipan kau orang dah besar besar godang godang. kau orang pon akan lupa dekat bekas kekasih. Cinta kau orang beralih pada cipan peliharaan pula. "alololo comelnya cipan aku"




6- Kau orang pergi mengadap cermin. Cermin diri dulu sehendak hendaknya. Muhasabah diri. Apa yang kau orang buat silap atau pon bekas kekasih yang buat silap. Agak agak tak jumpa jawapan. Kau orang tenung la cermin tu lama lama. Mengadap sampai esok pagi, kau orang buat la lawak gila gila lepastu gelak la sorang sorang





7- Buat buat gila kejap. Saja je la layan perasaan jiwa kacau tu kejap



8- Ambil hammer atau dalam bahasa jerman di panggil tukul besi. Ketuk kepala dua tiga ketul. Tapi AWAS jangan sampai pecah. Pastikan ketuk di tempat yang betul. kemudian bila kau sedar, kau akan rasa seperti bukan diri kau. Secara tak lansung bolehlah lupakan kenangan kenangan pahit masa putus cinta tu haaa.





9- keluarlah dengan kawan kawan lama. kawan kawan baru pon boleh juga. Cari kawan kawan yang boleh buat kau senyum dan ketawa terbahak bahak sampai tepuk tepuk lantai lebih afdhal. jangan keluar dengan kawan yang sama putus cinta dengan kau jugak. Karang tak pasal pasal dua dua ketawa terbahak bahak terjun bangunan pergi ke alam barzakh pulak. hehh.



10- Hari hari tulis surat untuk diri sendiri. Tulis lah apa kau nak tulis pasal bekas kekasih kau tu. Dah tulis kau sendiri jadi posmen letak dalam peti surat kau sendiri. esok tengok peti surat, boleh pura pura macam "eh! ada peminat bagi aku surat la" lepastu kau balas letak balik dalam peti surat kau. lakukan tiga hari dua malam berturut turut.Jangan tulis keburukan dan kebaikan bekas kekasih dekat blog, nanti semua tahu rahsia (eh!)



11- Agak agak susah sangat nak lupakan bekas kekasih kau orang tu. langgar je lah lori kontena. boleh gak membantu lupakan pasangan kekasih. tapi kalau patah kaki ke tangan ke kereta kau remuk ke sendiri tanggung la.




12- Susah sangat cari je yang lain. Kalau dapat yang lebih kacak/lawa daripada bekas kekasih kau orang tu boleh la lalu lalang tayang dekat depan bekas kekasih kau tu. act la macam "apa kau ingat kau tinggalkan aku, aku tak laku ke haaaa?" then lepastu tayang dekat jiran tetangga. lagi lagi depan makcik makcik kepochi. fuhhh memang seluruh pelusuk taman perumahan dan kampung kau tahu la kau dah ada pengganti. "anak si melah tu haa baru putus cinta dah dapat pengganti baru dah. pakai fair lady lagi. GENERASI HEBAT sungguh. mesti minum pati ayam brands tak pon mesti minum JUS MATE 5 dr ROZMEY RAMBUT STYLO tu" dialog oleh mak cik kepochi



cukup lah ini dulu. Nanti kalau ada lagi esok tiba tiba bangun tidur karang muncul idea. aku bagi tahu tips putus cinta part 2 pula. Sori la kepala aku miong sikit hari ini. Harap tips ini dapat membantu.






























yang atas atas ni merepek je sebenarnya.Itu hanya mukadimah. haha. Sesiapa yang putus cinta baca la ayat ayat di bawah ini.






Ketahuilah bahawa…

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak serupa dengan kita, supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak sama fikirannya dengan kita, supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak memahami keadaan diri kita, supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak sempurna, supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang sangat lain perangainya dengan kita, supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang banyak komplen itu dan ini, supaya kita jadi MANUSIA YANG HEBAT JIWANYA.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak penyayang, supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang banyak sombong dan bangga diri,supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yang kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samaada ia menjadi milik kita.

Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhan-NYA,dan meninggalkan laranganNYA.

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH ‘malu’ untuk menolak permintaan hamba-NYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepada-NYA.

Sabarlah sahabatku. Ceriakan hatimu. Kerana ALLAH itu sentiasa ada bersamamu selagimana kamu taat akanNYA.



Entri ni aku pernah buat dulu. Actually aku ada dapat soalan pasal putus cinta ni dekat formspring. So aku tempek je la sini lagi sekali. Lagipon tips ni untuk aku jugak. Biasalah tengah putus cinta. muehehe.Tak apa. REDHA saja. Mana tahu lepas ni dapat lagi handsome macam LEE MIN HO dan SETIA dekat aku. ngeee. ouh heaven. Alah nak frust frust menonggeng meneriap mencangkung semua buat apa. Ada jodoh ada lah. Semua ada jodoh masing masing. Percaya pada qada' dan qadar. Bercinta bertahun tahun bagai nak rak, kalau tak ada jodoh, tak jadi jugak. Aku just follow the flow je lah. ok ceria ceria  selalu everybody. beboiii =)


p/s: Aku tak suka lelaki curang. Enough said. Lepas ni nak buat entri tips putus selipar pulak. Ada yang nak tips putus selipar?

69 comments:

  1. whoaaaaa saya tak putus cinta, tapi sy nak amal kan petua ni boleh? hee~

    ReplyDelete
  2. WOAHHHHHHHH!!!!!


    senang2 tak payah bercintalah...kahwin dulu baru bercintalah..then takde dah nak putus2lah...kena pertahankan hingga akhir hayat itu baru betullah..


    - - -
    [Video] Apa kata Hitler Pasal Video Kes Comolot Baru-Baru Ni???

    ReplyDelete
  3. nice2!!
    err
    tips tackle hati cik epal xde eh?!

    =p

    ReplyDelete
  4. haha.i loike yg ketuk kepala dgn tukul tu.
    anyway, sesapa yg frust menonggeng bila putus cinta adalah loser!!!

    ReplyDelete
  5. looooooo..patut la rasa macam pernah baca..hehe..

    p tido p..bagi hilang miong2 pale tu..

    ReplyDelete
  6. pandai cik epal.. betol tuh..jgn pk sgt..wat dunno jer taww

    ReplyDelete
  7. hahaha ciyes lawak part last skali 2.owh maceh cik epal.dpt tips.yeayyy!!haha.

    ReplyDelete
  8. huhu...memang perit putus cinta ni...leh kurung bilik berhari2...tol x cik epal... :)

    ReplyDelete
  9. btl..info yg sngt berguna lah cik epal...

    ReplyDelete
  10. huhu..mmg perit putus cinta ni...leh kurung dlm bilik berhari2..tol x cik epal...hehe

    ReplyDelete
  11. tips ni cik epal penah buat ye?
    ketuk dengan tukul tu pun penah eh?
    hebat hebat.
    kepala tahan tukul ni.

    ReplyDelete
  12. terbaek la epal~hehehe
    nti ak ikot tips2 nie yea?
    klu berkesan bleh gak mtk tips ag kt ko nie..miahahaha

    ReplyDelete
  13. hahaha cik epal... cik epal... pandai ek nak kongsi sedih ngan orang lain.. good!!

    ReplyDelete
  14. hehe..bile tgk cite tu..teringat ade 1 cite p ramlee ni... ni kepaala bapak ko.ni kepala bapak aku...dialog dia...

    pd yg patah hati..pastiada yg lebih baik untuk kita nnt..kite??hehe..aku pon baru patah hati

    ReplyDelete
  15. Yeah!
    Terbaek la Cik Epal!



    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  16. cik epal..

    sgt best word2 tue..nk copy..boleykan..=)

    ReplyDelete
  17. tak suka gak laki curang.. lanting lelaki curang dalam jurang dalam macam jurang mariana.. dushh

    ReplyDelete
  18. lelaki curangnie sometime kne ajar balik or kenakan balik
    lagi2 duk hina tuh kan

    ReplyDelete
  19. Best gle la n3 ni. Mule2 bace tbhak-bahak gak tapi dh akhr timbul kinsafan. Kan stiap yg blaku ada hikmahnye. Kita hilang smethng Bole jadi tuhan akan mgantikan sesuatu yg lbh baik. ;p

    ReplyDelete
  20. tips putus selipar campak dekat laut la buat makanan jerung..pastu beli baru

    ReplyDelete
  21. cik epal nak copy yg ketahuilah bahawa.... tu bleh tak?

    ReplyDelete
  22. putus cinta,

    sometimes boleh jadi gila, sebab terlalu sayangkan someone tu.

    sebab tu sayang berpada-pada, ewah~

    yang part sesungguhnya Allah memang sengaja tu memang benar, Allah tahu dia bukan yg terbaik utk kehidupan kita di masa hadapan. Allah Maha tahu.


    Allah nak gantikan yang lebih baik, itu yg lebih utama~

    (mungkin lebih hensem, hehehe) =D

    ReplyDelete
  23. btl2... bila dah nikah bcinta lg best..kalau ada jodoh smbung gak nnt..buat pe susah2 pkir

    ReplyDelete
  24. teruk jugak penangan putus cinta ni

    ReplyDelete
  25. tips paling penting, JANGAN SEKALI2 BURUK KAN BEKAS PASANGAN.... sebab kita tatau MUNGKIN satu hari nanti kita berjodoh jua dengan dia.... tak malu nak jilat ludah sendiri....???

    ReplyDelete
  26. oh no. i ada repost entry lama. n tgk kat dashboard.. cik epal post the similar thing 3hours ago. haaaaaaha. =.=

    ReplyDelete
  27. camna aku nak lupakan kau ? ahahaha

    ReplyDelete
  28. tip yang sgt bergooonaaaa...!!!

    wooohhaa!!

    ReplyDelete
  29. ishh..cam tau2 je aku baru break..

    tp en, mmg terbaiklaa tips ko tuh!!tak tipu..terbukti keberkesanannya! :D

    ReplyDelete
  30. nisa A; boleh sajaaa



    imzainiey;



    sila buat tips ini. yang kat atas



    fitrihadi;



    haaa bagus jugak. kahwin la terus lagi senang =)

    ReplyDelete
  31. nurulfaridah;


    hehe cij epal :D



    iamnerves;



    coming soon. lalala



    isabelle;


    ouh memang loser. the biggest loser. haha

    ReplyDelete
  32. cik sha;


    tido kang bukan settle masalah. hehe



    tqah nasir;



    ye tengah wat dunno la ni. hehe



    fatul akrul;


    =)



    nabiela mohd zain;



    haaa sila lah amalkan tips ini

    ReplyDelete
  33. ini blog ayin;



    taknak keluar bilik dah :D



    s.u.r.i.a;



    =)




    general are yie;


    yang atas tu bagus kan? haha

    ReplyDelete
  34. misz beauty;


    ouh thanks =)



    noorafzan;



    tahu xpe. keras kepala ni. eh kepala keras



    eryati;


    buat lah. hehe



    nabiel;



    haaaa sila sila buat tips tips ni. penat aku wat tok ko nih :D

    ReplyDelete
  35. tuan din;



    tapi takde pon orang sedih. muehehe



    oong-ong;


    ouh baru patah hati ke? xpe. life must go on. hee



    admiral hafiz;


    =)

    ReplyDelete
  36. encik psychopath;


    just take it easy =)



    eastiharah;


    amek la =)



    ardinihumaira;



    siapa yang suka lelaki curang? xde nya



    cik nur;



    yang hina tu. prove je la kita tak macam tu. hehe

    ReplyDelete
  37. nia dhani nasir;



    yup. harapnya begitu lah. digantikan dengan lebih baik. waaa best best =)



    cik gallus gallus;



    beli baru je terus :D



    nazz@purple;


    amek la =)

    ReplyDelete
  38. dr cinta;


    tu diaaa dr cinta mai dah. hehe. sayang pada pada tu tol. kang kalau frust mahu bunuh diri. haha. dapat lagi hensem? wow best best heee





    chummy cliche;



    tahu xpeee

    ReplyDelete
  39. biela sapine;



    uihhh teruk'



    cikpia;



    yes betul betul penah gak wat camtu dulu. DULU. hahaha



    sarahunny;



    u repost entri putus cinta gak ke?

    ReplyDelete
  40. haah. bosan2 blogbasi. repost lah. then tgk u pon ada jugak. hr tu pasal awek cun. pheww. ada chemistry ni. jom kawen. hahahahha

    ReplyDelete
  41. melz;


    kau pehal nak lupakan aku? Aku harus diingati sampai bila bila tahu? hahahaha



    yutaka mushimura;



    wuhuuuu



    juliet;



    alolo baru lepas break ke? mana tahu terbaik? penah buat ke? muehehe

    ReplyDelete
  42. hahaha..best punya tips..
    neeysa pun x suka lelaki curg..fuh2...

    ReplyDelete
  43. melz;


    kau pehal nak lupakan aku? Aku harus diingati sampai bila bila tahu? hahahaha



    yutaka mushimura;



    wuhuuuu



    juliet;



    alolo baru lepas break ke? mana tahu terbaik? penah buat ke? muehehe

    ReplyDelete
  44. melz;


    kau pehal nak lupakan aku? Aku harus diingati sampai bila bila tahu? hahahaha



    yutaka mushimura;



    wuhuuuu



    juliet;



    alolo baru lepas break ke? mana tahu terbaik? penah buat ke? muehehe

    ReplyDelete
  45. sarahunny;



    waaaaa ada kimia ada kimia. hahaha. jom kita kawen lari kat siam :D

    ReplyDelete
  46. hahaha tips semua berguna utk sesiapa nak memudaratkan diri.. hahaha

    sy dulu frust tak makan woo.. berat turun berkilo2x.. skrg da bahagia sebab dah tak de pakwa.

    :D

    ReplyDelete
  47. neeysa;


    takde orang suka la pasangan dia curang kan?



    ain z;



    dah tak de pakwe ni kurus lah ea?

    ReplyDelete
  48. re-post ek cik epal ? macam pernah baca laa entry nie, hehek =p

    ReplyDelete
  49. encik tikus: aah repost. bagus la hang ni. ingat sume post kat sini. haha :D

    ReplyDelete
  50. lebih baik jgn bercinta , kawen terus lebh afdal . cik epal bila mahu kawen ?

    ReplyDelete
  51. hukhuk..nape wujud entry yg tepat kena kat dr sndiri btol2 pd hari ini..hukhuk

    ReplyDelete
  52. hukhuk..haah..kebetulan bukak blog cikepal..
    good for heart treatment..hehe..thanks for the tips=)

    ReplyDelete
  53. bagus la entry nie...boleh di jadikan panduan...

    ReplyDelete
  54. parmesan oregano memang cedap..selalu pilih yg itu

    ReplyDelete