Monday, March 1, 2010

follower bodoh?? aik?? follower blog pon jadi isu jugak ke??






nak menangis aku baca komen dari Encik Kamal Affendi ni. (tu pon kalau betul la nama dia)



ehem ehemmm tumpang tanya "go fukc up yourself" tu apa makna dia?? Almaklumlah. Saya tak bijak pandai macam anda ni Encik Kamal Affendi. lalala~





Aku rasa Encik Kamal Affendi ni selalu lah dok cek page ranking aku kat alexa ni. Aku pon tak ada nak ambil port sangat. Sebab aku memang kurang bijak pasal alexa ni. Gempak tak gempak ke aku tidak tahu la pula. Terima kasih la ambil berat ye Encik Kamal Affendi ye yeee. (nama anda macam nama pelakon watak utama novel novel cinta dan cerekarama gituuu. i likeeeeee. )






p/s: Terima kasih Encik Kamal Affendi. Sila lah datang lagi. Tapi blog saya tak best. Tak pe la orang orang "bijak pandai" macam encik Kamal Affendi ni kalau ada blog mesti best kan?? kan??? buat la blog. Nanti saya follow blog anda ok. Boleh saya jadi follower bijak =)

268 comments:

  1. kot ye pon x suke.. jgn la main hentam jer kan!.. jg la bahasa sikit.. nama sedap tp.. hu3x..

    ReplyDelete
  2. fuh..ayat dia macam nak kena pelempang je..

    ReplyDelete
  3. xd angin xd ribut..cam2 plak jadik nya kn..ap2 ragam mnusia nie..;)

    ReplyDelete
  4. He is cute. so bad got no identity.

    ReplyDelete
  5. hahaha...ade jugak org yg komen cmne..isk2.. agak nye dh xde keje sgt ne.. klau la follower cik epal ne sume bodoh makne nye aku pun same la?ahaha.. budak ne dh mental agaknye.. klau ko dok ckp pembace en3 cik epal bodoh, abes bukan ker ko pun membace jugak en3 dia? mereng agaknya budak2 ne...haihh dosa lak ak duk ngutuk dia.ahaah..ampun cikepal.. jgn mare..sekadar meluahkn geram pd org yg xtau nk menggunakan bahasa dengan btol.

    ReplyDelete
  6. ish... truk la kamal affendi tu. mcm bendi aje. tu pun nk suarakn. klau xsuka blah ajelah. npe nk kutuk? pape pn, blog cik epal.., tbaekk!! myb no 2, slps BLOG THEBAT KAMAL AFFENDI. kah8... bajet tul.

    ReplyDelete
  7. sabar ye cik epal..saya baca komen dia pon tergelak..ada gak manusia mcm ni..hee3..sakit perut..persoalanya..adakah blog cik epal menutup periuk nasi dia..hmm..pening2..

    ReplyDelete
  8. amboii slumber die je nk mncarut kt cik epal. jhatnyee. org zmn skrg ni mmg pnuh dgn hasad dengki. sbar jela dan kuatkn iman :)

    ReplyDelete
  9. naik angin ni !!! hahha . naseb baik ta kua angin :P

    ReplyDelete
  10. en kamal effendi
    adehhh ader jgk org cm ni eh
    pelik2 huhu biaq pe jerlah
    org cm ni xyh dlayan


    :) btw nice blog

    ReplyDelete
  11. dia cakap aku bodoh....bodoh punya orang....sila suruh dia baca blog ni dari awal kot..

    Sertai Contest Aku & Kancilbiru

    ReplyDelete
  12. Huhuhu...akak pun bodohke...?

    Eleh...pedulikkan sama dia Epal...maybe...follower dia tak ramai...dia sakit ati sebenarnya...biarlah...buat derk aje...kalau dia takmo baca blog epal yang tak best...tak payah masuk sini...tak payah baca...tak sakitlah hati tu

    ReplyDelete
  13. apsal aku rasa cam mamat tuh cam manusia setan ? wakakak takleh tengok orang senang ke dia tuh ?

    KAMAL AFENDI . Gi cermin dulu hidup kau please . kau cakap camtuh pun kau baca kan so kau pun bodoh ! wakakak lawak . bulsyitnyer manusia nie ;P

    bak kata filem seniman bujang lapok . Kecik² xnak mampos , dah besar menyusahkan orang . bukan aku cakap filem tuh nyer ayat na :P

    CE lepak jer . gi mamp orang cenggitu hak hak

    ReplyDelete
  14. name kamal affendi....melayu rupenye....tp xde sopan santu....xde adab.....mcm ni k org melayu????en.kamal klu nk tegor org cermin la diri tu sendiri....k encik kamal yg jelez....hahahahahaha

    ReplyDelete
  15. hah??follow pun salah?jeles ker en kamal?meh nak follow ur blog..

    ReplyDelete
  16. ahaks nampak sangat en kamal effendi tu jeles tahap cipan ngan cik epal.
    kalau tak takkan dia amik taw semua pasal blog ni..
    hai dayus sungguhlah..bg ar link ko kalau ko gentleman en kamal effendi..
    nak gak tgk blog ko yg terBAIK tu..tu pun kalau ade..ahaks wt lawak ar en kamal effendi ni..bg ar ic sekali eh..

    ReplyDelete
  17. kenapa mesti nax mengeji...

    da tak tau nax cakap perkataan yang elok2 ke bro...

    cuba mengucap sikit bro...

    ReplyDelete
  18. ha ha ha..tak sangka kita sesama bodoh rupanya ya cik epal.. takpe la..ada gak orang jeles ngan orang bodoh cam kita sumer kan..lol

    ReplyDelete
  19. Tindakan dia lagi bodoh dari kami.
    :)
    Tidak mahu dipandang bodoh encik?
    Mari semua tepuk tangan sama dia.
    Biarkan dia berseronok. :D

    ReplyDelete
  20. gila apa kamal apekndi tuu...berani dia kutuk cik epal ku syg...xberhati perut lutut betol la dia...dah la aku pun kena gak...dah aku follower cik epal gak kan..suka2 ckp org bodoh...pastu mencarut xtentu pasal...ish3...xpatut2...xda akai ka...xpa cik epal ramai yg sentiasa di belakang anda...muahahaha

    ReplyDelete
  21. dik epal.. x yah la allow anonymous kasik komen.. biar yang ada account je @ blogger je.. biasanya org ada link ni, x bran punya nak kasik komen camtu!

    dulu pernah kena, n x suka org cmtu. so, trus restrict comment punye setting. nak tengok, ada sapa2 tak brani cari pasal ngan kite wif full info kat tenet ni. tak brani plak! tahu takuttt...hehe

    sakit je hati ngan org cmtu. ada gaks member2 kite kena ngan org PHD tu. tiap2 hari org PHD tu kasik komen, sampai la ni, SENYAP dah! penat kot sebab x layan..muahahaha ;p

    tapi pelik la.. dia benci2 kutuk2 pun.. still gak wat research ye x?? kihkihkih

    commenter tu kasik nama pun ntah2 x betul...

    xpe..nak nangis..nangis jer.. at least, lega sket hati tu. gi pun, dia juz bagi kata2 jer..dh lama nanti lupa.. x nmpak dah komen tu..kan..kan..kan..??:D

    ReplyDelete
  22. cik epal adikku syg..dont sad ok..itu olang sakit jiwa...jgn layan org sakit jiwa itu ok..:)

    ReplyDelete
  23. eix..next time kite tag kamu..tapi kena tunggu tag yg tahap mengkantoikan diri baru kite tag kamu..kehkehkeh. mahu?:D

    ReplyDelete
  24. kamal affendi ni bukan nama pembunuh yg kerat2 org tu ke dik?

    ReplyDelete
  25. ooo..dia pown ckp follower budus?
    how da u..!..kau tu bodos 15 juta kali en kamal!
    demn!..
    cik epal..ignore it..k

    ReplyDelete
  26. pengomen ni macam seorang perempuan..saya tak rasa dia adalah lelaki..tengok ayat macam perempuan..hahaha! gila dapat ramal :P

    ReplyDelete
  27. budget best je mamat ni. sabar ye...dia jeles tuh.huhu :P

    ReplyDelete
  28. cis!die mmg biadap!!!!sbb ak follower blog epal ni setia blog ni n pembaca setia blog ni..suka hati aku la nak bace ape yang aku nak..kan cik epal??die mmg biadap..hormati la org len bro..nak tanya sikit la, kolej mane ko blaja yer???pndai sangat ker??kalo nak kate jeles tuh dah agak dah..

    kpd cek epal...

    abaikan jer malaun tuh..
    kite mencari kawan, bukan mncari musuh..kan cik epal??=)

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. semoga pokcik kamal affendi ni di tempatkn oleh golongan2 org yg beriman. amin! xD

    ReplyDelete
  31. cik epal,jgn sebab kamal affendi sorang nie cik epal dah putus smangat
    beribu2 lgi yg sokong cik epal
    kami follower tahu aper yg kami nk bacer
    sy rasa orang tue dengki ngan cik epal kot
    keep it up honey!
    pedulikan kater2 x bermoral dia nie!

    ReplyDelete
  32. sabor je la cik epal oi...hahahaha...cool sudh

    ReplyDelete
  33. Haks3

    Sapekah kamal ependi??? Adik bradk mOna pendikah??? XD

    ReplyDelete
  34. OMG..
    biase la tuh cik epal..
    orang dengki..
    orang bijak takkan cakap macam tu..
    ahahahaha..
    tak yah la layan orang2 macam tu..
    im ur new follower!!!
    wink3

    ReplyDelete
  35. uik? ada gak orang pesen mcm ni.

    ReplyDelete
  36. alololo...cik apple..
    nie semua keje org psycho laa nie..
    hahaahah...
    bwt, cek apple relek je laa..
    diorang nie jeles ngk blog cek apple power..hahahah.....

    semoga happy2 slalu~

    ReplyDelete
  37. salam dik.. sabar lah adik... orang cam nie yang sebetunya dia jealouse.. sebab nyer.. kalau dia ader blog pun belum tentu orang lain akan follow back.. biasalah..orang kalau idung tinggi cam tulah.. berlagak cam dia jer pandai berblog.. ntah2.. sama juga cam orang lain.. baru nak bertatih berblog... anyway cik kamal affendi yang bijakpandai.. kalau betul anda bijak.. sila beritahu kami yang kurang bijak nie.. bagaimana cara nak berblog secara bijak seperti anda...

    Aha.. cik kamal affendi.. kalau anda terbaca komen nie...jangan terasa hati yer..bukan ker orang yang bijak tak akan hiraukan cakap2orang lain.. betul x????

    manalah tahu.. anda salah seorang peminat setia blog nie... hari2 dok jengah... anyway ..pada cik epal.. terus kan berkarya, akak akan follow adik..

    ReplyDelete
  38. seingat kita, ada blogger nama ini.
    tapi mcm entahlahh. cara tulisan dia lain sgt nih.

    takpe. hv fun cuti ni :)

    ReplyDelete
  39. kata2 tu mcm ade unsur2 kejelesan terlampau..hahaha..biarkn aje la..PHD smkin rmai skrg ni..x leh nmpk org lbih skit mula la nk mengata..ignore it..huhu

    ReplyDelete
  40. HOI!! sape die pulak Kamal Affendi nie??

    ReplyDelete
  41. eh2??sedap2 je mulot encik kamal affendi ni kata follower cik epal bodoh..tampo laju2 kang..hahaha..

    biasa la tu cik epal..org busuk ati kat mana2 pun ada..tu dia dengki dengan cik epal la tu sebab die tak glamer macam cik epal..hoho..

    tapi kan...yang musykil nye..cmne die leh kata blog cik epal ni bodo kalau die tak ikut baca..maknanye mesti setiap kali cik epal post entri baru die baca..kirenye die kata kat diri die sendiri la tu..kata follower cik epal bodo..die pun sama2 gak bodo macam ktorg..haha..apo la..cakap tak fikir dulu..sian betoi..

    p/s:rajin pulak die p cek ranking blog cik epal kat alexa..dah macam fanatik pon ade..haha..

    ReplyDelete
  42. em..tak sangke ade org bagi komen mcm ni..kalau me pon dpt mesti sedih...sabar ek cik epal...

    ReplyDelete
  43. CIK EPALLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ITU NAME SAYE KE!!!!!!!!!!!!! naseb baek my name effendi not affendi..

    so tak blh nk assume btol ke tak.. series gila tuuuuuuuuuuuuuuuutttt la sape yg hantar nih saje nk kena kan diri ini yg tak bersalah langsung..

    cik epal.. kamal effendi ni tak pernah nk mengutuk cik epall.. admire ade la.. haduusss.. hancuss susah kalo ade org dengki nih..

    cik epal.. first kwn saye call ckp name ko tertera kt blog cik epal.. gila panik.. bila bace post ni..sampai terketar2 tak tahu nk buat ape... tp sbb name tu slh eja saye cuba mengcoolkan diri ini..

    sape la agknye kamal affendi nih..

    cik epal kalo la yg anta komen ni mmg nk serang saye tlg la bersih kan name saye blk.. and kalo x publish komen ni pon tak pe and lagi bgs actually.. tadi bila bace post ni mmg terketar2 x taw nk buat ape.. rase mcm nk call cik epall mintak maap..

    cik epal tolong lah saudara seislam mu ini. salam... seiesly satu pengalaman ug menakutkan ... reply me cik epall plisssssssss

    ReplyDelete
  44. apa mslh die tuh?
    siapa yg bodoh skunk? haih, tak pahamlah ngan budak zaman skunk, ske cakap tak serupa bikin. ni kes cemburu la nieyh.haih

    ReplyDelete
  45. salam buat cik epal...
    ala biasa la kes ni..ni mesti kes jeles ni.....apapun biarkan ia berlalu umpama angin sepoi petang...

    ReplyDelete
  46. haha.akak pun follower awk cik epal.
    kira kena sekali lah ni
    tapi ada aku kesah?


    janji kita hepi berblog di sini, ye tak cik epal?

    =D (jgn risau, blog gonjeng cik epal ttp best!

    ReplyDelete
  47. Biasalah cik Epal. Bukannya kita boleh please semua orang.

    Selalunya orang yang macam ni dia ada perasaan hasad dengki.

    Teruskan berblogging untuk cik Epal..

    ReplyDelete
  48. dah laa cik epal,, tak payah pike ape orang tu cakap...
    pasal x mampu laa die cakap bukan2...
    anggap angin lalu je...

    ReplyDelete
  49. pelik-pelik je la manusia ni.

    ReplyDelete
  50. salam epal...
    hurmm.. i am ur silent reader...
    wah mengaku hehehehe


    totaly aku tak setuju dengan kamal affendi ni...
    hurmm itu lah manusia...

    aku lebih suka amalkan "lebih baih diam dari mengkritik bagai takdek telur macam mamat ni" jika kita tidak suka kan tentang sesuatu perkara tentang seseorang sila tegur dengan cara berhemah....

    ReplyDelete
  51. oh, loser btol la org yg komen mcm tu. nak mencarut-carut tak tentu pasal, kalau nak tegur tu buat la cara elok2, kalau tak puas hati, bikin je la blog sendiri.

    ni nak maki2 macam tu, ingat anak kucing ke ape, anak manusia la.

    wah2, saya plak yang emo utk cik epal, haha. ;)

    ReplyDelete
  52. erk. apa la encik itu. nama dah smart dah.

    ReplyDelete
  53. uish....tersentap di situ...
    apasal plak nie....giler tul en kamal effendi tu...
    ko ada buat salah ke dik ngan en kamal effendi tu..? x pasal2 follower cik epal pun di bodohkan sama.....

    takpe dik...
    kritikan membina tu...

    ReplyDelete
  54. relax je cik epal comel. kalau sorang marah ada ribu-ribu lagi yg suka kat cik epal.

    ReplyDelete
  55. Ohoo..encik K.A neh mesti masuk U dapat 10 flat, lepas tu IQ bijak nak mam***...wakakaka

    ReplyDelete
  56. bahasa yang digunakan menggambarkan beliau tergolng dalam golongon seperti yg dimaksudkan. Pernah kena terjah dengan cara macam ni satu ketika dulu tapi tak ambil peduli. Biarkan jerla cik epal, yg penting sy suka cara cik epal menangani isu ini dgn tak perlu mengeluarkan kata2 kesat membalas komen en.kamal effendi. Selamat berjaya cik epal!

    ReplyDelete
  57. ermm

    rasenya cik epal... suke ati la kan sape2 nk follow ke tak kan?

    ReplyDelete
  58. miahahahahahhahahhahaha !

    abang kamal. mintak nombor tepon boleh ? terasa nak ng0rats rr :D

    ReplyDelete
  59. Blasah je org2 cmni..
    try usha blog org 2 lak(lau ad la)
    ps2 tgk blog die besh ke x..

    ReplyDelete
  60. >>__<<

    jgn risau ... yg emo camni hanjeng jer ... picisan sangat nak di kesahkan! kamal afendi (kamalia) go fuck up ur ass!lalallala


    hye epal! single?

    ReplyDelete
  61. kurang asam samdol betul la itu orang...
    duk ngutuk no. 1...
    padahal dia pun baca gak blog ni..

    ReplyDelete
  62. kui2..
    adelah tu kot isu-isu yg terkena batang hidung dia..
    dia terasa kot, tu yg angin je tu..
    sabau je la dik..

    ReplyDelete
  63. cik epal

    jgn nanges2 okay..sebenanya dye jeles 2...bl0g cik epal karen banget..bez2...dye s0rang ckp x bez beribu ckp bez...aih org mcm cik apendi nie p0n ade ke...

    ReplyDelete
  64. okay, dia tu jeles, nampak sangat.
    kalau tak kenapa nak anonymous, bacul.

    cik epal, biar jaa orang jenis ni.
    tak senang tengok orang senang.
    macam cik epal selalu cakap,
    bukan senang nak puaskan hati semua orang :)

    kalau senang nanti buat laa tips nuffnang ;)

    ReplyDelete
  65. haha.typical malaysian.bodoh sombong.

    ReplyDelete
  66. HAHA
    maybe dye terasa sgt dgn entri latest cik epal 2 kott..
    yg psl metroseksual tuh.

    mne la tau, dye dah bkn main make up mcm pmpn, bwt mke cam pmpn, tetibe org ckp bapok. tu yg bila x de followers dye bengang.

    kan org metroseksual ni sensitif? sensitif drpd pmpn an? hah, mmg betul la tuhhh :)

    p/s : yg dye pi bce sme 2 watpe? siap rajin tgk ranking agy. lagi la bodoh drpd org lain. org lain bce blog je, dye bce blog + tgk ranking. spe lagi bodoh yea?

    ReplyDelete
  67. aisehhh. sukati aku la nak follow ke tidak. senang2 je dia panggil kita ni bodoh yee. kalo bodoh, takde la reti nak berblogging nie.

    orang yang bodoh adelah orang yang tak tau etika & tatasusila. betul tak cik epal? takpe. sukati kita. blog kita kan. nak tulis apa, sukati kita lah!

    ReplyDelete
  68. sabar ye cik epal. dia period tu :))

    ReplyDelete
  69. hoh? ada jgk org komen cam tu.. haisss.. dia jeles kot xda ramai follower..miahahaha

    ReplyDelete
  70. pendengki betol mamat tuh,cesss.!

    ReplyDelete
  71. mkhluk tu dengki amat gn cik epal kot. ni la manusia zmn skrg. penyakit phd x ilang² kott~~

    ReplyDelete
  72. owhh tidak, sy follower anda,
    dan saya tidak bodoh, skang sy tgh tggu spm, amek 11 subjek, amek aliran sains tulen, ada Sijil menengah ugama, sijil pmr jugak ada, dan juga upsr, InsyaAllah nk masuk U, nk amek jurusan chemical engineering,,

    nampak x? sy ada jugak pelajaran walau sy x pandai.tp saya juga x bodoh. mgkin dia salah ckp kot. atau dia nk ckp utk dia sndiri,, hak2,,
    sorry kpd Kamal affendi

    ReplyDelete
  73. hahhaa...mang dengki r org 2 cik epal..xkesah la cik epal nk tulis hape kan..cik epal pny blog kan..pelik r aku ngn org 2..pelik3..nampak sgt dengki..

    ReplyDelete
  74. sbr jea laa cs epal.. dia jeles tu :)

    ReplyDelete
  75. kamal affendi jealous dgn awk la cik epal :P

    ReplyDelete
  76. bodoh2 dia baca gakkan.. klau x baca mana tau blog ni bodoh or not..
    haha
    sape yang bodoh ni sebenarnya...
    ish3...
    klaka plak rasanya.. haha

    ReplyDelete
  77. wah3!!sesedap rasa beliau je! abaikn je,,apalah sgt stakat cik affendi sorang nak lwn dgn 2k follower awk tu!kn?
    ;)

    btw,alexa tu pe??;D

    ReplyDelete
  78. haha , kalau blog awak bodoh , kteorang tak follow la . dia dengki awak byk follower . blog awak agak annoying tp interested ok . so wat tataw je apa org nak ckp :)

    ReplyDelete
  79. amboi2..

    sukati dier je kannn..

    kalo dier x suka baca blog ni nape nak sebok2 lakk..

    blah jerlaaa..

    haiiiii..panasss betolllaaaaa...

    ReplyDelete
  80. salam adik epal.jangan dilayan sgt komen begitu.itu kerja org xde kerje.yang pasti beliau cemburu kat blok adik ni.diam x diam beliau pun ikut juga kot.

    ReplyDelete
  81. nampak sangat encik kamal tu seorang yang sudah hilang kewarasan nya..kalau jumpa dia lagi..suh dia repeat UPSR balik.amek subjek MORAL..

    p/s : b strong gurl ;)

    ReplyDelete
  82. yezza.. professional..:) orang dengki macam 2 la..

    ReplyDelete
  83. relax ah cik epal.. mulut org mmg kita x bley tutup. bodoh ke tidak bkn kita yg bley judge. yg penting kita tak kacau hidup org lain kan.
    btw, juz be yourself! :)

    ReplyDelete
  84. kerek nyer ck abg nie~haish

    ReplyDelete
  85. Whatta?????

    bijaknya en. kamal afendi ni

    sabar ye cik epal

    nanti kita sm2 blaja besungguh2 agr mnjadi insan bijak dan berguna mcm en. kamal afendi...


    haiyyaaa...ini mcm bijak pny olang pon ada meh?? -_-'

    ReplyDelete
  86. aku sampai sekarang pun tak puas ati ko dapat blackberry...hehehe...jeles tul aku

    ReplyDelete
  87. huuu...kenapa sampai camtu sekali...ok ape blog nie....cik epal....byk bersabar eyy???

    ps:blogger baru....singgah la...heee

    ReplyDelete
  88. ahahaha.. epal.. ko terbaikk ah..haha..lawak gle..pedas2..harap2 ade edisi 2, kamal apendi

    ReplyDelete
  89. kesian kamu xpsl2 kena maki hamun dgn KAMAL AFFENDI..haih..ntah ape2..abaikan je cik epal..tulis ikut hati kamu...

    ReplyDelete
  90. haiyohh..
    ini mau marah sbb gue follow sama ini blog..
    weiweiweiiii!!!
    kamal affendi konon..
    mesti name real kau tak best kan??
    lalalalal

    weh pakcik,,lu mau kutuok tuan blog wa tarak kisah..
    tp lu kutuk follower bodo wa kesah..
    hahahahahaha..
    taktak guro je cik epal..
    weh ayat lu baek siket la bro..
    macam ko pandai sangat dlm dunie nih..
    ade genius mcm adek kecik yang cipte formula maths tu tak?
    kalo tade tayah banyak citer..
    ni blog pompuan bro..
    lu tak gentle la wat pangai camtu..
    jage siket bahase..
    kite dok 1 mesia pon lu nak wat pangai cani..
    iskkk

    ReplyDelete
  91. xper2...juz ignore him cik epal..dia jelles kowt...keep up ur gud work..^^

    ReplyDelete
  92. eh luper nk ckp..sy pown follower u gak..hehe

    ReplyDelete
  93. salam epal~

    hehehe... kalo dia kata blog nie bodoh, ngape dia msih nak check gak?
    sure dia pun ikuti blog nie n alexa nye statis kan?? :p
    so dia pun sama gak ar bodohnya... ;p

    ReplyDelete
  94. kamal efendi kata followers blog nie bodo...
    aku follow blog nie....
    so dia kata aku bodo....???

    ada aku kesah...?? buat bodo jer..... takyah amik pot orang2 macam nie...... *sigh*

    ReplyDelete
  95. die jeles ni cik epal..wat bodoh sudah..

    ReplyDelete
  96. asal bangang sgt en K.A tu ?
    suka suki ckp org bodoh .
    kalow die tanak baca, ta paya r baca.
    kate j r die tu jeles dgn follower cik epal ni

    ReplyDelete
  97. die pon bodo gak r coz bce blog ko..hahaha
    pndai tol mamat 2 ckp..
    die jeles kot follower ko ag rmai dr die...hehehe

    ReplyDelete
  98. huahuahua..
    sangat membinggungkan..
    nape ngan pakcik 2 ek?
    jeles ke?
    ke dia dtg bulan?
    ish2...
    manusia..manusia..

    xpe2..abaikan je manusia mcm 2..
    yang penting cik epal terus berblogging..

    chaiyok!

    =)

    ReplyDelete
  99. hahahaha..

    ini org pun ade ke..???

    die tgk blog ni epal,itu yg die buleh evaluate bodoh ke tak bodoh blog n follower blog ni..

    tp klu dh smpi dh buleh evaluate,means die pun selalu la jugak bukak n baca..

    mybe br kali ni die tggalkan komen..

    dgn kate len,die tu SILENT READER yg BODOH jugak la..huhuhu..

    uiks,tak baik kate org bodoh..nnti tuhan marah,msuk neraka..

    cam biasa la,wat tak layan jerk..

    die dengki blog die tak tersenarai kat alexa la tu..huhuhu..

    ReplyDelete
  100. salam...

    teruknyeeeeeerrrr..
    ada gak ye kat dunia nie orang cm uncle kamal affandi tu.

    nie mesti kes jeless nie...

    to uncle kamal,
    agak2 a.. malu dek kambing gak, sorok2 la skit ke'jeles'an ko tu... kesian aku nengok... ntah pa pe lah... mesti ko dah nyanyok kan????kn?? kn?? kesian...

    P/S tuk uncle kamal!!!

    bawak2 bertaubat la... mulut lezer cam ko ni xkn kemana... kubur sedang memanggil ko tu...

    HIDUP CIK EPAL!!!

    ReplyDelete
  101. erk cik epal aku follow blog ko..means aku bodo la ekk hehe..x kisah la bodo ke x yg penting aku suka baca blog cik epal sbb ntah seronok arr kalau tak wat pe aku baca huhu..go go cik epal mari sama2 kite masak tempe hangus tuk mamat yg bijak tu ekeke..

    ReplyDelete
  102. awat tak tlg tanya dia..
    alexa tu apa??
    hahaha

    dia pon boleh consider as bodoh gak kot, sbb dia pon dok baca blog "bodoh" ni..kalau dia tak baca, mn dia tau yg blog ni "bodoh"??

    kot2 dia ada baca mantera atau pkai tangkal yg boley elak virus "bodoh" masuk dlm kpla otak dia...

    LOL

    ReplyDelete
  103. ish2 pelik bin ajaib..
    die bace n siap komen kat cik epal..
    kre die kureng bijak gak la tu kot
    heheehhehehe!
    keling btol

    ReplyDelete
  104. suka ati mak bapak dier jew duk hina2 bl0g 0rg..
    jgn sdeh cik epal..
    nnt x chumell.. ;)

    ReplyDelete
  105. org2 mcm ni la yg sampai bila pon xkan maju~ jenis suke dengki ngn kelebihan org laen, alaa cik epal... kamal affendi ni mesti xramai follower kan kan kan?? dengki la tu, cik epal follower beribu2...ahhahaa~

    ReplyDelete
  106. cik epal..
    abaikan je org mcm tu..
    kalo org bijak pandai tak akan ckp mcm tu..so..jelas-jelas menunjukkan dia kurang kebijaksanaan kn?kn?kn?

    dina suka follow blog cik epal..
    sbb cik apal tak kering ngan ideal..
    topik pn mcm2..

    keep moving my dear..

    ReplyDelete
  107. bila seseorang cemburu dengan kita,macam2 ayat dan perkataan yang kurang diajar keluar dari mulut untuk menjatuhkan kita.Cik Epal,harap bersabar dengan orang yang sebegini rupa.

    ReplyDelete
  108. nak jadi follower yang bijak tu... hahaha... biarkan je la cik epal.. manusia ni macam2... mungkin dia x puas hati blog dia x glemer mcm blog cik epal... ahhaaa

    ReplyDelete
  109. mak kita kata,
    tak baik cakap orang bodoh.
    kalau cakap orang bodoh,
    nnt kita nih 44x lagi bodoh.

    maaflaa.saya tak suka orang melampiaskan marah tidak kena pada tempatnya.

    kalau kita nih rasa pandai sangat,
    ramai lagi bijak dan pandai dari kita di luar sana.
    Sedarlah..

    ReplyDelete
  110. dia kata org yg folow blog cik epal ni bodoh ???
    bermakna dia pon ckp diri nye sendiri BODOH sbb dia follow blog cik epal.
    kalo x mcm ne dia leh tau semua nye hal cik epal...
    aduyai ....

    ReplyDelete
  111. hahahahhaha..orang tu jelez lah cik epal...die jelez tuh dia xdpt follower beribu..:)

    ReplyDelete
  112. relax la..bukan senang nak puaskan hati semua orang..orang mcm ni busuk hati..mybe dia jeles xdpt jd mcm awak kot

    ReplyDelete
  113. amboi.. cik kamal..
    bagi pendapat saya, xperlu laa kutuk blog orang. terpulang pada diri masing-masing laa kan nak tulis ape pon.. saya salah sorang pengikut blog cik epal ni. ok aje..
    xde ape yang macam taik pon. =)

    ReplyDelete
  114. http://cjalhafiz-lifejournal.blogspot.com/2010/02/unspoken-tale.html

    ReplyDelete
  115. hahahaha!!! cik epal.....cj follow cik epal gak. Kamal affendi tak patut cakap macam tu...ni mesti kes dengki ni. Kamal Affendi rasanya selalu baca entri2 cik epal.....kan..kan....hahaha!!! klaka..

    ReplyDelete
  116. cik epal , dy tuh panas sbb x rmi org follow blog dy . tu pon law ade la . dy pon msti la folow blog cik epal gk law x mcm mner dy ckp blog cik epal bodow ? dy tuh yg cm bodow gler . thniah cik epal sbb x mlenting ;)

    ReplyDelete
  117. senang crita encik ini sgt jeles.. x payah kisah.. dy kate yg bace blog nie bodo.. dia pn bodo gak sbb dy kate post blog nie ntah pape.. sblm nilai mesti bce gak kn.. suka ati ktorg la nk follow ke x blog ni.. dy kecoh knp kn... hu3.. go cik epal we all support u..

    ReplyDelete
  118. hak2 cik epalpun kene jugak!!!cian...walau terlepas dari ditembak tetapi ditembak dikomen plak...redha jela cik epal...

    ReplyDelete
  119. hahahak ,
    ntah cik epal..

    eh , kau nak taw x..
    aku sokong kate2 kamal efendi..
    hahahak..
    skrg aku nk unfollow..
    hahahak..
    hidup kamal efendi..
    hahaha..


    ecececeh , jgn nangis..
    hahaha..
    main2 je lol .
    hahaha , die kate blog bodoh
    tapi asal jeles ?
    kan..kan..kan..

    kalau bodoh biarkan jela ,
    ajar la kite menjadi pandai.
    hahaha...

    ReplyDelete
  120. am i the first..?? ngeh3~

    die jeles dengan cik epal.. nama pon ntah betul ntah tak.. kalau berani nape tak bubuh link..?

    tak ape.. jangan di layan anak ini.. ;)

    ReplyDelete
  121. cik epal sayang..

    sabar ya.
    x baik lah dia ckp mcm tu.
    (dia jelez lah tu. wakakakakaka)
    sy suka bc blog cik epal.
    sgt best !!!!

    teruskan ok.
    pedulikan apa org kata tp amik positive je tau.

    ReplyDelete
  122. kenapala mest ada wujud orang dengki yang buat komen bodoh camtu... get real kamal afendi.. trimalah kenyataan orang success kau tak sukses... baik ko buat blog yang bijak dari buat komen yang bodoh.. huhuhu

    ReplyDelete
  123. sabar je la cik epal... dia tak tau nak komen ape tu.. sbb tu dia tulis camtu..

    ReplyDelete
  124. kamal affendi ni name org yg mcm selesaikn jenayah kt negara kita tauu!


    btw, he's the one who suck! bodo bodo! sape tah yg bodoh skrg. die tk sedar diri doee. dh tau tk suke, lg usya lg. die MEMANG bodoh!

    ReplyDelete
  125. hish. bodoh katenye. isk2. naseb baek sabar sbhgian drpd iman. semoga Kamal Affendi tuh jadik orang bijak~ hehe

    ReplyDelete
  126. cik epal,
    pedulikan la ckp2 org
    kdg2, kalau kita amik port sgt ckp org,
    bole merosakkan diri
    huhu

    saya SUKA bace post cik epal
    ^^,

    ReplyDelete
  127. ye betoi tu dik.. kalau yang macam inchik Kamal ni cakap, blog ni merapu meraban, follower hanjeng-hanjeng, tapi.. die tak sedar ke,bile die da mule bukak blog ko ni dik, die da leh diDeclarekan sebagai "follower"??smpai tau ranking ko dik..bagos tol inchik Kamal nih..puji diri die sendiri dari awal..

    hahahahah~!!

    :p

    ReplyDelete
  128. hehehe~
    cabaran tuk cik epal~
    nway..En Affendi~
    klu tuan blog bduh~
    dn fllwrs nye pn bduh~
    dn yg baca pn bduh~
    jadi bkn ke ko pn bce blog nie?
    bodoh!!~
    hahaha..
    ok x cik epal?

    ReplyDelete
  129. la.nape plak nie?cian cik epal.
    ta pe cik epal dy tu jeles sbnrnye ;)
    dye just na cari publisiti jek tuh.just ignore je la ye.bhahaha.btw,best ape blog cik epal.at least,cik epal ad identiti sndri ta tiru org laen.and-and,ni kan blog cik epal sukati dyela na tulis ape pon.law ta suke blah je la weyy.terover la pula!HAHA!

    ReplyDelete
  130. pa ke hal la org tu... sowt kali...

    ba.. suru dia bunuh diri jak la... da pndai sgt ka....???

    mangkuk2 mcm tu x patut hidup kat dunia ni....

    ReplyDelete
  131. die pun buduh la jugak..
    mestila die baca entry2 cik epal..
    kalau tak takkan die boley kata blog nie bodoh..ahaha..nie mesti kes cemburu..haha..bolayan je..

    hik..kita pulak emo lebey=)

    ReplyDelete
  132. tu la kadang2, dema tu jeles....
    dan bodoh tak bertempat gak..
    dema tak paham sebab2 ujudnyea blog..
    janji... tuan tanah hepi!

    ReplyDelete
  133. eeeeEEE cik epal.. teroknye die komen gitu.. sabo bebanyak ye cik epal.. die jeles agknye sebb cik epal ni kan comel loteh.. pastu, asal la 'anonymous'?? hoh~

    cik epal, sila jgn lyn lalat2 mcm ni.. sabo yek

    ReplyDelete
  134. nampak sgt die dengki cik epal. biarkan je. tu namanya org xde life tu.

    ReplyDelete
  135. sbr yerk..
    ok ape blog nie..dh lame follow..
    tp nie bru first time drop comment kat sni..
    hope truskan usha anda..
    aja2 fighting..!!!!hee..

    ReplyDelete
  136. sbr yerk..
    ok ape blog nie..dh lame follow..
    tp nie bru first time drop comment kat sni..
    hope truskan usha anda..
    aja2 fighting..!!!!hee..

    ReplyDelete
  137. Rambut sama hitam..
    Pendapat masing-masing.. :)

    ReplyDelete
  138. pooyooosss gila la kamal effendi.. org folo bukan sbb best tak best..kalau aku, aku suka folow org sbb nak update kat dashboard, snag haku nak terjah..ask ur mind la. jgn nak slhkan followers..ade efek ke follower ramai, so blog best? aku taknah denga or aku yang bodoh? haha..

    ignore HIM

    ReplyDelete
  139. Kamal Affendi bukan yg penganalisis jenayah tu ke?? Tak elok betul mamat tu guna nama org terkenal..

    Tapi kelako dok ada sebab dia kata follower cik epal bodo tapi yg dia follow buat pe ek???

    Saya kalau rasa blog tu hampeh memang sekali je la.. komen pun tak..

    ReplyDelete
  140. xpaham la ape mslh dye sbnrnye..
    ala..dye jelez la tu sbnrnya..:D
    g pn rasanya kte xda mnyusahkn dye pn...haha..:DD

    ReplyDelete
  141. kejamnya komen macam tu. x baiklah ckp bhs2 kesat ni. x suka blah ajelah. jgn ckp bukan2

    ReplyDelete
  142. ahaks..abaikan aje chik epal weh. kita nk reles2 tensen hepi2..

    ReplyDelete
  143. saba ea cik epal..agaknyer die jeles 2 xleh dpt blackberry cam cik epal..hahaha...cm2 ke masyarakar malaysia..yg nk kondem nape..cik epal bkn wt salah pon..curi followers die ke...rompak dwet kat nuffnang die ke..pelik2...tp benar..cik epal..alexa 2 ape?cmne nk taw?

    ReplyDelete
  144. erk..ape kes plak nih cik epal..
    dihrp bsabo yek..mmg ssh nk puaskn ati mnusia nih..wallahua'lam je laa

    ReplyDelete
  145. tape akak.kt still suker blog akak:)
    hahaa.yeah ppl.be jealouss!
    blog nie mmg best!!muahmuah!

    ReplyDelete
  146. biar lah org mcm tu..sakit ht lah tu..huhu

    ReplyDelete
  147. sabo jelah cik epal..die tu yg b*** kot..klau xsuke n rasa xbest..nape nak amik tau gak sal blog cik epal nie?kantoi die tu sebenarnya loyal reader cik epal,mgkin die jelez tgk follower ramai..p xdak idea yg mcurah curah sama mcm cik epal..sbb tu lah main sukahati anak patong die jer nk hentam cik epal mcm tu...hak tuih!!..haaa,kan en.kamal dh kena..

    bg sy xda mslh pn blog nie..best hapa..blh release tension sy..btul2..x tipu..slama nie jd silent reader saje..oleh krn kenyataan en kamal yg x bperikebinatangan itu,sy tpaksa mncul d cni utk mbela cik epal..hehe..

    hidup cik epal!..semoga setiap hari smakin menarik update dr cik epal..jgn pedulik org mcm tu ye..xpe2..buat pokak tinga,buta mata saje org mcm tu..

    ReplyDelete
  148. peh..klakanya.umo dia bp yer... adoiyaii..

    ReplyDelete
  149. hi fren..

    sabo je la layan orang sakit jiwa

    ReplyDelete
  150. Mcm pernah baca komen mcm ni..
    Agaknya dia mmng xleh tgk blogger bagus kot..
    allergic..

    Xpe..cik epal..entry merapu pon i like :)
    Keep on blogging..
    proud 2 b ur follower

    ReplyDelete
  151. betul ke nama kamal afendi tu? ntah2 pompuan. relax cik epal, orang jeles tu. tulisan mencerminkan keperibadian.

    seriously cakap, tulisan kamal afendi tu macam bodoh dan memang bodoh.

    ReplyDelete
  152. saya ok je follow blog cik epal. tak terasa bodoh pun. Mr. Kamal Effendi ade sifat dengki yg tinggi buat pe. nak tegur, tegur lah elok2 ye tak.

    ReplyDelete
  153. tapayah layan budak macam tu..

    sorang tak suka bukan bererti semua tak suka..

    keep on blogging =))

    ReplyDelete
  154. uhh ~
    die jeles tuh ..
    takpe cik epal buat entri ..
    "marilah kite follow blog cik kamal nie..biar jadi bijak mcm minum susu DUMEX" yeaayyy ~

    ReplyDelete
  155. ermmm... iri hati dah hasad dengki memang ada kat mana2... peduliks!

    jangan kita down sebab jentik2 seekor, teruskan menulis cara cik epal, kalau dia tak suka, ada orang lain yang suka....

    ReplyDelete
  156. hehe cian gile.
    xpe2 wat bodo jee.
    weyh gila byk kn ko ye foloww.
    power aa

    ReplyDelete
  157. en kamal affendi tu memang bijak cik epal ya...??
    ....
    eja f*** pun peringkat PhD punya ejaan

    ReplyDelete
  158. ek eleh dak ny...jeles pe follower cik epal ramai..suke2 ati cakap orang lain bodoh..semoga dapat balasan dengan mulut jahat dea ni.

    ReplyDelete
  159. huhu,dah xde idea nk kondem orag lah tu cik epal.. nak gak terjah blog si bijak pandai ni.lol

    ReplyDelete
  160. BLOG EN KAMAL AFFENDI TU BEST KA???.. ;) keep it up cik epal! hidup ni mmg selalu ade org cemburukn kita..dunt woory dear..

    ReplyDelete
  161. hahahaha
    en effendiii

    sy pon follow blog adik epal nie..
    ikot sy la nk follow..

    xde kes bodoh ker ape kat cnie...
    die popular nk wat cm ne..

    nasib tuah adik epal ramai follower.
    ikot die la blog die~yg kamo duk kutuk melampaui batas tu knp?

    kutk skit2 sudehhh..

    p/s-kerna mulut badan binasa.nk jd mcm kes 2 org bukan artis tibe2 hot bulan lepas jgk?

    ReplyDelete
  162. cakap ngan cermin ke kamal afendi..goyang ke gune anonymous..takot kene bom blik ke..

    ReplyDelete
  163. adik epal-sile sabar byk2.

    pedulikan aja org itu..

    blog kamo ikot suka hati kamo la..

    cheer up:)jgn pk sgt ya;)

    ReplyDelete
  164. eeii...
    suke aku lah nk follow sape..
    sape mamat pasan bajet sgt tuh..
    eei...
    cm gampang jer..!

    ReplyDelete
  165. saper dia hehehe macam bagus-bagus ajer.....wah semakin top la cik epal lepas nie

    ReplyDelete
  166. Aiyoh...die pn dlm kategori b***h gak r kn sb follow sgt story psl blog cik epal..dh bkk blog nie,mst bc pny kn wlupn spatah perkataan.dh membaca 2..

    so??die 2 dlm kategori km yg mbaca nie gak la..kategori yg die gelarkn 2...

    manusia mmg xpnh puas hati dgn kbhgiaan org ln..hati busuk jer..2 la manusia..sentiasa ada sifat iri hati n dengki..

    ReplyDelete
  167. dah tak ada isu lain kut nak dibangkitkan. hehe.

    ReplyDelete
  168. ish..suke ati je org tue nak kutok2 blog org..
    blog dye sukati lah kan..?hahaha~~

    encik tu ingt dye bgos sgt.haha~~

    ReplyDelete
  169. lagi2.. kejelesan terhadap anda..ehehheh.. maybe dia tak tau blog sebegini walaupon macam takde pape tapi mendamaikan atau menceriakan hari2 org yg tak ceria..

    cik epal, aku suka gaya penulisan ko.. sbb bersahaja jer.. walaupon kadang2 takde msj sgt pon entry ko nih.. tapi tetap ble buat hari2 yg dilalui pembaca ko bermakna..

    ikhlas nih tau.. ehee

    aku selama nie silent reader ko jer.. mls nk tunjuk diri.. kali nie tunjuk skit.. walaupon blog aku takde apelaa sgt..

    ReplyDelete
  170. pergh, ayat tak boleh blah
    makan dalam la siot

    ReplyDelete
  171. biarkan jer benda nie cik epal
    lantakkan.
    biasalah tue
    blog cik kamal tue tak femes.
    tue yang dia bengang tue
    kalau dilayan makin best la dia.
    so wat bodoh jer

    ReplyDelete
  172. hahaha...
    nak tergelak pun ada bc komen tue...
    pedulikan lah cik epal..
    yang penting,cik epal ada mak dan ayah yg sentiasa support cik epal..
    keep blogking!!!

    ReplyDelete
  173. teruknye cik kamal affendi nih!cma follow blog cik epal, means i pon bodoh sekali?WTF u cik kamal affendi..ups!sorry~:P

    ReplyDelete
  174. kejam melampau!dia kata i bodoh sebab follow cik apple.sobs sobs!ish!saya rasa mesti encik tu jelous sebab blog nie rmai follower!saya suka cik apple.sebab tu saya follow.saya tak bodoh.encik tulah bodoh.MIAHAHAHA!

    ReplyDelete
  175. hahahaa.

    aku rasa dia ni ada kes ni..
    samada dia ada blog tak de follower
    atau
    dia nak follow tapi maulu..ha3..
    erm..
    ke satu lagi cik epal ni remove dia dari senarai follower..hahahahha

    ReplyDelete
  176. mengado lah encik tu.

    inilah hasad dengki manusia.

    tak pe lah, bodo2 blog ni , tp dia ikut gak, msuk gak, siap taw lg ranking cik epal.

    huh..

    xpe cik epal, dun be sad...keep bloging okeyh!

    gurl power! ehehehe XD

    ReplyDelete
  177. fuhh... kata-katanya penuh hasad dengki...tak suka jgn masuk.. tul tak cik epal..

    ReplyDelete
  178. it's bound to happen.. haha.. dont worry about it.. but 2900 followers is like a HUGE amount! how did you manage to get so many? haha.. *jealous* =P

    kenwooi.com

    ReplyDelete
  179. hahaha... abaikan je ok cik epal... org2 mcm nie mmg ulat nk makan epal... cpt crik perisai tuk lindungi diri.. =P

    ReplyDelete
  180. its a love hate thing i think.. well, at least just another one to add to the traffic :)

    ReplyDelete
  181. Ya Rabbi...

    encik kamal ni wat naya kat orang nama ni yang real la..isk isk..


    rilek2 cik epal. saya dok heran gak, naper la dey ol tak mempuas ati kat cik epal ni. kasi epal ijau kat diorang makan la cik epal. huhu.. saya pon nak satu :)

    ReplyDelete
  182. alahai cik epal..kcian sama kamo.Saya pown confius gak knapew la ramai sgt yg x puas aty ngan kamo nih??x pew la truskan smngat berblog kamo k.Ada ramai lagi pmbaca yg still reading ur entries.Go girl..:)

    ReplyDelete
  183. serius gua plik gak asal la ko ramai follower.
    nk kate best xde la best sgt. cm org laen je.
    xkisah la. bkn gua pny hal. jnji ko bhgia ngn blog ko.
    gua msok blog ni pon sebab nmpak tjok cm gempak giler je.
    hahaha....

    regards,
    encik epal.

    ReplyDelete
  184. lah...ini pun boleh jd isu ke??apa hal la org pandai ni.. kalau xnak follow, diam2 dah la.. nak bising2, mcm dia Suruhanjaya Securiti Malaysia lak..hahaha..
    saje je mencelah..sorry

    ReplyDelete
  185. LOL..mamat 2 jeles rsenye xP

    ReplyDelete