Sunday, May 16, 2010

kes cikgu bercinta dengan anak murid?

Masa aku sekolah asrama dulu. pernah ada kes cikgu bercinta dengan anak murid tingkatan lima. sekolah kau orang ada?? tak adaaa. sekolah aku je ada. huahuahua. bangga pulak. tapi Alhamdulillah bernikah juga akhirnya. sekarang mesti dah beranak pinak dah kot. Aku baik jugak dengan cikgu tu sebenarnya dulu. sebab dia pernah bagi poster gambar Siti Nurhaliza dia lukis sendiri dekat depan koperasi. tapi tak tahu la apa motif dia bagi lukisan tu. Kalau cikgu tu TERbaca la blog aku. Aku simpan lagi la lukisan tu. Sebab ada puisi dia tulis dalam lukisan tu. Adakah nak membuktikan anda seorang yang puitis dan jiwang?? haha. sebelah gambar muka siti nurhaliza tu. tapi time tu siti nur haliza tak kawin dengan dato' K lagi. mungkin mereka baru main main kenyit kenyit mata. ayat baekkk punya cikgu tu karang. eh! tak boleh tulis lebih lebih. karang bini dia baca. mampuih aku.dah la akak senior aku dulu tu. muehehe.










kepada cikgu cikgu yang pernah mengajar saya, lecturer lecturer, madam madam. selamat hari guru. terima kasih cikgu. Jasa guru lah sampai mati kita akan ingat.


tak lupa juga.





terima kasih kepada cikgu memasak, cikgu mekap, dan juga cikgu kelas memandu.



p/s: terima kasih cikgu. SELAMAT HARI GURU =)

38 comments:

  1. dlu pernah terpikat dengan cg tadika
    kekeke

    ReplyDelete
  2. hahaa
    pernah jugak bercinta dgn cikgu praktikal mase form 5.
    tapi kejap jeeee..
    :(

    ReplyDelete
  3. Hmmm,macam best kan kahwin dengan cikgu sendiri ?

    ReplyDelete
  4. dulu ada cikgu minat kt my fren tiap2 kali waktu prep bagi chocolate,junk foods..my fren tak makan sebab takut haha..kawan2 tolong habiskan

    ReplyDelete
  5. selamat hari cikgu !!

    hehe.. tahu takut bini dia baca.. ahaks!

    ReplyDelete
  6. kt sekolah sye student bcinta ngan pengetua..siap jd isteri kedua ag...gempaq x...hehe~~

    ReplyDelete
  7. hehe.
    wah.
    hebat cikgu tu.
    maksudnya cikgu tu jujur la bercinta dgn pelajar dia tu.
    hehe.

    eh eh mesti cik epal muka macam ct kot masa tu.
    ;)

    ReplyDelete
  8. selamat ari guru kat sye jugak~~ hehe~ walau dr centa =)

    ReplyDelete
  9. selamat hari guru,

    sebut kisah cikgu bercinta dgn anak murid, mengimbau kembali kisah how my mom meets my dad.

    arwah abah seorang guru di sekolah mak belajar. Sebab abah dah minat dengan mak, so dia rather stay and wait untill my mom finished her skool. After my mom worked as a training nurse then they got married.

    Once he told me, being a teacher/lecturer or anything that have to do with teaching, you must have the will and passion in it, cuz if u dont then the teaching will be meaningless and irresponsible.

    selamat hari guru to arwah Abah, may Allah blessed you there.

    ReplyDelete
  10. skolah kita ada kes cikgu bcnta sme cikgu, kes murid bcnta dgn pkerja dwn makan, kes murid bcinta dgn anak ckgu, kes murid bcinta dgn anak pekerja sekolah..macam-macam ada..ahaha..btw,slamat hari cikgu jgak kt semua cikgu yg dtg mai baca post ni..

    ReplyDelete
  11. uuuu.mesti cikgu tu dulu2 cikgu muda kan? kan? kan?

    ReplyDelete
  12. haha selamat hari pelajar nya juga

    ReplyDelete
  13. sekolah saya pun ada. tapi tak kawen pun. huhu

    ReplyDelete
  14. kt skolah sy pon ad.huhuhuhuhuhu.
    tp actually cikgu tu da kawen.dia suke kwn sy dr form 1 smpai la form 5..kwn sy x lyn.huhu.
    kwn sy siap kna sounds lg ngn bini cikgu nih.tp 2la..laki dia gatal ngat

    ReplyDelete
  15. hah.. ade lagik satu yg x kurang pentingnya jugak..
    iaitu cikgu memandu!
    ahaksss.. =P

    ReplyDelete
  16. cik epal

    kes bercinta ngan anak murid ni selalu dengar...
    so cikgu2 muda kena berhati2 sikit

    ReplyDelete
  17. sekolah saya ade.sampai sekrang tak kawin2 ag,hehe ;P

    ReplyDelete
  18. selamat hari guru kepada mereka-mereka yang pernah mengajar saya

    ReplyDelete
  19. abang sedara saya kahwin dengan ex-student dye sendiri. nasib baik umo jauh dalam 6-7 tahun jek. hehe

    selamat hari guru cik epal! (eh. sejak bila cik epal jadi guru?)

    ReplyDelete
  20. sekolah aku ada...dan lepas je akak tu abis..cikgu tu masuk minang n beranak pinak sampai skang. cikgu laki tu sgt kacak.dan baik.end

    ReplyDelete
  21. kellllaaasss okeh skolah u. skolah kami ni mana ada cikgu kawin ngn student. student kawin ngn student ada lah. haha

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. kawan kepada kawan saya ada. tapi tak kahwin lah. hhuhu

    ReplyDelete
  23. wow. beshla cikgu tu dpt usya awek mude hehee

    cute dress starting from rm21 only!!
    http://rinawardrobe.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. aa.....cam kenal itu org and itu cekgu....senior kamu...kawan saye....hehe nak msuk 2 org da.... -)

    ReplyDelete
  25. tak pernah terbayang bercinta ngan anak murid sendiri...

    ReplyDelete
  26. selamat hari guru kat semua cikgu . eh , rindu la masa sekolah dulu

    ReplyDelete
  27. selamat hari gur..kem slm sama itu cikgu...

    ReplyDelete
  28. selamat hari guru..sekolah k dee pun ramai gak yg bercinta ngan guru..nak2 cikgu praktikal..tp cinta monyet jelah..hahaha...

    ReplyDelete
  29. sekolah saya pun ada doee ^^.
    bukan 1 tauu XDD

    cikgu english saya (perempuan) kawen dgn student dia. hihihi. :-)

    ReplyDelete
  30. haku la tu...bercinta ngan cikgu...
    kawen jugak aku lastly...

    http://amirkomeng.blogspot.com/

    ReplyDelete
  31. aku penah jatuh ati ngan lecturer aku...
    hahahaha..
    =))

    SELAMAT HARI GURU!

    ReplyDelete
  32. Panjang betol ceritanya..penat betol aku nak baca hahahha... tapi nak tak nak baca jugak la.. :)

    ReplyDelete
  33. teringat kes cikgu english yang berangan nak kahwin ngan student tapi kena reject....skg cikgu i dh kawin dengan org lain...student dia jugak...hehe

    ReplyDelete
  34. ohhh mintak simpang la..tp lau ckgu pompuan jrg kan..kebanyakkanya ckgu laki yg kawen ngan anak murid pompuan..nasep i cikgu pompuan..hahah..

    ReplyDelete