Monday, April 26, 2010

dengar lagu sudirman ni mesti rasa nak menangis

Sudirman-Ayah Dan Ibu

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat




pulak pulak banyak buat dosa dengan ibu ayah. hmmm. eh! dah. bergenang air mata dengar lagu ni. nak taip panjang panjang tak jadi nak taip.

45 comments:

  1. tepat!
    mmg genang2 air mata
    lg2 bila jauh
    huhuhuh

    ReplyDelete
  2. Heran tgk org yg masih nak berkecik ati lagi ngan mak ayah walhal jasa dan pengorbanan org tua tu tak terhitung dgn angka..
    Tp Allah masih lg bg hidup org2 camtu, so bertaubatlah sblm terlambat..
    Ziarahlah org tua anda ketika mereka masih ada dan juga bila sudah tiada..
    Thanks cik epal krn pesan memesan ekk.. peace!!!

    ReplyDelete
  3. dni juga.. huhu... lagu tu tusuk2 jiwa. nanges ingat mak ayah :'(.. insaf

    ReplyDelete
  4. rindu kat abah yg dh pergi 20 hari yg lalu~ =') al-fatihah~

    ReplyDelete
  5. baca mastika baru ni..

    ada isu anak derhaka kat ibu, akhirnya hidup merana jadi pelacur.. huuu..


    ingat, ambil pengajaran kisah sahabat dulu, jangan sesekali derhaka...

    ReplyDelete
  6. cik epal.. edda singgah.. blog nieh makin mantap!! cayalah!

    ReplyDelete
  7. Klu dgr lagu nie mesti terkenang ibu dan bapak kat kg...dah lah jauh di seberang lautan..huhuhu

    ReplyDelete
  8. wah!!sedihnya lagu ini..memang layan la lagu Sudirman mcm pelangi petang..cik epal yg comel,bila nak follow blog saya pulak..

    ReplyDelete
  9. klu pegi kem, mesti fesi tu psg lgu ni suh bdk2 nanges..

    ...

    ngan2 aku skali pn nanges.. punye la cover.. dem!

    =P

    ReplyDelete
  10. semoga ibubapa kita sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik...amin

    ReplyDelete
  11. erkk, cik epal.

    anda di'kritik' dalam entry terbaru blog ku.

    eh..nape cik epal ngan miss lolly sama2 post entry nak nanges hari ni.. kebetulan ke apa

    ReplyDelete
  12. Huhuh salu kalau ada buat muhasabah diri kat skola ke, wat kem or ceramah or kursus ke, memang sikit punya nak meleleh la kalau dgr lagu ni. T_____________T

    ReplyDelete
  13. ahahaha..
    touching2 cik epal malam ni ye!!!
    bagus ingat family!

    ReplyDelete
  14. memang sedih..xleh dengar lagu sudirman yang touching..nesti rasa nak nangis..huhu..

    tambah2 lagu ni..terkenang arwah abah..dapat berjasa kat mak je la sekarang ni..sedih..T_T

    ReplyDelete
  15. byk lagu arwah yg boleh buat ko menitik air mata lagi..

    ReplyDelete
  16. hm..lgu nie mmg menusuk kalbu...sentiasa la jga parent...

    ReplyDelete
  17. lagu evergreen gini
    memang menyedihkan

    ReplyDelete
  18. ni kalau buat berkaraoke pon sodap ni. jum2..

    ReplyDelete
  19. sy pn tersentuh bile dgr lagu itu..

    *mula terkenang mak ngn ayah..mau balik jumpa mereka :((

    ReplyDelete
  20. mmg x leh dgr gak coz rindu arwah mak yg baru setahun gi..

    ReplyDelete
  21. cikepal, mmg sedih lagu ni, dengar sudirman nyanyi tambah sedih lagi...

    ReplyDelete
  22. bgs org yg cipta lgu ni..lgu ni mmg meruntun jiwa seseorg bila kita dgr..rindu nya kt arwah ayah aku..sob3

    ReplyDelete
  23. 2 la.rasa syahdu dgr lagu tu.....
    jauh2 dari mak ayah ni byk dugaan..
    xlh merasa msakan mak,xleh nak salam mak ayah..macam2...



    kuatkan ati...
    kuatkan iman...
    kuatkan semangat...
    berusaha untuk ayah dan ibu...
    aja2 fighting!!!

    ReplyDelete
  24. 2 la.rasa syahdu dgr lagu tu.....
    jauh2 dari mak ayah ni byk dugaan..
    xlh merasa msakan mak,xleh nak salam mak ayah..macam2...
    kuatkan ati...
    kuatkan iman...
    kuatkan semangat...
    berusaha untuk ayah dan ibu...
    aja2 fighting!!!

    ReplyDelete
  25. yup! menitis air mata bila dgr lagu ni sambil membayangkan wajah ibu bapa kita. haihhhh

    ReplyDelete
  26. lagu nie mmg touching...
    lagu2 arwah sudirman mmg semuanya ada ceritanya...pasal kerja "punchcard", pasal basikal kan...very evergreen gitu...

    ReplyDelete
  27. lagi sedey yg versi tok iti....T__T

    ReplyDelete
  28. jgn sedih plak...berkorban untuk mmbalas jasa-jasa mereka

    ReplyDelete
  29. teringat citer pondok buruk
    sedih ohhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  30. rindu kat mak ayah dgr lagu ni. huhu

    ReplyDelete
  31. minta ibu halalkan setiap titik susu ibu dia..huu..

    ReplyDelete
  32. sama la kita, dik. akak kalau dgr lagu ni, mmg laju je airmata mengalir.. cm sungai gombak.

    ReplyDelete
  33. best kan lagu nih. time raye if dgr n dan dan lg di perantauan...kompom nangis :P

    ReplyDelete
  34. dengr lgu ni masa 2 hari lepas ayah xde
    semua adik bradik dalam kete tu menangis
    huhu

    ReplyDelete
  35. ingat lagi masa kat asrama , pasang je lagu ni semua nangis , hahahak .

    ReplyDelete
  36. like gak kat lagu...mmg besh..lagi2 klu feel lebih..kdg2 smpi meleleh...hehe

    ReplyDelete