Tuesday, May 18, 2010

menternak lemak di SECRET RECIPE pula. wahh asyik mencekik je kerja.

lately, kerja asyik mencekik aje. Ini adalah faktor faktor orang sekeliling yang sememangnya kuat makan lebih daripada biasa. (pandai tu salahkan orang lain)


Kalau ingat Secret Recipe je mesti ingat kek. Asyik asyik makan kek je kerja. Muak pula. Mana tak gemuk. Apa kata kita cari menu yang lagi gemuk? mari kita REDAH makanan makanan yang adoooo. zasss~


Grilled Black pepper chicken. Ini Nor yang punya. Boleh pulak Nor tanya "eh! ada nasi ea? tak nak ar makan nasi, nanti gemuk" Macam la tak makan nasi tak gemuk. apa punya statement daa. kau makan je la bawang bawang dan timun tu kalau betul la nak diet sangat. Confirm tak kurus juga. haha :D



Ni aku punya. Chicken Cordon Bleu. eh! macam ni ke ea bunyiknya? lantak. yang penting sedap. Kalau datang secret recipe ni, mesti benda alah ni yang aku order. Bila potong ayam tu, keju dalam ayam tu meleleh leleh. perghh sedap wa cakap lu. dan lemak dalam badan pon meleleh leleh jugak la masuk. hehh.






Oreo Milkshake. Sedap weh oreo milkshake ni. Rasa Oreo. (memanglah rasa oreo, dah sah sah nama pon oreo. tak kan rasa tempoyak milkshake pulek)


tapi memang sedap. Kalau datang secret recipe. boleh la order oreo milkshake ni. Kalau kau rasa tak sedap. Mungkin tekak kau yang bermasalah. muehehe.







aiskrim tiga bijik scope bentuk bulat bulat bertindak sebagai pencuci mulut. Di mana aiskrim ini dihantar terlalu awal. Makan makanan masing masing, ais krim ni pon cair.





Green Apple kasturi tukang bayar punya air. dan Mocha Ice Blended ni Nor yang punya. Aku suka whipped cream dia aje :D





Prawn macaroni with cheese. Nadia punya. Sedap gak la. tapi makan dengan sos lagi sedap kot.




Tahniah! licin pinggan anda. cuma tinggal daun pokok krismas secoet je tak makan.





tengok! cair dah. Belum usik lagi. hmmm kecewa






Tengok! nor membazir. Nasi tak habis makan. "weii membazir la kau ni. makan habiskan la nasi ni" nor dengan selamba menjawab " orang diet mana boleh makan nasi banyak banyak"


apalah salah nasi tu. kasihan nasi.




orang diet boleh makan aiskrim pulak. haha. apa apa je la. Nor ni sangat comel. gebus gebus. Tapi dia pemalu sikit. harap maaf. Sudah berpunya. Bulan depan dia bernikah dekat dewan orang ramai dengan abang "kecik". Ramai sedara mara baca blog aku ni Nor. habis la kau kena attack karang. huahuahua




Si Nadia sakit gigi, tak boleh minum shake shake tu. Sejuk katanya. Takut gigi terperanjat. dah dia pon pergi beli enam ketul donat ini dengan alasan dia sakit gigi. Aku pon tak tahu apa kena mengena sakit gigi dengan donat donat ini semua.


Tapi donat The Alien paling kiri bawah sekali tu sangatlah menggoda. Terasa macam melambai lambai suruh makan dia. oh! tidak. Batal lagi niat mahu berdiet


Asyik cerita pasal makan je la aku ni. Entri akan datang pon InsyaAllah pasal makan jugak. nasib lah.


p/s: kenyang tengok gambar. lepastu rasa lapar balik. hehh

71 comments:

  1. alahai~ apasal cakap pasal mknn ja ni?
    adusss terliur a tgk!

    huhu

    ReplyDelete
  2. cik epal..amboi amboi amboi..terliur aku..

    ReplyDelete
  3. banyaknya u makan babe tapi still maintain..bagus! bagus!

    i paling suka macaroni cheese tu..perghh meletup!

    ReplyDelete
  4. adoila..nasib baik tengah kenyang..kalau time lapar ni meleleh air liur tgk gambar!

    ReplyDelete
  5. Macam dekat sunwayy jee,sudah klik iklan weaave kamu :D

    ReplyDelete
  6. akak pun dah terliur jadinya....

    ReplyDelete
  7. cekik jgn xcekik selagi selera masih utuh...wakakaka

    ReplyDelete
  8. wahh. set lunch murah tau sekarang kat sini :) lapar nyer...nak order yang si nor tu makan lah..nmpk sedappp.hahaha

    ReplyDelete
  9. cik epal!

    saya suka Tom Yam Kung!!!

    nyum-nyum!!!

    ReplyDelete
  10. cik epal,

    Jaga-jaga apa yang dimakan tu. Memang sedap tapi boleh memudaratkan kesihatan. Saya lebih berminat makan tradisional, seperti kuih cekodok.

    ReplyDelete
  11. salam singgah cik epel comel ..

    wahh same le kite, dok mengembang kan diri kat SR .. ehheehh

    ReplyDelete
  12. menternak lemak sgt best.. smpai naik laa jgk 5kg berturut2..hamik. KAHKAH..

    hmm, marcarony & chess dekat SR kureng sikit laa.. dekat kenny rogers jgk best.

    ReplyDelete
  13. terus terasa macam nak gi makan kt Secret Recipe:D

    ReplyDelete
  14. LEMAK PUN BLEH TERNAK EK CIK EPAL...HAHAHA

    ReplyDelete
  15. sy suka makan chicken chop kat secret... sedap dan lain dari yang lain....

    ReplyDelete
  16. cik epal..imz tgk pun rasa nak g ternak lemak jugak lah..huhu

    ReplyDelete
  17. nak juga kmenternak lemak bile dapat gaji nti...
    klik ur nuff bebeh

    ReplyDelete
  18. secret recipe mmg best....
    cik epal, sskali bcerita ttg makanan kt blog ape ler salahnye kn...
    bole gak menjamu mata smbil mengdap keje yg mnimbun2 kt opis...muahahaahhaaaa....
    tp mknan kamu tu benar2 mcabar keimanan...
    ni yg nk p ni...

    ReplyDelete
  19. uiks..btol2 melantak nih..kaki makan gk cik epal nih ek..hehehe

    ReplyDelete
  20. ya Allah! sedapnye...

    bila cik epal nak belanja makdiva neh...???? kwang..kwang..kwang..

    ReplyDelete
  21. ya Allah! sedapnye...

    bila cik epal nak belanja makdiva neh...???? kwang..kwang..kwang..

    ReplyDelete
  22. cik epal
    saje je buat org terliur tau
    hikhik =P

    ReplyDelete
  23. akak x pernah lagi makan steak kat secret resipe. lepas ni boleh ah cuba! :D

    ReplyDelete
  24. dah lama tak g secret recipe nih...

    ReplyDelete
  25. besnyeeeee..slamat menternak cik epal..hehe..

    ReplyDelete
  26. sedapnya food2 ni suma..dh lama x gi mkn kt SR..

    ReplyDelete
  27. kau ni mmg kuat makan la. aku masuk blog kau je sakit hati tgok kau makan. nak pergi secret recipe gak pasni. rosak diet aku. haha.

    ReplyDelete
  28. ada quiz sikit utk ko..=)

    http://roxyzai.blogspot.com/2010/05/blogger-quiz-mania-by-roxyzai.html

    ReplyDelete
  29. uiisshh....!! lazat betol gayenye....! xpe...ternak jek lemak keliling badan...asalkan puas makan.... *nasihat budak lemak banyak*..haha..(^^)

    ReplyDelete
  30. if u free......
    visit my blog....

    ReplyDelete
  31. lepas ni kalau kau buat post kate berat naik aku tak heran dah , hahahak .

    ReplyDelete
  32. secret recipe memang bestt..every month mesti pergi..

    P/s :Cik Epal, Jika ada kelapangan dan keluangan masa, minta tolong vote untuk saya...mudah saya...register ruumz, log in dan tekan like..Ini link nya:

    http://projectalphagroup.ruumz.com/Videos/View.aspx?id=86944

    ReplyDelete
  33. makan jolah kojo ko cik epal...huhu.tgk donat rindu j.co

    ReplyDelete
  34. makanlah kamu seblom kamu dimakan...hahaha

    ReplyDelete
  35. lapar la camnie huhu..entry membunuh diet hehe

    ReplyDelete
  36. eskrem mencair tu yg buat readers smua terliur!
    demmm..
    T_T

    ReplyDelete
  37. macam siot je kau post pasal secret recipe ni cik epal oi.

    dah lah kat sini takde SR.benci! :(

    p.s : tapau ice blended green tea satu!favourite aku tuh! :D

    ReplyDelete
  38. hye cik epal..
    lame tak jenguk belog ni...
    sedapnye makanan2 tu...terliur dah ni...

    ReplyDelete
  39. syoknya makan.. tak penah makan secret recipe kedai mahal2 ni.. makan tepi jln je...

    ReplyDelete
  40. Salam...saya nak semua yang di atas boleh??? =)

    ReplyDelete
  41. Jom kita tambahkan ilmu tentang 'Baby Development' Yay! ^_^

    ReplyDelete
  42. rasa hilang demam tengok donut tu
    sangat cheesy dan cantik bak key chain

    ReplyDelete
  43. mmg kenyang tgk gambo..

    tapi bila nak taip komen..lapar balik..haha..

    ReplyDelete
  44. wah
    bestnya banyak duit
    dapat makan situ

    p/s : Monalisa Ada Kembar? Ingin Tahu Siapa Kembar Monalisa? Layari Blog www.hanspunyablog.blogspot.com utk mengetahui jawapannya

    ReplyDelete
  45. chicken cordon tu memang marveles kan deq yummmm yummm

    ReplyDelete
  46. asyik menternak lemak je cik epal

    ReplyDelete
  47. cik epal....bertambah lah berat badan akak....tengah mengidam Pizza Hut BigFish....walaupun menyimpang dari cerita awak, ahkak tetap terliur tgk gambar2 ni...*sambil selak yellow pages cari no tepon pizza hut....

    ReplyDelete
  48. hai.. salam singgah sini makan western jap! uiihh... byk nya makanan kat sini! nak kena jilat monitor ke ape?,... hehehehe

    ReplyDelete
  49. sedap r buke blog kamu cik epal..slalu ade gmbo makanan best2..:D

    ReplyDelete
  50. cik epal
    nk tny, chicken cordon brape hrganya?
    hehe

    -nina-

    ReplyDelete
  51. wahhh.. sedappp.. Sume fevret saya ni..

    ReplyDelete
  52. hahahah...jd kambing la kalu nk diet je manjang..makan la sayur hijau...haha..diet2 gak,jaga kesihatan k... lots of love..muah2

    ReplyDelete
  53. cik epal..
    aiskrim bagus utk org diet..
    buku kate..
    muahahaha...

    ReplyDelete
  54. kalau dah tengok makanan ni,,,aii dah stat geram ni....

    ReplyDelete
  55. chicken cordon bleu secret recipe best giler :)

    ReplyDelete
  56. Cik epal. Apasai selama berabad menjelajahi dunia intrnet abg tk prnah pun terjumpa cik epal? La ni baru jumpa dan bila dah, abg jd trkejut sb tgk follower dan comment punya la ramai!!! Abg sangkakan ada sorang anu (sebenarnya ani) tu lah yg paling popular tp rupa-rupanya....TAK! Cik epal kalahkan smua blog Malaya yg ada setakat ni (mengikut penilaian abg). Cik epal ni sapa hah?? Mcm mna boleh 'rise to the top' smpai mcm ni skali? Pening betul abg jadinya....Lepas ni, ada lg ke blogger yg lbih dasyat dari cik epal? (or, maybe cik ani?). Irfan Kari atau Team Flarebiz tu tk pyh ckp la. Diaorg mmg promosi bagai nak rak tapi still...kalah dgn cik epal. Heran btui abg...

    Yg bener,
    ardmad ersante

    ReplyDelete
  57. menggoda betul la tgk ice cream tu

    ReplyDelete
  58. semue ye nampak sedap...tapi lagi2 nampak donut 2...ermmm....tak tahan...rase ye ari ini mau buat big apple la..hihi..:-)

    ReplyDelete
  59. CE,kalau pergi SR kena order Noodle In Tom Yam soup..wahh..terbaekk..slurpp gilaa..

    ReplyDelete