Thursday, May 6, 2010

Jangan takut untuk GAGAL



Failure is essential to success. Without failing, big breakthroughs or new innovations do not happen





"hidup ini adalah keyakinan dan perjuangan...dan perjuangan mukmin yang sejati tidak akan berhenti kecuali kedua tapak kakinya telah menginjak pintu syurga" -Imam Ahmad bin Hanbal





p/s: sedang bertarung

53 comments:

  1. chaiyoook! gogogo.. jangan putus asa ;)

    ReplyDelete
  2. kegagalan naikan lg semangat nk berjaya....

    ReplyDelete
  3. dlm 20 tahun hidup ni mungkin org akan kata,eleh baru hidup 20 tahun tapi percayalah sy dh banyak belajar tentang gagal,btol jgn takut untuk gagal kerna kegagalan inilah yg mengajar kita supaya menjadi lebih baik dari seblomnya(panjang pulak komen)....;)

    ReplyDelete
  4. good luck dear.. do the best ok..

    ReplyDelete
  5. belajar dari pengalaman. gagal sekali bukan gagal untuk selamanya.

    ReplyDelete
  6. stuju ngn cik epal..
    dari kegagalan la kita ambil pedoman n iktibar..
    dari situ scara tidak langsung mematang fikiran seseorg..
    =)

    ReplyDelete
  7. gagal sementara..
    pengajaran selama-lamanya..

    ReplyDelete
  8. betul2...
    wajib belajar dr kegagalan kalau ingin mjadi manusia yg lebih baik....

    ReplyDelete
  9. good luck kekasih ku cik epal untuk exam...hok3...just kiding...hak3

    ReplyDelete
  10. sedang exam ke? goodluck! :)

    ReplyDelete
  11. kena takot gagal jugak...

    kolo kita tak takot nanti kita akan over acting, over kompiden, over dose!!!!


    bila kita takut untok gagal
    kit akan lebih berwaspada
    dan juga wasini waheeda
    hahahhaa...eh terlebey sudaa...

    apa2 pon usaha tangga kejayaan walopon sudah ade lift depan mata..

    jatuh tangga sakit sikit..
    kolo lift yg kita naik jatuh???
    agak2 caner?????


    T__T

    sekian.

    ReplyDelete
  12. xperlu takut untuk gagaL..kerana perjaLanan kita sudah tertulis....redha dan belajar terima takdir..hehehe...gud luck liter gul...

    ReplyDelete
  13. yup.ape2 pun hidup mesti diteruskan...
    aja2!fighting!! hee ^_^

    ReplyDelete
  14. kalah berjuang lebih baik dari kalah sebab tak buat apa apa. All the best!

    ReplyDelete
  15. manusia yang hebat adalah mereka yang belajar dari kegagalan diri sendiri, dan mereka akan betambah hebat jika belajar dari kegagalan orang lain juga.

    =)

    ReplyDelete
  16. quote dari hadith mmg terbaik

    ReplyDelete
  17. i believe we're allowed to cry for a while, tapi after that kena bangkit berjuang semula. way to go cik epal!!!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. dahsyat bunyinya..."sedang bertarung.." huhu

    neway, good luck;)

    ReplyDelete
  19. yep.
    sila jagan takut.
    kerana dirimu begitu berharga.
    ;)

    ReplyDelete
  20. good luck cik epal!

    kegagalan yang mendewasakan kita!

    ReplyDelete
  21. cayok cayok cayok cayok cayokkkk!!!...=)

    ReplyDelete
  22. apabila kita gagal... itu tandanya kita semakin matang... :)

    ReplyDelete
  23. beb, tak takut sampai tak kisah langsung kalau fail exam pun tak bagus jgak..

    'alah fail pun tak per.. bapak aku org kaya..'

    kalau fail dlm exam ada repeat paper..
    kalau fail dalam life?

    investment dalam projek cendawan 40k?
    skali suma gagal pasal ada kilang chemical bukak kat tpi tu.
    cendawan tak der..
    utang bank?

    beli product china satu kontena berharga 34k.. skali helmet sketbod tu tak terjual jgak pon..
    mana nak letak 1200 pcs of sketbod helmet!?

    camana beb?
    takut lah untuk gagal..
    supaya kita berhati hati dan berusaha 140% supaya tidak gagal.

    ReplyDelete
  24. berani untuk gagal adalah DARE TO FAIL...

    ReplyDelete
  25. sekali gagal bukan bermakna selamanya gagal..selamat berjuang!

    ReplyDelete
  26. kegagalan menjadikan kiter lebih berhati2 dan berwaspada

    ReplyDelete
  27. gagal tangge kjayaan..

    asek lulus jek..kena la gagal jgk.haha

    ReplyDelete
  28. sapa takut gagal..ha..aku tak takut..tak takut...

    ReplyDelete
  29. Esok hari last untuk saya bertarung di kolej. Lepas itu bebas.

    ReplyDelete
  30. makcik..u can do it..lepas usaha bertawakal lah..semoga apa kueputusan yg keluar tidak akan buat kita kecewa dan berperasaan x boleh trima....=)..

    ReplyDelete
  31. Dare to fail. Macam ayat Donald Trumph pula :)

    ReplyDelete
  32. kejayaan bermula dgn kegagalan..
    Kunci kejayaan adalah kuat.
    K - kesedaran
    U - usaha
    A - azam
    T - teruskan

    kalau gagal, teruskan hingga berjaya

    ReplyDelete
  33. takut.
    lemah.
    huhuh takut plak nak msuk u. alololo

    cik. gudluck :)

    ReplyDelete
  34. aku 2 paper gagal!!...sedih ow

    ReplyDelete
  35. selamat menempuh peperiksaan
    tenangkan hati dan bulatkan tekad

    ReplyDelete
  36. agree! failure is the best experienced. buat kita tak lupa masa kita dah boleh bangun balik.

    ReplyDelete
  37. aku brani utk berjaya n xtakut untuk gagal!!!!!!

    ReplyDelete
  38. kegagalan mematangkan kite cik epal. (bkn wanshah ngn cik epal, tapi semua skali la. =))

    http://wanshah87.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. Kegagalan adalah rempah ratus kejayaan. Lagi bnyak kegagalan yang kita lalui lagi besar ertinya kejayaan itu, dan kita akan lebih menghargainya.. :)

    ReplyDelete
  40. Jangan takut untuk gagal, tapi bula gagal kena berani untuk bangun semula... =)

    ReplyDelete
  41. setuju! tabah sabar usaha, pasti berbayar semua tu! :)

    ReplyDelete
  42. suka dengan ayat quote tu. hehe

    ReplyDelete
  43. sis,,,
    rina amek ayat yang imam hanbal tu eh...
    :)

    ReplyDelete