Thursday, April 15, 2010

Kehadiran kita tidak diundang, kepergiaan kita tidak diendah...itukah hakikat hidup kita?


Bila kita terasa sedih atau terasa sendirian, ingatlah masih ada yang mengambil berat tentang diri kita, cuma kita tak perasan atau terlepas pandang....



*to be continued*

45 comments:

  1. Biasalah macam tu. Dah nama pun manusia. Bila ada, mana pernah nak hargai, bila dah tak ada baru sibuk nak terkenang-kenang. Nak menyesal pun tak ad guna lagi. Menangis air mata darah pun tak guna...
    Sambunglah entri ni Cik Epal. Nak tau jugak perkembangan seterusnya apa...
    =)

    ReplyDelete
  2. hmm..hakikat itu menyedihkan. tp..sebagai manusia kita kena tabah dan redha kan!

    entri pendek pun bersambung ye dik?

    ReplyDelete
  3. SAYA AMBIL BERAT..

    SELALU KUNJUNGI BLOG CIK EPAL..

    ;)

    TQ VISIT MY BLOG CIK EPAL..REALLY APPRECIATE!

    ReplyDelete
  4. Hai CikEpal, terharu blogger ternama macm CikEpal singgah blog Pojie..
    Btw cute la epal tuh.. heheh..
    ohh ya, btul kata² CikEpal itu, Pojie selalu nak kan seseuatu sedangkan Pojie tau didepan mata itu lebih baik kepada yg itu..

    ReplyDelete
  5. sedih je ayat mu dik non ..

    ** akak suke dgn buah epel gitu ... xdak di jual dimana2

    ReplyDelete
  6. ish ko nie cik epal..
    pe kaitan w EPAL???

    ReplyDelete
  7. simpl entry but pnuh mkna..kna la ngn jiwa ak skunk nih!

    ReplyDelete
  8. aikkk mcm ada tak kene aje ni hehehe

    ReplyDelete
  9. br nk bace...bersambg la lak...

    ReplyDelete
  10. kenapa ni ?? tak mo sedih2

    ReplyDelete
  11. ye2..btol tu cik epal...belajar menghargai org di sekeliling kita...huhu

    ReplyDelete
  12. mak bapak kita undang...
    mak bapak kita jugak endah...

    jangan kesah sangat ke orang lain

    ReplyDelete
  13. itu lah kehidupan...
    umpama roda yang berpusing

    ReplyDelete
  14. jangan cedih2..kita pergilah kepada org yg tau hargai kita ;)

    epal & butterfly/butterfly & epal..i like..huhu

    ReplyDelete
  15. Wah! boleh tahan cik epal belah epal jadi kupu2. wanes suka epal dan kupu2..

    ReplyDelete
  16. salam alhamduillah sebab sedar haha.. ok sy nak bagi tagu yang anda terkena tag..!! =)

    ReplyDelete
  17. hidup ini memang complicated~

    ReplyDelete
  18. ya..masih ada lagi yang memerlukan kita...dan kita perlu kuatkan semangat....

    ReplyDelete
  19. haish.. ape sudah jadi ni cik epal?.. macam bersedih jer ni..

    http://wanshah87.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. walaupun aku jarang singgah di sini itu tidak bermakna aku tidak sayang padamu!

    ReplyDelete
  21. cik epal.. adakah cik epal dirundum kesedihan?


    huhu tabahkan dirimu ye cik epal.. comel epal merah rama2 tu :)

    ReplyDelete
  22. thumbs up untuk entry neh...
    rse neh yang paling short la...
    hihi~
    :)

    ReplyDelete
  23. Salam Cik Epal,

    Don't be sad my dear.
    Positive dalam hidup, ambil segala kekurangan sebagai pengajaran. Rawan di hati jangan di layan kelak memakan diri.
    Fighting!! ^__^

    ReplyDelete
  24. setuju!!!
    blog is tmpt na luahkn sumtin..
    its okay kalo na selam smbil mkn o mnom..
    but mcm pathetic je bile buat blog smate2 sb duit an?

    ReplyDelete
  25. comel gmbr tu. epal :) anyway, dah mcm drama pulak to be continued. hee ;D

    ReplyDelete
  26. Asalamualaikum,

    Seharusnya kehadira itu suatu yyg telah dirancang
    dan kepergian itu satu kepastian.

    ReplyDelete
  27. uit.... sentimental nih... kenapa??? adakah??? mengapa???

    ReplyDelete
  28. HUHU.. :) KLU KITA X MAHU.. KITA X PERLU SETUJU DENGAN KAAT2 INI

    ReplyDelete