Tuesday, November 30, 2010

Perbezaan perempuan cantik dengan perempuan tak cantik

Cantiknya LISA SURIHANI =)








Assume je lah dia ni tak cantik




beza perempuan cantik dengan perempuan tak cantik



Ni sentuh pasal couple dulu


@facebook


Kalau lelaki dapat awek cantik:


Perghhh kemain dengan information "in a relationship with Bedah binti Semon" (contoh la)


Dekat wall ni penuh ni hantar komen "miss you baby, nanti malam kita gayut ok", "I love you so damn much, you are my everything mwahxx", "Tadi kita keluar sayang terpakai duit baby lapanpuloh hengget, nanti sayang ganti bulan depan ok. bulan ni abang kering sikit la baby"


dan hape hape lah lagi komen komen depa ni.


Cuba kalau lelaki dapat awek tak cantik:


si awek add la boipren dia ni dalam facebook then si awek pergi komen dekat wall boipren dia nih. Time tu boipren dia pakai gambar Dr Rozmey buat profile picture. si awek tanya


"b.. thanks approve. B tak pernah bagi tahu yunk pon b minat dr rozmey?? hee"


Sekali selang 5 minit kemudian, si boipren pergi buang si awek dalam frend list, dan terus bagi mesej


"laaa yang pergi b yunk b yunk dekat wall tu kenapa? Ni dah cukup baik la orang nak approve ni"


Si awek try jugak la add si boipren ni, tapi hampa. Tak approve sampai la ni. Ye la. malu la dekat membe membe dapat awek tak cun. Mungkin nak mengaku single sampai ke tua. Dan mungkin nak cari awek cun melecun cantik mulus lain dari facebook. Tu la yang tak approve approve si awek tu. Dan awek pon mengaku dan sedar diri siapa. So suka hati la nak buat apa dengan facebook tu




@kereta rosak


Dating pergi taman bunga, si boipren bawak kereta, tiba tiba nak hantar si awek balik, kereta tak boleh start. Batery kong pulak dah. Lepastu terpaksa suruh orang lain hantar si awek balik rumah.


Kalaulah lelaki tu dapat awek cantik:


Of course dia cakap dekat orang tu "bang, boleh tolong tak hantar AWEK saya balik? kereta saya rosak la. batery kong"



Kalaulah lelaki tu dapat awek tak cantik:


"Bang, mintak tolong boleh? Tolong hantarkan ADIK saya balik"



wahhh terus jadi ADIK BERADIK ok. Hehh. Tak nak ngaku awek tu. Terus jadi adik. Ouh patutlah muka kita lebih kurang sama.


==================================


Ni mungkin masyarakat sekeliling selalu kata



@ pandai masak


perempuan cantik:



uihhh beruntungnya siapa dapat dia ni. Dah la cantik, pandai pulak masak tempe masak lemak cili api. Beruntung siapa jadi suami dia"



perempuan tak cantik:


Entah sedap ke tak lah tu apa yang dia masak



@ perangai tak senonoh


perempuan cantik:


Sayang seribu kali sayang muka dah cantik ala ala miss universe, tapi sayang kenapa la dia jadi macam ni? Kesian, harap dia kembali ke pangkal jalan


perempuan tak cantik:


Dah la HUDUH! Perangai pon HUDUH jugak. Bodoh punya perempuan. Kalau muka dah tak cantik tu, biar lah perangai semenggah sikit.



@ stylo


perempuan cantik;


Alaaa pakai apa apa pon still nampak bergaya. Dah muka cantik, pakai kain batik pon orang kata dia punya sense of fashion sangat bagus.



perempuan tak cantik:


" t-shirt tu tak padan la dengan kau. tak payah la pakai. Kau pakai la baju lain"


Kalau orang cantik, pakai boot pua chu kang pon takde hal kan? Orang mesti cakap dia berani atau pun Fuyohhh style baru nih!


@ pandai


perempuan cantik:


Untungnya lah dia. Dah lah cantik, pandai pulak tu.


perempuan tak cantik:


Muka dah lah macam tempoyak basi, BENGAP pulak tu

==============================

Ni pasal blogger pulak


blogger perempuan cantik:


Padan la follower beribu riban, cun siott awek ni. Indahnya ciptaan tuhan. harap hari hari dia tempek muka dia dekat blog


blogger perempuan tak cantik:


Kena lahirkan entri entri yang berkualiti atau kelakar, baru lah ada orang yang nak follow. Kalau follower beribu pon mesti semua pelik pelik apahal lah banyak sangat follower blogger ni



Blogger perempuan cantik tayang muka baru bangun tidur:


Alolololo sweetnya. Comelnya muka dia. Baru bangun tido tengah selekeh pon still cantik. natural beauty.


Blogger perempuan tak cantik tayang muka baru bangun tidur;


tebiat hape perempuan ni pergi letak gambar baru bangun tidur. euww dengan taik mata berkepul kepul. Tak selera aku nak breakfast cekodok ikan blis ni.


dan paaappp terus tekan tanda X di hujung kanan blog tu


=============================


Untungnya jadi perempuan cantik. Semua benda dia buat nampak baik. Dia pakai apa pon nampak cantik. Kalau lelaki mana mana tengok pon, mesti nak mengorat dan tertarik. Kalau perempuan tak cantik macam aku ni? ouh DUNIA INI TAK ADILLLLL!!!


Tapi aku yakin setiap kelemahan pasti ada kelebihan, dan setiap kelebihan, pasti ada kekurangan. Dan memang tiada siapa pon yang sempurna dalam dunia ni.


Kita selalu lihat apa yang orang ada, tapi kita TAK PERNAH LIHAT apa yang kita ada.


kan? Kita tak pernah nak kenal sejauh mana potensi diri kita. Memang lah manusia suka kan keindahan, kecantikan. Tapi lama lama orang akan menilai kecantikan dalaman jugak. dan kecantikan luaran tu tak de la kekal mana pon. Melainkan kau kak NITAAAAAA ok.


Walaupun kecantikan itu selalu menjadi kayu ukur manusia melabel itu dan ini.tapi bagi aku semua orang ada kecantikan tersendiri. Kecantikan terlalu subjektif untuk dinilai dengan mata kasar. Kalau kita kata kita tak cantik, macam kita tak bersyukur pulak dengan apa yang diberi. Dan kalau kita melabel label orang itu tak cantik, hodoh dan hape lagi lah. Macam kita menghina pencipta dia pulak kan?


So, bersyukurlah dengan apa yang diberi dan gunakan lah apa yang diberi dengan sebaik baiknya. Kalau dah cantik tu, jangan salah gunakan kecantikan awak tu sudah.


tapi tipu la kalau kau tak suka tengok perempuan cantik kan? (lagi lagi lelaki) Nak cari awek, mesti nak cunnnn aje. Menyampah!


ok bye!

154 comments:

  1. Appreciate what we have. :D kadang2 yg terbaik bagi orang lain, bukan semestinya yg terbaik bagi kita kan? ^^

    ReplyDelete
  2. tak lahhh..cik epal cantik ape..ecececece...malu2 plak ;p

    ReplyDelete
  3. yup.laki sukaa pompuan cun..
    agak menyampahlah.bkn semua org cun tuh bAIKK

    ReplyDelete
  4. cikmas sokong entry ni 100% wahai cikepal..mmg best..... :)

    yela kan...apa2 pon kne bersyukur pd setiap kejadian Allah...setaip perkara yg berlaku & djadikan olehnya ada hikmah....

    ReplyDelete
  5. realitinya mmg mnusia tetap camtuh T_T

    ReplyDelete
  6. hehe.. betul3 ! sepatutnya bersyukur je ngn ape yg Allah dah bagi kn? :)

    ReplyDelete
  7. sy canteqq..ada kesah org kate sy tk canteqq..hahahah =)

    apapon BEDAH BINTI SEMON TERBAIKK ahhh!!

    ReplyDelete
  8. yang cantik di puji. yang huduh di keji, padahal semua makhluk ilahi

    ReplyDelete
  9. hehehe..ape yg cik epal kite ni kate memang benar2 belaka...nice writing...

    ReplyDelete
  10. nasib baik i separuh2 (mean cantik x cantik) hahahhahaa :P

    ReplyDelete
  11. susah jugak jadi cantik dan susah jugak jdi x cantik.. so beserdahanalah

    ReplyDelete
  12. ak tertarik kt atas tu

    98 orang suka makan epal !

    pehhh .

    ReplyDelete
  13. best nya jadi perempuan cantik..hehe

    ReplyDelete
  14. TIBA TIBA TERLIKE ENTRY MCM NI.

    heh lelaki untung, muka macam rajagopal pun semua suka , semua follow tanpa kesah. tapi kalau awek tak cun macam megan fox mesti kene bersungguhhh sungguh naikkan blog.

    TAK ADIL LANGSUNG. GRR

    ReplyDelete
  15. yang blogger tu setuju!

    tp tak kisah la..masing2 ada kelebihan masing2 ^_^

    ReplyDelete
  16. betul la cik epal.
    kalau kalangan kawan2 pun, lelaki mule2 je suke kawan ngan perempuan yg nampak cantik, tp bile lame2 kenal, klu muke cantik hati busuk pun, tak boleh ngam jugak.

    eh 1st tyme komen. hee

    ReplyDelete
  17. huhu....cantik tu subjektif kot..tp sapa yg cantik tu adalah kelebihan.. bersyukur dengan apa yg kita ada. Guna kelebihan yg kita ada utk lebih mencantik kan diri kita... Cik Epal pun cantik dan Gebu!

    ReplyDelete
  18. hahaha, betol la cik epal... kita pon setuju dengan awak...

    ReplyDelete
  19. iskh2

    cantik lua tapi ta cantik dalam pun ta guna kan

    ReplyDelete
  20. Betul2...untung jadi perempuan cantik...tgk pun tak bosan..apa akan jadi dgn org macam saye ...nganga saja

    ReplyDelete
  21. entry kali nie membuatkan den insaff . tengs cik epal :p

    ReplyDelete
  22. naiceeee lah yang ni .i loikeeeeeee .mcm ni lah yang jadi dlm masyarakat kite sekarang hurhur ;D

    ReplyDelete
  23. semua nak jadi cantik sebab sikap manusia yang suka kecantikan..

    ReplyDelete
  24. cik epal, akak sangat bersetuju dengan entry ini....like like like and thumbs up dear...

    ReplyDelete
  25. pengalaman aku, ex-ex aku kebanyakan nak sorok status diorang dekat alam maya, sebab?

    kalau dah in relation nanti takde orang nak kawan, mcm haram kan...

    aku dah pernah merasa cani, yelah aku tau orang tak pernah puji aku hensem pun, tapi tidaklah sampai orang tgk aku sampai termuntah. so dalam definisi kamus, aku hanya lelaki biasa atau normal joe.

    dan kelihatan aku yg terhegeh2 nak sangat beritahu dunia aku ada awek. then baru aku sedar, cantik itu bukan di muka tapi di hati, sikap itu sendiri.

    cantik macam siti nurhaliza tapi perangai macam lady gaga, lupakan je la~! bukan boleh buat stok bini nak bawak jumpe mak pon.

    cantik macam cleopatra tapi mulut macam puaka or lagi busuk dari petai, lupekan jela.

    dan cantik kosmetik, percayalah tak kekal lama, one day kita semua akan tua. botox? brontok? vit c? anti aging? kuasa Allah, ada sesiapa berani lawan? tua jugakk~~!!

    p.s: aku cari yg sedang2 je, cari yg super lawa tapi hati sakit buat ape?

    ReplyDelete
  26. semua yang cik epal ckap tu betul. Semua laki akn cari perempuan yg cantik kot,cuma yg beza perempuan mcm mane yg laki tu define cantik pada dirinye... kalu definition setiap laki pasal cantik perempuan tu same jer,sorang perempuan je dlm dunia ini yg org laki kawen...Tuhan dah tetpkan pasangan masing2,jgn risau ea cik epal,cume yg beza cuma masa :)

    ReplyDelete
  27. ahha. serius entry nie lawak. HAHA. btw, sekarang nie memang laki pandang perempuan cun je. tak kata semua, tapi piratanya lah kan. takpa, kecantikan luar tak penting. dalaman penting. harap muka cun, perangai entah apa apa tak guna juga. dunia oh dunia :)

    ReplyDelete
  28. hehe, betul tu, tapi bengang pulak kalau bf dorang buat macam tu dkt gf dorg(kalau gf dorg tak cantik)

    eee.. rasa nak pijak2...
    ehehe, emo pulak.

    ReplyDelete
  29. saya setuju sungguh! :). as in like perempuan cantek itu everything. diskriminasi pun ada jugak.

    huhu.ini luahan hati seseorang yang bukan tergolong dalam golongan cantek. but still, saya bersyukur.

    ReplyDelete
  30. apsal entri sedih sangat nih epal? epal cantik kan?

    ReplyDelete
  31. i like . i likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee . thumbs up*

    ReplyDelete
  32. cik epal, sangat suka ini entry! ohh my :) saya setujuuu.

    ReplyDelete
  33. cik epal nih mmg pandai mengupas sesuatu isu tu dgn santai dan menarik skali...i like.....

    ReplyDelete
  34. setuju sangat. mmg kadang kadang terdetik dalam hati macam tu. ayat cliche...oh no wonder..biasa la orang lawa..

    ReplyDelete
  35. hahaha....100 setuju with ur post...
    tapi I category blloger yg xcantek..ngehehehe~
    http://mrsbifa.blogspot.com
    http://bifascollezion.blogspot.com

    ReplyDelete
  36. setuju sangatlah ngan cik epal..pape pon memang pempuan cantik yg org slalu pandang..puji..sume kat pempuan cantiklah..alah..cik epal pon cantik gak..comel jerk reen tgk..huhu

    ReplyDelete
  37. tak de wanita tak cantek, setiap wanita punya kecantikan berbeza, cewah~

    =)

    kan setiap ciptaan Allah tu indah? Mata manusia yg menilai punya pelbagai tafsiran. Seseorang tu ada kelebihan n kekurangan dia. Lebih dia tang sana, kureng dia tang ni pulak, macam tu lah sebaliknya. Sebab tak ada manusia sempurna walau pada zahirnya kelihatan AMAT PERFECT!

    =D

    ReplyDelete
  38. sume cik epal ckp btol..
    beauty is in the eye beholder:)

    ReplyDelete
  39. epal..
    hehee...
    sy pon ske pompuan cntik2 ni even sy pompuan..
    miehehhehe

    ReplyDelete
  40. haha...setuju sgt. bg sy yg xcntik ni bersyukur je dgn ape yg ada. mybe ada kelebihan sy yg xnmpk lg kn? hehe :D

    ReplyDelete
  41. kadang kadang pe yang kt tengok kat luar tu tak semestinye cantik kat dalam.

    tapi mentaliti orang kite SUKE TGK LUAR dari yang dalam.

    ReplyDelete
  42. tergelak baca hahahah. tgu entri pasal khayrany plak ah ;p

    ReplyDelete
  43. setuju sgt ngan entry ni..
    =)
    tp Allah maha adil..setiap org ada kelebihan masing2..
    cantek ke x, same je disisi nya

    ReplyDelete
  44. dah klik LIKE da..haha.. :D betol jugak info dalam entry nie..asal xcantik je, sume nak pndg hina...

    ReplyDelete
  45. hem, betul jugak.. kat mulut bukan main cakap, "ala, cantik tak pentimng, yang penting hati baik". Tapi hakikatnya, bila jumpe orang, mesti tengok muka dulu kan, ada shantek ka, tak da shantek..

    ReplyDelete
  46. cantik ke x cantik,...tu sume duniye je cik epal...syukurilah ape yg kite ade..pe owg nuc ckp,..g jln la dowg...molot manusiye xde moral mmg cm2...dye ngate pompuan x cantek,..mcm la dye(lelaki) tu nsem sgt kn...pk2xkn la..hee^^

    ReplyDelete
  47. part perangai tak senonoh tu,haha! :D

    tp blh apply balek kt lelaki jgk actually.mana yg hensem macho, buat hal rokok minum ape semua ok pulak, tp kalau yg buruk+rokok+minum lagi pulak mmg hancur & x pndg lah.. :)

    ReplyDelete
  48. perempuan cantik buat muka comot momot = selamba rock tak control cun

    perempuan tak cantik buat macam tu? buang tebiat.

    hmm.

    ReplyDelete
  49. HAHAHA sumpah nak tergelak part stylo tu..memang pn..orang cantik pakai boot getah pn orang cakap stylo :P

    ReplyDelete
  50. cik epal..
    eija share kat fb ye..tq :)

    ReplyDelete
  51. babe! i setuju. kalo lelaki tgk awek tak cantik, mmg tamau ngaku. main seronok2 je. ish, manusia2. :D

    ReplyDelete
  52. <-- x santek

    sedih sunggoh jadik pompuan x santek T__T

    ReplyDelete
  53. one word = setujuuuuu... beribu kali setuju (ok dah lebih one word) ^_^

    ReplyDelete
  54. yep in realiti memang suma orang pun tgk orang yang cantek.in fact i yg perempuan pun suka tgk perempuan cantek apetah lagi laki.

    and about the blogger tu.true!!kalo perempuan cantek merapu ntah ape2 ntah still berduyun2 follower tp yng biasa2 je tu alahai ciput je!

    yang penting kena ingat nobody is perfect n appreciate whatever we had now!

    ReplyDelete
  55. wah banyak betul lah apa yg cik epal cakap ni... ;D

    ReplyDelete
  56. nice entri nih!huhu

    bru je td ade pompuan post gamba bru bngun tido kat fb..kah3

    ReplyDelete
  57. stuju gile ngn entry kau ni cik epal...

    lumrah manusia yg suke kan kcntikan... aku sbgai pompuan pon suke tgok pompuan cntik...

    tp cntik cmne pon rupe, yg kekalnye kcntikan dlman.. =)))

    bersyukur dgn ape yg dberi, itulah adalah slah satu kcntikan dlman....

    cantik luar dan dlm plak adalah satu bonus...

    ReplyDelete
  58. semua orang pun cantik..cantik tu kan subjektif..kan cik epal??

    ReplyDelete
  59. betul2.
    paling best part blogger cantik & tak cantik tu.
    XD

    ReplyDelete
  60. name makcik saya. HAHA.
    tapi kan kan
    skunk kebanyakan couple kan
    bila gf chantek tp bf dye tak bape ensem
    bila bf hensem tp gf pulak tak chantek sgt
    HAHAHA.
    jarang jumpe yang sepadan memg susah. HAHA.
    mencari pasangan yang ikhlas dan jujur pown memg susah erm. HAHA.

    ReplyDelete
  61. kalau kita tak cantik dr pandangan manusia cukuplah kita cantik dr pandangan Allah..=)

    Pasni cik epal wat entri lelaki tak ensem pulah..ngehngeh..

    ReplyDelete
  62. lumrah, memang suka nengok yang cantik.

    ReplyDelete
  63. 100% setuju ngan cik epal yang best!!!

    ReplyDelete
  64. bab yg blogger tu klaka lah..hehe..
    tp sy yakin sy chantek..lol!!statement x leh blah.. :)

    ReplyDelete
  65. bla bla bla...

    siapa tak minat cantik??? gua nak tanye sikit.. ada orang melayu minat cerita series bangla?? setakat gua hidup ni takde lagi gua jumpa..

    series korea?

    berlambak lambak.. sebab diaorang putih gebu cantik dan bla bla bla..

    see??

    walau muka lu buruk sekalipun walau muka lu cantik sekalipun lu ttp minat yang cantik..

    ReplyDelete
  66. betul pe kate cik epal, bersyukur dengan ape yg melekat dekat diri kite ;D

    ReplyDelete
  67. betol la. bijak. bijak.

    orang cakap kalau awek cun, boifren tak hensem.

    naseb baek lah boifren aku tak hensem. hahaha

    ReplyDelete
  68. perempuan cantik selalu perangai hampeh! jangan kata yang buruk lagi hampeh plus hodoh pulok!hahahahhaa! eh terkutuk diri sendiri pulak, ekekek! :)

    ReplyDelete
  69. same goes to me cik epal. but my boyfie bukan x approve sbb x cantek ke hape, sebab takot kantoi borak dgn pmpuan lain, n that boyfie tu lagi suke pmpuan yg biase2 je

    ReplyDelete
  70. lelaki ! nak yang cantik je. dia muka cam patat kuali tak ape. heish!

    ReplyDelete
  71. apelllll :D yatiek ketawa bace.hehe.

    ReplyDelete
  72. yup..kalau yg cantik cmtu la..muka serabai pon org puji lawa..hehehe

    so..bersyukur la ape yg ada.cantik tu bonus.pndai jaga..okla..kalau takpndai jaga sia2 je anugerah Allah tu

    ReplyDelete
  73. hate discrimation camtu..semua manusia same je kot..

    ReplyDelete
  74. fuh..
    kalo daku....
    terima lah seadanya...

    hype cik epal
    pe kaba

    ReplyDelete
  75. cik epal..bg sy sy ske perempuan yg sedap mata memandang..:)

    ReplyDelete
  76. yup,bersyukur je la dengan hape yang kita ade ni.. :)

    ReplyDelete
  77. best entri ni..idea sendiri...suka point cik epal

    ReplyDelete
  78. betul ngan apa y disampakn cik epal ni. camna pun , terima lah diri kita seadanya. cantik itu subjektif. ^__^

    ReplyDelete
  79. haha betul tuh


    semua orang cantik

    antara dalam atau luar

    tapi yg terbaik dalam dan luar lah (:

    ReplyDelete
  80. setuju dgn cik epal!
    bersyukur dgn apa yg ada:D

    ReplyDelete
  81. [fitrah manusia yang sukakan kecantikan]

    LIKE untuk entry ni..;)

    ReplyDelete
  82. sy tak cantik pun..tp boipren rajin je post kt wall..hee~


    kalau hati da syg...sume pun nmpk cantek...

    ReplyDelete
  83. cik epal cantik apa? comel je. siyes ni! tak tipu. jadi diri kita dahlah. jangan kita jadi beauty without a brain. lagi tak senonoh tu.

    ReplyDelete
  84. cooool, pompuan cantik bnyk pompuan yg tersangat cantik skit yg penting jiwa & hati kene cantik

    ReplyDelete
  85. untung jadi perempuan cantik an. huu.

    ReplyDelete
  86. skrg ni byk manusia pk mcm tu...
    suke la cite cik epal ni... mmg kreative.

    ReplyDelete
  87. kalau suka tekan like. kalau x suka nak tekan ape ek cikepal? & serius aku x suka!

    ReplyDelete
  88. untungnya jd perempuan chantek..

    ReplyDelete
  89. nyaris2 gue ingat pic cik epal...
    lisa surihani rupanya..
    ehheee

    ReplyDelete
  90. penambahan..

    "org dah cantik suka cakap diri dia tak cantik..sebab apa? hahahaha!"

    pst sebab nak kena puji cantik dan cantik je lah...hihihi.


    epal,kau cantik je aku tengokk! sbb tu lag follower beribu..hehe

    ReplyDelete
  91. HAHAHA SENGAL DOWH...ORANG YANG PK CAMTU MMG OTAK BERMINDA CETEK ! HAHAH

    ReplyDelete
  92. setuju ngn cik epal la..huhuhu..kalo org cantik,haaa..nak aje baik2 n rapat2..cbe kalo huduh??kompem nak dok jauh2..tgk muka xmo..apatah lg blog..heeee.. ;p

    kalo org xcantik tp pandai bawak diri,saye solute!!! :)

    ReplyDelete
  93. hahahaha...comel lah entry ni :-)

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  94. Cik epal pun cantik pe??
    Hah!! tengok!!
    hidung tengah kembang tu pun cantik!!
    heheeh

    ReplyDelete
  95. cik epal..
    yang kisah kedua psl dr rozmey tue ada ke macam tue? contoh je ek? hehehehe

    ReplyDelete
  96. apsal camteak sangat entry ni??hahahahahaa*terasa!!!

    oke2...kte bersyukur dgn apa yg ada...

    ReplyDelete
  97. ok.untuk sekian kalinya.......selalu jadi org terakhir yg mengomen..........


    takmengapa chantik atau tidak.yang penting hati budi yg chantik. Betul tak cik epal??

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  98. Cantik akan pudar walau cuba dipertahankan, tapi akhlak itu hiasan yang kekal pada diri seorang wanita.

    @iLuvIslam

    ReplyDelete
  99. suke n3 ni :) penulisnya pon kategori cantik pe...

    ReplyDelete
  100. heee..........i like larh cik epal...pandai sangat!

    ReplyDelete
  101. hahaa cool la entri ni!! tapi mmg betul pon gitu. btw, utk yang rasa diri kurang cantek tu just be urself. tingkatkan diri dgn berhemah jgn nak over plak smpai org meluat!! org kurang cantek tp kalo prangai elok mmg org salute la!!!

    ReplyDelete
  102. ahaha..sungguh lah tepat dan benar ;p

    ReplyDelete
  103. eh betul lah..setuju dgn cik epal

    org cantik ni wat apa pon nampak molek jer tp tak bek r judge org camtu kan

    tapi tapi...cik epal comel lar..stylo lagik *tepek gmbo bebyk ekk :)

    ReplyDelete
  104. eH,mN aDa ppuaN hoDOh..kLao ppuaN cntiK mN puN,bkaN suMe orG tgK dia cntiK..n kLao ppuaN hoDoh,bkaN suMe oRg tgK dia hoDoh..sBb to suMe orG jdoH nya dtetaPkan :-)
    Lagi puN kecantikaN kaN sLah saTu faKtor piLih isteRi,baRu bkekaLan..keKeeke

    and yG psaL exaMpLe paNdai..exampLe Lain ikuT tajuK kLao ppuaN xcntiK..knaPa yG exampLe tO xikuT taJuk..

    sPtut nye "muka dah la mcm tempoyak basi,nasib baik la pandai"..chiLL
    *komeN spoSen

    ReplyDelete
  105. i say,rmai nye komentar...
    si cantik kalu tgk dkat2 mst x cantik...o_0

    ReplyDelete
  106. bagus entry ni. setuju.hehe. tergolong dlm ppn x cantik.hahaha

    ReplyDelete
  107. @Shukjessa

    proMote dRi brO..heHehe
    waH,ex2..rmai tul..kira ensem ar to,humble plax..

    ReplyDelete
  108. haha...btol sgt lah tuh..empunye blogger ni lawa kn ?.. mesti rmai org ckp kt awk mcm mne org lawa dpt :) heee

    ReplyDelete
  109. biasala
    tapi skang ada jgak yg mula sedar kan bahawa kecantikan tuh tak menjaminkan apa2
    ^___^

    ReplyDelete
  110. I setuju sangat-sangat.
    Kalau perempuan cantik,normally i tengok dorang akan kawan dengan orang-orang yang cantik je.

    ReplyDelete
  111. pic no 2 tu cantik apa...wiwit!!...hahaha

    ReplyDelete
  112. betul. orang cantik, suma pandang. puji. nak jdi kawan. cuba muka tak cantek, ada jerawat, parut ke wateva, hitam. di kutuk aja.

    ReplyDelete
  113. ecece.

    u cantik lah cik epal. :))

    ReplyDelete
  114. peh, entry ni bagus.. memang orang cantik banyak kelebihan, dilayan lebih dari orang yang kurang cantik (takleh cakap tak cantik kena cakap kurang cantik eheh) tapi, kena ingat masing masing ada dugaan masing masing.. ada kawan baik sy tu, cantik sangat, tapi selalu jadi mangsa fitnah orang yang nak kan dia tapi dia kawin dengan org lain.. sampai bapak mentua dia pun nak ngorat dia sampai mak mentua dia nak cerai berai.. dia tak buat salah pun.. hanya sebab dia cantik je.. so bersyukurlah kalau kita tak cantik sangat..

    ReplyDelete
  115. quote tu kan teringat akak kat omputih apa ntah yg lahir cuma ada badan je. Tangan tarak, kaki pun kecik giler. Tapi cemerlang terbaek dari ladang sungguh. Tang mana nya cik epal tak cun? Cun je. Cantik tu subjektif kan. kat Afrika Selatan tu ramai je yg cun, ramai je yang kawin..

    ReplyDelete
  116. cantik ke tak sepatutnya tak jadi isu sangat,fikir la cantik atau buruk datang dari tuhan.Jadi bersyukur lah tak perlu hina orang cantik atau tidak,lelaki mahu perempuan tak perlu malu kalau dapat awek/bf tak cantik,biar muka tak cantik,hati cantik,itu bahagia dicari :)

    ReplyDelete
  117. love dis en3..

    btw.. dis is a reality.. we cant run from dat..

    ReplyDelete
  118. dh lumrah manusia mcm tu..
    kdg2 kesian sgt kat org yang x berapa nk cantik ni.. mcm didiskriminasikan je.. =_=

    ReplyDelete
  119. wahaha.makan dalam ni tapi betul jugak kan? :)

    ReplyDelete
  120. Cik Epalllll.. Bagaimana pula dengan lelaki hensem dan lelaki huduh cam saya nie :(

    Cipta satu entri mehhhhhhhhhhhhhhhh!

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
  121. 100% agree. memang lumrah dunia, yang cantik akan di beri perhatian lebih. tapi dont worry be happy!!
    suka bangat entry ni!!

    ReplyDelete
  122. ape yang boleh di katakan, don't judge a book by its cover'..sebab rata2 pompuan cun yang i kawan n kenal semua perangai cam hampeh..tapi tak semua la..

    ReplyDelete
  123. suke entry ni . setuju setuju =)

    ReplyDelete
  124. like this post...betul sgt2...but cntik ke xcntik ke sume ada hkmahnya..kn3 =)

    ReplyDelete
  125. kenape laki hensem kkdg dapat awek x cun n vice versa??? hehe

    ReplyDelete
  126. ya ya.. saya sokong.. lelaki memang macam ni.. busuk tul..

    ReplyDelete
  127. :D Heheh.. dah follow dan klik Nuff ads kamu!

    http://bloginbm.blogspot.com/

    ReplyDelete
  128. cik ila mcm penah baca entri sebijik mcm ni..tp kt blog lain...gmbr pn sebijik...ade org copy cik epal punye entri rasanya ni..

    ReplyDelete
  129. cik epal cntik la..gojes lagi..huhu :D

    ReplyDelete
  130. hahahha!!
    best2...
    menariknye entry...

    ReplyDelete
  131. hahaha bg la link org tu cik epal bole nk komen sna skali =))

    ReplyDelete
  132. yang laki pown satu semua nak pilih yg cantik2
    agak-agak ar nie yang panas nie

    ReplyDelete
  133. tapi pompuan yang ko suruh assume tak cantik uh
    perghhh muke dye lawa sungguh sangat lawaaaaa
    sedap hati aku memandang sampai rase nak hempuk2 je muke dye cantikkk

    ReplyDelete
  134. rupa tu xkekal pun..kalau dpt psgn ada rupa tp perangai hampehs pn tah ape2 jgk..

    ReplyDelete
  135. aah la :))
    laky law awekkx chantek komaen ag :))maen up2 ag
    tembakkk jerp laky cm uh :))
    pastu yg sestgh lu lakss muke xbpe nk okie tp nk cary yg vavavommmm...
    sungguhhh xadil :((
    ngheheheh~~

    ReplyDelete
  136. best la entry nie :)..chek suka hihi

    http://iamsyazwani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  137. betul2..perempuan chantek selalu untung kan
    selalu disukai ramai

    awak nak tanya camne nak buat LIKE di setiap entry ni???
    xpandai la..

    ReplyDelete
  138. mmg btl pon yg cntk tu diberi lebih kelebihan.. tp caye la bukan mudah nk jaga isteri yang cantik byk dugaan. sbb tu pempuan cantik kbykkan kawen ngan org kaya... klau x kaya jwbnye bye2 la...haha

    ReplyDelete
  139. cik epal .
    sy suke entri niyy !!!
    hehehe ;p
    untonglar sape yg dilahirkan cantek cam bidadari tuhh .
    huuu .
    sy pun tak cantek gak .
    bestnye pat jadik pompuan cantek tuhh
    jelesshh okay ;p

    ReplyDelete