Monday, November 22, 2010

Marilah kurus bersama cik epal. Tips kurus yang tak berapa nak tips sangat lah

Megan Fox

Ingin berbadan seksi seperti Megan Fox?



Scarlett Johansson
Ataupun seperti Scarlett Johansson?


Cheryl Cole

Atau ingin sekurus Cheryl Cole?

Jessica Alba

Atau seseksi Jessica Alba?

Marisa Miller
Mungkin cutting model seperi Marisa Miller?


Susah betul la nak cari gambar depa yang pakai baju sopan sikit. Sume hat hat macam tak reti nak pakai baju. Singkat sana, terdedah sini, terbukak sana, terjojol sini, terbelah sana, hehh batal air sembahyang aku tengok gambar depa ni. Ni antara gambar yang agak sopan la sikit. Yang lain menjolok mata sangat. Harap depa semua ni baca la blog aku. Supaya berpakaian sopan di masa akan datang. Semua dok nak tunjuk aset. Simpan sorang sorang sudah la. Kecoh betul nak tunjuk dekat semua orang. Tak faham aku depa ni.


Ok aku tak nak la pakai seksi meksi macam dorang ni. Sungguh tak cool. Menambah dosa aku lagi ada. Dah la sedia berbakul bakul dah. Tak sanggup nak tambah lagi lapan bakul. Cukup cukup lah ni. Tapi nak kurus la jugak macam depa ni. Perempuan memang macam ni kan? Mulut cakap nak kurus. nak kurus! Tapi makan tetap melantak macam orang gila tak pernah makan lapanpuloh tahun.


Tapi betul ni. aku memang berkobar kobar gila gila ni nak kurus. Semangat satu Malaysia mungkin. So, jom la kita menguruskan badan dengan membakar lemak lemak yang ada. Hoyehhhhh~ *semangat berkobar! sambil kibarkan Jalur Gemilang. Amboii semangat habis ni nak kurus. Kemain la semangat tu kan.


Jom kawan kawan! Marilah kita singgah di gymnasium! Chalo mera bete *maksudnya "jom kawan kawanku yang comel"




Best ni. Ala ala treadmill




Sekali ROSAK la pulak. Tak pe la. Kita cari menatang lain pula


Haa ni best ni. Konpom buat tiga puloh minit leh kurus ni.


Tapi Hampa luluh hatiku. Rosak jugak =(






Haaaa! Menatang ni best jugak. Boleh feeling feeling main basikal dekat taman permainan. wee~









Tapi tapi tapi Rosak jugak baiiii



Jumpa pulak menatang ni. Benda alah ni tempat buat sit up tuuu

Perghhhh ROSAK jugak.



MACAM MANA AKU NAK KURUS NI????????????!


Oh! Baiklah. Harap harap peralatan ini cepat sembuh ye.


Tikar terbang dan bola bola api


Tikar terbang dengan bola bola api ni sajalah yang dapat membantu sedikit sebanyak untuk kurus. Nasib baik lah dekat depa ni tak de letak menatang "ROSAK" tu jugak. Tapi aku agak buntu jugak nak buat apa dengan bola bola api ni. Nak main batu seremban kah? (tiba tiba rindu nak main batu seremban, lama dah tak main) Tikar terbang tu ada la jugak guna sikit sikit. Baring baring jap atas tikar tu, tapi bukan work-out. Last last tido atas tikar terbang tu. Macam mana la aku nak kurus. Kira ok la kan. Semangat nak kurus tu ada dah. Tapi dah barang semua rosak. Bukan salah aku lah kalau tak kurus kan. Barang semua rosak, macam mana aku nak kurus??????????



Actually aku nak bagi tips nak kurus, tapi tapi tapi aku pon gemok, nak bagi korang tips nak buat mendee. Tunggu lah badan aku macam Megan Fox dulu, baru bagi tips. *nak Megan Fox aje. Dan tunggulah gymnasium ni dah baik pulih. Mesti hilang doploh kg nanti. wahh kemain kau cita cita dan azam nak kurus tinggi betul





p/s: Siapa ada tips nak kurus? Meh la share meh. Aku pulak yang mintak tips dekat orang. Bukan aku yang bagi. muehehe Marilah kita sehat dan kurus bersama sama.Jangan kedekut ilmu, nanti kau gemuk balik woh. lalalaa~

134 comments:

  1. wakakaka.....ingat betul2 tadi.
    sume rosak.ish3..

    cik epal, iqa diet mkn nsk sekali semggu. sebulan dah turun 5kg. :P

    ReplyDelete
  2. Yaallah..hampir terlupa pasal blog cik epal yang popular nie. so nak lepak lama2 kat sini. hehe. :)

    p/s : nice entry cik epal :)

    ReplyDelete
  3. giler kejam ahh..semua rosak.
    hmm..tips akak senang je.
    makan la berbakul2.nanti kawin, mengandung, masa berpantang tu all out la. hahaha

    p/s: sib baik akak mkn byk2 pun x gemuk.hehehe

    ReplyDelete
  4. jgn makan nasik di malam harik......woohaaa..

    ReplyDelete
  5. ehhh, minum air masak sebaaaanyak yg mungkin, n nanti memang selalu buang air kecil. tapi memang menjadi :) . satu lagi, JANGAN ok, JANGAAAAAN makan malam! kalau lapor gak, minum air yg boleh buat perut kenyang seperti low fat milk, or makan wholemeal bread. tinggalkan nasi, makan lauk SAHAJA n amalkan joging :).

    haha, memang menjadi kalau ade disiplin. :pp. tapi saya x pernah ade disiplin :p

    ReplyDelete
  6. puasa la. bru la bleh cantek macam aku. keh keh keh.

    ReplyDelete
  7. npe nk kurus2 ni cik epal?
    chubby la comel
    chubby la sihat
    chubby la mantap
    kaaan?

    ReplyDelete
  8. jgn makan nasi..dan naik opis tingkat 17 pakai tangga..kurus ar..

    ReplyDelete
  9. gym mane ni sume peralatan sakit jee ..
    xpe tido punn boleh buruss ape .

    ReplyDelete
  10. ape yang org tau makan still mkn..jgn ditinggal..
    breakfast,lunch,dinner jln aje..tp most important kuantiti mkn kurangkan..kalau nak mkn nasi..satu senduk sudah..tapi sayur and ikan kasi byk mkn..
    tak gune kalau tak mkn berhari-hari..tu bukan mengurangkan lemak..tapi mengurang air dlm badan

    ReplyDelete
  11. aku pun gemok jugakk..beriya baca entri ni nak tips ko bg cik epal..sian kat aku..huhuhu..

    ReplyDelete
  12. berharap semua peralatan itu cepat sembuh..sekian adanya..

    ReplyDelete
  13. kalau dah suma peralatan rosak tutup jelah dulu gym tu. ish.

    ReplyDelete
  14. pasal kalori, tahu macam mana nak control calori senang nak kurus

    ada alat timbang yg boleh tahu pasal berapa kalori kena ambil dalam sehari ni, nak tahu? wahaaa =)

    ReplyDelete
  15. minum jusmet. *auwww* HEHEHE :D

    ReplyDelete
  16. rosaaaaaak aje, tu diaa penghalang kakak epal~ =D

    ReplyDelete
  17. haha...tujuan murni nak kurus tergendala..hehe

    ReplyDelete
  18. kejam giler gym tuu semuanye rosakkk..

    ReplyDelete
  19. kalau treadmill murah dah lama beli adikku sayang~

    uhuks~

    ReplyDelete
  20. xmakan nasi satu hari buleh turun 2 kilo wooo!!!!

    ReplyDelete
  21. makan lah jus mate 5 dari dr. rozmey. haha. ;)


    My latest entry : Invisible Man Memang Wujud !

    ReplyDelete
  22. beli je benda yang gegar letak kat perut tu...hehehe

    ReplyDelete
  23. hehe...terbalik kot

    nak kurus senang jek, jgn mkn mlm pastu kurangkan mkn nasik, pastu rajin pose pastu bersenam 3x seminggu pastu kurus ar...*tp den tak buek ponggg tehehee...

    ReplyDelete
  24. hahaha lawak lawak..serius ke sume alatan gym tu rosak? dasyat gilo camtu..kiki..

    ReplyDelete
  25. Sangat teruja untuk kurus tapi lemak-lemak dalam badan ni terlalu degil untuk pergi....shoooooh pergi lemak-lemak oiiii...

    ReplyDelete
  26. xde tips ponnnn... gwa pon nak kurus gakkk... hihihi... ari2 bercita2 nak diet, tp diet nye tak jugakkkk.... xpe, asalkan ade cita2... hihi

    ReplyDelete
  27. amende la tmpt tu sume rosak, baik tutop je.. huhu..

    ReplyDelete
  28. tips kurus dni...
    makan je sampai puas hati... gerenti kurus punya.. heeeeee lariksssssss

    ReplyDelete
  29. haha..org gmux nak kurus,yg kurus nk gemux..tips kurus sy ialah makan jer apa sy nak makan pasal bdn sy susah nak naik. huhu.apesal la liat sgt berat ni nk naik. sy nie nk tmbh berat bdn..ngeee..cik epal wat tips nak tmbh berat la..keke..

    ReplyDelete
  30. haha. ada orang cakap minum fenugreek berkesan tapi menyebabkan tumbesaran payudara

    ReplyDelete
  31. semua rosak mende kat gym tu camne nak kurus ni...
    pergi joging pusing2 tasik la
    10-20 round sehari..confirm kurus
    siap terdehydrate lagi....

    ReplyDelete
  32. yer ker rosak tu..kot2 dengki tak bagi orang guna..hehehe

    ReplyDelete
  33. melampau semua punn nak rosakk

    ReplyDelete
  34. jgn mkn benda manis2. nak makan 100kg pon takper asalkan kurang manis.

    tp kan, lg satu lahh...

    kalo kite mkn jep tnpa pk kite gemok or kurus konpem takder hal.
    tp bila pk itu yg jadik hal. so.........
    LU PK LA SENDIRI... ngeh2!

    ReplyDelete
  35. hahahaha.
    serius rosak ker ko yg letak note tu..?

    cik epal!
    lai2..nak minta pendapat
    http://akusayangkamuu.blogspot.com/2010/11/kalau-cakap-tu-bawa-bawa-lah-cermin.html

    ReplyDelete
  36. cik epal..kat blog saya ada tips kurus..hehe=)

    ReplyDelete
  37. Miahaha..semuanya bakal ROSAK, nanti bile g lagi skali TUP TUP, "Harap maaf, peralatan di sini semuanya ROSAK, sila sabar menunggu sehingga semuanya pulih seperti biasa"..habis gugur niat nak badan sexy macam megan fox..~heee

    I need tips naikkan berat badan..hoho..help help

    http://myravea.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. wakakaka , sit up tu pun rosak? HAHHAHA

    ReplyDelete
  39. Sian kat cik epal susah2 cari gambar diaorag yg sopan tuk kitaorang...
    sebenarnya kitaorang tak kisah / kecik hati pun kalu cik epal letak gambar diaorang yang hot2, terbonjol2, dedah2 tu..
    betul kitaorg paham... susah nak dapat gambar yg cool2..

    ReplyDelete
  40. -.-" wt abish duit jerk masok gym tp xley men!!!!


    er...tips nk gemok xderk ker???penat ler mkn, xgemok2!!!

    ReplyDelete
  41. hahahaa kalau semua rosak,pergi kuruskan badan dkt restoren je lah nak cik epal ? kahkahkah
    lawat blog kite tau ;)
    http://www.yourvinylmonster.blogspot.com/

    ReplyDelete
  42. keh keh kehh.. perempuan gemok la best.. har har har

    ReplyDelete
  43. hhahaha..
    sume mesin rosak...serupa takpayah open gym tu..

    tips buncitkan perut macam buah epal sy tau...
    cik epal nak?!..
    lala~

    ReplyDelete
  44. uhuhuhu... pelakon sne kne kurus, sbb saiz baju sponser sme kecik2... uhuhuhu

    ReplyDelete
  45. lau depa baca pon depa xpaham cek epal oi..translate BI siap2 baru depa paham..heheh

    jum lwn baru soromban.. =D

    ReplyDelete
  46. eh typo lak..

    *jum lawan batu soromban.. =D

    ReplyDelete
  47. cik epal ni dok uia pj kah??kerna gym itu seperti di gym level 8 di sini.hahaha.kebetulan kot~

    ReplyDelete
  48. @Puteri Iqa Izyanfuihyoooo tak makan nasi. tapi makan ape?

    ReplyDelete
  49. @ed shahir tak de la popular mana pon tapi kalau nak lepak lama lama silakan =)

    ReplyDelete
  50. @isabelle alllaaa nak tunggu berpantang mengandung tu lama lagi la kak. hehe. waaa bestnya akak makan banyak banyak pon tak gemuk. jelesss

    ReplyDelete
  51. @nazirafarahinomar


    alaa awak tak buat pon tak apa. awak bukan gemuk pon. hehe ok je kurus je tengok. muehehe.



    minum air tu buat dah. berbotol botol minum. asek nak g toilet je. huhu. tapi if minum susu je. tak makan, lapo gak nanti

    ReplyDelete
  52. @Mell Aziz


    aku tahu la kau cantik. eheh. dah macam pelakon korea dah sekarang

    ReplyDelete
  53. @ika~~


    tapi tak nak la chubby sangat. saya ni chubby melampau dah ni. huhu

    ReplyDelete
  54. @Nazz@Purple

    baru naik tingkat lapan, dah mati kejung dah

    ReplyDelete
  55. @Cik Gallus Gallus kalau tak makan hari hari, tapi minum air hari hari boleh? hee. kena makan ikan ea? ayam gemuk ea nanti?

    ReplyDelete
  56. @♥CIK SHA♥

    alololo sian dia. takpe. baca komen komen kat sini. membantu gak depa ni

    ReplyDelete
  57. @Fina Fento


    tu lah harap sihat la seperti sedia kala

    ReplyDelete
  58. @deatH_luVer bukan gym yang kejam. bebudak yang guna ni yang kejam

    ReplyDelete
  59. @LORD ZARA 札拉 tahu xpeee. kalau murah, boleh letak seploh dalam rumah

    ReplyDelete
  60. @ahmad endo mahal ahh benda tu. t perut jr krmpis. yang lain sume kembang

    ReplyDelete
  61. @meowwmania gaya macam buat je. heee. nak bersenam tu yang payah sikit tu

    ReplyDelete
  62. @Nadia arRumaisha


    tahu xpe. suka sangat dok melekat lemak lemak ni

    ReplyDelete
  63. @Iqin tu lah tali skipping ada ni. tapi main nya harammm

    ReplyDelete
  64. @mier@merr ritu kurus. sekarang gemuk balik. huhu

    ReplyDelete
  65. @AISHA SAAD yeke? kalau pk sangat leh gemok jugak ea?

    ReplyDelete
  66. @Aiza Syahida serious rosak, tak de tipu tipu punyaaa

    ReplyDelete
  67. @myravea tahu xpe. tak dapek la badan macam megan fox ni. huhu

    ReplyDelete
  68. @myravea nak naik lagi senang. makan tido makan tido je la. heee

    ReplyDelete
  69. @wannurfazrini ye sit up tu pon rosak. tempat nak handle kaki tu

    ReplyDelete
  70. @eiffel bagus la macam tu. orang nak kurus, dia nak gemok pulakkk

    ReplyDelete
  71. @cik kia tu makin menggemokkan diri namanyaaa

    ReplyDelete
  72. @iamnerves taknak! taknak tips buncit buncit ni

    ReplyDelete
  73. @Gee Jah Noor malas lah. biar depa translate sendiri. muehehe jom la lawan batu soromban jommmmm

    ReplyDelete
  74. jangan jeles cik epal..anna raffali mai blog nuh...hahaha..pinjam nama jap kat entry nie

    http://hazrilhafiz.blogspot.com/2010/11/emma-watson-dan-ana-raffali-lawat-blog.html

    ReplyDelete
  75. Sentap! Hajat nak kurus yang tidak kesampaian.. Ada jer kekangan kan! Hahaha!
    Alasan!!! ;p

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    ReplyDelete
  76. hurmm...swimming boleh kurus.dgn syarat swim betul2 buat lap, bukan sekadar main2 air. Lagi satu lepas swim jgn makan.yg ni yg paling susah nak buat.sbbnye lepas swim tahap kelaparan dia memang melampau T_T sbb tu sy susah nak kurus.

    Tapi swim boleh buatkan body cik epal sexayyy~
    hahaha...

    ReplyDelete
  77. @HafizRahman.com paham pulak si emma watson tu bahasa melayu?

    ReplyDelete
  78. @||| PöJìé PööH ||| tu lah banyak betul kekangan ni. mana tak sentap!

    ReplyDelete
  79. @Sophie Al-yahya uihh memang agak susah la. lepas swim kan kita salu nak cari makanan. heee. yang part body sexy yang suka tu. hehe. leh dapat macam megan fox tak?? haha

    ReplyDelete
  80. cuti2 ny ssh la nak kruskn bdn
    byk dugaan
    da mcm burger double cheesse da prot mira ny
    haha

    ReplyDelete
  81. jommm..kte men kalah mati ek..hehe

    ReplyDelete
  82. haha. tau pun ko. mak aku mmg asal korea.. minat gile 2PM. haha

    ReplyDelete
  83. @..nOWa.. haha gym tu tak sengal. tapi orang yg guna gym tu yg sengal

    ReplyDelete
  84. @mira.una double cheese burger?? waa sedap tuuuu. haha

    ReplyDelete
  85. @Syima Syaz menari?? alaa tak reti la pulak. eh! nape tak boleh baca blog akak ea?

    ReplyDelete
  86. @Gee Jah Noor bahaya main kalah mati ni. kang mati betul betul cane?

    ReplyDelete
  87. @Mell Aziz mak kau asal korea? yelah yelah aku percaya. kau letak la 2pm ke 3pm ke 3setengah pm ke. aku tetap tak tahu tu siapa. hehe

    ReplyDelete
  88. cik epal: ha3...dh sume rosak....camne nak kurusnya!

    ReplyDelete
  89. @azzey hahaha tahu xpe. terbantut niat nak kurus woh

    ReplyDelete
  90. huhu tak tahu nak jawab macamana..lebih baik tak payah main lah..heeee

    ReplyDelete
  91. @Gee Jah Noor kita main ice skating la jom! *tiba tiba

    ReplyDelete
  92. wahhhh lg best tu..kt sunway piramid eh? hehe..*tiba2 jgk..
    oh ye, spnjg perkenalan kite ni akak xtahu pulak cik epal ni tggal ktne..hehe...
    cik epal org mana ye?

    ReplyDelete
  93. @Gee Jah Noor

    haaa ye ye kat sunway! hee. tapi kita tak pernah pon main. muehehe. orang shah alam je =)

    ReplyDelete
  94. owh shah alam ke..dekat lah ngn ict kn..
    akak ni jauh..kedah mari..haha

    akak penah main masa kt ums dulu..tp xde ais punye..tu pon jenuh sakit badan..asyek jatuh je..huu..

    ReplyDelete
  95. @Gee Jah Noor ouh orang kedah rupanya. heee. dekat gak la dengan ict. tapi penah g sekali je. ramai orang la sana.


    kat ums ? aik ? ice skating macam mana tu takde ais?

    ReplyDelete
  96. ahaha..tu la pelik..xingat dh nama tmpat tu..tp ada tulis skating..lantai die licin la..cume xde ais..

    masa ngah stadi dulu la gi main kt ctu..bukan kt dlm ums..hehe

    ReplyDelete
  97. @Gee Jah Noor ouh kalau lantai licin boleh la. ingatkan main atas lantai je tadi. hehehe


    kalau dlam ums ada ice skating memang gempak lah! haha

    ReplyDelete