Monday, March 8, 2010

perbualan orang gemuk dan orang kurus (tips tips kurus yang tak tahu la boleh terima atau tidak)

@ kes pertama (first and foremost gituu)


Orang gemuk: aku nak kurus macam kau la. Aku gemuk gemuk macam ni. Aku jadi lemah semangat. Asyik nak melatah opocot mak kauuu aje (yang melatah ni tipu. Saja tambah)

Orang kurus: best la paha kau. Macam jeli. Kalau cucuk cucuk lembik lembik geli geli. I likeee. Buat bantal sodap ni.

Orang gemuk: kau ni main main la. Bagi la aku tips nak kurus weii.

Orang kurus: tips nak kurus? Senang je. Kau kena exercise. Tapi exercise ni simple baikkk punya (buat gaya dafi baikk punya)

Orang gemuk: apa tips nya?

Orang kurus: kau geleng geleng kepala je boleh kurus. Senang kan? Tak payah kau nak angkat dumbell, lari treadmill bagai tuuu.

Orang gemuk: geleng kepala boleh kurus ea? Time bila nak buat? Pagi lepas bangun tidur ke lepas gosok gigi nak masuk tidur?

Orang kurus: kau geleng geleng kepala TIME ORANG AJAK KAU MAKAN dan mencekik aje la. Wakakaka

Orang gemuk: memang kau saja nak kena cekik dengan aku cicak kubinggggg!

Orang kurus: laaarikkkkkkkkkkkk (sambil lari lari ayam)



@ kes ke dua (second dalam bahasa banjar)

Time ni pergi open house. Si gemuk dan si kurus dalam kes pertama tadi dah baik dah. Kira ni kesinambungan dia la.

Si gemuk: tom kurus! Kau sebagai consultant aku. Harus jaga makan minum aku. Nak makan apa ea?

Si kurus: kau nak makan apa?

Si gemuk: aku nak makan mi goreng mamak ni la. Macam menarikkkk (terjelir lidah dah tertelan air liur sebanyak empatpulohempat kali)

Si kurus: eh! Tak boleh tak boleh makan mi goreng mamak (sambil buat isyarat no no no)

Si gemuk: apa pasal lak tak boleh tom kurus?

Si kurus: kalau kau nak makan mihun goreng mamak boleh. Mi goreng mamak tak boleh?


Si gemuk: alaaa sama je. Dua dua ada mamak jugak kat belakang. Kalau mamak masak peluh peluh mamak kan lebih kurang je rasa dia. Asal tak boleh?

Si kurus: makan mi besar (mee/mi) nanti badan kau jadi besar. Kalau kau makan mi kecil (bihun/mihun) nanti kecik la badan kau. Hahahahaha

*si gemuk rasa macam nak bagi penampooo jepun dan terompah jepun aje dekat muka si kurus yang ketawa berdekah dekah itu tapi masih berlagak cool seperti abang mr.potato misai lebat

Sumpah! Tak lawak ok.



P/s: tolong lah kawan kawan yang memerlukan pertolongan dan bantuan dengan ikhlas. Khidmat pesanan masyarakat ini didatangkan khas oleh www.kauingatkaukuruskaucantiksangatdanbolehhinaoranggemuk.com
(Sila google laman web tersebut. Mesti anda akan culture shock)

63 comments:

  1. wohh cik epal..boleh buat lawak pagi2..ceria i bekerja di upis ini hari.

    have a nice day cik epal!

    ReplyDelete
  2. due2 teori mcm boleh diguna pakai. ;p

    ReplyDelete
  3. KEH KEH...
    AKU BRSYUKUR DRIKU SEADENYER..

    ReplyDelete
  4. bukan setakat penampooo jepun je
    siap bagi sup kaki lagi
    hoho

    ReplyDelete
  5. lawok ah n3 ko nih cik epal...tersembur karipap yg aku ngah kunyah neh...ahaks

    ReplyDelete
  6. sambung perbualan ..

    org gemuk : aku gemuk tp aku hepi..ramai org sayang..

    org kurus : aku kurus tp aku menderita..b/f seme x guna..kawan plak xde sbb aku mulut jahat..

    apa yg penting..hati mau baik..huhu..

    ReplyDelete
  7. uisy.sepuk laju2 je la si kurus yg loyar buruk tu.ikh3.*geleng2*

    ReplyDelete
  8. xmampu nak geleng2 kepala kalau nampak makanan sedap2... :)

    ReplyDelete
  9. org gemuk xharus rasa rendah diri.. stp org ada kelebihan & kekurangan tersendiri..nak kurus semangat kena kuat utk jaga amalan pemakanan

    ReplyDelete
  10. hohohohho.......buleh blah ...heeeeeee

    celcom exec

    ReplyDelete
  11. hahaha kelakar gila a entry ni..boleh masuk raja lawak 5 ni..caya la cik epal :P

    Oh Lady Gaga Bukan She-Male Rupanya! Siap Ada Bukti Lagi!

    ReplyDelete
  12. hihihi...
    sabo je la....kalau camtu hari2 nak makan bihun la..
    boleh kurus cam bihun..hik..hik ..

    ReplyDelete
  13. tip nie akan ku gunakan kalau da jadik gemok nnti.. ahakx

    ReplyDelete
  14. kesiannya kat si gemuk kena buli ngan si kurus..
    huhu~

    ReplyDelete
  15. pakcik dah google lawam web yg awak cakap tu .. tak dapat pun. tak baik tipu orang .. nanti gemuk !

    ReplyDelete
  16. saya ada perbualan orang gemuk dengan orang gemuk cik epal...ngeheheheh

    ReplyDelete
  17. hehehehe..sengal lah... :p

    tapi bleh thn lah....x salah kalo nak kongsi tips..tapi mulut jgn duk mengata org..menghina org..kang kena btg hidung sendiri..pdn muka.. :p

    ReplyDelete
  18. hahaha cik epal ko tau ke cakap banjar?? ekeke

    ReplyDelete
  19. akak x kurus dan x gemuk..yang sedang2 aje..hehehehe..

    tp benci dgn org yg selalu kondem bile kite berusaha utk diet/kurus..dasar pendengki tegar..heh!!!

    ReplyDelete
  20. Lawak2 ..
    Nanti nak buat gak citer ala2 cam ni gak..

    ReplyDelete
  21. tom kurus???hahaha..nama panggilan kwn2 cik sha kat BF cik sha..sebab die sangat kurus dan nama dia pangkalnye ton..maka jadi la tom kurus a.k.a ton kurus a.k.a tom cruise..konon2..kui2..

    adakah tom kurus itu BF cik sha..sungguh melampau kata2 nye..rasa macam nak penampo jugak..hahaha..

    p/s:terasa beno diriku yg dah chubby ni..hok3..

    ReplyDelete
  22. CC dah kuyus.
    hehehe
    tu je nak ckp.

    ReplyDelete
  23. hahahaha.. ades lah!! tapi kalo tips no 1 tu di pratis secara betol.. boleh jadik kot!!!kikikiki

    ReplyDelete
  24. haha, mana ngko dpt lawak ni? sengal sehhh

    ReplyDelete
  25. hehehe...mcm sengal citer ni seh...tp sungguh arr, bantu la mereka yg memerlukan...jgn dipermaini perasaan mereka...wokeh!!

    ReplyDelete
  26. tom kurus tu mmg waji kene penampor...
    hahahhaha

    ReplyDelete
  27. hahaha...mmg patut wat exercise geleng2 tuh....

    ReplyDelete
  28. Maknanya kena geleng-geleng kepala la kalau ada orang ajak makan mee goreng mamak la lepas ni.Huhu.

    ReplyDelete
  29. hikhik~
    besh la citer ni ^__^

    ReplyDelete
  30. sbonarnyo laki byk yg ske ppn yg tembam2 bnding ppn yg keding2. kan kan kan kan......

    ReplyDelete
  31. cik epal, HAPPY WOMEN'S DAY! majulah wanita untuk negara cheewaaahh~

    =P *tibe2 komen aku lari topic*

    ReplyDelete
  32. yang gemok nak kene penampo gak ke ahahah

    ReplyDelete
  33. lawak apakah ini adik?

    mcm x kelakar jer..

    hehehe.

    ReplyDelete
  34. Saya pulak orang kurus yg nak jadi gemuk haha .

    xP

    ReplyDelete
  35. hhaha. yg story first tu menarik oh!

    nk kurus jugak! tnggu nnti. =)

    ReplyDelete
  36. nyihahaaa.
    berguna jugak ni
    tapi kan cik epal,tu kalau yg nak kurus dan kecik
    yg nak gemok dan besoor ni pulak gimana dong.
    hahaa.
    akulah tuu (--'')

    ReplyDelete
  37. owwuuhhh... cik epal. mengapakah saya dengan seikhlas hati telah search laman web tersebut?


    ohh... cik epal... ohhh tidak... memang benar... laman web itu telah membuatkan saya tersengih dan rasa nak makan tempe. miahaha....



    u ols, search la cepat website tu. jangan segan2. baeekkk punya


    wakakaka...

    ReplyDelete
  38. owwuuhhh... cik epal. mengapakah saya dengan seikhlas hati telah search laman web tersebut?


    ohh... cik epal... ohhh tidak... memang benar... laman web itu telah membuatkan saya tersengih dan rasa nak makan tempe. miahaha....



    u ols, search la cepat website tu. jangan segan2. baeekkk punya


    wakakaka...

    ReplyDelete
  39. owwuuhhh... cik epal. mengapakah saya dengan seikhlas hati telah search laman web tersebut?


    ohh... cik epal... ohhh tidak... memang benar... laman web itu telah membuatkan saya tersengih dan rasa nak makan tempe. miahaha....



    u ols, search la cepat website tu. jangan segan2. baeekkk punya


    wakakaka...

    ReplyDelete
  40. Memasing pon ada kelebihan dan kekurangan kan?

    ReplyDelete
  41. salam Cik Epal...lama tul xjenguk Cik Epal...sihat ke? Makin kurus ke makin gumuk???opss...hehe...gurau jer=p

    ReplyDelete
  42. geleng kepala? kalau org tu tgh sakit tengkuk?
    hehe :D

    ReplyDelete
  43. Hi Cik Epal...
    Lama sudah x menyinggah...
    Agak bz...

    Owahhh suka entry nie.
    Alhamdulillah dgn diriku:)

    ReplyDelete
  44. haha geleng bila org ajak tu satu hal. geleng bila diri sendiri tengah cari makanan macam mana? hehe

    ReplyDelete
  45. mintak maaf, anda telah ditag..sila ke blog Cik Nad ok..=P

    ReplyDelete
  46. hahaha.. cik epal!!!! i lyke...=P

    ReplyDelete
  47. hahha!! macam mana idea ni cik epal dapat ni.. sakit perut saya tawa pagi-pagi fajar belum menyingsing ni. adoii.. bagus punya petua.

    ReplyDelete
  48. yg geleng2 kepala tu saye setuju bebenor cik epal... ;)

    ala...what's wrong of being fat?it's not a crime at all..

    ReplyDelete
  49. salam ziarah cik epal..

    pjg btul laman web yg kene klik tu kan..iskh2...

    anyway salam perkenalan..

    ReplyDelete
  50. jahat tol sikurus tu ya...kurus ke gemuk tak penting, yg penting sihat=)

    ReplyDelete