Sunday, March 7, 2010

Raja Lawak. Pengacara lagi best daripada peserta. Apa cerita?

Selama dok goyang kaki depan tv ni sambil kunyah kunyah kacang botak dan muruku ikan yang bukan di order pada hari Deepavali. Layan gak ahh Raja Lawak ni. Nak gak tengok apa yang lawak nya.



Puas dok cari punch line nak gelak atau pura pura nak gelak. Tapi tak tergelak pon. Dia yang tak reti buat lawak atau aku yang susah nak gelak ke hape tak tahu la.


Tapi aku rasa budak Johan dengan Zizan ni boleh la tahan. Aku rasa budak dua orang ni lagi lawak daripada peserta musim ni. Memang sesuai la kepala hotak mereka bergabung dan bersatu padu bertambah mutu dan kutu. Asal Johan makin kembang sekarang? Rambut pon ikut kembang. (Nampak sangat aku peminat Johan. Sebab ikut perkembangan dia. Tapi nasib baik kau dah kawen. Dah dapat bayi dah. Congrats)


Tapi sebenarnya nak buat orang gelak ni lagi susah sebenarnya daripada nak buat orang nangis. Ingat senang ke nak buat orang gelak? Aku tengok Bob Lokman, Din Beramboi dengan Afdhlin shauki ni best jugak. Best tengok dorang gaduh2x dok pertahankan hujah hujah mereka. Kadang kadang lawak jugak juri ni. Layannnn jugak la daripada tak ada benda nak gelak.




Abang kassim the series ni boleh jugak layann. Idlan ni mesti ramai awek awekss yang vote ni (memandai je aku) tapi dia jadi abang kassim best jugak.




Eh! Malam ni final ea? Siapa yang menang ea? Tak nak bagi tahu pon tak pe. Astro banyak ulang tayang. Boleh rasa surprise sikit. Hakk. Maggi saya sudah kembang. Siapa punya tagline ni? Lupa lak nama. Banyak makan semut api cicah coklat ke hape aku ni? Hehh. Makin lama makin lemau.

44 comments:

  1. woohuu.dpt jadi org 1st komen!
    *eh yeke?

    abg kassim.. pon..pon..*dgn gaya comel skali!

    vote la zizan.. i lap u!

    ReplyDelete
  2. ak x suke nabil raja lawak....

    tu je nk ckp...hehehehe

    ReplyDelete
  3. memang sangt suka pengacara2 raja lawak..sepala jer..abg kassim pon ok..he4..myb dia mnang..he3

    ReplyDelete
  4. tgk raja lawak kalau tv laen dah xde yg menarik
    haha

    ReplyDelete
  5. waduh cik epal, sama2 kita tgk sapa pemenang dia key... ehehe..


    Johan makin kembang bab dpt isteri pandai masak, mgkin cik epal begitu gak kalo dah bersuami. Aching! <ups, statement kejam sila abaikan.. hehe.

    ReplyDelete
  6. Mana nak timbul kreativiti dari peserta bila pengadil bias. Entah apa si din beramboi tu ckp aku pun tak faham sampai afdlin shauki kena terjemah pulak. Klu dah jadi pengadil tu profesional la sikit bagi la komen yg baik, ini tidak ... lantak ko la.

    dari,
    Merapu

    ReplyDelete
  7. raja lawak bosan la.
    mmg la x lawak.
    dah lawak buat2.
    if lawak spontan + muka cam badut 2 bley la nk gelak2 ikhlas.

    ReplyDelete
  8. Maggi saya sudah kembang..alex punya tagline. kdg2 dia ni lawak..kdg2 lawak x menjadi sgt..

    tp mmg betul la...johan ngn zizan lg klakar drpd peserta..

    ReplyDelete
  9. raja lawak tahun ni tak best...hik3...

    ReplyDelete
  10. tapi perserta kali ni yg lawak cume alex dan kecik....:)

    ReplyDelete
  11. btul la cik epal..ssuai btul dorg bdua ni..ade je modal nk bg kte gelak..

    ReplyDelete
  12. sokong MAMU sebenarnye.tapi syg,dorang tak masok final..

    ReplyDelete
  13. itu modal raja lawak. untung yang di harapkan hampeh jer

    ReplyDelete
  14. tau xpe.. lagi suka pengacara dia kot(:

    ReplyDelete
  15. mmg jozan plg lawak..juri lagila lawak..peserta dia..langsung x lawak..nama pon x ingat

    ReplyDelete
  16. final??bru tau..memang jozan lawakss..juri2 pon lawak..peserta..x kenal pon..

    ReplyDelete
  17. memang pengacaranya best...siapa pun yang menang..yg penting orang tu layak la...hikhikhik...jangan macam AF...tak layak menang pun no 1 jugak...

    ReplyDelete
  18. huhu,epal..aku ni ha.selalu juga tgk kat youtube..yg lepas2 lah,sebab aku suke layan lawak nabil..yg ni.aku tgk bapa saat aku tutp.

    penat tgk tapi tak lawak.buang masa aku buffer..

    ReplyDelete
  19. zizan dan johan adalah pasangan gila yang patot digandingkan sampai dorang da tak tau nak buat lawak lagi dh..
    hahah..
    sangat suke zizang!!

    heheh..

    :P

    ReplyDelete
  20. haha..cik epal..mcm ckp semua lawak jer...abg kasim,juri,pengacara..haha....dh merangkumi semua..

    ReplyDelete
  21. tak pernah tengok raja lawak live..semua siaran ulangan je..hu

    ReplyDelete
  22. yoo hoo cik epal.
    first tyme komen kat blog you ne.
    hoho.
    eh, kecik menang lah.
    i dok harap dapat kat abang kasim.
    tapi...
    pon..pon.. =)

    ReplyDelete
  23. kecik menang..tp mata aku kt idlan je sweet wakaka lawak tu boleh la ekeke

    ReplyDelete
  24. xPERNAh tengOK Pun sebARAng ranCANGAn dariPDA AStro..

    wHY??

    Coz umaH MRS WEIyda xde astro...

    why??

    sbb ORG UmaH NIN SUme xsuKER sANgat menGAdap TV..

    TAPi taHU DUA org jer kalO LAWAK2 NIN

    NabIL + ZIzaN...

    Am i right??

    ReplyDelete
  25. hahha..
    tak pena layan raje lawak..
    rase macam sume pon tak best..
    gaggaa

    ReplyDelete
  26. hahaa..megi sy sudah kembang tu tagline alex..dulu bez la jgk die,skank xbez..lagi suke zizan ngan johan!!!

    ReplyDelete
  27. adoii awat idlan pon pon tak menang? Milah tak mau undi ka? kuciwa a..

    Oh Lady Gaga Bukan She-Male Rupanya! Siap Ada Bukti Lagi!

    ReplyDelete
  28. betul la cik epal..
    combination jozan lagi syok seyh..

    btw, kecik menang.. tak follow pn..tgk gitu2 je...

    rse x leh celen nabil la..

    ReplyDelete
  29. x best la raja lawak musim ni...
    apesal la peserta cam makin x lawak??

    aku rasa kwn aku lagi lawak dari diorang.. uhh!!

    ReplyDelete
  30. xcuba tengok lagi ni
    nak kene cuba2 jugak skali skala

    ReplyDelete
  31. cik epal... dni wat edidi terjah tempe cik epal kat sini

    http://ardinihumaira.blogspot.com/2010/03/kenapa-cik-epal-suka-makan-tempe.html


    ^_^ hehe peace!

    ReplyDelete
  32. tahun nih punya peserta kurang ummph!

    ReplyDelete
  33. muka abg kassim monyok je semalam sebab kalah

    ReplyDelete
  34. aku lg ske kecik..yg len mcm susah giler aku nk gelak...

    ReplyDelete
  35. raje lawak cm x bes jer..

    pe rase semut cicah coklat?
    huhu

    ReplyDelete
  36. igkan idlan yg akan menang..skali si kecik...tp xpela dh rezeki si kecik kan...klakar jg budak asal dari kampung ni..

    ReplyDelete
  37. mmg tak mengikuti rancangan nie dari awal so tak rasa apa yang lawaknya

    ReplyDelete
  38. lama adik tak cakap " makan semut api cicah coklat"

    hahaha..

    akak tak tgk pun raja lawak..ntah la.mcm x minat jer..

    ReplyDelete
  39. nath! betol2..host dia lagi best dari peserta...hidup host! hahaha

    ReplyDelete