Friday, January 7, 2011

Saya suka tengok body awek saya . Cantik betol. Sungguh!


sekadar renungan.




Saya suka tengok jari awek saya.
Cantik betul... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tidak boleh tolong each other
Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...




Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jealous orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang giler forever..




Saya suka tengok body awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekung
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Perghhhhh syoknya...




Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu dekat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...





Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katanya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu je..
Dia tak kata satu apa pun...
Berdosanya saya....





Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...




Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...





Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...




==================================

yang dekat atas ni aku pernah baca dulu. dekat majalah mastika kalau tak silap lah. ni aku nak buat versi aku pulak. merepek nasib lah. bab merepek merapu meraban ni aku suka la :D






saya tak suka tengok rambut bf saya. tercacak sana. tercacak sini. sampai tercucuk cucuk mata saya. lepastu dah la berminyak. boleh buat goreng ikan kembung minyak nya.




saya sedih tengok bf saya. tak tidur sebab kerja mesej dan kol saya je manjang. mandi pon tidak. sebab asyik ingat dekat saya. "tidur tak basah, minum tak kenyang, mandi tak lena" katanya. handphone pon dah melekat dekat telinga macam letak gam gajah dua bundle.



saya tak suka tengok body bf saya. kadang kadang macam bob the bulider. bila happy je kembang boleh cucuk cucuk macam jeli. kalau sedih. kurus sangat, sekeping. ada angin pon melayang. saya dah la gemuk. dia kurus. saya nak bagi lemak saya. dia tak nak pula.




saya tak suka tengok jari bf saya. buruk bebenauu. hitam pulak tu ada taik taik. nak pegang pon saya tak berselera. lagi pon saya tahu benda tu dosa. saya takut.




saya sedih. so. saya mintak break je terus. cerita tamat. tepuk tangan secara berjemaah.



sekian.





p/s: apakah maksud tersirat di entri ini?? uhukk uhukkk~

108 comments:

  1. maksud t'sirat nye adalah yang tidak t'surat..
    ha.cam na tuh..??
    aku pown xtaw..haha.

    ReplyDelete
  2. ehem2
    sape bf cik epal ?
    heehhehe

    ReplyDelete
  3. wow, kreatif gile gubah kata-kata pujangga..kih3..

    ReplyDelete
  4. entry atas insaf..
    entry 2nd gelak guling2 =P

    ReplyDelete
  5. gilerrr brutal!!!!!!!!!!!

    ahahaahaa

    ReplyDelete
  6. hehehee....gud decision...cari len..hahaa

    ReplyDelete
  7. ketawa guling2 baca version cik epal kat bawah..hahahahah..
    bob the builder?apaka!xda kaitan..haha

    ReplyDelete
  8. versi atas cm sdey..
    tp versi ko klaka..haha
    bgus2

    ReplyDelete
  9. berpesan-pesan ke arah kebaikan.. tak gitu??

    :)

    ReplyDelete
  10. hahahaa!kau ni memang bab ngarot no satu. weh,bile kau masuk gombak?

    ReplyDelete
  11. cik epal putus cinta ke?hihihihi

    ReplyDelete
  12. wahhhhh! sunggush sadis..huhu..tpi suke yg atas tuh...weeeee~ ;)

    ReplyDelete
  13. wauh, best entry ne, gilak zai suka !

    penuh maksud, straight to the point

    ReplyDelete
  14. banyak maksud citer tu..tersirat tersurat terseriat..semua ada....tp last skali single jugak best..

    ReplyDelete
  15. hahaha.
    kreatif kreatif.
    kalo tang mrepek memang kreatif kan.
    hahah

    ReplyDelete
  16. haha
    baru nak tanye sape bf tu
    dah putus plak da
    hehe

    ReplyDelete
  17. bgus btol versi cik epal nih.
    hiks~

    ReplyDelete
  18. hahahaa!kau ni memang bab ngarot no satu. weh,bile kau masuk gombak?

    ReplyDelete
  19. gelak baca versi cik epal punya ayat. wakaka!

    ReplyDelete
  20. clap clap... tepuk tangan, hehe


    syabas cik epal.. sedap betul hasil karya cik epal.. ^_^

    ReplyDelete
  21. lol...hak3 apakah yang cuba disampaikan di sini

    ReplyDelete
  22. hehe.. camtu erk..

    motif entry nie..
    nk gtau awk a single kan2..


    tp y besh2 tarikh kt seblh ttu 14 mac hehe..

    bufday waaa tu.. suke2x.. ;)

    ReplyDelete
  23. kadang-kadang pantun jugak memainkan peranan beringat tapi dalam keadaan ketawa...seronok baca entry kali ni hahaha

    ReplyDelete
  24. yg rambut tu sy stuju!!! hahahaa

    ReplyDelete
  25. hahha...yang ayat kat jari ada taik2 tu sumpah lawak..hahhahah..

    ReplyDelete
  26. I like this post! :D

    Two thumbs up!

    ReplyDelete
  27. hahaks
    sedih tgk bahagian bf tuh.
    hihi

    ReplyDelete
  28. very meaningful..heheh...takot la nak pegang tgn bf kite.. :D

    ReplyDelete
  29. bab jari yang buruk kuku itam ada taik taik tu sedikit lawak la cik epal..hehe..

    saya pun pernah baca jugak ayat yang macam tu..tapi tak ingat kat mana..email kot..hee..tapi suka kata2 tu..(^_^)

    ReplyDelete
  30. tengok ajer tak apakan pegangan jangan yer

    ReplyDelete
  31. eh cik epal, sungguh tersurat ni. haha

    ReplyDelete
  32. tengok ajer tak apakan pegangan jangan yer

    ReplyDelete
  33. mule2 gelak2 baca puisi tu, tp tang last tu jadik sdeh plak. huhu..
    sabo jela..

    ReplyDelete
  34. ni entry org baru break up. hehe. click nuff cik epal!

    ReplyDelete
  35. haha..klakar la entry nie..blah terus jer..bagus..sokong 100%..

    ReplyDelete
  36. tahniah, cik epal. :D

    (nak bf mcm kat atas tuuu. yg original, bukan cik epal pnye. haha)

    ReplyDelete
  37. kakak...kte nk copy n post dkt blog kte buleh tak...buleh tak..kte link kn smula pda blog anda..sbb nk jugak org "di sana" bacanye jugak..mntak izin yerp ;)

    ReplyDelete
  38. gua ske nengok awek gua sakan sana sini shoping,sbb bukan pkai duet gua, pkai duet balak lain.. damn.. hahaha.. neway, nice blog

    ReplyDelete
  39. maksud tersirat ye cik epal?
    apa2 saje ttg bopren/suami kita, terima saje ngan seadanya...

    ReplyDelete
  40. yeh tepuk tepuk tepuk tepuk tepuk tepuk huhuhuu

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  41. semuanya suka apa-apa pun, jangan terpedaya dengan itu semua.... kena nilai sebaik yang mungkin

    Income Tax: Lebihan RM584.44

    Jom Exam

    ReplyDelete
  42. haha merapu je versi cik epal ;p

    ReplyDelete
  43. buruk bebenau ker jari boipren kamu tu...
    kalo saye, kuku die panjang pon saye x selera dah nak tgk...
    rase nak ajer suro kucing saye cakau muke die..
    sbb xreti jage kebersihan kuku..huhuhu

    ReplyDelete
  44. kih kih kih , memula tu macam terpukau jer baca.... ;p

    ReplyDelete
  45. thanks for sharing..

    p/s: suka dgr tazkirah

    ReplyDelete
  46. hehe. kesimpulannya, cik epal xde boipren ler..hohoh

    ReplyDelete
  47. hahaha..lagi best versi cik epal!!lawak seyh

    ReplyDelete
  48. maksudnye..sila berkapel secara berhemah....

    ReplyDelete
  49. a'ah yg kat atas tuh akak pun dh selalu bc :) tp tang yg kat bwh tuh...gelak sesorg okeh akak bc :P

    ReplyDelete
  50. cik epal
    hehehe
    nice post!
    cantik ayat cik epal
    pandai na buat ayat

    ;))

    ReplyDelete
  51. hahahaha, aii dik, lain mcm jer?
    :D

    dik, rajin2 singgah la belog akak, kumen entri terbaru. :p minta pendapat dr dak uia yg sorang nih. :p

    ReplyDelete
  52. indahnya dunia kerana wanita..gelapnya wanita kerana wang..

    terdiam..

    benar,takkan ada cinta sejati selagi manusia tak pernah puas dengan apa yang dia ada.

    ReplyDelete
  53. mak aih... sadis nye.. :) ada taik-taik... :p

    ReplyDelete
  54. amboi, cik epal. bukan maen lagi. hehe. ape y tersirat kat aty tu?hehe

    ReplyDelete
  55. hahahhaha...cik epal nih...lawak giler...mula2 baca yg atas tu mmg rasa insaf..biler baca cik epal punya trus saya gelak..hahahahha

    ReplyDelete
  56. kesimpulannya...lbey baek bercinta selepas kawen...

    p/s;klu la ad lelaki yg berfikiran mcm ni...aman dunia akhirat...

    ReplyDelete
  57. hahahaha..kretip sunggoh wat versi sendri..ahaks.:)

    ReplyDelete
  58. hahaha..cute olahan crite nih... kalau betol2 ckp kat dpn bf sure kene maki sbb komplen sane-sini ;p

    ReplyDelete
  59. cik epal nice post..
    suke sgt..=)

    ReplyDelete
  60. hi there if free visitla my blog...thanx ya!!!
    http://gossipgirlstuff.blogspot.com/

    ReplyDelete
  61. Salam Cik Epal,

    Alahi seronokya bahaya yg poem yg pertama..
    Tapi yg kedua tu erkk? hehehe not bad ^__^ gud try

    ReplyDelete
  62. dalam betul maksudnya ni.....ada kene mengenake?

    ReplyDelete
  63. saya suka makan megi..sungguh...sedap hingga menjilat jari...err megi satu...!!


    tapi sungguh...n3 tu penuh menusuk kalbu..hmmm paham paham sendiri la yer..hehe

    ReplyDelete
  64. tahniah!! anda menang hadiah...
    ambil hadiah sebelum terlambat...

    ReplyDelete
  65. tepuk terusla tangan..
    kan kan kan..

    break lagi senang.. tp

    smbgn :

    saya rindu bf sy, sbb tu la sy mintak putus. lepas putus sy rindu dia gila2 tp sy tahan je.. padan muka sy

    ReplyDelete
  66. ak suke entry yg ta merapu tu :P
    ahahha
    sweet doe <3

    ReplyDelete
  67. entry second tu pengalaman cik epal.
    haha!
    betul tak?

    ReplyDelete
  68. suka entry yg kat ats tue..hehe..

    ReplyDelete
  69. ahahaha..gelak sakan bella baca yang cik epal punya version!!

    ReplyDelete
  70. lawak syial,adeh. thumz up!this is what i call sporting.hehe

    ReplyDelete
  71. nak kapel boleh..tp kne jaga tatasusila..heeheh

    ReplyDelete
  72. Hahaha. Sentap abes ex bf kamu baca!

    ReplyDelete
  73. penah gak baca...
    tapi ape maksud disebalik ayat2 cik epal ni ek....hehe

    ReplyDelete
  74. Baru nak feel yg part girfren tu. Masyuk kot dgn lagu nasyid kat bawah.

    Sekali baca part boyfren. gelak guling2. *tak guling pon* tpi gelak kuat r. HAHAHA

    ReplyDelete
  75. moral???








    xleh terima dye seadanya kot......


















    mahukan yg lebih baik dari itu..















    tp sumpah sweet entri ni..















    yeah!! hidup cik epal.grrrrrrrr













    thyyunxthiya.blogspot.com

    ReplyDelete
  76. nice one!
    ahaha. tersiratt la sgt. :)

    ReplyDelete
  77. http://akukaukesah.blogspot.com/2011/01/pakai-tudung-skinny-bagai.html

    ReplyDelete
  78. salam cik epal!
    ni kaksu dari eightDesigns.
    aisey cari2 email kamu tak jumpa. macam mana nak contact? ada perkara nak tanya heheh

    ReplyDelete
  79. bukti cik kepal tidak laku! kah kah kah!!

    ReplyDelete
  80. Salam. Macam2 yg tersirat tersurat tersimpul dan terbelit2 dalam entry ni ^^

    ReplyDelete
  81. HAHA kelakar la cik epal nie..... karya julung2 kali uh..haha. Hv a nice day cik epal!! :)

    ReplyDelete
  82. hahaha...

    lawak part yang cik epal buat tuh...

    belog cik epal nie belog yang happy tahu !

    www.ceritanadiah.blogspot.com

    ReplyDelete
  83. wahhh !



    cik epal .



    best woo . kreatif ! phewitt ! >.<


    http://ahdeqiela.blogspot.com

    ReplyDelete
  84. folo u folo me back kay.. nice vlog... theee~~~~

    ReplyDelete