Sunday, April 18, 2010

Tips Menghalau Roomate Yg Anda Tak Suka Secara ’Berlapik’

Bengang dengan roommate anda? Tak tahu apa nak buat? GEt ready for the payback time...

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati" horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi" sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi...tak lama lagi..."

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, "Siot betul, kalah lagi"

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee...!". bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata "Eh, kau rupanya..."

10. Kata kat roommate "Ada pesanan penting untuk kau". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bahawa yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata "Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 orang bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.



contoh bungkusan style ke dua. stylo tak? rasa macam nak makan pon ada




20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

hehehe...cubalah... pasti roomate anda berambus secara terhormat...



===============================================



Ni bukan aku tulis. Tah siapa tah tulis. credit HERE. Tapi orang yang tulis ni memang bengang tahap maksimum betul la dengan roomate dia. tergelak gelak gak aku baca. wakakaka. Nasib baik la yang pernah jadi roomate aku semua baik baik dan comel comel belaka. (bodek) Kalau tak aku dah buat dah semua ni. lagi lagi nombor lima belas. tapi aku tukar popcorn dengan geteh tempe.



p/s: best ouh tengok kau orang yang pergi event GATSBY tu. =)
Apasal aku tak tahu pasal benda alah tu?

76 comments:

  1. bagus seh.. aku mmg tgh berbulu ngn roommate aku nih... haih..ehh kalau pegi gatsby tuh dpt jmpe cik epal.:P

    ReplyDelete
  2. ahaks..sungguh berlapik le cik epal..hehe

    ReplyDelete
  3. haha
    bungkus macam mayat tu takmo kot
    takot kita plak kena bungkus dengan dia kang
    hohohoha :0

    ReplyDelete
  4. HAHA. gile lawakkk..kena practice ni :P

    ReplyDelete
  5. ni mcm nak aniaya roomate je ni. hahaha

    ReplyDelete
  6. hohO~
    oh.
    patot la macam pernah baca~
    neway, ske bace bende2 mcm ni.
    boleh relax otak~
    :D

    ReplyDelete
  7. tips bguna tp mcm kasar pula..hehe

    maya
    http://coretanmayaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. haha. mmg gila la kalau buat :P anyway, roti bwh tu, mcm pocong pn ade gak. ishh.

    ReplyDelete
  9. hak3x... kelaka yg amat.. tgelak2 bace... nsb bek rumte sy ok jer.. hu3x..
    tp xelok wat gtu... kalo xsuke rumte, pkr rr rumate tu suke ke kat kite... huhuuu ~

    ReplyDelete
  10. haha baik terus halau je ekeke

    ReplyDelete
  11. ahahahahaha. lawak gilerrr takkk hengattt punye :P

    ReplyDelete
  12. hahahaha.
    dah pernah baca pasal ni.
    tapi baca sekali lagi pun,masih boleh gelak guling2 lagi.

    kesian dengan orang yang bengang dengan rumet die tu.
    agak2 die apply tak kat rumet dia tu??

    ReplyDelete
  13. aku suka sangat entry.


    aku sebenarnya memang nak halau roomate pon. menyemak je

    ReplyDelete
  14. rumate aku buat ngan aku camtu....rupa2nya dia tak suka aku...hahaha

    ReplyDelete
  15. gatsby, xtau ke cik epal?
    event nuffnang kot.
    hurmm

    ReplyDelete
  16. eh! ada yang nak buat betul betul ke? jangan wei. ini hanya gurauan semata mata

    ReplyDelete
  17. owh macam pernah baca tips2 ni. tp tak ingat kat blog sape. tips yg last tu memang best lah. HAHA :D

    ReplyDelete
  18. x leh klik link..hehe..mmg kelakar...

    ReplyDelete
  19. takut lak baca idea2 sadis semua tu..
    takut orang dari hospital tanjung rambutan datang carik kita yang ikut idea tu

    ReplyDelete
  20. ada sesetengah tu agak scary nak di buat...

    ReplyDelete
  21. boleh jenguk2 gambar di Gatsby Deodorant Street Fair tempoh hari di http://hakimfaridzul.blogspot.com/2010/04/kehangatan-dan-kemeriahan-gatsby.html

    ReplyDelete
  22. selera sekejap tgk mayat sosej tu tapi nape takde sos,kaco btol la...:(

    ReplyDelete
  23. haahahah.. gile lawak. mau gelak guling2.


    http://zulaikhamohdnor.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. aik,asal sis tak dapat email?
    pelik2..

    betul ke sis tak tahu?

    ReplyDelete
  25. hahahaha~
    mmg best bai petua nie~
    rase nak cube jek~hahaha

    ReplyDelete
  26. kalau tak berkesan juga macaam mana cik epal.... bagi makan epal banyak2 biar dia tension, datang je bagi epal.. datang je bagi epal.. mesti dia tak datang lagi....

    ReplyDelete
  27. takotnya baca.
    macam phsyco.
    cakap je kat roomate tu "aku menyampah sebilik dengan kau".

    ReplyDelete
  28. giler psycho cara2 ko neyh..seram aku.tp serious kelakar

    ReplyDelete
  29. boleh jugak di gune pakai,esp yg no.4,6 and 7.haha sure gile ;)

    ReplyDelete
  30. eh ada lagi..beli popcorn banyak2..pastu ajak kawan ramai2 masuk bilik..pastu makan popcorn ramai2 macam tgk wayang dan tengok setiap pergerakan roomate tu bila dia masuk..sure dia blah punya haha


    (Review Penuh) Clash Of The Titans – Penuh Aksi Yang ‘Saspen’ dan Gempak!

    ReplyDelete
  31. hooo~~!!

    nk try2.. nk try..
    hehhehe...

    ReplyDelete
  32. camne otai nuff xtau pasal gatsby n?

    jom join contest. 20 april ni je
    ;)

    ReplyDelete
  33. ko nie bab merepek mmg no satu!! ;p hahahahha

    ReplyDelete
  34. bab2 bungkus mcm kain kafan tu bhya la cik epal..nnt 'ada' yg tiru.huhu...

    ReplyDelete
  35. hahaha kita pun thn lps penah buat entry pasal list ni haha org tu mmg bangang hahah tp sgt funny kan!

    ReplyDelete
  36. alamakk . gambo yg last tu nmpak sodap ler..

    ** besh cik epel .. awat x join

    ReplyDelete
  37. hahaha.. x tahan ar bce entry ni.
    credits to you !
    ptt buat mcm tu b4 nie lagi. haha :D

    ReplyDelete
  38. kompem kuar tros si rumate tadi~~ cam org xsiuman pown ade gak , hehehee, jage la kau rumate, :P

    ReplyDelete
  39. ari tu, aku pesan dengan senangnya.... sila keluar dr rumah ini.

    kalau ilang walau sebatang jarum patah, aku repot pada polis.

    bila dia keluar, aku soh jiran sebelah rmh tunggu sambil tengokkan. takut semua reta benda aku diangkut. then bila aku balik jer... apa barang y dia tertinggal, aku buang semuanya.
    mudah hidup, x der masa nk berbahasa lembut or kias2. buang masa.

    ayat direct, senang paham!

    ReplyDelete
  40. lambat sikit aku baca...hahahhaa... :)
    roomate aku skarang best jer..hehehhe

    ReplyDelete
  41. asuh..lapar aku tgk sausage tuh wehhhh

    ReplyDelete
  42. kesian rumet tu *budak baik hahaha

    ReplyDelete
  43. wah nice tips...alangkah bagusnya kalau ade roommate dgn cik epal,hehehe...

    ape2pun please visit n linkkan blog saye ni di blog cik epal ni http://rejeks.blogspot.com

    ReplyDelete
  44. hahahahahaahahaha... sungguh xboleh belah cara nya..
    kang aku buat kang, rumet aku bukan paham..

    ReplyDelete
  45. sye sudah pown menggunekn slah 1 dari care2 ni..

    berkesan sunggoh :)

    O.P

    ReplyDelete
  46. kalau la aku ada guts nak buat semua ni, dh lama aku wt. bukan takat kuaq bilik roomate 2, siap kuaq u lagi. trauma dapat romate siko. hak2!

    ReplyDelete
  47. hahaha... idea2 yg bernas. wekk :P

    ReplyDelete
  48. yg paling ai shukeee...gambar roti sosej yg cute miut tu....

    ReplyDelete
  49. entri ni kelakar.. tapi dah agak dah.. ianya bukan hasil tulisan tuan punye blog..

    ReplyDelete
  50. haha. ada ke org sanggup buat cm tu. ;p

    ReplyDelete
  51. hoho..tak bole uat...sbb hidup kita saling tolong menolong... cik epal comel..=)

    ReplyDelete
  52. hahahahah.. tu aniaya bukan hormati.. hiks

    ReplyDelete
  53. AHAHAHAHA... eh, tengok, sampai ter caps lock. lawak gile!!!!

    xleh nak type dah. nak gelak je.
    oke, tumpang lalu.

    =))

    ReplyDelete
  54. hahaha..lawak gile..yang ke 5 ley makan dalam gk tuh..hehee..

    ReplyDelete
  55. salam
    hai3
    singgah larh blog saye
    amik award anda yee!
    ;p

    ReplyDelete
  56. huhu.. menarik2.. nanti nak try wat wlu pun tak ada roomate..

    ReplyDelete
  57. hahaha..
    cool gle semua tips2 2
    boley la try satu nnt!
    :P
    kekeke

    ReplyDelete
  58. jom join sis punye contest dear..;-)

    http://miszbeauty.blogspot.com/2010/04/contest-kejap-je-masa-berlalu.html

    ReplyDelete
  59. Giler la idea cik epal ni...selama ni saya takde masalah dengan rumate..hehe, tapi seronok baca artikel ni...eh..nanti add my facebook k...hehe

    ReplyDelete
  60. rasanya aku pernah baca kat apo?

    ReplyDelete
  61. tima kasih. nice idea

    bakal dipraktikkan soon n hrp2nya berjaya :-)

    ReplyDelete
  62. idea gile..tapi kalau ada room mate yg mencik..bole je praktik yg mana2 di atas..haha..

    ReplyDelete
  63. HAHAHAHAHAHAH gler xleyh blahhhhhh :DDDD .xpsal2 t mmbe ckp kite ni giler hahahhaha

    ReplyDelete
  64. hahahaha giler kelaka walaupun agak kejam....memang tak boleh blah...i share dalam my blog gak iyer cik epal...

    ReplyDelete
  65. ahhahahaa... adus... roomate ai plak tgh runsing tgk ai gelak sorang2... :)

    ReplyDelete