Wednesday, May 12, 2010

siapa takut HANTU boleh baca entri ini. kalau tak takut hantu pon boleh baca jugak.

Cara mahu handle hantu ni PENTING KEPADA YANG PENAKUT DEKAT HANTU. YANG MEMANG PERANGAI HANTU TU,TAK PAYAH BACA PON TAKPE








jeng jeng jeng





Pocong

Hantu yang berbungkus macam lepat pisang baru masak ni memang mudah cari kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Sudah tentu dia akan berasa malu kerana dia tidak pakai apa apa pun, selain kain kapan pembungkusnya tu.





Langsuir

Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil jelir-jelir lidah. Kalau tak pun tunjuk cermin muka kat dia, pasti dia tersipu-sipu malu . ngeh ngeh



Pontianak

Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama. Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat dari dia, tentu dia boring.





Hantu Raya



Hantu ni suka beraya dan suka menyamar jadi tuan dia. Cara mengalahkannya senang saja, sambutlah hari raya tiap kali jumpa dia, bagi duit raya, ajak main meriam buluh, suruh kacau dodol atau jaga lemang. Tentu dia tak kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti lain dia nak buat.




hantu badut








Hantu Galah



Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi. Kalau terjumpa dia, kita hendaklah meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada
disitu.




Jerangkung

Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka saja, dan paling mudah untuk menewaskannya. Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan telunjuk dan lihat gerak-gerinya mengimbangi badan untuk berdiri tegak.





Toyol

Lagi senang kalau nak kalahkan dia, bagi duit satu sen berguni-guni..nanti dia ingat duit emas, lepas tu dia pikul bawak balik bagi tuannya...

lepas tu sah-sah lah dapat penampau Jepun dari tuannya kerana mana nak tukar duit satu sen banyak2x tu






LEPAS BACA NI DAH TAK YAH TAKUT2x DAH DENGAN HANTU.


p/s: Malaysia ni kecik jek. tapi banyak betul hantu. Macam macam jenis ada. haha.

65 comments:

  1. haha.. ade yg pegi kat cik epal dah ke?? hehehe...

    ReplyDelete
  2. kih3.. kelakar la... kalo hantu cina pulak camne? kita kan satu malaysia.. ehhehe

    ReplyDelete
  3. belum apa2, kita dah larii dahhh. :p

    ReplyDelete
  4. ala kalau yg naik hantu mcm mana? T____________________T

    ReplyDelete
  5. dlm byk2 antu yg tersenarai..
    sekor pn x pnh jumpa..
    kwn2 byk nmpk antu area umh sy..
    tp sy sendri pn x pnh tsrempak..
    aritu siap cari agik..
    bengong je..
    seb baek x jumpa..
    hahahaha..
    =P

    ReplyDelete
  6. tak takut tp meremang je.hehe..mtk jauh la dr jumpa hantu2 nie..

    ReplyDelete
  7. hahaha...:DD
    idea bernas....

    ReplyDelete
  8. mak oiiii cik epal, tak sempat nak buat tu sume dah pingsan. HAHAHA ;)

    adakah cik epal berani? huuuu

    ReplyDelete
  9. hahaha :D
    good tips cik epal.
    i looike ;)

    ReplyDelete
  10. haha...kalau betul lah macam tu, mesti best.

    ReplyDelete
  11. saya takut antuuuuu!!!!!tapi skrg takut cikit je..tima kasih cik epal

    ReplyDelete
  12. he...akak penakut hantu tegar...thnks slps ni tkyah tkut hantu lg..tu pun kalau tips menjadi la..hohoho

    ReplyDelete
  13. kalu hantu durian camna pulak ?

    ReplyDelete
  14. cik epal. tips yang berguna ;)

    ReplyDelete
  15. ade satu lagi hantu.hantu tetek, yang suka sorok budak.orang dewasa x nk lak disoroknya.tau sebab ape?hehe..phm2 jer la

    ReplyDelete
  16. kalau jumpa hantu cina nak wek camno?...hahahhahaha

    ReplyDelete
  17. ok, saya dalah sangaaaaaaaatttt penakut ngn CIK HANS. ni tips yang bagus. apa kata u try dulu nanti share keberkesanannya ngn readers k. hahahahhaha

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. oh.
    tak takut.
    seram je.
    lain kan?
    ;)

    ReplyDelete
  19. kalau hantu da datang saya tak takot da, tapi kalo hantu orang yang datang susah. tak paham bahasa kan

    ReplyDelete
  20. haha. cik epal, adakah cara ini berkesan?? wahahahaha.

    ReplyDelete
  21. hahaha,kalau orang minyak pulak,nyalakan pemetik api pada badan dia,gerenti terbakar melecur.hahaha

    ReplyDelete
  22. boleh percaya ke tips cik epal nih ? heh, :D

    ReplyDelete
  23. ada satu hantu nih..
    die perempuan..
    hantu cencored.haha..agak2 ape?haha

    ReplyDelete
  24. hantu jadi manusia-->>mungkin tiada
    manusia jadi hantu-->> mungkin dah ramai

    :) seram tak?

    ReplyDelete
  25. dari hantu baik takut orang lagi... :)

    ReplyDelete
  26. pernah bace entri psl nak lawan hantu2 ni..tp version laen la..huhu

    *knapa budak takut tgk muka badut?..pada hal badut dicipta utk hiburkn budak2..haha

    ReplyDelete
  27. kehkehkehkeh

    bace headings bunyi macam serius, tapi bila baca ooo hehehe

    nice one tapi manusia tengok muke sendiri depan cermin pagi-pagi hari pun boleh menjerit hahaha

    ReplyDelete
  28. haha.. nak kene kumpul duit 1 sen byk2..
    toyol kat melaysia blambak!!

    ReplyDelete
  29. kal kuntilanak cmne?kal antu beruk ke?huuu

    ReplyDelete
  30. haha lawak ah, boleh diguna pakai dalam kehidupan seharian :))

    ReplyDelete
  31. tak takut pun ngan hantu hehehe riak ah plak disitu, choi2 jgn ah terjumpa ngan slh 1 antu tu..

    ReplyDelete
  32. haha jangan cakap tak takot cikepal. kang jalan sorang sekali ada yang ikut je belakang cikepal..
    wakaka

    ReplyDelete
  33. hantu badut tu comel ape
    kekeke

    ReplyDelete
  34. elak pengsan dulu je. belum sempat nak trick. haha

    ReplyDelete
  35. bnyknya jenis hantu...blh caye ke ni...(--")

    ReplyDelete
  36. 1 sen dah takder, payah nk menipu toyol camnih

    ReplyDelete
  37. hang pa lah hang tu masuk dlm kategori mane???:)

    ReplyDelete
  38. gue suka pontianak....
    dah ready paku dgn hammer ni..
    hehheeee

    ReplyDelete
  39. haha ! lawak la..

    ReplyDelete
  40. lar, hantuah tak dak pulak ?

    ReplyDelete
  41. macam penah terbaca pasal hantu2 ni. Hahah first time baca helak guling2 je. Lawak seyhh

    ReplyDelete
  42. wakaka..gilaks2 cara cik epal bagi utk handle hantu2 ni semua yerr=p

    ReplyDelete
  43. klo hantu y suke kuar kot tv cmne plak:ju-on

    ReplyDelete
  44. aku masih tak puas ati pasal antu orang putih mesti jenis tembus dinding je.....pas tu mesti cun2 n cool2....antu malaysia yang hot pun maya karin je...hehehe

    ReplyDelete
  45. wakaka aku try la ikut ko punya saranan ni cik epal ekeke

    ReplyDelete
  46. semua hantu sy dah jumpa cuma hangtuah je blom....:)

    ReplyDelete
  47. hoho..kamu penah try ker??

    kalo gua pegang buku yasin dah.haha

    ReplyDelete
  48. hAih. MerepEk-rEpek je bUdak ni.

    ReplyDelete
  49. haha dah jumpa baru boleh cerita

    ReplyDelete
  50. aku takut hantu makan. which is aku. eh aku takut dengan diri sendiri. bagus

    ReplyDelete
  51. Er..mana nak cari duit 1 sen banyak2 ?

    ReplyDelete
  52. aish..leh lak cmnie ea? kalau yg penanggal cik epaL?

    ReplyDelete
  53. mak slalu ckp mase kecik2, "Hantu punye budak" tp dh besar alhamdullilah x jd antu pon, antu laut mungkin.. haha

    ReplyDelete
  54. waaaa....kalau betul2 nekad bleh le buat.paku kepala pontianak pun sanggup agaknye...hehe

    ReplyDelete
  55. han(g) tuah pulak mcm mne? haha ;D tp mmg paling takut dgn pocong la -.-

    ReplyDelete
  56. takde mase nak wat sume action tuh..tengok je trus lari..klo baik lari..klo naseb x bek pengsan..hahahaha;p

    ReplyDelete
  57. adik aku yg bgsu penah nmpak antu raya menyerupai tuannya...huhu

    ReplyDelete