Sunday, February 28, 2010

Kenali lelaki metroseksual (metrosexual ke metroseksual?) ahh. Bedal je ah.

Kau orang pernah kenal tak dengan lelaki metroseksual ni?? Kalau tanya aku. Aku tak tahu la nak kata pernah ke tidak. Macam ye. Macam tidak. Lelaki metroseksual ni selalunya suka berfesyen. Dengan aksesori nya. Gelang rantai subang tu kemungkinan besar dia orang akan pakai la. Depan mak baiiikkk tak nak pakai. tanggal semua rantai subang. Biasa ahh nanti mak marah. Karang kena rotan pula. Depan awek je ahh pakai. Nanti awek cakap la "coollll la u ni" (cool la sangatt. Macam kerbau cucuk hidung pon ada juga dok pakai subang subang rantai bagai ni)




Kalau jalan kat Bukit Bintang, Pavilion, Times Square ke tempat bandar bandar ke hape. InsyaAllah la jumpa macam macam orang. Perang fesyen melanda. Kadang kadang dah tak reti dah beza mana satu melayu, mana satu bohjan. Sama dengan je semua.




lelaki metroseksual ni selalunya:



@ Sensitif dan memahami perasaan wanita. Kalau bab hati dan perasaan ni takyah cakap ahh. memang tiptop dorang ni. Pulak pulak yang muka jambu jambu batu ni. kalau bab ayat. memang manissssss.


@ suka g saloon. Kalau tang rambut tu memang sentiasa nak ubah ubah ikut fesyen. Tengok cerita mamat korea rambut balung ayam. Dia pon nak try gak buat.



@ selalu nak kelihatan kemas, bersih, berketerampilan, macho. (nampak macho tapi kadang kadang hancur jugak)



@ Selalu jalan dan masuk butik butik tayang muka. Butik butik yang tiptop je ahh selalunya. Masuk pon jadi la. dok belek belek. walaupun tak beli pon baju baju dalam butik tu. Saje je nak test market sebenarnya.



@ orang macam ni selalunya nak berkawan dengan orang orang stylo jugak. Kalau kau setakat pergi keluar pakai baju pagoda, pakai selipar jepun. selalu orang orang macam ni tak pandang punya ahh. Kawan nak pilih pilih.







Ini Badrul. Jiran belakang rumah aku. Ada tak awek awek nak kenal?? Metroseksual ke tidak tu nanti la aku selidik.





Selalunya dorang ni tahu lagi pasal perempuan daripada perempuan tu sendiri. Pasal make up make up. Dressing. Memang dia tahu lebih detail la. Kalau kau nak cantik cantik boleh la kawan dengan lelaki macam ni. Tapi kalau nak buat pakwe, buat suami tu, aku malas laa. Parah gak karang kat rumah tak kasi pakai kain batik. nak soh lawa doplah empat jam. aku pulak yang naik gilooo. Dan possibility dia nak cari orang lain pon tinggi gak. Biasa ahh muka market. Dia mesti bajet ramai perempuan nak dekat dia. Elehhh.

91 comments:

  1. ahaha..cm setuju je dgn entry kamu ni cik epal...ngeheh~

    ReplyDelete
  2. ermmm cik epal,metroseksual ni kira ok jugak la...bab subang2 ngan rantai tu dah bukan metro..lelaki metro nie jenis yang pentingkan kesihatan..penampilan diri..ehehe..suke kemas2..x suke serabut...so mestila nak kawan yang sempoi2 jugak kan..kononnye la..hehehe...:)

    * agak2 si ED ni jenis mana eh...ahahaha

    ReplyDelete
  3. Jadi cik Epal bencikan lelaki metroseksual ?

    ReplyDelete
  4. hensem seyh badrul tu!!nak kenal leyh??

    ReplyDelete
  5. ow..i love metrosexual guy ^^ hehe byk my exes sume metrosexual..diorg sentiase kemas n wangee..pndai jage diri..sng lau di ajak bershoping^^

    ReplyDelete
  6. tengok org jugak kan kalau nak bergaya ni...;)

    ReplyDelete
  7. badrul jiran cik epal macam tu? hahahaha

    ReplyDelete
  8. x minat aku lelaki mcm ni haha.. suka yg sempoi serabai sikit2 tp wangi ekeke

    ReplyDelete
  9. uishh badrul ni macam lelaki yang i gila gilakan..
    nak kenal!nak kenal!
    hehehehe!

    ReplyDelete
  10. Lelaki metroseksual.Biar papa asal bergaya..:)

    ReplyDelete
  11. Org kata lelaki metrosexual ni pembersih..
    Pembersih ke..?
    Aku pon x pasti.. haha..

    ReplyDelete
  12. betol2..aku sgt setuju ngn pendapat cik epal..ramai jgk kwn2 aku yg jnis mcm ni, lelaki yg suke melaram~ abg aku pon lbih kurang je~

    ReplyDelete
  13. mereka sangat lah attractive and yummeh. hehe

    ReplyDelete
  14. aihh,, badrul itu adalah aku,,
    hahahaha,,
    joke

    ReplyDelete
  15. hahahhaha encik badrul yg hot!!!!!!

    ReplyDelete
  16. haha,,, btol kew name dye badrul...

    ReplyDelete
  17. Oh. Encik badrul sgt laku di sini. Hahaha

    ReplyDelete
  18. yaya aku xyah pegi pavilion ker tq ke n seangkatan dgnye...cuz lecturer aku sorang ade mcm tu..haha kalo pegi bilik dia..fulamakkkk cun siott die decorate bilik die..hahaa die juga mengajar aku supaya..bersosiall!!slalu pesan hey you all kene kluar dari tempat ne, have some fun,clubbing is not the taboo likes other peple say, wut passport,melawat negara2 korang tp xyh cakap kat parents y'all..hehhhh..mmg songsang btl

    ReplyDelete
  19. hahaha...i minat gadis metro..gadis litar pun ok..hehe..

    ReplyDelete
  20. Ed's photography: yg pakai subang rantai tu laki jenis apa pula? Tengok anda ni ada mcm surat khabar metro sikit la. Hahahaha. Tgok gaya cm pembersih tp xtaw la. Hehe

    ReplyDelete
  21. Mimpi: tk bnci sgt ah. Tp xde la suka sgt. Biasa je

    ReplyDelete
  22. Sophie: g la kenal kalau leyh. Hehe

    ReplyDelete
  23. Fyna: ajak shoping best la sbb dia leyh pilih baju mana yg lawa. Tp salu laki mcm ni dok ajak g shoping mmg berbaloi baloi la. If belanja lg bagus. Haha. Now, bf u metro gak ke?

    ReplyDelete
  24. Fyzal: anda pon bkn jiran sy ke? Haha

    ReplyDelete
  25. Fahim alin: mmg tk salah. Tp jgn smpai menyerupai perempuan la

    ReplyDelete
  26. lelaki metroseksual ensem2 jugak
    heee

    ReplyDelete
  27. cik epal ,
    aku metrosexual..
    aku sorag kacak & comel
    tggi lampai dan manis..

    dan terakhir , aku kuat menipu .
    hahahak..

    sila abaikan .

    ReplyDelete
  28. Cik biol: ko pon serabai serabai gak ke? Haha

    ReplyDelete
  29. Cik biol: ko pon serabai serabai gak ke? Haha

    ReplyDelete
  30. Ainee cumi2: skali badrul tu gila. Nk jugak ke? Haha

    ReplyDelete
  31. Ayda munir: begaya la selagi boleh

    ReplyDelete
  32. Mya: agk pembersih jugak la selalunya

    ReplyDelete
  33. Mc justlol: abg awk ada mcm badrul x? Hehe

    ReplyDelete
  34. ...lelaki camgini tak macho ar...=P

    badrul tu, geli tang dada...ngeee

    ReplyDelete
  35. Akif: ye. Badrul tu anda la kot. Haha

    ReplyDelete
  36. Zara: minat ke kat encik badrul tu?

    ReplyDelete
  37. Hmmm...macam2 lelaki sekarang ye...

    ReplyDelete
  38. macam tak betul ja pada tanggapan negatif tu?

    :)

    ReplyDelete
  39. haha..tu la babe..byk laki metro ni byk wet ^^ n diorg mmg uptodate lm bab fesyen2 ni..hehe..oww i bru single 2 weeks..n my last ex mmg metro..n kwn2 dia pon metro..but u r so rite! diorg memang memilih dlm nk cari gf..diorg nk yg high class but not too sexy..too sexy diorg pgil b**** hehe itu bg guy metro yg i knl lah =)

    ReplyDelete
  40. laki metr0seksual wangi....ahaaa...tp mcm p0ns....24 jam nk tgk cemin...kalah p0mpuan...

    ReplyDelete
  41. hm. point yg first ngan last tu cam x valid ja. i think it depends on individual jugak nk tafsir laki metrosexual ni cmner.

    stuju ngan eD's photography.

    :)

    ReplyDelete
  42. rambut balung ayam..hahaha..mesti cik epal maksudkan gyu jun pyo ekh??kui3..

    ReplyDelete
  43. metroseksual ok je,tapi jangan melampau-lampau.hihi..kdg2 kalahkan pompuan plak..ish3..

    ReplyDelete
  44. BUkan lelaki metroseksual.
    Lelaki kampung yang tak pandai bergaya...
    Diorang tu byk duit.. takde tempat nak habiskan..

    ReplyDelete
  45. hahaha...
    xmasal2 je..
    nnt kite pulak yg x sesuai dgn die...
    xkuase... badrul tu ag santek dr kite, kite xnak knl laa.. hahaha... kem salam je ea.. >,<

    ReplyDelete
  46. ehh nme badrul ker tu..haha
    macho2 gak ker de bulu dada??
    hoh0~

    ReplyDelete
  47. mesti diorang tak nak kawan ngan aku...tapi aku tak pakai selipar jepun...aku pakai selipar bata...hahaha

    ReplyDelete
  48. penah bt tajuk tok english class sal metrosexual neh.
    menarik. hehe

    ReplyDelete
  49. cik epal,
    nak berkenalan dengan jiran cik epal tuh.badrul yer?
    hehehe

    ReplyDelete
  50. metroseksual ke metrosexual ntahlah saya pun tak amik port pasal ni. yang penting saya bukan jenis yang macam ni.

    ReplyDelete
  51. kenapa muka badrul bencik gila dekat cik epal. korang gaduh eh?

    ReplyDelete
  52. erk.. tumpang lalu..
    lelaki metro engatkan yg macam jambu2.. pentingkan kebersihan, ala2 coOl pon ade..

    tp kalo dah pakai subang, bangle besar la bagai tu dah macam kemaruk fesyen je.. stylo kot org panggil.. huhu~

    ReplyDelete
  53. aku de kwn cm tu..
    dinner dok sblah aku..
    pastu ckp td make up lamer..
    pki foundation clinique tuh..
    aku pown x pki bnde alah tu..

    ReplyDelete
  54. cik epal : wah.... bukan meain lg... hihi
    ermm x slh kan nk menjadi lelaki metroseksual??? hihi...
    sekurg2nya mereka pembersih.. hehe

    cuma yg x thn tu kalo2 mereka nie melebih2 dr pmpuan.. huh.. yg nie mmg parah.~ =P

    ReplyDelete
  55. btol2,.

    xnak ak buat org macam ni laki ak,.,

    kang nnti serba xkena,.
    crewet smacam aja,.,

    ReplyDelete
  56. cik epal...org metrosexual ni sbnrnye kadang2 x la gak pki perhiasan ap k....kadang ad yg cume jage kebersihan diri....kemas....pencuci muka....kadang solek pon x la teruk sgt.....diorg different x la smpi mcm pondan....hahahaha....memilih kawan tu x sure la...maybe kot certain org

    ReplyDelete
  57. cik epal,
    perempuan tak ada ke jenis metroseksual ni? ha, ha, haaaaaaaaaa.

    cik epal tentu manis ya....

    ReplyDelete
  58. lelaki metroseksual nie bergaya, bersih, kemas tetapi cerewet skit... betul x... :)

    ReplyDelete
  59. betui betui!
    suka gak lelaki metro ni...smart!
    tapi kalau dah mengalahkan pompuan tu ..alahai...

    ReplyDelete
  60. sorry naik lory.. saya pun tak suka bersolek 24 jam.. ini kan pulak nak cari lelaki mcm ni.. mintak ampun.. :D

    ReplyDelete
  61. erkkkk kawan dengan diorang ni memang best jugaklah tapi agak tidak berminat sebab diaorang suka berlebih-lebih sikit hehehehe

    ReplyDelete
  62. uhh...lelaki metroseksual nih mmg xleh lari ah dari kehidupan manusia...dimana2 ade je mrk....
    tp biase la kadang2 ade yg baik ade yg kureng baik....
    ttp, btol kate eD`s photography tuh...metroseksual....jage all off his body, suh always looks metro....
    huhuhu

    click penaja
    click nuffnang

    tq

    ReplyDelete
  63. pakcik tak yah jadi metroseksual pun dah ada orang nak ajak keluar hahahahaha

    ReplyDelete
  64. lalallalalalallalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalallaalalalalalalalalalalalallalalalalalalalalalalalal
    tu je nak cakap..
    lame tak nyemakkan blog kaka gue nih..
    hahahaha..
    cik durian macam mane??
    hakhakkk

    ReplyDelete
  65. cik epal..x suka laki bulu dada banyak..geli..huhu..

    ReplyDelete
  66. ade kemungkinan lelaki metroseksual ni gay, ..
    yeke?? tnk jdla llki metrosksual, nk jd lelaki..soo, sile tulis berkenaan lelaki sejati pulak ..

    ReplyDelete
  67. ramai lelaki mcm tu skrg...tapi hope dorg tk jadi mcm pondan....sayang.

    ReplyDelete
  68. aku tensen kat bas metro. sebab dia besar aku nk rempit memcelah punya laa susah

    ReplyDelete
  69. balak ko dulu bkn metro ke?cool je aku tngok

    ReplyDelete
  70. chuck dah badrul.hahaha..xminat laki camni

    ReplyDelete
  71. eh dik, lelaki didalam gambar itu berbulu dada ya? hahahhaa..

    ReplyDelete
  72. Laki kai accesories bkn metro ur..
    d words len nk dscribenye..

    ReplyDelete
  73. eeerr...tengok org ...haa..kalau bergaya tak kena gaya, tak leh gak kan???:D

    ReplyDelete
  74. alamak.. gelinya tengok. ishh..

    ReplyDelete
  75. metrosexual or gay???...
    hate them.... kdang2 tak dpt bezakan mereka2 yg mempunyai penyakit kecelaruan identiti... berselindung dlm dunia fesyen....
    lelaki metroseksual, jrang pakai subang la cik epal,...
    eddy... ayat pondan tak sesuai sgat... them are not pondan....sila baca perbezaan pondan n metroseksual ya
    kdang2 mmg diarong bcinta dgan ppuan tp jiwa, lain...
    tp ada gk metroseksual yg lurus... ada la, ada la sorg dlm 2 pluh..
    tp street fashion men, bkn metroseksual yg gay kot... mgkin..
    (ok, sorry terlebeh emo....:))

    ReplyDelete
  76. haha, cik epal...
    jgan melulu tulis entri klu tak tahu...
    banyak org baca akan dapat maklumat yg salah.....
    metroseksual pondan???....
    hahahaha.. pecah perut aq baca....
    manusia2... tlg baca buku or tenet bagi mengembangkan ilmu pengetahuan anda ya....
    they are so romantik then guy2 sne... klu nak wat cerita cinta mcm dlm filem 2... sila bercinta dgan mereka... mereka2 nie... bertaburan di fakuti saya ya...

    ReplyDelete
  77. aku bleh klas lelaki metroseksual ni sorang yang disiplin sbenarnya.
    lagi pun dalam islam kita dituntut menjaga kebersihan, think positive ok.

    Janji melakukan apa yang disuruh dan meninggalkan perkara yang dilarang oleh allah.

    ReplyDelete